Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:57

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub sij 23, 2010 12:14 

Jedva čekam da počnu progoni kršćana(premda su sada već poprilično prisutni medijski progoni i ismijavanja). Ondak će se iskristalizirati tko je katolik, a tko nije. Tko ima živu vjeru, a tko ne. Tko je spreman umrijeti za nju, a tko ne.

Vrh

PostPostano: Sub sij 23, 2010 13:35 

Ni malo ne priželjkujem nikakve progone. Nisam baš sigurna da bih u susretu s lavovima uistinu ustrajala, a baš me zanima kako bi reagirali i drugi. Sigurna sam samo da bi mi trebala beskrajna milost Božja premda sam izdržala koješta u svom životnom i vjerničkom vijeku.

Vrh

PostPostano: Sub sij 23, 2010 16:15 

Onda znademo što nam je činiti u ova i nadolazeća vremena. Moliti za Božju milost te pojačati sakramentalni život.

Vrh

PostPostano: Sub sij 23, 2010 22:42 

cunjozu je napisao/la:
Jedva čekam da počnu progoni kršćana

Cunjozu dragi, što ti to reče??

sara je napisao/la:
Nisam baš sigurna da bih u susretu s lavovima uistinu ustrajala

Vidiš, Cunjozu, kako si Saru uspio obeshrabriti... 8)

Vrh

PostPostano: Ned sij 24, 2010 10:41 

:)

Vrh

PostPostano: Ned sij 24, 2010 22:07 

Ma reko da nam malo ojača vjera. Kad je sve fino većina ljudi zapusti molitvu i vjerski život. E, a kad stegnu neprilike onda se krene molit. Možda je potrebno malo veće ismijavanje pa čak i neka obespravljenost da se malo vjernička slika pročisti. Znam da kad su u mojoj župi naši najbliži bili u nevoljama(bolesti, borba za život) molitveni život zajednice je drastično porastao te se nije puno smanjio od tada. Bog je komunizam u prijašnjim vremenima iskoristio baš za to:jačanje vjere. Smatram da bi nam tako što bilo potrebno. Ako ništa onda ćemo jednostavno moliti za naš narod da raste u vjeri i bude primjer drugima.

Vrh

PostPostano: Pet kol 26, 2011 12:25 

Povodom objavljivanja datuma parlamentarnih izbora u RH, donosimo naputak za glasovanje u skladu s katoličkim identitetom. U privitku se nalazi isti tekst u formi prilagođenoj za tiskanje letaka, koji se u dogovoru sa župnicima ili upraviteljima, mogu distribuirati po crkvama i drugim bogoslužnim ili pastoralnim prostorima.
katolik.hr uredništvo

Privitak

Cijeli tekst na Priručnik za glasovanje - samo za prave katolike

Vrh

PostPostano: Pet ruj 16, 2011 11:10 

Iako sam napisao da više neću aktivno sudjelovati u radu foruma zbog toga jer je admin zatražio da promijenim svoj nick, ova me tema ipak potakla da napišem svoj komentar.

U potpunosti uvažavam činjenicu da će dio glasača postupiti prema uputama, a u vezi glasovanja za političke opcije koje u svojim programima imaju stavke koje se kose sa nečijim moralnim ili vjerskim načelima,no ne mogu prihvatiti tezu da se autor ovog priručnika niti malo neće dotaknuti krađa koje je opcija koja je na vlasti od prosinca 2003. godine nemilice provodila.

I na ovim će se izborima javiti problem nepostojanja istinske desnice, političke opcije koja će u potpunosti, ne deklarativno već u potpunosti u svojim programima podržavati katolička načela. Vladajuća opcija koja bi željela biti istinska desnica to ne može biti jer je u njihovim redovima još jako puno komunista, a i prilično je smiješno vidjeti te ljude koji dolaze na misu pa onda gledaju druge kad treba ustati, kad se prekrižiti itd.

Osobno mi je bilo izuzetno smiješno kad sam pred koji tjedan bio na velikom Misnom slavlju, a iza mene su sjedila dvojica lokalnih istaknutih članova vladajuće stranke i kad su mi rekli (naravno da znaju kojoj političkoj opciji pripadam) da će sjesti iza mene da znaju kad što treba raditi kad sam ja «ionak svaki tjedan pri meši».

Vrh

PostPostano: Pet ruj 16, 2011 11:59 

Katolik-SDPovac je napisao/la:

I na ovim će se izborima javiti problem nepostojanja istinske desnice, političke opcije koja će u potpunosti, ne deklarativno već u potpunosti u svojim programima podržavati katolička načela. .

Nije istina, mišljenja sam da politička opcija "Hrast" u potpunosti svojim programom podržava katolička načela.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 16, 2011 16:13 

goran je napisao/la:
Nije istina, mišljenja sam da politička opcija "Hrast" u potpunosti svojim programom podržava katolička načela.

Gorane, u pravu si. "H-rast" je zaista nudio program u kojem su bila podržavana katolička načela. Problem je u tome što se ta opcija raspala (za sada), ljudi su se čak potukli na sastanku tako je pitanje hoće li uspjeti konsolidirati redove te napraviti liste za parlamentarne izbore.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 16, 2011 17:27 

[Gorane, u pravu si. "H-rast" je zaista nudio program u kojem su bila podržavana katolička načela. Problem je u tome što se ta opcija raspala (za sada), ljudi su se čak potukli na sastanku tako je pitanje hoće li uspjeti konsolidirati redove te napraviti liste za parlamentarne izbore.

http://www.h-rast.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=448:slubeno-priopenje-pokreta-hrvatski-rast-hrast&catid=45:naslovnica-vijesti

Evo službeno priopćenje Hrasta na navodni raspad Hrasta, tuče i nerede unutar Hrasta.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 16, 2011 19:50 

U potpunosti uvažavam činjenicu da će dio glasača postupiti prema uputama, a u vezi glasovanja za političke opcije koje u svojim programima imaju stavke koje se kose sa nečijim moralnim ili vjerskim načelima,no ne mogu prihvatiti tezu da se autor ovog priručnika niti malo neće dotaknuti krađa koje je opcija koja je na vlasti od prosinca 2003. godine nemilice provodila.

…molim te, čim manje političke demagogije! Taj “priručnik” nije popis svih Božjih zapovijedi, nego upozorenje radi onoga što današnji liberalizam nameće kao “vrijednost” a zapravo je u suprotnosti svim vrijednostima.
Gledajući naše prilike, još mu jedino nedostaje stavka o odnosu stranaka prema totalitarnim režimima, a da u tom odnosu kod svih naših većih stranaka nešto ne štima, to se vidi iz aviona.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 17, 2011 08:41 

Smatram da u mojem postu ima puno manje demagogije u odnosu na "priručnik". Pozvati vjernike da prilikom glasovanja u potpunosti zanemare činjenicu da je politička opcija koja je na vlasti proteklih osam godina nemilice potkradala državu, i to samo zbog toga što im krađa nije u programu rada kosi se sa svim moralnim načelima.

Dakako, slažem se da skreće pozornost na sve probleme neoliberalizma, no problem krađe državne imovine i to u iznosima koji se mjeri stotinama milijuna kuna vjernici prilikom glasovanja također trebaju uzeti u obzir.

Birači su ti koji će na kraju odlučiti. Netko će reći da opcija kojoj pripadam nije zaslužila voditi državu i takvo mišljenje također prihvaćam iako se ne slažem s njim, no isto tako smatram da niti ovi ljudi (namjerno ne pišem "stranka", stranka nije kriva što je vode krivi ljudi) koji sada obnašaju izvršnu vlast ne zaslužuju dobiti još jedan mandat da vode državu. I isto tako, smatram da su Hrvati, praktični vjernici, kojima je ovaj priručnik i namijenjen, pametni i trijezni ljudi koji će bez ičijih uputstava znati ocijeniti je li nečiji minuli rad u vođenju države u skladu s katoličkim naukom, i jesu li nečije poruke i stavovi moralno i vjerski prihvatljivi.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 17, 2011 10:34 

Citat:
Pozvati vjernike da prilikom glasovanja u potpunosti zanemare činjenicu da je politička opcija koja je na vlasti proteklih osam godina nemilice potkradala državu

Ajde konkretno napiši: kojom rečenicom se u priručniku poziva vjernike da potpuno zanemare krađu i to što si napisao?
Može li vjernik biti toliko slijep pa da vidi krađu i korupciju samo u tuđem dvorištu, a ne i u svom vlastitom?
Može li vjernik reći: dakle ako ne postoji prava stranka u skladu s kršćanskim načelima, idemo glasati za onu koja ima sasvim suprotna, nekršćanska načela??

Vrh

PostPostano: Sub ruj 17, 2011 11:47 

Smatram da u mojem postu ima puno manje demagogije u odnosu na "priručnik". Pozvati vjernike da prilikom glasovanja u potpunosti zanemare činjenicu da je politička opcija koja je na vlasti proteklih osam godina nemilice potkradala državu, i to samo zbog toga što im krađa nije u programu rada kosi se sa svim moralnim načelima.

Dakako, slažem se da skreće pozornost na sve probleme neoliberalizma, no problem krađe državne imovine i to u iznosima koji se mjeri stotinama milijuna kuna vjernici prilikom glasovanja također trebaju uzeti u obzir.

Birači su ti koji će na kraju odlučiti. Netko će reći da opcija kojoj pripadam nije zaslužila voditi državu i takvo mišljenje također prihvaćam iako se ne slažem s njim, no isto tako smatram da niti ovi ljudi (namjerno ne pišem "stranka", stranka nije kriva što je vode krivi ljudi) koji sada obnašaju izvršnu vlast ne zaslužuju dobiti još jedan mandat da vode državu. I isto tako, smatram da su Hrvati, praktični vjernici, kojima je ovaj priručnik i namijenjen, pametni i trijezni ljudi koji će bez ičijih uputstava znati ocijeniti je li nečiji minuli rad u vođenju države u skladu s katoličkim naukom, i jesu li nečije poruke i stavovi moralno i vjerski prihvatljivi.

Nezgoda je što su postavke stranke kojoj pripadaš još manje prihvatljive katolicima, a osim toga koalira s čovjekom koji niti u jednoj iole normalnoj državi ne bi smio biti u politici jer je kriv za smrt dvoje ljudi. Dakle, moral? - čista koma!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata