Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 21:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 23, 2013 14:43 

Alan Ford je napisao/la:
Citat:
Alane oprosti!! Mata je napisao a ti Matu podržavaš u svemu kao i ja

Samo da razjasnim neke stvari. Ja matu jako poštujem, jer je jedan od rijetkih koji argumentirano i razumno na bazi činjenica i argumenata piše, ne pošujem samodopadna laprdala, koji trfljaju po nekom svom nadahnuću i tuku samo po onome što im paše, ne pobijajuću niti jedan argumenat.
Ja ne podržavam samo matu, nego i Karla Keatinga kad piše:
papa je nepogrešiv kad "donosi definitivnu odluku koja se odnosi na vjeru i moral". Tako piše u Dogmatskoj konstituciji o Crkvi proglašenoj na Drugom vatikanskom koncilu. Ovdije treba uočiti jedno ograničenje: papina nepogrešivost odnosi se na pitanja koja su u vezi sa vjerom i moralom - ne s crkvenim običajima, sportom, književnosti i većinom stvari koja sčinjavaju naš svagdašnji život. O nepogrešivosti se može govoriti samo kad papa "donosi definitivnu odluku o crkvenom nauku". To znači kad isupa službeno i javno. Improvizirnai komentar za vrijeme ručka ne računa se u to.

Jer mata je u pravu kad se je uhvatio za ono što je papa rekao o ateistima, to je nejasno ispalo, i u pravu je kad pita o tome, i da je čudno što je to papa izjavio jer se ne slažeu s Crkvenim naukom, a papa tu izjavu nije dao službeno i javno. I zato je toni bezobrazan kad ga proziva zbog toga, jer eto najbolje je da ništa ne čitamo, ništa ne znamo i ništa ne pitamo, jer smo odmaah licemjeri i stavljamo se iznad pape.
A i sam papa Franjo je vidimo neki dan nazvao svoje "kritičare" i rekao: "kako razumije da je naša kritika bila iz ljubavi i kako mu je upravo takva kritika i potrebna".
http://www.bitno.net/vijesti/vatikan/pa ... kritizira/

"Dobar" ti je citat - nisam znala da je na II. vatikanskom koncilu donesena dogma o nezabludivosti pape!

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 15:37 

Citat:
"Dobar" ti je citat - nisam znala da je na II. vatikanskom koncilu donesena dogma o nezabludivosti pape!

Gdje sam napisao da je na II. vatikanskom koncilu donesena dogma o nezabludivosti pape??

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:06 

Alan Ford je napisao/la:
A što ti pišeš anonimni forumašu, prigovaraš nekom tko se drži učiteljstva samo zato što eto ti misliš da je nešto gadljivo, ali to je prije svega tvoj problem i tvoje mišljenje koje nisi potkrijepio niti jednim argumentom, nego lupaš bezveze i prosipaš svoj neki moral, po kojme bi se svi trebali ravnati, i to niti s jednim konkretnim argumentom...

KKC

Onaj tko poučava mora “biti svima sve” (1 Kor 9, 22) da sve osvoji za Isusa Krista. (...)
Prije svega neka ne misli da mu je povjerena samo jedna vrsta dusa i da mu je prema tome dopusteno da za istinsko bogoljublje jednako poucava i formira sve vjernike, i to uvijek jednom te istom metodom. Neka dobro zna da su u Isusu Kristu jedni kao novorodjenadjeca, drugi kao mladici, a neki konacno kao u posjedu svih svojih snaga. (...) Oni koji su pozvani u propovjednicku sluzbu moraju, u prenosenju nauke o vjerskim tajnama i o moralnim pravilima, svoje rijeci prilagoditi duhu i shvacanju svojih slusatelja.( Rimski katekizam)

Ovo valjda razumiješ. Ako pričaš s ateistom ne možeš s njim pričati kao sa vjernikom i prijetiti mu anatemom.

Dvojbena vam je i savjest pa opet malo KKC

1776 "U dubini savjesti covjek otkriva zakon koji on sam sebi ne daje, ali kojemu se mora pokoravati. Taj glas, sto ga uvijek poziva da ljubi i cini dobro a izbjegava zlo, kad zatreba, jasno odzvanja u intimnosti nasega srca(...). Covjek naime ima u srcu zakon sto mu ga je Bog upisao. Savjest je najskrovitija jezgra i svetiste covjekovo, gdje je on sam s Bogom, ciji glas odzvanja u njegovoj nutrini".

1778 Moralna je savjest sud razuma po kojem ljudska osoba prepoznaje cudorednu kakvocu nekog konkretnog cina sto ga kani izvrsiti, sto ga vrsiili ga je vec izvrsila. U svemu sto govori ili cini covjek mora vjerno slijediti ono sto zna da je ispravno i istinito. Po sudu vlastite savjesti covjek razabire i prihvaca zapovijedi Bozjega zakona: Savjest je zakon naseg duha, ali koji nadilazi nas duh, koji nam izdaje naredbe, koji upozorava na odgovornost i duznost, strah i nadu... Ona je glasnica Onoga koji nam u svijetu naravi i u svijetu milosti skrovito govori, poucava nas i vodi.Savjest je prvi od Kristovih namjestnika.

I na kraju nešto iz Kompendija vezano za sablažnjujuću izjavu o tome što ako čovjek sluša savjest a ateista je ne može biti spašen.

262. Može li se spasiti bez krštenja ?

Budući da je Krist umro za spasenje sviju, mogu se i bez krštenja spasiti oni koji umru za vjeru (krštenje krvlju) , katekumeni i svi oni koji na poticaj milosti i ne poznavajući Krista ni Crkvu iskreno traže Boga i nastoje izvršiti njegovu volju (krštenje željom). Što se tiče djece umrle bez krštenja, Crkva ih u svojoj liturgiji povjerava Božjem milosrđu.

Možda ti ovo nisu konkretni argumenti ali ja ne mogu bolje. I još mala crtica od moje omiljene svetice ,koja je i Naučiteljica Crkve.
O dostojanstvu svećenika i kako se snaga sakramenta ne smanjuje grijesima onoga koji ih dijeli ili prima.
Bog neće da se svjetovnjaci zauzimlju da ih poprave.

Tako Krist na zemlji,Vrhovni Svećenik (Papa), drži ključeve krvi, kako sam ti već pokazao jednom slikom, jer sam
ti htio pokazati koliko svjetovnjaci moraju poštivati ove službenike, bili oni dobri ili zli, i koliko oduravam
nepoštivanje.......
Od Pape potječe sav klerički red i svi službenici postavljeni svaki na svoju službu, da poslužuju ovu slavnu
krv. I kako ih je on postavio za svoje pomoćnike, tako na njega spada da ispravlja njihove manjkavosti.....

Bog uzima da njega progoni onaj koji progoni Crkvu:ovaj grijeh je teži od svih drugih.

......Tako poštovanje koje im se iskazuje nije njihovo ,nego pripada meni i onoj slavnoj Krvi koja je jedno sa
mnom, po ujedinjenju božanske naravi sa čovječanskom. I kao što je poštovanje koje se iskazuje njima moje
tako je također i nepoštivanje;jer sam ti već rekao da ne smiješ njima iskazivati poštovanje radi njih,nego
radi ugleda što sam im ga dao.
I ne smijete ih vrijeđati,jer vrijeđajući njih ne vrijeđate njih ,nego mene. Već sam zabranio i rekao da
svjetovnjaci ne vrijeđaju moje kriste. Nitko se ne može ispričati i reći:"Ne činim nepravdu niti sam protivan
svetoj Crkvi, nego se protivim manjkavostima zlih pastira". Ovaj laže na svoju glavu i kao zasljepljen
sebeljubljem,toga ne vidi;tj.vidi,ali se pričinja da ne vidi,zato da prikrije žalac svoje savjesti. Morao bi
vidjeti i vidi da progoni Krv, a ne njih.......

Pišući javno protiv svećenik (vi čak ispravljate Papu) i sugerirate mu da je bolje da se ispriča sugerirate Bogu da je pogriješio. Ne vjerujete u molitvu cijele Crkve, ne vjerujete u Duha Svetoga jer izgleda da je po vama pogriješio u ovim konklavama. Ne vjerujete zboru biskupa koji su izabrali ovog papu. I unosite razdor. Sotonska posla.

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:12 

toni, ajd skrati i reci što si htio reći, doista niti imam vremena niti mi se da razmišljati što želiš s ovim kobasicama od tekstova.
Svaki dan imamo ovdje kolinja i sit sam kobasica!!
Hvala!!

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:17 

Ne interesira te KKC ? Tražio si da potkrijepim ono što pišem pa evo učinih to.
P.S. odgovorio sam na tvoju kobasicu od teksta. Da ti razlomim post u tri četri cjeline ???

