Giovi je napisao/la:
Ako se ovaj ZO provodi nelegalno, kako piše
zdravstveniodgoj.com, onda je neprihvatljiv za sve. Dakle, mogućnost izbora između bilo koja dva programa je moguć i prihvatljiv tek ako su oba donesena legalno i uz poštivanje procedure. Time neka se bave pravnici, a zajedničko svim roditeljima koji se bune je da su protiv ovakvog nametnutog ZO.
Kad bi se vlada ponašala dosljedno i provodila propise i procedure koje je i sama donijela mi bi bili u pravnoj državi no, njeno ponašanje pokazuje kako imamo vladu s totalitarnim tendencijama. Zbog toga mi ne možemo reći "neka se time bave pravnici" ako vlada otvoreno i nasilnički krš ustav i propise RH jer vlast vjerojatno neće zbog toga snositi nikakve sankcije (tako tvrde neki pravnici) i što onda napraviti?
Dobro je što se u toj borbi protiv nametnutog ZO okuplja što širi krug ljudi koji i nisu vjernici, a s druge strane daju naznake koji bi način većini roditelja bio prihvatljiv pa otuda i korist od traženja prava na izbor. Da je kojim slučajem Jovanović mudriji on je mogao ostaviti vremena da se poštuje procedura i za ovakav odgoj, ali on isto nama ne bi bio prihvatljiv pa zalaganje za pravo izbora ima istinski demokratski temelj koji bi morao poštovati svatko tko je za demokraciju i suživot te je taj argument nemoguće proceduralno osporiti.
Zanimljivo je što vijest o Jovanovićevim zadnjim makinacijama , javna televizija uopće nije prenijela, a našla je za potrebno izvijestiti o nekakvom priglupom iluzionističkom triku dvojice studenata na jednom zagrebačkom trgu?! Stvarno je u Hrvatskoj sumrak novinarstva koje se svelo na obično poltronstvo vladajućoj koaliciji. Čudi me što je slobodna dalmacija ipak objavila tekst o tome
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx