Citat:
Što mislite o blogerskom svijetu i imali tu mogućnosti evangelizacije? Ako da, kako?
Naravno da ima mogućnosti evangelizacije, ima i lijepih blogova, mada neki služe jednostavno za prenošenje informacija ili povezivanje ljudi, a ima i osobnih razmatranja, lijepih svjedočenja i stvaralačkih radova...
Budući da je blogovska forma takva kakva jest, po meni bi najbolji blogovi bili oni kojima se autor kreativno služi najprije da iznese svoje dojmove i zapažanja, a ukoliko se treba pozvati na koji veći tekst mogao bi ostaviti samo link. Kratkoća, jasnoća i originalnost su po meni odlike dobrog bloga. Međutim, tu dolazi do problema, slično kao i na forumima, što ljudi baš i ne otvaraju linkove, ali zato bi u tekstu trebao biti kratak osvrt, pa onda tko želi nek čita i dalje.
Primijetila sam da u zadnje vrijeme posjećenost blogova (također i foruma), a time i pismena kreativnost ljudi sve više pada, a raste grupiranje i reklamiranje na facebooku.
Koliko sam u toku, na pojedinim katoličkim blogovima primijetila sam da se ponekad stvaraju zatvorene grupice ljudi koji komuniciraju jedino međusobno ili sa istomišljenicima, a dosta su zatvorene i elitističke prema onima vani (i onima drugačijima), a to je za evangelizaciju naravno loše… Grupe na facebooku stoga su izgleda privlačnije jer djeluju otvorene prema svakome (ili pak svakome daju podjednake prilike da se izrazi), dok je, s druge strane, i kod njih minus kada banaliziraju vjeru, umjesto da ju svjedoče. Nikad mi nije bilo jasno zašto Djevica Marija i drugi sveci moraju imati svoje profile na FB?