Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 04:37

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned ožu 25, 2012 10:06 

U sedmom razredu osnovne škole naša je čitanka iz „Hrvatskog ili srpskog jezika“ (bilo je to prije više od 30 godina) sadržavala jednu sasvim modernu bajku na staru temu – poslovična lukavost partizana.
Šačica od nekoliko partizana sa nekoliko pušaka stajala je na vrhu planine i gledala kako prema njima prodire cijeli bataljun fašista u punoj ratnoj spremi. Prilično bezizlazna situacija. Ali partizani su sa sobom imali jednu mazgu kojoj je ime bilo Srna koja im je nosila oružje. I onda je mazga Srna pojurila nizbrdo po kamenitom prostoru, a njihove puške koje je vukla za sobom na nekakvim konopcima, su stvarale takvu buku da su se neprijatelji silno preplašili i pobjegli jer su, sudeći po buci, stekli dojam da je partizanska vojska jaka i moćno naoružana.
Imala sam 14 godina i mislila – pa zašto me smatraju budalom? Reći nisam smjela ništa jer sam često bila upozoravana u roditeljskoj kući da je o tim stvarima najbolje šutjeti da se izbjegnu problemi...
Zašto ovo pišem? Na ovom forumu vrlo je česta pojava da se pojavi neki katolik drugačijeg mišljenja i stava od stava Crkve i koji zdušno nas ostale pokušava uvjeriti da bismo se trebali promijeniti i prilagoditi sustavu i vremenu u kojem živimo i odbaciti zastarjele stavove Crkve.
Reći ću otvoreno i bez uvijanja dvije stvari.
Prvo, imam pravo sumnjati da je riječ o osobi koja nije istinski vjernik, nego je samo nastojala upoznati načela i stavove RKC da bi nam se učinila bliskom, a onda unijeti razdor.
Drugo, mislim da je u svim nickovima (koji se pojavljuju od kada pratim ovaj forum) koji se predstvaljaju kao katolici koji zagovaraju pravo na abortus, MPO, pravo na brak homoseksualaca itd...riječ o jednoj osobi....ona želi postići efekt brojnosti stvarajući buku, poput Srne iz gornje priče.
Ljudi budite oprezni i ne uzbuđujte se oko te osobe. Jasno je čiji je glasnogovornik.
Bolje je šutjeti nego nasjesti na jeftine trikove.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 12:51 

Mislim da je takvim "drugovima" najbolje opaliti perm bann.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 15:36 
Administrator

Ne podržavam psihoanalize članova, nažalost danas je u društvu mnogo onih koji odobravaju i promiču abortus, brak homoseksualaca itd, tako da nije čudno da se javljaju i ovdje. Međutim, ovo je katolički forum, i ovdje raspravljamo o katoličkim vrijednostima, te se sukladno pravilima misionarenje neće dopuštati (ban je krajnja mjera ako netko to ne može ili ne želi shvatiti).

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 22:04 

Giovi je napisao/la:
... nažalost danas je u društvu mnogo onih koji odobravaju i promiču abortus, brak homoseksualaca itd, tako da nije čudno da se javljaju i ovdje. ...

Često čujem i čitam ovakve izjave ali nitko nikada nije prezentirao nikakva ozbiljna i nepristrana istraživanja o tome. Još je čudnije što bivša vlast koja je sebe nazivala demokršćanskom nije nikada dala da se održi referendum o tim pitanjima pa ni na taj način se ne može znati koliko ima takvih ljudi. Uzevši u obzir promišljanje u puno liberalnijim zemljama kao što je npr. Slovenija koja je baš danas na referendumu odbacila zakon o liberalizaciji usvajanja djece za homoseksualne parove, može se ipak zaključiti da je se radi o manjini koja je vrlo glasna i koja nigdje ne propušta priliku za antikatoličku propagandu. Zato i ja mislim da je usporedba s srnom koja pravi buku sasvim istinita.

Vrh

PostPostano: Čet lip 07, 2012 21:21 

I danas većina nas (u ovoj priči fašisti :lol: ) pobjegne pred svakom mazgom koja diže buku . I sam se češće sklonim nego što se upuštam u raspravu. Na žalost još veću buku stvaraju vojnici koji bježe , jer su u strahu od mazge, vrište , mlate rukama i nogama umjesto da uzmu pravo oružje i odupru se prenapuhanom neprijatelju . Rezultat toga su teme pretrpane nepreglednim postovima u kojima se teško prati srž. I na kraju ipak pobjede partizani :(

Vrh

PostPostano: Ned srp 15, 2012 11:49 

Umrite, fašisti....ah. Zanimljivo je da nijedna postrojba Hrvatske vojske u Domovinskom ratu nije nosila partizansko ime. Ako me sjećanje ne vara, samo se sisačka brigada neko vrijeme zvala "Marijan Celjak". Ama baš nikad u ratu nismo pjevali nijednu partizansku pjesmu. Zato smo se napjevali "Evo zore, evo dana" i "Spustila se gusta magla". A nitko od nas nije bio lud za ustašama, niti za fašizmom. Naprosto smo se ventilirali u inat komunističkoj prošlosti, jer je Domovinski rat, osim borbe protiv velikosrpskog imperijalizma, bio i svojevrsna pobuna protiv jugoslavenstva i partizanije. Međutim, previdjeli smo važniju stvar-metafizički ponor između vjere i nevjere. Zato nam se danas kao bumerang vraća ojačani svjetonazor zasnovan na nevjeri.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata