Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 20:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet lip 17, 2011 09:55 

Jako mi je drago zbog pisma Adalberta Rebića jutarnjem

http://www.jutarnji.hr/teolog-adalbert-rebic--oprostite-mi-svi-koje-sam-uvrijedio--jedini-nam-je-put-suzivot-u-ljubavi--a-ne-u-mrznji/953819/

Iako je naslov opet tendenciozan, možda ipak ispunjava svrhu jer vjerujem da će pismo ljudi ipak pročitati.
Komentari na tekst su loši, a ja na žalost nisam na facebooku...

Vrh

PostPostano: Pet lip 17, 2011 11:49 

Kad se danas malo analiziraju Papini govori i govori predsjednika Josipovića u zračnoj luci, znakovito kako je Josipović i ovu prigodu iskoristio za svoje relativističke stavove, osobito kad je izjavio: „bez obzira u kojem se OBLIKU u našoj suvremenosti ona pojavljivala, obitelj ostaje temeljnom jedinicom u kojoj se gradi svako, pa i hrvatsko društvo“.

U Katoličkom tjedniku su pitali za komentar Petra Krešimira Hodžića, voditelja Ureda za obitelj HBK, a on je rekao:
"Nije prvi put da se predsjednik Josipović, na sebi svojstven uglađen način, koristi tom formulacijom. Isto je učinio i prigodom primanja vezanog uz plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održanog u Zagrebu od 30. rujna do 3. listopada 2010. na temu Demografija i obitelj u Europi. Riječ je dakle o dosljednom stavu, a ne o slučajnom izboru riječi. Ta izjava sama u sebi predstavlja paradoks jer naravna obitelj kao građevna jedinica društva uspješno je prošla tisućljetnu probu, dok se za ostale oblike to ne može ustvrditi. Riječ je o još jednom primjeru relativizma u kojom svoje mjesto pronalazi i definicija obitelji „kao mjestu u kojem se više osoba okuplja oko zajedničkog frižidera“. Upravo kako bi se pomogli pri tom razlučivanju Svjetski kongres obitelji donio je Manifest naravne obitelji (vidi: familymanifesto.net)"
http://ktabkbih.net/info.asp?id=29344

arsen je napisao/la:
Jako mi je drago zbog pisma Adalberta Rebića jutarnjem

http://www.jutarnji.hr/teolog-adalbert- ... ji/953819/

Iako je naslov opet tendenciozan, možda ipak ispunjava svrhu jer vjerujem da će pismo ljudi ipak pročitati.
Komentari na tekst su loši, a ja na žalost nisam na facebooku...

Niti ja nisam na facebooku (i sretna sam i zadovoljna zbog toga), a ne podržavam takvo selekcioniranje komentatora. Ali što drugo očekivati ovih dana, gayevi su se podigli na sve četiri i okupirali sve ljevičarske portale i misle da će tako promijeniti javno mnijenje i popraviti onaj debakl u Splitu

Žao mi je prof. Rebića što se našao u takvom kaosu, ali sad je bolje izbjegavati EPH-novine… izgleda da će buknuti veliki sudski sporovi što se tiče te medijske kuće pa su se posebno nakostriješili protiv Crkve…

Nađoh još jedan dobar članak „Što se krije iza gay pokreta i gender revolucije?“ pa preporučam svima za čitanje, da se shvati da je situacija malo ozbiljnija nego se na prvi pogled čini…

Vrh

PostPostano: Sub lip 18, 2011 05:01 

adrijana je napisao/la:

Nađoh još jedan dobar članak „Što se krije iza gay pokreta i gender revolucije?“ pa preporučam svima za čitanje, da se shvati da je situacija malo ozbiljnija nego se na prvi pogled čini…

Odličan članak! Preporučam i ovo:
http://www.don-ivica.net/razno/58-drust ... ivist.html

Vrh

PostPostano: Sub lip 18, 2011 09:17 

Vjerski portal u duginim bojama. :lol:

http://www.kriz-zivota.com/pod_povecalo ... seksualci/

Dosad neviđena manipulacija katekizmom KC.

Vrh

PostPostano: Sub lip 18, 2011 16:16 

sneni je napisao/la:

Hvala! :D Znači, naš Josipović sigurno vidi svog idola u Obami...

beny je napisao/la:
Vjerski portal u duginim bojama.

Dosad neviđena manipulacija katekizmom KC.

Ajme! :roll: To vjerski portal stvara neku novu vjeru... Oni već dugo promoviraju dugine boje i trgaju stranice iz Katekizma, ali na sreću homo-udruge znaju jako dobro što piše u Katekizmu (bolje od Cirkvenca) inače im Crkva ne bi bila stalni trn u peti.
A ovi, ne samo što farbaju nauk, oni, što je još žalosnije, pozivaju na progon svećenika koji se usuđuju nešto otvoreno reći!
Mjesto im je u prvim redovima ove današnje parade, uz bok ostalim uslikanim ljevičarima i anarholiberalima, koji misle da će nas Europa odmah hvaliti kako smo "napredni".
Nije to uopće slučajno, nemaju oni samo protu-vjerske sadržaje, nego i protu-hrvatske. Bili su među prvima u RH dok su počeli reklamirati REKOM (nekako u isto vrijeme kao i gay-portali i ostala nametnuta "alternativa")...

Vrh

PostPostano: Sri lip 22, 2011 17:43 

Evo možda ovo i nije za ovu temu, ali ću ipak napisati.
Hmm, gay aktivist, pitam se je li nužno da bude gay. Evo recimo urednik jednog portala koji sam za sebe piše da je vjerski i kršćanski (što je nedavno dokazano kao suprotno) je na mnoge načine pokazao kako promiče homoseksualnost kao tekovinu današnje civilizacije.

Vrh

PostPostano: Sri lip 22, 2011 19:23 

beny je napisao/la:
Hmm, gay aktivist, pitam se je li nužno da bude gay. Evo recimo urednik jednog portala koji sam za sebe piše da je vjerski i kršćanski (što je nedavno dokazano kao suprotno) je na mnoge načine pokazao kako promiče homoseksualnost kao tekovinu današnje civilizacije.

Hm, a po čemu znaš da on nije homoseksualac

Vrh

PostPostano: Čet lip 23, 2011 10:32 

sara je napisao/la:
beny je napisao/la:

Nije uopće bitno što je homoseksualac, mogao bi i kao takav pisati za katoličke časopise (kao što je i prije), ali zbog minimuma etike trebao bi biti objektivan prema nauku Crkve i događanjima u biskupiji. Ali pošto njegovo „novinarstvo“ nije bilo takvo, čitala sam prošle godine u Kani, Zagrebačka nadbiskupija mu je počela uskraćivati akreditacije za njegov pseudo-kršćanski portal.

Vrh

PostPostano: Čet lip 23, 2011 20:13 

sara je napisao/la:
beny je napisao/la:

Ne znam. Ali jedno znam:
Jedno vrijeme sam pisao na tom forumu kako bih odgovorio kao vjernik katolik i Hrvat na mnoge objede koje se svakodnevno iznose na tom portalu na račun Crkve i domovine. Kada bih iznio svoj stav dobio bih crveni karton, bez ikakvog obrazloženja. Da napomenem, nikad nisam nikoga uvrijedio niti diskriminirao po bilo kakvoj osnovi. Nakon par mjeseci sve mi se zgadilo i zatražio sam crni karton od uredništva jer nisam htio imati nikakve veze sa tim portalom(po meni masonskim). Najviše mi se zgadila ta licemjernost glede promicanja dijaloga, različitosti itd....

Onda sam odlučio da ne može to tek tako proći (ipak sam ja dalmatinac) pa sam se neposredno pred GP u Splitu ulogirao pod imenom brendon(asocijacija na BB). Glumio sam gay aktivista tri dana i namjerno provocirao.
Rezultat je ovaj: desetak crvenih kartona ljudima koji su iznijeli svoje stavove u vezi homoseksualnosti, potpora i brojne isprike brendonu na PP od strane moderatora, super moderatora i uredništva :D .

Onda sam nakon tri dana javno na web-caffeu(kad je bilo najviše ljudi) objavio poruke koje su mi poslali na PP i objasnio ljudima tko je ustvari brendon :D.
Samo sam htio pokazati koje "vrijednosti" promiče taj portal koji sam za sebe kaže da je kršćanski i vjerski. Uspio sam u tome, a nije izostala ni reakcija uredništva, ekspresno su izbrisane kompletne teme gdje sam pisao i naravno poruke uredništva na PP. :lol:

Ubrzo je i glavni urednik promijenio profil pa mu tako avatar više nije križ nego CRNILO(baš mi je to nekako znakovito) i sad traži "samo" dečke.

Eto, tako sam se poslužio njihovim oružjem, a to je obmana i iluzija s kojom truju ljude već godinama.

Vrh

PostPostano: Čet lip 23, 2011 21:07 

beny je napisao/la:
sara je napisao/la:
beny je napisao/la:

Ne znam. Ali jedno znam:
Jedno vrijeme sam pisao na tom forumu kako bih odgovorio kao vjernik katolik i Hrvat na mnoge objede koje se svakodnevno iznose na tom portalu na račun Crkve i domovine. Kada bih iznio svoj stav dobio bih crveni karton, bez ikakvog obrazloženja. Da napomenem, nikad nisam nikoga uvrijedio niti diskriminirao po bilo kakvoj osnovi. Nakon par mjeseci sve mi se zgadilo i zatražio sam crni karton od uredništva jer nisam htio imati nikakve veze sa tim portalom(po meni masonskim). Najviše mi se zgadila ta licemjernost glede promicanja dijaloga, različitosti itd....

Onda sam odlučio da ne može to tek tako proći (ipak sam ja dalmatinac) pa sam se neposredno pred GP u Splitu ulogirao pod imenom brendon(asocijacija na BB). Glumio sam gay aktivista tri dana i namjerno provocirao.
Rezultat je ovaj: desetak crvenih kartona ljudima koji su iznijeli svoje stavove u vezi homoseksualnosti, potpora i brojne isprike brendonu na PP od strane moderatora, super moderatora i uredništva :D .

Onda sam nakon tri dana javno na web-caffeu(kad je bilo najviše ljudi) objavio poruke koje su mi poslali na PP i objasnio ljudima tko je ustvari brendon :D.
Samo sam htio pokazati koje "vrijednosti" promiče taj portal koji sam za sebe kaže da je kršćanski i vjerski. Uspio sam u tome, a nije izostala ni reakcija uredništva, ekspresno su izbrisane kompletne teme gdje sam pisao i naravno poruke uredništva na PP. :lol:

Ubrzo je i glavni urednik promijenio profil pa mu tako avatar više nije križ nego CRNILO(baš mi je to nekako znakovito) i sad traži "samo" dečke.

Eto, tako sam se poslužio njihovim oružjem, a to je obmana i iluzija s kojom truju ljude već godinama.

čestitam na spretnosti, drago mi je da je netko javno obznanio stvari!

Vrh

PostPostano: Pet lip 24, 2011 13:58 

... do kakvih li smo otkrića stigli na ovoj temi! :lol: :roll:

citiram: "...U takvom kontekstu razvidno je da se gay pride ne može prevesti kao homoseksualni ponos, nego kao homoseksualna oholost. Naš bi narod na sve to rekao: „Čega se pametan stidi, budala se ponosi!“ (link)

Vrh

PostPostano: Pet lip 24, 2011 15:43 

Koji homofobni tekst :mrgreen:

@beny, care :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Pet lip 24, 2011 21:09 

Nije čudo što se taj „vjerski portal“ stalno poziva na Zakon o suzbijanju diskriminacije da bi obranio ugrožene LBGT-osobe od agresivnih vjernika, a pogotovo nasilnih svećenika koji svi redom boluju od teške bolesti Homofobije. Da nije bilo one provokacije u Splitu još bi se i dan-danas tužili i jadikovali (kao nedavno u svibnju) da je Zakon „samo mrtvo slovo na papiru“. Kroz ove dvije i pol godine otkad je Zakon ažurno donesen (jer su naravno katoličke zemlje naj-homofobnije) nije im uspjelo proći 99% kaznenih prijava protiv tzv. homofoba. Pa kako je to moguće u jednoj katoličko-homofobnoj državi, mora bit da su institucije korumpirane ili ne rade svoj posao??

Zato je trebalo protestirati i paradirati da skrenu pozornost da društvo zapravo ne shvaća da je većina građana bolesna. Taj Zakon protiv kojeg je ustala samo Crkva, jer donosi temelj za promjenu Obiteljskog zakona i uvodi gender revoluciju, a usput i mnoge europske zemlje su ga odbacile jer nosi dalekosežne posljedice za društvo, prošao je u našem Saboru vrlo glatko, sa samo jednim glasom protiv. Taj Jedan Glas Protiv u svibnju 2008., koji je baš zahvaljujući tome postao poznat i kojemu su čestitali mnogi na hrabrosti, toliko je užasnuo i zgrozio gay aktiviste da su ga u Zagrebu proglasili „homofobom desetljeća“. Opomena je to mnogim građanima, a osobito političarima da se ne usude više miješati u poslove gay-aktivista. Poruka je to svima nama da se suzbijanje diskriminacije najuspješnije provodi – diskriminacijom.

Vrh

PostPostano: Pet srp 01, 2011 19:13 

Beny, svaka čast. I ja sam prije nekog vremena piskarao na spomenutom portalu i odustao od toga, jer mi se više nije tamo dalo biti od sve te maglurine i krivovjerja koje prodaju pod nekakvim liberalnim katolicizmom.
A tzv. gay pokret je toliko očigledna antikristijada da se to i s Jupitera vidi. Još malo pa će odnos prema gay pokretu biti mjerilo političke i moralne podobnosti. Nemojmo se zavaravati: tu se radi o mnogo važnijim stvarima nego samo borba za veću toleranciju nas većinski hetero prema ljudima koji su iz nekog razloga za koji nisu odgovorni zakinuti za razvitak prirodne spolnosti. Na djelu je pravi kulturni rat.
Čitam u današnjem Večernjaku pohvalan članak o nekakvom švedskom vrtiću gdje ne daju djeci da koriste muški rod u govoru i ne razlikuju spolove. Sve su igračke jednake boje i svi klinci se igraju jednakih igara. Kad treba doći majstor da nešto u vrtiću popravi, oni ga najave u neutralnom rodu (ni majstor, ni majstorica, nego neka njihova jezična kovanica na švedskom kao "majstorioa"). Serviraju im pričice koje naveliko promiču homoseksualnost (dvije muške žirafe-ne znam kako su tu zglajzali, pa ne koriste neutralni odn. srednji rod za te žirafe, nego baš muški-pronašle neko mladunče pa ga zajedno odgajaju). Na sreću su naveli u članku da ima ljudi koji se protive takvom odgoju. Jadni klinci koji su tome izloženi.
Bit će da vrtić drže homoseksualci, ne znam kako bih to drukčije objasnio, ali u članku to ne piše.

Vrh

PostPostano: Pet srp 08, 2011 21:35 

Nema baš veze s temom, al ako može netko objasnit kako se objašnjava nastanak homoseksualnosti?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata