sir.oliver je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Uvijek je Crkva prije doslovnosti Biblije pa zbog toga postoji dogmatsko definiranje vjerskih istina, pa možeš li mi pokazati dogmu gdje se izričito tvrdi da su dani stvaranja baš izričito 24 satni zemaljski dani?
Opet si počeo relativizirati...zar bi se dani stvaranja trebali razlikovati od ostalih slučajeva gdje su navedeni dani u bibliji?! To bi bilo zaista čudno i nelogično. Ne znam zbog čega ti je teško prihvatiti normalne dane stvaranja bez nekog filozofiranja.
Ako čemo tako, onda možda židovi nisu 40god. išli pustinjom, bježeći od egipatskog sužanjstva, nego možda dosta duže, tko zna sve je relativno.
Oprosti ali zaključci su ti nebulozni. Prije svega ja sam katolik i ništa što nije definirano dogmom nije mi obavezno. Ne silim nikoga da prihvati duže vrijeme no Bog je iznad njega kao što to i sam malo poslije tvrdiš.
Barnaba je napisao/la:
Druga Petrova poslanica poglavlje 3 redak 8: Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan
No da se ne odmaknem od teme pitao bih te koliko je po tebi svemir star te na koji način se dokazi o mladom svemiru uklapaju u tu teoriju? Dakle raspravimo generalne brojke?
Tipičan citat koji iz rukava vade evolucionisti vjernici

. Citat nam govori da kod Boga vrijeme nije bitno, jer ga i nema, što opet nikako ne potvrđuje da su navedena vremena u bibliji relativna.[/quote]
Taj prvi zaključak je vrlo bitan. Kod Boga vrijeme nije bitno pa se postavlja pitanje zašto je tebi bitno? Vjerojatno zato što ti vjera ovisi o tome. Moja vjera dopušta Bogu biti ono što On jest svemoguć. Tako da je mogao stvoriti sve u 6 dana, ali mogao je i upravljajući kompliciranim procesima u duljem vremenskom razdoblju. Nisam ja taj bi Bogu nametao ograničenja.
sir.oliver je napisao/la:
Prema kreacionističkom modelu stvaranja svijeta, svemir je star oko 6000god. U prijašnjim postovima sam već govorio o nekim dokazim mladog svemira i nedostacima teorije Velikog Praska, a iscrpnije o tome se može pročitati na:
http://www.orionfdn.org/Dobro bar imamo konkretnu brojku za raspravu. Dakle možeš li navesti konkretan znanstveni dokaz da je zemlja stara 6 000 godina?