Obicno se misli i uvjereni smo ,kada nekoga volimo da on isto voli i nas..Svatko od nas polazi s tim da pronadje "onog-onu-..-pravog-pravu"i tada je sve ko' u bajci..
To je vrijeme zaljubljenosti ( obicno kazu da smo u sedmom nebu)sva srece sto kratko traje..Jer tu se covjek odlucuje za vezu,za brak..Zna se dogoditi da ta zaljubljenost ne donese ono sto smo ocekivali i tu covjek dozivljava razocaranje...dok smo zaljubljeni,nismo sposobni prosudjivati..Tako mozemo reci,da nesretne ljubavi nema,jer je veza nesretna,znaci da nije upoznala pravu ljubav..
Koliko sam ja cula od drugih bracnih parova,nitko nije dobio sve sto je ocekivao..a,to smo uvidjeli da je nemoguce..,da su nasa ocekivanja bila nerealna.
Nekako mislimo da je sreca ,kada ostvarimo vlastita ocekivanja..sto god je vise moguce..Zaljubljenost je sasvim suprotna ljubavi..
Hodanje je dobro ako to vrijeme iskoristimo da upoznamo buducega bracnog druga,da vidimo njegove vrline i njegove mane ,kakav ima stav ,gleda na zivot i svoje planove ,da ga prihvatimo bez uvjeta,takav kakav jest..Ljudi su samo ljudi,i ljudi su svagdje ljudi..(ima nas samo u " orginalu")
Mozemo mi u zaljubljenosti vidjeti i odlike kojih on nema ,a onda u braku zelimo to promjeniti..(da bude po nasoj mjeri)
Ne moze se netko za mene da se mijenja..,jer ni ja ne zelim za drugoga da se mijenjam..JA MOGU SEBE SAMU PROMJENITI.."ali ne drugoga"i to kada ja odlucim ,sama,ne sto drugi to zeli.U Zaljubljenosti se prilagodimo ,ali poslje postajemo onakvi kakvi jesmo ..
Ljubav u braku je ..prihvacanje+odluka+ljubav+razumjevanje +povjerenje..to je ugodan i sretan brak..
Mi mozemo nekoga voljeti,a ne zeljeti s njim seks,ili obratno..ili zivjeti s nekim i bez ljubavi i bez seksa..ako nam je netko dragi,mozemo s njim stanovati..i to je sve.
Ljubav ima privilegiju,ljubav nije cudo,ali ljubav cini cudesa...