Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 21:00

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet lip 14, 2013 17:37 

Moglo se predati i milijun i sedamsto tisuća potpisa, ali kako sam već napisao, nikaj s toga. Barnaba, nadam se da ti ne trebam posebno svojim riječima objašnjavati- referenduma jednostavno biti- neće!

Vrh

PostPostano: Pet lip 14, 2013 18:41 

SDPovac je napisao/la:
Moglo se predati i milijun i sedamsto tisuća potpisa, ali kako sam već napisao, nikaj s toga. Barnaba, nadam se da ti ne trebam posebno svojim riječima objašnjavati- referenduma jednostavno biti- neće!

Ako ne bude referenduma, onda je savršeno jasno da imamo komunističku, totalitarističku vlast koja laže kad spominje demokraciju.

Vrh

PostPostano: Pet lip 14, 2013 18:54 

SDPovac je napisao/la:

Halo Sjeverna Korejo, jel se čujemo???

Ne moraš ti ništa objašnjavati, sve govori ime "SDPovac"!

Vrh

PostPostano: Pet lip 14, 2013 19:24 
Administrator

SDPovac je napisao/la:

Pošto si ti sam potpisao za refendum, a sad ga silom želiš "ušutkati", očito da si izgubio i razum i slobodu:
SDPovac je napisao/la:
Danas sam i ja potpisao, i to zbog toga jer stvarno želim da odluku o ovom pitanju donesu građani RH.(...) Isto tako, nadam se da će onda svi prihvatiti odluku donijetu neposrednom demokracijom, ma kakva ona bila.

Takvo nerazumno ponašanje je stvarno užasavajuće, mada baš nikada nije kasno da se čovjek trgne i vrati se Bogu, postane slobodan čovjek, jer Bog nas u svakom trenutku nanovo zove i bezuvjetno ljubi.

Vrh

PostPostano: Pet lip 14, 2013 20:51 

Giovi, krivo si me razumio. Ja ne želim ništa ušutkati već samo prenosim informaciju koju sam dobio, a ta je da neće biti referenduma u kojem će biti pitanje o braku kao zajednici žene i muškarca.

Vrh

PostPostano: Sub lip 15, 2013 15:02 

SDPovac je napisao/la:
Giovi, krivo si me razumio. Ja ne želim ništa ušutkati već samo prenosim informaciju koju sam dobio, a ta je da neće biti referenduma u kojem će biti pitanje o braku kao zajednici žene i muškarca.

Hvala za informaciju. Slažeš li se ti osobno s time da ne bude referenduma?

Vrh

PostPostano: Čet lip 27, 2013 15:17 
Administrator

To je stvarno pomračenje uma - da čovjek može potpisati za referendum i onda za nekoliko dana govoriti: "Moglo se predati i milijun i sedamsto tisuća potpisa, ali (..) referenduma jednostavno biti- neće!"
To je strašno, da toliko čovjek može izgubiti slobodu.
Ali samo s Bogom čovjek ima dostojanstvo koje mu pripada, srećom u Hrvatskoj ima ljudi koji ne žele sami sebe tako ponižavati, koji nisu stavili druge "bogove" na mjesto Boga i zalažu se dostojanstveno za svoje pravo.

Vrh

PostPostano: Uto lis 15, 2013 07:37 

SDPovac je sa onom svojom izjavom, ispao glasnik nedemokratskih i opasno totalitarnih tendencija sadašnje vlasti.
U priopćenju
Kod:
http://uimeobitelji.net/2013/10/14/priopcenje-s-konferencije-za-novinare-14-10-2013/
http://uimeobitelji.net/2013/10/14/prio ... 4-10-2013/
Građanska inicijativa „U ime obitelji“ održala je konferenciju za novinare u ponedjeljak, 14. listopada 2013., u Zagrebu na dan kada se navršava četiri mjeseca od kada je Građanska inicijativa “U ime obitelji” predala Zahtjev za raspisivanje referenduma sa 749 316 potpisa građana RH Hrvatskom saboru, čime su ispunjeni svi formalno-pravni uvjeti za raspisivanje prvog narodnog referenduma. međutim vlada ne raspisuje referendum.

Prejadno je gledati objašnjenja i opravdavanja nesposobne i nedemokratske vlade, od strane simpatizera SDP koji više nemaju argumenata te im je ostala samo izlizana mržnja i animozitet prema bivšoj vlasti. Toga se drže iako je objektivno jasno da svojim ignoriranjem želje građana za odlučivanjem zapravo podrivaju demokratski sustav Republike Hrvatske.

Vrh

PostPostano: Sri lis 23, 2013 17:45 

SDPovac je napisao/la:

Kako danas doznasmo, ipak će biti referenduma.

Vrh

PostPostano: Čet lis 24, 2013 10:39 

Lucijan Antun je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Ali smo doznali i drugi dio, tražiti će se 2/3 potvrda Sabora. Jednu stvar ne znam, da li je potrebno da na referendum izađe više od pola birača?

Vrh

PostPostano: Čet lis 24, 2013 11:33 

SDPovac je napisao/la:

Ali smo doznali i drugi dio, tražiti će se 2/3 potvrda Sabora. Jednu stvar ne znam, da li je potrebno da na referendum izađe više od pola birača?

Je, znamo mi da se radi o kriptokomunističkoj vlasti koja je, uz put, nesposobna kao i ona bez kripto.

Vrh

PostPostano: Čet lis 24, 2013 12:17 

SDPovac je napisao/la:

Referendum će biti.
Ovakav zahtjev je van svake pameti, pogotovo što je Peđa Grbin o tome trubio na početku, i svi profesori ustavnog prava su napisali da je tako nešto protuustavno.
Zaista me iznenađuje nepoznavanje osnova demokratskog društva.

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

II. TEMELJNE ODREDBE
Clanak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici
slobodnih i ravnopravnih državljana.

Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim
odlucivanjem.

Vrh

PostPostano: Sub lis 26, 2013 19:40 

SDPovac je napisao/la:
Lucijan Antun je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Ne znam ni ja, rado bih znao.
Međutim, vjerujem da si i sam svjestan da bi eventualno izigravanje referenduma ili izvrdavanje njegovih rezultata donijelo SDP-u nemjerljivu političku štetu, a konkurenciji siguran poen na sljedećim izborima.

Vrh

PostPostano: Pon lis 28, 2013 13:20 

Ustav RH:

Članak 149.
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.

Zakon o referendumu:

Članak 6.
Na referendumu birači odlučuju neposredno tajnim glasovanjem.
Na državnom referendumu odlučuje se većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske, ako za pojedina pitanja Ustavom Republike Hrvatske nije drugačije određeno.
Na lokalnom referendumu odlučuje se većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice područne (re­gio­nalne) samouprave u kojoj je raspisan referendum.

Članak 8.
Odluka donesena na referendumu obvezatna je.

Znači, većina od 50% +1 glas.

Ono što stvarno ne znam kako bi odluka koja se donese na referendumu bila obvezatna prema saborskim zastupnicima pošto je razvidno da Ustav RH može mijenjati jedino i isključivo Hrvatski Sabor. U Ustavu nije navedeno da se Ustav može mijenjati referendumom.

Vrh

PostPostano: Pon lis 28, 2013 14:59 

SDPovac je napisao/la:
Ustav RH:

Članak 149.
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.

Zakon o referendumu:

Članak 6.
Na referendumu birači odlučuju neposredno tajnim glasovanjem.
Na državnom referendumu odlučuje se većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske, ako za pojedina pitanja Ustavom Republike Hrvatske nije drugačije određeno.
Na lokalnom referendumu odlučuje se većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice područne (re­gio­nalne) samouprave u kojoj je raspisan referendum.

Članak 8.
Odluka donesena na referendumu obvezatna je.

Znači, većina od 50% +1 glas.

Ono što stvarno ne znam kako bi odluka koja se donese na referendumu bila obvezatna prema saborskim zastupnicima pošto je razvidno da Ustav RH može mijenjati jedino i isključivo Hrvatski Sabor. U Ustavu nije navedeno da se Ustav može mijenjati referendumom.

Ima jedna kvaka, a ta se zove moral. Saborske zastupnike je izabrao narod i oni su dužni obnašati vlast po volji naroda. Jasno je da ova vlast i svi njezini poslušnici mogu izigrati volju naroda, kao što to i cijelo vrijeme rade. Nesposobni i nemoralni!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata