SDPovac je napisao/la:
Pitao bih samo zbog čega je nužno da ministri u Vladi Republike Hrvatske budu vjernici?
Druze nigdje nisam napisao da je nuzno da budu vjernici... Ja sam samo pitao. A u vezi tvog drugog odgovora, tu je na vidjelo doslo svo ljevicarsko licemjerje kojima se ljevica jos od 1968. (i uvidjanja besmisla u inzistiranju na klasnoj borbi) napaja, kada je prihvatila Marcuseove principe Frankfurtske skole, simbole srp i cekic zamjenila pilulom i kondomom, a kao nosioce svoje revolucije umjesto radnicke klase u prvi red isturila feministice, homoseksualce (sto je strani izraz, ali iz pristojnosti ne zelim pisati domaci), lezbijke, nacionalne manjine, rasne manjine radikalnu omladinu, razne fanatike, te preko medija, filma, televozije, prije svega kulturnih institucija proglasiti sve ono sto je krscanski staromodno, konzervativno, dotrajalo i sl...
Da, ja mislim da netko tko mene koji smatzram da je homoseksualnost bolest, smatra bolesnim od homofobiuje, ne moze dobro obavljati svoju ministarsku duznost. Netko tko dolazi po majci iz cetnicke obitelji (Vesna Pusic) ne moze biti hrvatski ministar (ako se u medjuvremenu nije pokazao suprotno, sto doticna nioje ni najmanje)...
Ja mislim da netko koga vukovarski heroji optuzuju na sva zvona (Matic) ne moze biti ministar...
Mislim da netko tko u vise navtata napravi prometnu nesrecu sa smrtnim posljedicama, u konstantnom je sukobu interesa kad obnasa bilo gradssku, zupanijsku ili drzavnu vlast, ne isplacuje place svojim radnicima, a s druge strane politicku korektnost dokazuje paradirajuci na homosekasualnoj poaradi u ljubicastoj majici, da ne moze biti ministar...
Da, ja mislim da onaj koji nema dana radnog staza u normalnom poduzecu, obitelj ne zeli stvarati iz vlastite komocije, svoju visoku moralnost dokzuje usvajanjem jednog djeteta (za koje se 90% vremena brine dadilja, jer doticna naravno poradi pregrst svojih obaveza u politici, medju koje navodno i spada i trcanje za ozenjenim saborskim zastupnicima, za to nema vremena), da li taj ima ikakve ingerencije donositi zakone sto ce moje troje djece u skoli slusati, koje predmete i koji nacin seksualne naobrazbe...
Da li netko uopce moze biti ministar, koji je na oci cijelog grada varao godinama svoju zenu, da bi se od nje konacno razveo i s ljubavnicom priredio pir kojeg se ne bi postidio ni Jasa Bienenfeld...
I mogao bi jos... NHemoj sada spominjati bivsu vladu, ja sam za hadezenjare glasao samo na prvim izborima, 21. travnja 1990, kada su se najcisce od svih opredijeliliza samostalnu Hrvatsku.
Dakle ja sam samo pitao, ako si i upoznat, da li u sadasnjoj vladi, osim casnog gospodina Kotromanovica, ima i jedan ministar, doministar, koji se deklarira vjernikom...
Sto se tice HRAST-a i ostalih, sto opet spominjes, jasno je tko drzi 95% medija u Hrvatskoj, i zasto su te opcije bile medijski u blokadi. Uostalom komentar sidasa Davora Bljutkovica u jucersnjem dnevnom, glaslu ateista i agnostika Zutarnjem listu govori sve, kad slavodobiutno usklikuje da na hrvatskoj politickoj sceni vise nema znacajnijeg politickog subjekta koji bi se zauzimao za ocuvanje krscanskih vrijednosti, tu je crkva koja se, kako kaze covjek koji je s placom od 6000 kuna sagradio vilu na Pantovcaku, te svojedobno osudjenim otmicarima djece preko svojih veza osiguravao bjeg u SAD, srecom sve rijedje i sve tise oglasava (vjerojatno su joj vrijednostio koje zastupa sada manje bitne od privilegija koje uziva, navodi taj nezavrseni student i majstor obzderavanja po ZG restoranima na tudji racun)
Zanimljivo je kakos e u slucaju ubijanja nerodjene djece pozivas na zakon, a npr u slucaju titlovanja srbijanskih filmova, resorna ministrica koja obozava horoskope, navodi kako zakon treba krsiti ili mjenjati, jer se titlovanjem "gubi kulturna vrijednost samog uratka". Naravno da ubijanje hrvatske nerodjene djece manje stetno od unhistavanja srbijanskih kulturnih vrijednosti, za nekoga tko dolazi iz novinarske skole Zrinke Vrabec Mojzes, (Mesiceve, pa kasnije Yusi, pardon Josipoviceve uhljebnice).
No na kraju krajeva ti si u pravu. Hrvatski narod koji je samo deklarativno vjernicki, dao vam je mandat... Vi imate vlast... Imate pravo izglasati da se nerodjena djeca smiju ubijati i u 8. mjesecu trudnoce, mozete izglasati i peterostruko glasanje za nacionalne manjine, mozete obezvrijediti instituciju braka i omoguciti da se ja za godinu dana mogu ozeniti sa svojom kravom, i da kao takav ako imam politickih veza mogu usvojiti cetvero djece... Sve pod krinkom ljudskih prava, slooboda i slicnih Horkheimerovih, Adornovih, Marcuseovih umotvorina.
Dobili ste izbore... Problem je samo sto nista dobro, kao ni jedna ljevica u Europi, svom narodu donjeti necete. Samo nova zaduzivanja, i rasprodaju preostale drzavne imovine, sto je i najzornije pokazala glavna ideologinja pijetlova i kokodakanja uoci referenduma za EU, kad je zaprijetila da novih mirovina nece biti, ako glasamo protiv ulaska u tu tvorevinu. Sto je najbolje, bila je i u pravu.
Ali dobili ste izbore, pa vladajte. Ja sam samo zelio znati, ponavljam, da li netko od osoba u vladi je barem deklarativno vjernik, ili mu je najveca tlaka, kad mora za drugi najveci krscanski blagdan potrositi dva sata i uci u hram onoga za koga ne vjeruje da postoji, i tamo slusati nesto sto su njegovi ideoloski ucitelji nazvali "opijumom za narod".