Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub lis 11, 2008 10:29 

100 godina adventizma u Hrvatskoj

http://www.youtube.com/watch?v=Q6ux0MQrDs4

Vrh

PostPostano: Sub lis 11, 2008 20:31 

Na svijetu su se pojavili prije cca150 godina i od tad djeluju. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet lis 16, 2008 15:36 

Bas gledam kako je brat Defensor Fidei vjesto odgovorio adventistima na njihove lazne optuzbe da papa nosi znak 666 po navodnoj tituli "Vicarius Filii Dei" dok u isto vrijeme ime Ellen White po istoj matematici nosi broj 666... http://defensorfidei.blog.hr/2008/07/index.html#dan24

Ellen = L+L=100,
Gould = U+L+D = 555,
White = a double 'U' = 2 'V's +1 = 11.
Zbroj brojeva: 100 + 555 + 11 = 666

Evo jos jedan clanak na engl. o tome... http://www.thecatholictreasurechest.com/sda.htm

Jos cu samo da dodam da Ellen White na svom grobu ima masonski obelisk... http://www.ellenwhiteexposed.com/obelisk.htm

Vrh

PostPostano: Čet lis 16, 2008 19:24 

crusadercro je napisao/la:
Bas gledam kako je brat Defensor Fidei vjesto odgovorio adventistima na njihove lazne optuzbe da papa nosi znak 666 po navodnoj tituli "Vicarius Filii Dei" dok u isto vrijeme ime Ellen White po istoj matematici nosi broj 666... http://defensorfidei.blog.hr/2008/07/index.html#dan24

Ellen = L+L=100,
Gould = U+L+D = 555,
White = a double 'U' = 2 'V's +1 = 11.
Zbroj brojeva: 100 + 555 + 11 = 666

Evo jos jedan clanak na engl. o tome... http://www.thecatholictreasurechest.com/sda.htm

Jos cu samo da dodam da Ellen White na svom grobu ima masonski obelisk... http://www.ellenwhiteexposed.com/obelisk.htm

CCCCCCCcccccc,i tvoje i moje ime moze imati broj 666,ovo ti je otrcana bulevarska primjedba.
A sto se tice obeliska dobro je pogledati malo i povijest obeliska i vidjet ces o cemu se radi.
I molim te ne povezuj masone s adventistima.
Masoni vjeruju samo BOGU NOVCU.

Vrh

PostPostano: Pet lis 17, 2008 07:36 

Moram upozoriti ovdje Crusadercro-a i Dinu da se držite teme. Stvarno je nebitno ovo oko EGW i obeliska, jer obeliska ima i na drugim mjestima i nisu samo masonski znak, dakle držite se teme. :( :x

Pozdravljam Dinu koja nije otišla poslije teatralnog odlaska i pisanja pisama, drvlja i kamenja. Idemo u susret misijskoj nedjelji pa jednostavno ne možemo bez misionarenja. :mrgreen:

Ako pročitate postove s početka ove teme vidjet ćete da je ovdje riječ o tome da Adventisti imaju neku vrstu pastorala na internetu i da naša Dina vodi seminare u kojima adventističke vjernike poučava kako se to radi.
Mislim da je takva vrsta djelovanja pokazala uspjeh. Osnovali su tzv. „interprotestantske“ i „interdenominacijske“ forume koji su samo po imenu takvi jer prevladavaju adventističke teme i čovjek se začudi kako je Subota pitanje svih pitanja i da o njoj postoji toliko tema (minimalno 4-5) na tim forumima a nema niti protestanata koji bi polemizirao iako većina protestanata slavi Nedjelju. Stiče se dojam da su posvuda i da su većina protestanata na netu Adventisti. Mislim da je to posljedica tog pastorala na internetu.

Vrh

PostPostano: Pet lis 17, 2008 22:13 

Barnaba je napisao/la:
Moram upozoriti ovdje Crusadercro-a i Dinu da se držite teme. Stvarno je nebitno ovo oko EGW i obeliska, jer obeliska ima i na drugim mjestima i nisu samo masonski znak, dakle držite se teme. :( :x

Pozdravljam Dinu koja nije otišla poslije teatralnog odlaska i pisanja pisama, drvlja i kamenja. Idemo u susret misijskoj nedjelji pa jednostavno ne možemo bez misionarenja. :mrgreen:

Ako pročitate postove s početka ove teme vidjet ćete da je ovdje riječ o tome da Adventisti imaju neku vrstu pastorala na internetu i da naša Dina vodi seminare u kojima adventističke vjernike poučava kako se to radi.
Mislim da je takva vrsta djelovanja pokazala uspjeh. Osnovali su tzv. „interprotestantske“ i „interdenominacijske“ forume koji su samo po imenu takvi jer prevladavaju adventističke teme i čovjek se začudi kako je Subota pitanje svih pitanja i da o njoj postoji toliko tema (minimalno 4-5) na tim forumima a nema niti protestanata koji bi polemizirao iako većina protestanata slavi Nedjelju. Stiče se dojam da su posvuda i da su većina protestanata na netu Adventisti. Mislim da je to posljedica tog pastorala na internetu.

Hvala ti Baraba na ponovnom lijepom pozdravu.
Cuj, sto se tice evangeliziranja,negdje ti je Angi rekao da to svi krscani rade,a i ja ti mogu navesti jako mnogo linkova da je to tako.A zasto mi adventisti kao krscani ne bi imali ista prava evangelizirati.Je si nesto tocno rekao o mojim aktivnostima,ali si i nesto svoga dodao.Ja bi samo molila toliko slobode za druge i drugacije ,na ovom forumu,koliko na tim interdenominacijskim forumima ima,koje ti spominjes.
Citat:
čovjek se začudi kako je Subota pitanje svih pitanja i da o njoj postoji toliko tema (minimalno 4-5) na tim forumima a nema niti protestanata koji bi polemizirao iako većina protestanata slavi Nedjelju.

A za informaciju tebi i ostalima,niti je jednom iti jedan adventista postavio tu temu.
A ovo o drugim protestantima malo govoris neistinu,jer vidi samo moderatorsku strukturu.
Nemojmo jedni o drugima govoriti neistine,ipak cemo stati pred Gospodnjim licem,i morati dati odgovor za sve/TO NAM JE BAREM ZAJEDNICKO/.
A kad si spomenuo evangelizaciju,evo upravo je jedan veliki izazov INTEGRALNA evangelizacija.
Upravo na nasem institutu je to fokusna tocka .

Vidi Kristov dolazak je blizu.Svi krscani su duzni pozvati ljude na spremnost za taj trenutak.
Duzni smo se kao Kristovi ucenici medjusobno postivati i pozivati ljude na ispravno zivljenje.
Tko od nas ne voli biti zdrav?Tko od nas ne zeli imati sretnu obitelj?Tko je sretan u bilo kojoj ovisnosti?
E pa ako je to nesto lose sto mi ucimo,i neljudski primam svaki prigovor.
Osobna vjera se stjce s Bogom i tu nitko nikome ne moze nista napraviti,a dominacijska pripadnost ako se moze birati je dobro.Nitko nikoga ne moze nagovoriti na nesto drugo,osim onoga na sto je on pozvan.

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 08:39 

Poznata je stvar da adventisti teško kažu da su adventisti, čak se pozivaju na zakon samo da ne bi rekli kojoj denominaciji pripadaju. To da drugi potiču teme o suboti je smiješno a moderatori neadventisti su fikusi i odabrani po principu kad napadnu katolike odmah ih se promovira u moda. :mrgreen:
No vratimo se temi otkud vama adventistima pravo da "evangelizirate" katolike?
Baš je to pravi put za za poticanje povjerenja. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 09:07 

Citat:
Barnaba je napisao/la:
Poznata je stvar da adventisti teško kažu da su adventisti, čak se pozivaju na zakon samo da ne bi rekli kojoj denominaciji pripadaju. To da drugi potiču teme o suboti je smiješno a moderatori neadventisti su fikusi i odabrani po principu kad napadnu katolike odmah ih se promovira u moda. :mrgreen:
No vratimo se temi otkud vama adventistima pravo da "evangelizirate" katolike?
Baš je to pravi put za za poticanje povjerenja. :mrgreen:

:wink: Ovo me podsjetilo na jednog službenika Pentekostalne crkve koji je veliki ekumenist, a kada koji katolik prijeđe u njihovu zajednicu onda ga ponovno krsti?!

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 09:14 

angelus je napisao/la:

:wink: Ovo me podsjetilo na jednog službenika Pentekostalne crkve koji je veliki ekumenist, a kada koji katolik prijeđe u njihovu zajednicu onda ga ponovno krsti?!

A što misliš da je kod adventista drugačije i oni ponovo krste katolike kad ih "obrate" na adventizam. :wink: :mrgreen:

Nego kad je Dina tako umjerena mogla bi nam u tom tonu i reći kad su Adventisti prestali hodati od kuće do kuće kao Jehovini svjedoci? Što je to kolporterska služba koju adventisti imaju?

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 09:49 

Barnaba je napisao/la:
angelus je napisao/la:

A što misliš da je kod adventista drugačije i oni ponovo krste katolike kad ih "obrate" na adventizam. :wink: :mrgreen:

Nego kad je Dina tako umjerena mogla bi nam u tom tonu i reći kad su Adventisti prestali hodati od kuće do kuće kao Jehovini svjedoci? Što je to kolporterska služba koju adventisti imaju?

Slusaj ti dragi Batnaba,otkud tebi prava na monopoliziranje KRSCANSTVA?
A adventisti uvijek i ponosno kazu da su adventisti,molim te nemoj govoriti neistine,ovakve optuzbe ipak nisu na mjestu.

Vidi Baraba,ovdje si toliko neistine iznio o adventistima,nije lijepo ipak si krscanin,koji si pozvan na sveti zivot i molim te pokusaj ostati u tome.To sto ces psovati adventiste nece te spasti.
Vidi ti me podsjecas na vremena,kad su svi vjernici bili ANTIDRZAVNI elementi,pa i katolici i adventisti.

Ti dobro znas da adventista ima na cijelom svijetu,i oni ne evangeliziraju KATOLIKE nego pozivaju na zivot s Kristom,i predanje zivota Bogu,kao ljudi koji ce se ipak u svojoj vjeri sresti s Kristom.
A evo ti zgodnog linka o evangelizaciji,i koga se evangelizira.
http://www.katolici.org/dogadjanja.php? ... di&id=9061
Otkud tebi prava da ti djelis nekom vjeru.Vjera je sloboda,vjera je intimna stvar covjeka i Boga,to sto je netko u nekoj denominaciji ne znaci da je i pravi vjernik,trebam li ti statisticke podatke donositi.I sam znas da postoji milijuni nominalnih vjernika.
Citat:
Što je to kolporterska služba koju adventisti imaju?[/

Prije svega,adventisticka kolportraza se sastoji u sirenju BIBLIJE,ne razumijem sto ti smeta taj ternmin kad ti je to i katolicki termin.
Bojim se da ti jako malo poznajes suvremeno katolicanstvo,i njegov rad.
Je li Koko isto kolporter bio,i muzikom i slikarstvom je,onda u cemu je problem?Kolportaza ti ce siroko podrucje.
Citat:
To da drugi potiču teme o suboti je smiješno a moderatori neadventisti su fikusi i odabrani po principu kad napadnu katolike odmah ih se promovira u moda.

Ovu tvoju neistinitu tvrdnju samo moze povjerovati netko tko je toliko naivan i ne zeli vidjeti istinu.Ovdje barem ima dokaza,i koliko katolickih linkova ima na tim forumima,nema katolickog linka koga nema na izaiji.Molim te budi toliko pristojni moderator i po slobodi rijeci,na koju imam prav po ljudskim pravima,nemoj prekrajati moje postove,jer ja nikad to isto tebi niti bilo kome nisam napravila.
Citat:
Član 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izrazavanja; ovo pravo uključuje slobodu mišljenja bez tuđeg mišljenja, a isto tako i traženje, primanje i saopćavanje obavjestenja i ideja bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.
http://www.dadalos.org/kr/Menschenrecht ... ument1.htm
Ako sto sakrijes pred ljudima,ali pred Bogom neces znaj sigurno,niti ja kao adventistica niti ti kao katolik.Sjeti se koliko si slobode uzivao na tim istim forumima i da si moga diskutirati o cemu si htio.
Citat:
Ovo me podsjetilo na jednog službenika Pentekostalne crkve koji je veliki ekumenist, a kada koji katolik prijeđe u njihovu zajednicu onda ga ponovno krsti?!

Angi,nije valjda da ces reci da ne znas?
A sto neokatekumeni se ne krstavaju ponovo?
A temu o krstenju ako dopusti vrlo cjenjeni moderator i vlasnik foruma, stavit cemo na jednom drugom topicu.

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 11:10 

Evo opet ona u nekom svom napasničkom "kršćanskom stilu". Laž je da psujem adventiste to svatko pismen vidi. No tebi na dušu kao i ovo napasničko ponašanje.
Nisi nam odgovorila kad su adventisti prestali ići od kuće do kuće kao Jehovini svjedoci? Ili hoćeš reći da nisu prestali?

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 11:52 
Administrator

Dina je napisao/la:
A sto neokatekumeni se ne krstavaju ponovo?

Ne, neokatekumeni niti bilo koji drugi kršćani se ne mogu ponovno krstiti. Svatko se krsti samo jednom.

Dina, kada tvrdiš da je nešto neistina, molim te da to i argumentiraš, a u svrhu dijaloga bilo bi lijepo da pokušaš odgovoriti na pitanja koja su ti postavljena.

Vrh

PostPostano: Sub lis 18, 2008 13:04 

Moje je iskustvo da se adventisti uglavnom predstavljaju kao protestanti, dok za razliku od protestanata nijecu besmrtnost duse, vjecne muke u paklu te slave Subotu a ne Dan Gospodnji, itd. A i njihovo poimanje "sola scripture" kad priznaju u temeljnim vjerovanjima pisanja Ellen White nadahnutim izvorom istine. Zasto se guraju u protestante neznam.

Vrh

PostPostano: Ned lis 19, 2008 09:10 

pa istina je da su adventisti većina na forumima, jer su najveća protestantska zajednica u HR....a drugo, vidim i da su najveća smetnja nekima....a crusadercro ne može bez nedjelje i besmrtnosti duše....u razgovoru sa jednim mladim katolikom baš smo se dotakli te dvije moje najomiljenije teme...i čovjek je čitao Bibliju i vidio što je istina, nakon što sam mu ja citirao neke tekstove...krstili su se i on i brat....svatko ima slobodu u što će vjerovati....ima još svježih primjera za koje znam, ali nije mi cilj propagirati kako katolici prelaze na adventizam...drugo, u mojoj užoj i široj obitelji svi katolici osim mene i rođaka....jedna tetka je pristalica i karizmatskog pokreta, uvijek spominje svećenika Jamesa iz Indije i ostale svećenike bilo da su iz Bosne ili HR....ali nisam još došao u situaciju da raspravljamo o vjeri....možda sam za neke heretik, nekima je svejedno....možda bi baka bila najsretnija da sam katolički svećenik....no, to je bila moja odluka....Aristotel je rekao, Platon mi je drag, ali mi je draža istina....valjda kužite što želim reći....

Vrh

PostPostano: Ned lis 19, 2008 14:43 

Pozdrav Krizostome, po meni ti poštenije postupaš od Dine koja eto neke stvari želi sakriti pošto poto. Čak je napisala da ne evangelizirate katolike a ti si priznao da to radite.

Krizostom je napisao/la:
pa istina je da su adventisti većina na forumima, jer su najveća protestantska zajednica u HR....

Ovo mi je prvi glas da ste najbrojniji protestanti, mada vas niti svi protestanti ne smatraju svojima jer su u užem smislu protestanti samo evangelici, kalvinisti i anglikanci. No to nije tema. U krajnjem slučaju nebitno.

Citat:
a drugo, vidim i da su najveća smetnja nekima....a crusadercro ne može bez nedjelje i besmrtnosti duše....

Ipak priznat ćeš da crusadercro ne otvara teme o suboti već to čini iliner koji je adventist i imate tih tema najmanje pet pa naviše :mrgreen:

Citat:
u razgovoru sa jednim mladim katolikom baš smo se dotakli te dvije moje najomiljenije teme...i čovjek je čitao Bibliju i vidio što je istina, nakon što sam mu ja citirao neke tekstove...krstili su se i on i brat....svatko ima slobodu u što će vjerovati....ima još svježih primjera za koje znam, ali nije mi cilj propagirati kako katolici prelaze na adventizam

Dovoljno je priznati da se radi na tome a da li je to najbolji put za produbljivanje povjerenja to je vrlo upitno. Zašto samo onda Katolike optužujete za nepovjerenje kad je ono potpuno opravdano?

Citat:
...drugo, u mojoj užoj i široj obitelji svi katolici osim mene i rođaka....jedna tetka je pristalica i karizmatskog pokreta, uvijek spominje svećenika Jamesa iz Indije i ostale svećenike bilo da su iz Bosne ili HR....ali nisam još došao u situaciju da raspravljamo o vjeri....možda sam za neke heretik, nekima je svejedno....možda bi baka bila najsretnija da sam katolički svećenik....no, to je bila moja odluka....Aristotel je rekao, Platon mi je drag, ali mi je draža istina....valjda kužite što želim reći....

U obiteljske stvari se ne miješam ali ti mogu reći samo jednu stvar koju si možda smetnuo s uma a vrlo je bitna. I Aristotel i Platon su u biti poganski filozofi a Kršćanstvo je religija. To što je filozofska "istina" nije prava istina, već često pusta tlapnja i lupetanje.
Svako dobro ti želim.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata