Alan Ford je napisao/la:
Ja bih ocjenio, samo da su danas kvatre u korizmi.
I da kao pastir treba voditi ovce i primjerom.
Čovjek do živi griješi, kako kaže moja baka, pa bi se mogao i odreči malo mesa!!
Direktorij Hvarske biskupije str. 138 br.24 "Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi i to na velike nakane Crkve.
Proljetne - subota iza I.korizmene nedjelje - posvećene pokori i obraćenju. Misa za oproštenje grijeha ..."
Budući da ti je palo u oko samo da sam jeo malo mesa .. predpostavljaš da nisam kao pastir vodio ovce i primjerom... Ako ti reknem da mnoge od tih ljudi nisam sreo nikada ili jednom, druge susrećem češće.. a što je bila tema razgovora kako za vrijeme jela kao prije i poslije jela i te kako potrebna i dobro došla tim ljudima. Da nisam prihvatio poziv - (posteći) ti ljudi bi bili danas siromašniji za jednu poruku spasenja. Mislim da sm pred Bogom i za dobrobit Crkve mnogo više učinio što sam prihvatio jelo nego da sam ga odbio zbog nemrsa (koji nije propisan!)
Ovo mi je post koji mi je po volji: kidati lance grijeha... oslobađati sužnje - naviještati godinu milosti Gospodnje...
I Isusu su zamjerali što jede s grješnicima...
A o degutantni primjer Severine više govori o tvojoj dobronamjernosti nego o samoj Severini!