Meni se čini da onaj Russel koji na ovom forumu nešto tvrdi jesi ti.
Dakle, tvoj je čajnik tvrdnja da se Boga ne može logički dokazati, tojest još radikalnije, da je baš logički dokazivo da Boga nema.
Pošto taj argument spominješ barem peti put po raznim temama koliko čitam zaključujem sljedeće: ili je argument totalna baljezgarija pa ga ne želiš iznjeti jer će ispasti mali UPSIĆ ili je totalno WOW! pa čekaš trenutak kad ćemo svi biti online da kolektivno napustimo koncept nad-bića.
Pa da bi dokazao svoj čajnik moraš me uvjeriti da umjesto
ništa sasvim priprodno postoji
nešto i to bez uplitanja nekog nepokrenutog pokretača.
Ta se materija sama organizirala u ovako savršen sustav? Jasno mi je da se za ovo pitanje možeš uhvatiti, ali i sa druge strane priznaj da neodoljivo sugerira viši plan i da je sasvim razumno u tome vidjeti prst Svevišnjeg.
Ako se materija sama stvorila tvrdim da nikako nije mogla sama materija stvoriti zakone fizike. Uopče, a kamoli takve koji tako savršeno pogoduju životu na Zemlji. Planckova konstanta i te fore...
Na kraju krajeva i sama Zemlja, njezina udaljenost od Sunca, sudbina da nema Mjeseca, nagib itd.
Tvoj ružičasti jednorog je kao biče sasvim nebitno, nije "nužno biće" tim više što je nevidljiv. Svemir je nastao sa njim i bez njega i to je sasvim jasno. Taj tipično ateistički argument je prava mala diverzija koja teži odvračanju pogleda sa bitnoga. Dakle, tko je načinio sve ovo kao i planove za to!? Tko je to "nužno biće"?
Na kraju krajeva previše tražiš od znanosti. Moje je mišljenje da Bog nije znanstveno dokaziv čisto zato što ni nije predmet znanosti. Isto kao što neću ići na FFZG pitat na odsjeku sociologije kako da zabijem koš u košarci tako se ne utječem znanosti u pitanju Boga. Idem na Kineziološki faks odnosno filozofiji i logici. Opet, sociologija u nekoj mjeri i može pomoči razvoju košarke, tako i znanost ne ide kontra Boga već mu pogoduje.
Napominjem, filozofski dokaz je dokaz jednako vrijedan kao i znanstveni!
Evo i mojeg viđenja. Fora nije u pola-pola, vjeruj ili ne vjeruj. Bog nam se objavljuje koliko mu dopušta njegova ljubav koje je posljedica i slobodna volja. Bog je došao tu, do nas i odbacili smo ga. Jednostavno ljudi ne vjeruju u Njega, u Krista. Jedino što bi on mogao je jasno se pokazati i to ne nekim čarolijama i raznoraznim manifestacijama jer bi opet neki odbijali vjerovati nego pokazati se kakav zaista jest u svojoj slavi.
Sad je tu i ona fora o tome da se Boga ne može vidjeti. Kako? zašto? Imamo li preslabo oko?
Nije stvar u preslabom oku. Djed mog prijatelja Hrecegovca je nakon rata sjeo i gledao svoje selo, kuću koje nema, tražio ljude kojih nema i samo je umro, puklo mu je srce.
Možda možeš povrijediti roditelja, brata, ženu i ne mariti za to, ali i oni su samo ljudi. Što da vidiš Onoga koji te držao u svemu, koji je znao svaki tvoj pokret, broj atoma u tvojem tijelu i volio ih neizmjerno, držao van
ništa, i dalje tebe tražio. Kolike su šanse da bi itko preživio takav susret?
Mojsije je držao veo preko lica nakon što je razgovarao sa Bogom jer židovi nisu mogli podnjeti prolazni sjaj njegova lica. Taj veo stoji preko srdaca svih koji Krista ne žele upoznati.
Na kraju opet se vraćamo i slabijim uvjeravanjima (koja možemo preživjeti

) Isus je i činio čuda, čuda se događaju, i nekima jednostavno nisu razlog za vjerovati. No, jedno veliko čudo je ipak povijesna činjenica. Neki čovjek u Palestini je uskrsnuo i to TIJELOM i toliko su povjerovali u to. Ne zato što su im prijašnji bogovi bili dosadni, a ovaj je nudio razonodu, nego zato što je u ovoj tako čudnoj činjenici bila ISTINA. Toliki su za to svjedočanstvo i umirali. To je zaista čudesno. Nešto sasvim jasno, logično i biološki nužno je to da su od reda svi njegovi učenici, bliži i dalji, ogromnom većinom pobijeni na vrlo okrutne načine, a da ni jedan nije rekao "ups, sorry, zezao sam se, možda to i nije bilo tako".
I čuj ovo prijatelju Istrijane: Isus (koji je BOG) je uskrsnuo za tebe. Konkretno i osobno tebe i za tebe i samo zbog tebe bi sišao na Zemlju, primio sve one bičeve, udarce, pogrde, patnju, trnovu krunu, poniženje križa! Možda misliš, kao i svi mi, okej sam, ima i gorih, ne treba mi on itd. Ali činjenica je da smo svi grešnici i da nam on treba, a najradosnija činjenica je ta da nije bitno koliki si grešnik i da si 1000x gori, on te opet traži kao najzaljubljeniji zaručnik svoju zaručnicu ne da bi te maltretirao nego ti dao apsolutno sve, svako ispunjenje!
p.s. O tome kakav bi ateizam bio u praksi i njegovoj nemoralnosti bi se dalo raspravljati, ali nije ni tema.