Spolnost je vrlo važna u braku onoliko koliko je mi smatramo važnom. Puno parova, pogotovo oni sa 20 god braka i više, nema česte odnose i to ih opterećuje. Problem je uglavnom u pojedincu. Muškarac bi, a žena ne bi i obrnuto...i tu je za muškarca problem. U većini slućajeva muškarac ima veće i češće potrebe, time i veći problem. Za ženu je veći problem dok ona postane objekt - idemo to obavit, pa da smo mirni. I u tome predanju on (ili ona ako je slučaj obrnut) ne mari da li je ona uživala, da li je sretna, da li se osjeća lijepo ili se osjeća iskorišteno. Pogotovo ako par provodi malo vremena zajedno, ne komunicira puno, pa dok legne u krevet - ajmo jedan pomirbeni nabacit! TO je veći problem nego ne imati odnose uopće. Problem je bliskost. Spolni odnos je samo jedan od načina...ali je postao izvrnut, prevažan. Tada često dolazi i do prevare - osoba koja je željna pažnje, ljubavi, bliskosti, osjećaja da se osjeća voljenom i potrebnom...ta osoba, koja prevari je NAJMANJE željna spolnih odnosa. Što se tiče razno raznih poza, dopušteno je sve što ne vrijeđa ljudsko dostojanstvo...pr. analni odnos, razni fetiši i sklonosti - mazohizam i sl. Oralno zadovoljavanje zadovoljava samo jednu stranu, pa je to opet krivo...čak i da se to radi istovremeno

ne dolazi do sjedinjenja, tj namjerno se izbjegava začeće. Na internetu i u knjigama ima objašnjene razno razne poze koje se mogu isprobati, a možete isprobati i drugačija mjesta...ne mora to uvijek biti krevet, ali naravno sve u granici normale. Znam da će se sad usprotiviti nekakvi moralisti i zagovaratelji, ali teško je živjeti po pravilima i imati takav brak. To je kao da kažeš..draga, baš te volim, idemo u krevet...činjenica je da će ona prije otići ako joj kažeš - daj skini tu majcu, ovdje je baš vruće...Ili ako netko tijekom odnosa kaže nešto tipa - to, daj, još...bla bla...ne vidim zašto bi to bio grijeh!?

I zato mislim da mi nitko tko nije u braku može davati neke lude upute i savjete, jer je praksa braka totalno drugačija od teorije! Želim vam svima da nađete svoje polovice i uvjerite se