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:26 

Citat:
Ne interesira te KKC ? Tražio si da potkrijepim ono što pišem pa evo učinih to.
P.S. odgovorio sam na tvoju kobasicu od teksta. Da ti razlomim post u tri četri cjeline ???

Interesira me, ali kakve to ima veze sa tvoijm mišljenjem?? Baš nikakve, valda si umišljaš da iz svakog tvog mišljenja stoji katekizam, e pa ne bih rekao, ovo je više izvlačenje na katekizam koji nema veze sa tvojim pisanjima.

I ako je mata naveo da je papa izjavio nešto suprotno što je učiteljstvo prije izjavio i to arguentirao, to nisu toni sotonska posla, kako ti podmuklo podvaljuješ! Niti rastakanje niti optuživanje, nego lijepo objasni zašto se mata mora složiti nešto što nije u skladu s učiteljstvom pa makar i papa(ili toni) rekao, jer papa to nije rekao službeno, jel tako toni??

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 17:02 

Alan Ford je napisao/la:
Interesira me, ali kakve to ima veze sa tvoijm mišljenjem?? Baš nikakve, valda si umišljaš da iz svakog tvog mišljenja stoji katekizam, e pa ne bih rekao, ovo je više izvlačenje na katekizam koji nema veze sa tvojim pisanjima.

Moje mišljenje je da svatko tko javno obezvrijeđuje Papu ,obezvrijeđuje i Crkvu i Isusa Krista.

Alan Ford je napisao/la:
I ako je mata naveo da je papa izjavio nešto suprotno što je učiteljstvo prije izjavio i to arguentirao, to nisu toni sotonska posla, kako ti podmuklo podvaljuješ! Niti rastakanje niti optuživanje, nego lijepo objasni zašto se mata mora složiti nešto što nije u skladu s učiteljstvom pa makar i papa(ili toni) rekao, jer papa to nije rekao službeno, jel tako toni??

Mata je izjavio : "A na žalost, ovaj papa je i do sada dao toliko sablažnjivih izjava da se papinstvo od njega neće oporaviti do kraja svijeta. Sve što je rečeno je i zapamćeno i nijedna njegova sablažnjiva izjava nikada neće proći. Jedino što sada može učiniti je javno povući svoje riječi i (ne)djela i tako umanjiti štetu koju je do sada učinio."

Sotonska posla.

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 19:36 

Citat:
Moje mišljenje je da svatko tko javno obezvrijeđuje Papu ,obezvrijeđuje i Crkvu i Isusa Krista.

To uopće nije nikakvo obezvrijeđivnje, svakog koga voliš i do koga držiš pitaš ili kažeš ako vidiš da nešto ne štima, kao u ovom slučaju sa ateistima i djeci!! I sam papa Franjo je rekao da mu je kritika dobro došla. A ovo je ionako bio samo intervju, ništa službeno. Tako da nema potrebe nekom lijepiti etiketu da je u službi sotone i da nekoga obezvrijeđuje pogotovo papu. Nadam se da razumiješ!
Četvrta Božja zapovijed je da poštujemo oca i majku, ali itekako im uputimo kritiku ako nešto loše čine ili nisu u pravu, i mislim da to nije grijeh niti nepoštivanje!

Citat:
Mata je izjavio : "A na žalost, ovaj papa je i do sada dao toliko sablažnjivih izjava da se papinstvo od njega neće oporaviti do kraja svijeta. Sve što je rečeno je i zapamćeno i nijedna njegova sablažnjiva izjava nikada neće proći. Jedino što sada može učiniti je javno povući svoje riječi i (ne)djela i tako umanjiti štetu koju je do sada učinio."

Sotonska posla

Možda je malo pregrubo reagirao ili stavio riječi, kao i ti da su to sotonska posla, izgleda da ga svugdje vidiš.
A o tome se može argumentirano razgovarati, a ako mata ima argumente, onda ih pobijaj. Nije dovoljno reči da je to papa rekao i nek umukne. Jer papa je nepograšiv kada donosi donosi definitivnu odluku koja se odnosi na vjeru i moral, a ovo je koliko znam davao intervjue po novinama!! Dakle nije definitivno!! I mislim da nije nikakav grijeh reči da je papa pogriješio ako je pogriješio, e sad to treba vidjeti u usporedbi s onim dokumentima učiteljstva prije Franje koje su donesene definitivno, jer i njih se nešto pita!!

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 00:10 

Alan Ford je napisao/la:
To uopće nije nikakvo obezvrijeđivnje, svakog koga voliš i do koga držiš pitaš ili kažeš ako vidiš da nešto ne štima, kao u ovom slučaju sa ateistima i djeci!! I sam papa Franjo je rekao da mu je kritika dobro došla. A ovo je ionako bio samo intervju, ništa službeno. Tako da nema potrebe nekom lijepiti etiketu da je u službi sotone i da nekoga obezvrijeđuje pogotovo papu. Nadam se da razumiješ!
Četvrta Božja zapovijed je da poštujemo oca i majku, ali itekako im uputimo kritiku ako nešto loše čine ili nisu u pravu, i mislim da to nije grijeh niti nepoštivanje!

Kad nekoga voliš onda ga ne osuđuješ. Ne pišeš ružne stvari na forumu. Kao što ti ne pišeš ovdje o svojim roditeljima i ne kritiziraš ih. Zamisli situaciju da je u doba komunizma postojala ovakva mogućnost komunikacije. Bi li iz ljubavi kritizirao tita i komunističku partiju i objasnio im da moraju otići s vlasti. A čeka te goli otok iza toga.

Alan Ford je napisao/la:
Možda je malo pregrubo reagirao ili stavio riječi, kao i ti da su to sotonska posla, izgleda da ga svugdje vidiš.
A o tome se može argumentirano razgovarati, a ako mata ima argumente, onda ih pobijaj. Nije dovoljno reči da je to papa rekao i nek umukne. Jer papa je nepograšiv kada donosi donosi definitivnu odluku koja se odnosi na vjeru i moral, a ovo je koliko znam davao intervjue po novinama!! Dakle nije definitivno!! I mislim da nije nikakav grijeh reči da je papa pogriješio ako je pogriješio, e sad to treba vidjeti u usporedbi s onim dokumentima učiteljstva prije Franje koje su donesene definitivno, jer i njih se nešto pita!!

Ne vidim da je zamolio moderatore da uklone ovu svoju antologijsku rečenicu.

Ovo je Papa:
"Papa, biskup Rima i nasljednik sv. Petra, trajno je i vidljivo počelo i temelj jedinstva Crkve. On je Kristov namjesnik, glava biskupskog zbora i pastir cijele Crkve nad kojom po božanskoj ustanovi ima potpunu, vrhovnu , neposrednu i opću vlast !!!"

U Crkvi nema demokracije kako je moderno misliti u današnje vrijeme. I svatko tko je pročitao nekoliko Crkvenih dokumenata umišlja da je dostojan i da smije kritizirati Papu. Uopće kritizirati svećenika pa bili 100% u pravu je za sv. Katarinu Siensku zamka zloduha. I u njenom Dijalogu (zbog kojega je proglašena Naučiteljicom Crkve) taj grijeh je Bogu oduran i teži od svih drugih grijeha.
Matine argumente sam pobio citatima iz KKC. Pokušaj pročitati ponovo.
P.S. Mata nije iznio cijelu propovjed u cjelosti.

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 17:53 

Citat:
Kad nekoga voliš onda ga ne osuđuješ. Ne pišeš ružne stvari na forumu. Kao što ti ne pišeš ovdje o svojim roditeljima i ne kritiziraš ih. Zamisli situaciju da je u doba komunizma postojala ovakva mogućnost komunikacije. Bi li iz ljubavi kritizirao tita i komunističku partiju i objasnio im da moraju otići s vlasti. A čeka te goli otok iza toga.

Nije mi jasno zašto se danas ljudi tako olako razbacivaju riječju "OSUĐUJE"!! Kao da time u startu žele srušiti i prokazati protivnika da je zlikovac, jer to često zna biti alat onog koji se boji bilo kakve rasprave i nije siguran u svoj stav, pa je uvijek lakše s tom riječju napasti jer eto dva koraka je naprijed u raspravi jer protivnika stavlja uvijek u položaj da se brani, ma koliko ne mislio bilo koga suditi, a još manje osuditi.
Moji roditelji nisu javne osobe i koji nemaju veze s forumašima, i nisu nikako izuzeti od kritike, ma koliko ih volio, ili oni mene, ne razumijem zašto je kritika toliko strašna, možda je strašna jedino za nesigurne koji je ne vole i nemogu je podnijeti, ali ona u stvari jako dobro pomaže u prosuđivanju samog sebe i svojih stavova.
To što je komunizam bio takav da se nije smijelo kritizirati tita, to ne znači da on nije trebao kritiku, ali nije baš pametno uspoređivati komunizam i kršćanstvo, u kršćanstvu bi bar trebali s ljubavlju kritizirati i prihvatiti kritiku, kao što rekoh uvijek je dobra za onoga tko je zna prihvatiti, ako kršćanin nije u stanju prihvatiti kritiku, od koga da očekujemo da je prihvati.

Citat:
Ovo je Papa:
"Papa, biskup Rima i nasljednik sv. Petra, trajno je i vidljivo počelo i temelj jedinstva Crkve. On je Kristov namjesnik, glava biskupskog zbora i pastir cijele Crkve nad kojom po božanskoj ustanovi ima potpunu, vrhovnu , neposrednu i opću vlast !!!"

Ovdje ne piše da nije izuzet od kritike, pogotovo od brata kršćanina koji se pita argumentirano i kojemu nisu jasne neke izjave istog tog pape, kao što samim time nisu onda jasne rečenice priješnjih papa. Kojeg papu onda poslušati, koji dokument i koje učiteljstvo, odnosno iz koje godine!! Kao što imamo pravo se pitati u svojoj zbunjenosti, tako se treba pitati i papa, pa na kraju bar i pojasniti, jer dužan je da brine o nama, kao nasljednik Petra i svih ostalih papa, ako ne zbog nas onda zbog prjašnjih. Konkretno ovo o ateistima!
Citat:
U Crkvi nema demokracije kako je moderno misliti u današnje vrijeme. I svatko tko je pročitao nekoliko Crkvenih dokumenata umišlja da je dostojan i da smije kritizirati Papu. Uopće kritizirati svećenika pa bili 100% u pravu je za sv. Katarinu Siensku zamka zloduha. I u njenom Dijalogu (zbog kojega je proglašena Naučiteljicom Crkve) taj grijeh je Bogu oduran i teži od svih drugih grijeha.

U Crkvi nema demokracije, ali ima ljubavi koja nadilazi svaku demokraciju, i vjerujem da je mata pitao iz ljubavi prema učiteljstvu i samoj Crkvi to pitanje, možda se i nije najbolje izrazio, ali ako mu je stalo onda će to i iznijeti. Nije Crkva ni komunistička tvorevina sa bešćutnim vladarima koji trpaju na gole otoke, kao što bi neki u Crkvi trpali u pakao ili nalazili samog sotonu u onome koji nešto pita ili kritizira!!
Osobno mislim da si živio u vrijeme Katarine Sienske i da si slušao njenu kritiku papi, da bi i nju poklopio, ne da mislim nego vjerujem u to!! Sad je lako o Katarini pričati, ali doista vjerujem da bi se gadno zakrvio s njom, jer bi se tvoja nedemokracija i isključivanje svake kritike odnosila i na nju!! Jednostavno imaš takav stav!

Dakle, samo Sveto pismo nam pokazuje kako je moguće i opravdano kritizirati papu s poštovanjem. Ni sv. Pavao ni sv. Katarina Sijenska nisu tražili da se Crkva promjeni u skladu s njihovim vlastitim idejama i konceptima, te da papa mora slušati njih, nego su zapravo poticali papu da bolje obavlja svoju papinsku dužnost.

Braniti postupke i izjave pape Franje je hvalevrijedno, no jednako je tako važno biti pažljiv što se i na koji način brani, inače se gradi svojevrsna 'kuća karata' koju samo jedan loš papa može srušiti.
Brantly Millegan

http://studenti.dominikanci.hr/index.ph ... ranom-papi

Na osnovu ovdje iznesenog teksta, zaključak glede javnih nastupa i izjava pape Franje može biti samo jedan: Sveti otac je u svojim izjava bez sumnje pravovjeran i u skladu s katoličkom tradicijom, jedina razlika u odnosu na njegove prethodnike je ton i naglasak s kojim iznosi pravovjeran nauk. No to se može reći za svakog papu (npr. papa Ivan XXIII. je bio totalno drukčiji od Pija XII., a Ivan Pavao II. je cio svoj pontifikat razbijao okvire). Papa Franjo nije na neki magičan način 'nepogrešiv', stručnjak za sve i iznad nas običnih smrtnika. Katolička Crkva na čelu s Papom je zajednica, odnosno, zajednički projekt svih nas koji ispravno funkcionira samo kad svi surađujemo i komuniciramo, a komunikacija podrazumijeva i konstruktivnu kritiku. Mislim kako bi se i sam papa Franjo s ovim složio, jer zašto bi se inače ovoliko trudio održati kontakt s običnim ljudima. Zlonamjerne kritike i napadi ne služe ničemu osim produbljivanju sukoba, mržnje i senzacionalizma na kojima cvjetaju mediji.

fr. Mirko Irenej Vlk OP

Ja iskreno sumnjam da je mata zlonamjeran! Ti imaš svoj dojam, za kojeg mislim da je pregrub i prekrut, gotovo si nadmašio samog matu sa famoznom rečenicom.

Citat:
Matine argumente sam pobio citatima iz KKC. Pokušaj pročitati ponovo.
P.S. Mata nije iznio cijelu propovjed u cjelosti.

Nije mi dosita jasno na koji si to način pobio matine argumente sa KKC-om!
I ne znam što to utječe na tu izjavu iz ostatka propovijedi!!
Bilo bi lijepo da malo razjasniš, ako ne meni, onda mati!!

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2013 23:41 

"Papa, biskup Rima i nasljednik sv. Petra,
trajno je i vidljivo počelo i temelj jedinstva Crkve.
On je Kristov namjesnik,
glava biskupskog zbora
i pastir cijele Crkve
nad kojom po božanskoj ustanovi ima potpunu,
vrhovnu ,
neposrednu
i opću vlast !!!"

Ne znam što ti nije jasno i o kakvoj ljubavi pričaš Alan Forde. Pa tvoj branjenik na drugoj temi vadi dokumente iz rukava i govori protiv odluke biskupa da jedan forumaš ne bi smio biti izvanredan djelitelj sv. Pričesti. Tko ne sluša biskupa ne sluša Krista. Očito tvoj prika ima velikih problema s autoritetom u Crkvi. Tj. umjesto da sluša on bi poučavao.

Alan Ford je napisao/la:
u kršćanstvu bi bar trebali s ljubavlju kritizirati i prihvatiti kritiku, kao što rekoh uvijek je dobra za onoga tko je zna prihvatiti, ako kršćanin nije u stanju prihvatiti kritiku, od koga da očekujemo da je prihvati....

Misliš papa Frane treba prihvatiti osudu tvog branjenika, povući sve što je rekao, i odstupiti s mjesta pape npr. u neki zatvoreni samostan.

Citat:
Ovdje ne piše da nije izuzet od kritike, pogotovo od brata kršćanina koji se pita argumentirano i kojemu nisu jasne neke izjave istog tog pape, kao što samim time nisu onda jasne rečenice priješnjih papa.

Koje je pitanje tvoj branjenik pitao ????

Citat:
Osobno mislim da si živio u vrijeme Katarine Sienske i da si slušao njenu kritiku papi, da bi i nju poklopio, ne da mislim nego vjerujem u to!! Sad je lako o Katarini pričati, ali doista vjerujem da bi se gadno zakrvio s njom, jer bi se tvoja nedemokracija i isključivanje svake kritike odnosila i na nju!! Jednostavno imaš takav stav!

Osobno nisam tema za raspravu nego je tema kako svaki katolik mora osjećati ogromno poštovanje prema Kristovu nasljedniku i glavi Crkve, Kao i prema svakom biskupu i svećeniku jer nam oni donose Krista. I da, živim sada, ovdje i Bog me iz nekog razloga želio sada i ovdje. Ako ti misliš da je tvoje poslanje braniti forumaša koji pljuje po papi i biskupu i misli za sebe da je on kompetentan to raditi nema tu božjeg Blagoslova.

Citat:
Ja iskreno sumnjam da je mata zlonamjeran! Ti imaš svoj dojam, za kojeg mislim da je pregrub i prekrut, gotovo si nadmašio samog matu sa famoznom rečenicom.

Ja sam govno dragi prijatelju i ne pada mi na pamet popovati ovdje i pisti da je bolje da Petar zašuti.

Citat:
Nije mi dosita jasno na koji si to način pobio matine argumente sa KKC-om!
I ne znam što to utječe na tu izjavu iz ostatka propovijedi!!
Bilo bi lijepo da malo razjasniš, ako ne meni, onda mati!!

Ništa dramatično ne vidim u papinoj propovjedi. Ljudima kojima nije naviješteno Evanđelje (a takvih je 50% evropljana) ako žive po savjesti i čine dobro velika je vjerojatnost da će završiti u Raju i postati djeca Božja prve klase.

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 01:27 

Citat:
"Papa, biskup Rima i nasljednik sv. Petra,
trajno je i vidljivo počelo i temelj jedinstva Crkve.
On je Kristov namjesnik,
glava biskupskog zbora
i pastir cijele Crkve
nad kojom po božanskoj ustanovi ima potpunu,
vrhovnu ,
neposrednu
i opću vlast !!!"

Naravno, i dali je dogma sve što kaže, čak i kad daje inteviju za novine??
Možemo li se upitati kad papa kaže nešto što je u suprotnosti (da su svi ljudi, čak i ateisti, djeca Božja po Krvi Kristovoj), a što se zna da nije tako, kako da postupimo, smijemo li pomisliti da možda nešt tu nešto ne štima!!
Ti toni ne daješ nikakve odgovore, samo preskačeš ono što ne znaš i to ti nikako nije u redu!

Citat:
Ne znam što ti nije jasno i o kakvoj ljubavi pričaš Alan Forde. Pa tvoj branjenik na drugoj temi vadi dokumente iz rukava i govori protiv odluke biskupa da jedan forumaš ne bi smio biti izvanredan djelitelj sv. Pričesti. Tko ne sluša biskupa ne sluša Krista. Očito tvoj prika ima velikih problema s autoritetom u Crkvi. Tj. umjesto da sluša on bi poučavao.

Ne znam, nisam gledao drugu temu, niti je sad bitna ovdje, vidim da se pokušavaš uhvatiti na njegovu osobnost i negdje saplesti noge, da bi dokazao da je veliki heretik, pa da padne s njime i ono na što nisi znao odgovoriti, a trebao si.
Ovdje nije stvar što ne sluša biskupa, nego je stvar kojeg biskupa da sluša ovog danas, ili one prije koje su izjavili drugačije.

Citat:
Misliš papa Frane treba prihvatiti osudu tvog branjenika, povući sve što je rekao, i odstupiti s mjesta pape npr. u neki zatvoreni samostan.

Opet osuda!! Ideš krajnost i ovo nije vrijedno komentara!

Citat:
Koje je pitanje tvoj branjenik pitao ????

O ovome je bila tema, i mene to zanima, nisam znao odgovor na ovo, ali nisam primjetio niti da ga ti znaš, ali si napao na njega bez ikakvog razumnog odgovora, osim da je papa poglavar Crkve, nisam siguran da je to dovoljno da razjasni ovo pitanje.
Jer kako kaže Karl Keating: "o nepogrešivosti se može govoriti samo kada papa donosi definitivnu odluku o crkvenom nauku. To znači, kad istupa službeno i javno. Improvizirani komentar za vrijeme ručka ne računa se u to."

"The Lord has redeemed all of us, all of us, with the Blood of Christ: all of us, not just Catholics. Everyone! ‘Father, the atheists?’ Even the atheists. Everyone! And this Blood makes us children of God of the first class! We are created children in the likeness of God and the Blood of Christ has redeemed us all! And we all have a duty to do good. And this commandment for everyone to do good, I think, is a beautiful path towards peace. If we, each doing our own part, if we do good to others, if we meet there, doing good, and we go slowly, gently, little by little, we will make that culture of encounter: we need that so much. We must meet one another doing good. ‘But I don’t believe, Father, I am an atheist!’ But do good: we will meet one another there.”

Papa je ovdje rekao da su svi ljudi, čak i ateisti, djeca Božja po Krvi Kristovoj. A to nije točno. Biti dijete Božje po onom rođenju koje nam je omogućio Krist prolijevanjem svoje Krvi, tj. po rođenju od vode i Duha, tj. po krštenju, mogu biti samo oni koji su primili krsnu milost. To nam govori i sam apostol Ivan u proslovu svog evanđelja:

"A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime, koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego – od Boga." (Iv 1,12-13)

Pogledaj bilo koji katolički izvor o tome što je jedan od plodova krštenja i svugdje ćeš naći da je tu pribrojano i to da s primanjem tog sakramenta postajemo dijete Božje. Naravno, postoji i drugi smisao da su svi ljudi braća i djeca Božja, ali to nije po Krvi Kristovoj, nego po prvom stvaranju, po rađanju od tijela. No, po tom prvom rođenju, svi su ljudi „djeca gnjeva“, određeni za propast.

Stoga, kad govorimo o izjavi da su svi ljudi djeca Božja po Krvi Kristovoj, tu možemo dati samo dva odgovora: DA ili NE. Papa Franjo je rekao: DA, dok Crkva dogmatski, po Božjoj objavi, govori NE. Stoga, uza svo dužno poštovanje svima, meni ne pada na pamet mijenjati svoju vjeru samo zato što papa Franjo voli davati svakakve izjave. Hoćeš li se ti složiti s papom ili nećeš, to je na tebi.

Citat:
Osobno nisam tema za raspravu nego je tema kako svaki katolik mora osjećati ogromno poštovanje prema Kristovu nasljedniku i glavi Crkve, Kao i prema svakom biskupu i svećeniku jer nam oni donose Krista. I da, živim sada, ovdje i Bog me iz nekog razloga želio sada i ovdje. Ako ti misliš da je tvoje poslanje braniti forumaša koji pljuje po papi i biskupu i misli za sebe da je on kompetentan to raditi nema tu božjeg Blagoslova.

Nisi tema za raspravu, ali stalno po svom osjećaju ocjenjueš i lijepiš etikete, pa se tako guraš u prvi plan, bez ijednog argumentiranog zaključka, ali dobro ne moraš to prihvatiti, tvoja stvar.
Da biskupi isvečenici nam donose Krista, ali što sa naukom koji može biti sporan kada krivo iznesu, što onda??
Moje poslanje nije braniti niti jednog forumaša, možda je moje poslanje da sklonim crvenu krpu ispred tojih očiju na kojoj piše "mata". Ja uopće e mislim da on pljuje niti mu je to cilj, ali da je pitao logično pitanje na koje ne znaš odgovor, to vidim, koji i mene zanima. Ali možda se ti želi pokazati bolji koliko poštuješ Crkveni autoritet, pa cijediš matu i stavljaš mu svakakve etikete, ali ako već toliko poštuješ pape i biskupe, onda ih poslušaj pa poštuj suprotnu stranu, a ne lijepiti etikete po svom nekom osjećaju!

Citat:
Ja sam govno dragi prijatelju i ne pada mi na pamet popovati ovdje i pisti da je bolje da Petar zašuti.

Tko je napisao da je bolje da Petar zašuti??

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 07:23 

romanac je napisao/la:
Alane oprosti! Vidiš šta su rekli! Ne moramo ga slušati u malim stvarima.

Božja nam Riječ jasno kaže: "Tko je vjeran u najmanjem, i u najvećem je vjeran; a tko je u najmanjem nepošten, i u najvećem je nepošten."(Lk 16,10)!

Toni1 u pravu si, podlo nepoštenje kojim se služe raznorazni "tradicionalisti" jasno ukazuje kako takvo nagnuće definitivno dolazi od sotone.

Podsjetio bih na to što je izazvalo burnu reakciju od Mate i prateće svite. Ustvrdio sam kako katolik prihvaća biti poslušan papi Franji koji je u zajedništvu sa biskupima i svim njegovim prethodnicima i naukom kojeg su naučavali, a sadržan je u sadašnjem Katekizmu. Katolik prihvaća sve Crkvene sabore uključivo sa Drugim vatikanskim saborom.

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 08:12 

Nisu bitne male ili velike stvari, niti je ona izjava stvar poslušnosti, nego jednostavno što pape i učiteljstvo izjavljuju jedno prije a sada je ispalo da papa Franje je izjavio drugačije danas. I sad kad se postavilo logično pitanje da li je papa Franjo u pravu ili pape i učiteljstvo prije, mi smo ispali glasnici sotone, mrzitelji pape, raskolnici Crkve, povampireni tradicionalisti i što ja znam što sve ne!!
Ali nema veze, čovjek kad ne zna nešto odgovoriti onda nalijepi etikete, pa se s time osjeća sigurno u svome neznanju, olako etiketiranje vjerovatno naučavi katekizam i papa Franjo, pa spada da je problem ako se priupita logično pitanje, ali nije problem kada se ponaša u suprotnosti pape Franje što se tiće diskusije sa bilo kime! To je već praksa pa neče ići, jel te!!
Uživajte!! Bog s vama!!

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 08:27 

Oni koji inače najviše lijepe etikete (uz zlurado naslađivanje i otvoreni progon po forumima, a o tome mogu i ja svjedočiti) su sad i protiv pravilnog dijagnosticiranja i kritiziranja njihovog ponašanja? Pri tome oni niti neće čitati išta drugo osim onoga što su sebi zacrtali kao bitno.
Dok se čitava vjernička Hrvatska trudi ujediniti i oduprijeti nemani koja želi zatrijeti tradicionalne vrijednosti u našoj državi, oni koji sebe nazivaju "tradicionalistima" rovare iznutra i potiču peticije prema nižerengiranim nastavnicima na KBf-u (jer su oni lakša meta). No, Bog je velik i osudio ih na neuspjeh jer su po nadahnuću od neprijatelja Božjega i unose razdor kad je okupljanje najpotrebnije.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata