Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 18, 2026 19:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned kol 04, 2013 16:02 

A.Bašić - još jedan u nizu pljuvača po Katoličkoj Crkvi u Hrvata, nadahnut kako don Grubijem, tako i raznim Teršelićkama i Štrpcima - RegiYunašenje Augustina Bašića.

Inače, zanimljiv je i ovaj komentar:

Citat:
Poseban gost mu je bio evanđ.teolog P.Küzmič , / Slovenac,Hrvat,Amerikanac ? / ,koji je poznat kao simpatizer-ideolog crvene bratije u Hrvatskoj. U svakoj prilici , u javnosti ,napada osječke branitelje ,posebice B.Glavaša,govoreći kako je domovinski rat bio vjerski rat,jer su branitelji sa krunicom oko vrata i u ime Majke Božije išli ubijati.Dakle,govori o svemu onome o ćemu pišu braća po lažima i klevetama,D.Hedl,J.Pavičić,A.Tomić i ostali kroatofobi.Inaće,sama emisija tog " čove " nije bila za gledanje,a pogotovo za slušanje.

Taj Kuzmica mi se nikad nije sviđao. :roll:

Vrh

PostPostano: Sri kol 14, 2013 10:28 

Je li istina da je Bašić bivši svećenik?

Vrh

PostPostano: Čet kol 15, 2013 19:38 

Lucijan Antun je napisao/la:
Je li istina da je Bašić bivši svećenik?

Pojma nemam, no pravi drug jest. Baš kao i don Grubi. :roll:

Vrh

PostPostano: Pet kol 16, 2013 08:45 

Bašić nije osobit novinar. Rijetko kad je u stanju ući malo dublje u problematiku kojom se bavi. Za njegovu emisiju Ekumena uopće ne znam čemu služi. Njegove rasprave o ekumenizmu mi idu izrazito na živac, jer se samo svode na ponavljanje fraza o nužnosti suživota i suradnje, te "što vi mislite o tome". Niti da zagrebe pod površinu. Također kod njega zapažam latentni ili otvoreni kriticizam prema Katoličkoj crkvi, a sve to bez argumenata.

Vrh

PostPostano: Ned kol 25, 2013 14:24 

Gledao sam u subotu njegovu Ekumenu, pa me opet neugodno iznenadio prostorom kojeg je dao onome hinduistu, a drugu dvojicu sugovornika (pentekostalca i muslimana) izgleda da je imao samo za ukras. I opet - što ima Ekumena s nekršćanskim religijama? Zar to nije područje međureligijskog dijaloga, a ne ekumenizma? I uvijek iste priče: što vi mislite o ovome, što vi mislite o onome. Nikako mi se njegova koncepcija emisije ne sviđa. Bolje bi bilo da je pozvao samo onoga hinduista i ispitivao ga o osobinama hinduizma, barem bismo nešto suvislo naučili o tome. Pa drugi put muslimana. Ako pentekostalci trebaju zastupati stav "svjetskog kršćanstva" o zagrobnom životu, blago nama...o stajalištu Katoličke i Pravoslavne Crkve niti riječi.
Sve više mi to nalikuje nekoj vrsti prodavanja magle, a to na terenu religiologije upravo ne podnosim.

Vrh

PostPostano: Ned kol 25, 2013 14:36 

Miroslav je napisao/la:
Taj Kuzmica mi se nikad nije sviđao. :roll:

Zanimljiv je Kuzmič u mnogočemu. Bistar je, britak i elokventan. Ima dobrih osobina. Međutim, nešto važno mu nedostaje u promišljanju naše svakodnevice: njegovo stajalište zasnovano je na protestantskom uvjerenju za koje je hrvatski katolicizam u svojoj biti negativna stvarnost koju treba popraviti na protestantski način. Isto se odnosi na državu tako "zabludjelog" naroda, koja je bila donekle sklona prihvaćati katolicizam kao neku vrstu narodnoga dobra, a to uvjereni protestant ne može prihvatiti, tim više što je hrvatski katolicizam važan nositelj nacionalne svijesti koja njemu očito ne znači mnogo. Hrvatski katolicizam također sprječava poželjno širenje protestantizma na "ovim prostorima", pa je Kuzmičeva suzdržana antipatija prema njemu razumljivija.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata