Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 20:59

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon stu 11, 2013 17:51 

Drugim riječima tzv. profesorica kaže da vjeroučitelji čine kazneno djelo i ucjenjuju djecu. Gdje, kako i kada-o tome ni riječi. Prvorazredna glupost i propagandna podvala. Već vidim kako policija trči u škole privoditi vjeroučitelje na informativne razgovore.
Njoj i sličnima važna obavijest: A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji. Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi." (Mt 12;36-37).

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2013 07:32 

Podrška građanskom referendumu podrška je demokraciji.
Kod:
http://uimeobitelji.net/2013/11/11/podrska-gradanskom-referendumu-podrska-je-demokraciji/
http://uimeobitelji.net/2013/11/11/podr ... mokraciji/
Pritisci na Ustavni sud opet se pojačavaju. Što manje prava i pravde – to više pritisaka. Nakon što je postalo 100 % jasno da je referendumsko pitanje Građanske inicijative „U ime obitelji“ i pravna procedura izjašnjavanja u potpunosti u skladu s Ustavom, pravni tim “Odreda za preodgoj hrvatskih birača” krenuo je u novi napad.

Oni potiču, baš kao i Jutarnji list, njihovo službeno glasilo, sve koji su protiv građanskog referenduma da zaspu Ustavni sud zahtjevima za moratorij, odnosno „zaleđivanje“ referenduma.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2013 15:33 

Pokazala sam mojima u školi (svima, i vjernicima i nevjernicima) i uhvatili su se za glavu i pitali tko je tako malouman.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2013 16:54 

Barnaba je napisao/la:
Oni potiču, baš kao i Jutarnji list, njihovo službeno glasilo, sve koji su protiv građanskog referenduma da zaspu Ustavni sud zahtjevima za moratorij, odnosno „zaleđivanje“ referenduma. [/i]

Čini se da očajavaju. Dobro znaju da na referendumu ne bi dobro prošli, a poraz bi imao dalekosežne posljedice, jer bi se vidjelo kako narod zaista diše.
Ako i uspiju spriječiti održavanje referenduma, napravit će si nemjerljivu političku štetu.

Vrh

PostPostano: Čet stu 14, 2013 13:46 

Ustavni sud je definitivno odlučio da referendumsko pitanje ne krši ljudska prava, pa će referenduma ipak biti.

Vrh

PostPostano: Čet stu 14, 2013 15:09 

Lucijan Antun je napisao/la:
Ustavni sud je definitivno odlučio da referendumsko pitanje ne krši ljudska prava, pa će referenduma ipak biti.

Da upravo tako.
http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.nsf/ ... enDocument

Možmo samo pretpostaviti što o ovome misli SDP-ovac?

Vrh

PostPostano: Pet stu 15, 2013 08:56 

Sve ovo što se i kako piše o referendumu bit će našim medijima na vječnu sramotu. Mogu oni dezinformirati dio ljudi, ali im je sve to pred Bogom neizbrisiva krivica.
"Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!" "Ja sam Alfa i Omega, »Prvi i Posljednji,« Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž." (Otkr 22:12-15)

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 15:32 
Administrator

Propaganda medija i vlasti je za nevjerovati, pa to postavlja pitanje i za ubuduće, koji uopće mediji prenose istinite informacije i kako se možemo objektivno informirati.

Tako je Jutarnji napisao članak: "Još nedostaje sedmi glas za sprečavanje referenduma", da bi idući dan Ustavni sud donio odluku, i to jednoglasno, da se referendum mora održati kao i da ne zadire u ljudska prava.

Nepravedna medijska propaganda ne vodi se samo u privatnim medijima nego i na državnoj televiziji, koja je neki dan posvetila središnji dio Dnevnika 3 izvrnutom tumačenju izjave Ž. Markić o samohranim roditeljima.
Kako je takve uvredljive izjave u javnost ponovno plasirala udruga RODA, iz "U ime obitelj" pozvali su:
"S obzirom na to da cjelovita snimka gostovanja dr. med. Željke Markić, kojoj se pripisuju uvredljive izjave, jasno pokazuje da ona ne dijeli uvredljive stavove koje je u javnost ponovno plasirala Udruga RODA i time manipulirala i oštetila djecu i samohrane roditelje, predlažemo Udruzi RODA da na svojim internetskim stranicama objavi cjelovitu snimku gostovanja dr. Markić kako bi njezini članovi mogli dobiti cjelovitu informaciju i donijeti informiranu referendumsku odluku."

Oglasili su se i biskupi na "zabrinjavajuću pojavu medijskog neprofesionalizma", te pozvali: "Mediji bi trebali poticati argumentiranu raspravu koja bi pomogla građanima da slobodno donesu svoju odluku."

No mediji provode ono što nameće sama vlada.
Ministar Jovanović otvoreno naziva referendum "sramotnim", i nameće svoje stavove o pravima suprotno odluci suda, a drugim odgojno-obrazovnim radnicima određuje "da se suzdže od iznošenja osobnih stajališta i rasprave o navedenom pitanju.", ili će se to "smatrati bitnom povredom radne obveze".

Od svih predstavnika vlasti najgluplji zahtjev, suprotan svakoj demokraciji, izrekla je Vesna Pusić:
"Neobično je važno da svi građani, čak bez obzira što misle o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv"

Glasači nemaju pristup istinitim i objektivnim informacijama, ali će ipak vjerujem znati prepoznati manipulaciju i glasati po svojoj savjesti.

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 18:37 

Za mene je ova inicijativa zaista onakva kakvom se i predstavlja - čisto građanska. Stvar je logike i zdravog razuma da se zaštiti model života nas siromašnih građana (a to smo svi koji živimo danas od svoje plaće ili mirovine). Jer svjetsku politiku vode oni koji imaju basnoslovne svote i basnoslovnu moć - ali su stječući to "bogatstvo" izgubili sve ljudsko i u odnosu na nas normalne ljude oni su poremećeni. Želimo se zaštiti od njih i nametanja njihova svjetonazora i to je sve. Crkva nas može u tome podržati i to je OK, ali to nije stvar Crkve i protivnici zaštite obitelji to nikako da shvate.

Jednako tako ovo nema veze s politikom. Igrom slučaja, vlast nije ništa konkretno i ništa dobro učinila za svoj narod i sama je toga svjesna. Otuda i taj njihov strah da će ih otpuhnuti najmanji vjetrić (pa i ova građanska inicijativa) jer su svjesni da bi zapravo sami trebali odstupiti...

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 23:15 

Večeras u 21h počima zajednička devetnica za uspjeh referenduma na nivou cijele Hrvatske.
Molimo slavnu krunicu.
Moli se kod kuće ili gdje se zateknete u to vrijeme .
Razglasite svima oko sebe da se uključi što više ljudi.
Mir bio s vama .

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2013 08:27 

Giovi je napisao/la:
Propaganda medija i vlasti je za nevjerovati, pa to postavlja pitanje i za ubuduće, koji uopće mediji prenose istinite informacije i kako se možemo objektivno informirati.

Prut već cvjeta i oholost pupa, a nasilje se podiže kao žezlo bezbožnosti...Ništa od njihove buke, nema u njima vrijednosti. (Ez 7:10, 11)

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2013 15:38 
Administrator

Da podsjetim, ovdje se može provjeriti jeste li upisani u registar birača i gdje trebate glasati:
https://biraci.uprava.hr/

A oni koji glasuju izvan mjesta gdje su prijavljeni (npr. studenti iz drugih mjesta koji studiraju u Zagrebu) moraju dostaviti ispunjeni obrazac i kopiju identifikacijske isprave nadležnom uredu (može i e-mailom) do srijede, 20.10.2103. Isto važi i za inozemstvo, samo se tada sve dostavlja konzularnom predstavništvu.

Eto pa dobro je znati tko sve može iskoristiti svoje pravo na ovom referendumu.

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2013 21:19 

Giovi je napisao/la:
Od svih predstavnika vlasti najgluplji zahtjev, suprotan svakoj demokraciji, izrekla je Vesna Pusić:
"Neobično je važno da svi građani, čak bez obzira što misle o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv"

hahahahah... :D Antologija!

Vrh

PostPostano: Čet stu 21, 2013 16:03 

Nešto bi vas zamolio.
Vidio sam na ( http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/m ... ferenduma/ ) da će se od petka moliti devetnica za uspjeh referenduma.
Ja bi volio sudjelovati u molitvi ali na moju veliku sramotu ne znam kako se točno moli devetnica.
Bio bi jako zahvalan ako bi mi netko mogao reći kako se toćno moli ova devetnica za uspjeh referenduma,da mi opiše svaki korak u molitvi.

Unaprijed zahvaljujem !!!

Vrh

PostPostano: Čet stu 21, 2013 19:17 

ivica79 je napisao/la:
Nešto bi vas zamolio.
Vidio sam na ( http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/m ... ferenduma/ ) da će se od petka moliti devetnica za uspjeh referenduma.
Ja bi volio sudjelovati u molitvi ali na moju veliku sramotu ne znam kako se točno moli devetnica.
Bio bi jako zahvalan ako bi mi netko mogao reći kako se toćno moli ova devetnica za uspjeh referenduma,da mi opiše svaki korak u molitvi.

Unaprijed zahvaljujem !!!

Na navedenoj stranici postoji link za preuzimanje "Letak s molitvenom devetnicom možete preuzeti OVDJE. "

http://www.bitno.net/wp-content/uploads ... etak-2.pdf

A devetnica je molitva koja se moli 9 dana - cemu sramota?
Vazna je nakana, a ne forma...

:wink:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata