Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 18, 2026 19:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 12, 2013 08:48 

zdrave je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
Kad bi se tako nešto pokrenulo na nivou dekanata, a ne tek jedne župe, i tada bi bilo neshvaćanja što ti zapravo želiš reći, znaš li to, vjeruješ li u to? Nisam skeptik, ali je danas vrlo razvodnjen i život župne zajednice, stoga se u ovo, o čemu pišeš, moraju uključiti baš svi, od obitelji, preko župa, sve do dekanata. Ili griješim?A tko će složiti konkretan program - nemam blage...

Kad smo kod konkretnog progama i tko će ga stvoriti,postoje ljudi stratezI,oni koji po Božjoj volji vide bit problema.A mi ih možemo prepoznati po djelima njihovim.Međutim trebamo sami sebi prizati sa je to netko drugi a ne JA.
Dakle takvih ljudi ima,oko nas su,svjedoće Boga svojim djelima i nenametljivi su.Njih moramo naći,jer su to Božji ljudi.
Takve moramo prihvati,a ne kad sami dođu i kad se sami nude da ih širokogudno odbijamo jer nismo razumjeli namjeru ith ljudi i to što nam oni nude.
Zapali smo u svoj vlastiti egoizam.
Mislim da je jedan od razlog razapinjanja Krista bilo i nerazumjevanje njegove namjere.

Hvaljen Isus i Marija.

URIEL

Vrh

PostPostano: Uto srp 16, 2013 16:36 
Administrator

URIEL je napisao/la:
Nama su djeca jednostavno uzeta a mi sve to tromo,mrtvo i bezstrateški gledamo.Jer se naše kršćanske institucije koje posjeduju kapital boje uložiti taj kapital u odgojno obrazovne i ine kšćansko katoličke programe.

Imamo vjerske vrtiće, katoličke osnovne škole, sve je to ipak ulaganje u odgojne kršćanske programe, ali u konačnici najbitnija je obitelj, vjera i uzor roditelja.
Ne možemo svoju djecu prepustiti nekome drugome, na nama roditeljima je glavnina odgoja.
Treba li se pritom nešto mijenjati - da - svatko treba poći od sebe, potrebno je više vjere, zajedništva, međusobne pomoći obiteljima.
Katolici ne mogu prepustiti vjerski odgoj drugima, već trebaju davati puno vremena svojoj djeci, razgovarati s njima i usmjeravati ih, nitko to ne može umjesto njih
No ako roditelji sami nemaju vjere, onda nemaju ni što dati svojoj djeci, nažalost puno je takvih obitelji, koji su bez ljubavi, bez smisla, odvojeni, raspadnuti, zato je potrebno jednako tako raditi na formaciji odraslih.

Vrh

PostPostano: Uto srp 16, 2013 19:15 

URIEL je napisao/la:
Kad smo kod konkretnog progama i tko će ga stvoriti,postoje ljudi stratezI,oni koji po Božjoj volji vide bit problema.A mi ih možemo prepoznati po djelima njihovim.Međutim trebamo sami sebi prizati sa je to netko drugi a ne JA.
Dakle takvih ljudi ima,oko nas su,svjedoće Boga svojim djelima i nenametljivi su.Njih moramo naći,jer su to Božji ljudi.
Takve moramo prihvati,a ne kad sami dođu i kad se sami nude da ih širokogudno odbijamo jer nismo razumjeli namjeru ith ljudi i to što nam oni nude.
Zapali smo u svoj vlastiti egoizam.
Mislim da je jedan od razlog razapinjanja Krista bilo i nerazumjevanje njegove namjere.

Hvaljen Isus i Marija.

URIEL

URIELe, za potvrdu svojih / tvojih riječi gdje ćeš naći bolji primjer od vlč Sudca - pa GDJE JE!
Sad kužiš na koga sam mislio, kao kočničara???
Giovi, zar da se vrtim? Pa već smo to prožvakali - obitelj je elementarna čelija svakog društva, a kršćanska obitelj prvi (i pravi) nositelj, "usađivač" ne samo prvih saznanja o vjeri.
Sve ostalo je ponavljanje...Možda na TT-um sorry, ali mislim ipak već i ovdje. I sve si nasao točno. Zao ne kapiiram...URIEL, gdje je problem?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata