Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 03:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:23 

Ja u potpunosti i ja smatram da je ona nepromjenjiva i istinita do kraja i sve što piše u njoj ne može se promijeniti i ako netko promijeni neka je proklet što vara sebe i sav narod koji bi iskreno htio vjerovati u Boga!!!!!!

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:24 

NITKO ALI BAŠ NITKO NEMA PRAVO MJENJTI BOŽIJI ZAKON!!!

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:27 

Čitajući Bibliju došla sam do zaključka da je subota sveti dan i da se na taj dan ništa ne smije radit. I HVALA BOGU na tome. Kad bi svatko sam po sebi čitao Bibliju uočio bi to.... Jer Isus kaže da nije došao promijenit zakon nego ispunit ko to sebi negira sam sebe gura u pakao.

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:33 

Molit ću se Bogu da nam svima pokaže pravi put. Ne put idola ne put sebičnosti ne put moći ne put mržnje ne put zla i zlih duhova ne put lažnih duhova i antikrista i lažnih proroka nego duha istine ljubavi dobrote pravde milosti i mira i sreće. Bog je rekao ponizite se da vas mogu uzvisit a tko se ovdje stavlja kao zamijenik Božiji????? Znamo odgovor !!!!!!! Bog je jedan jedini pravi i živi Bog i slava nek je Isusu Kristu koji je umro za nas i ljubav nek je među svima nama u vijeke vjekova. BOG ISUS KRIST I DUH SVETI SU JEDINI KOGA MI TREBAMO SLUŠAT .......nikojeg drugog duha koji kao dolazi u ime gospodnje nikojeg ao duha ako nije od gospoda jer ako si Božiji čovjek ti ćeš to znati i nećeš sumnjat NIKAD !!!!!!!!!!! a svi koji kao dolaze u crkvu radi reda su varalice i licemjeri.

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:34 
Administrator

istina pročitaj privatnu poruku.

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:35 

slušaj Isusa i ne klanjaj se nikome više NIKOME VIŠE jer tako kršiš gospodnj zakon prvu zapovijed. a to ne želiš kao ni ja! I na kraju Gospod gleda na srce...... :wink:

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:37 

hvala giovi!!!

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 18:40 

istina je napisao/la:
Ja u potpunosti i ja smatram da je ona nepromjenjiva i istinita do kraja i sve što piše u njoj ne može se promijeniti i ako netko promijeni neka je proklet što vara sebe i sav narod koji bi iskreno htio vjerovati u Boga!!!!!!

Pozdravljam te Istina kao je i reda kad se dođe na neki forum, da se prvo pozdaravi a ne iz neba pa u rebra. Možeš li nam reći tko te je uputio da na ovakav način pišeš po forumima? Da li je to uobičajeno u tvojoj crkvi?
Hvala na odgovoru.

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2008 19:37 

Citat:
istina je napisao/la:
Molit ću se Bogu da nam svima pokaže pravi put. Ne put idola ne put sebičnosti ne put moći ne put mržnje ne put zla i zlih duhova ne put lažnih duhova i antikrista i lažnih proroka nego duha istine ljubavi dobrote pravde milosti i mira i sreće. Bog je rekao ponizite se da vas mogu uzvisit a tko se ovdje stavlja kao zamijenik Božiji????? Znamo odgovor !!!!!!! Bog je jedan jedini pravi i živi Bog i slava nek je Isusu Kristu koji je umro za nas i ljubav nek je među svima nama u vijeke vjekova. BOG ISUS KRIST I DUH SVETI SU JEDINI KOGA MI TREBAMO SLUŠAT .......nikojeg drugog duha koji kao dolazi u ime gospodnje nikojeg ao duha ako nije od gospoda jer ako si Božiji čovjek ti ćeš to znati i nećeš sumnjat NIKAD !!!!!!!!!!! a svi koji kao dolaze u crkvu radi reda su varalice i licemjeri.

:wink: Dobro je da si uvjerena u ispravnost vlastite vjere, a i drugima prenjeti Radosnu vijest moguće je smirenije, bez tolikog arsenala uskličnika i velikih slova. Čovjek bi pomislio da to sama sebe hrabriš i uvjeravaš u ono u što sumnjaš? Tako, naime, rade oni koji viču.
A sad bih te ipak upozorio na opasnost zlog duha koji je pravi majstor u osvajanju naivnih dušica, jer njegova je največa varka uvjeriti nekoga da mu direktno govori sam Bog ili ga nadahnjuje Duh Sveti.
Da bi smutio pobožnog pustinjaka, đavao mu se ukazao kao arkanđeo Gabrijel, a pustinjak mu je smireno odgovorio: ''Očito si se zabunio. Tko sam ja da bi sam arkanđeo došao k meni?''
Zato je Isus ustanovio Crkvu i učiteljstvo da imamo vidljivo vodstvo k nevidljivomu i da ne bi postali žrtve obmane đavolske.

Vrh

PostPostano: Sub stu 01, 2008 21:24 

Ja NE vjerujem u Stari zavjet jer je mnogo toga slikovito prikazano, osim toga velika vecina tekstova
djeluju mi kao bajke. [ ne želim prihvatiti činjenicu da si kompliciram SZ i tumačim na 10 različitih načina. Sve
je jako poučno od Adama i Eve, Sodome i Gomore, Kule Babilonske pa do Mojsija.. ] *Žao mi je ove podreligije poput
baptista ili adventista što se nepotrebno bakću Starim Zavjetom.

NOVI ZAVJET JE ONO ŠTO SE TRAŽI I ONO ŠTO NAJVIŠE CIJENIM.

Vrh

PostPostano: Sub stu 01, 2008 23:18 

Crusader,

no čini se da u Novom Zavjetu Isus prihvaća Stari Zavjet. Neprestano se poziva na njega, čak na jednom mjestu kaže "nisam došao ukinuti Zakon i Proroke, došao sam ih ispuniti". A Isus je Bog, on valjda zna. Evanđelja se također bezbroj puta pozivaju na razna starozavjetna proročanstva, riječima "da se ispuni što je pisano". Stoga mi se čini neizvedivim prihvatiti Novi Zavjet a odbaciti Stari; prihvaćanje jednoga povlači i prihvaćanje drugoga.

No ono što ostaje otvoreno je, dakako, pitanje tumačenja. Dok je su u NZ Evanđelja i Djela apostolska očigledno povijesno-izvještajnog karaktera, u SZ nisu nužno sve knjige takve.

Vrh

PostPostano: Sub stu 01, 2008 23:39 

Istina,

treba vjerovati Bibliji, ali samo pažljivo s tumačenjem. Jer i sama nas Biblija uči: "Ponajprije znajte ovo: nijedno se proroštvo Pisma ne može tumačiti samovoljno" (2 Pet 1,19). Tumačenje je Isus povjerio svojoj Crkvi, kad je rekao svojim apostolima i njihovim budućim nasljednicima (biskupima i svećenicima): "Tko vas sluša, mene sluša" (Lk 10,16), "Ako [tvoj brat] ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin ili carinik" (Mt 18,17).

I ne zaboravi da, osim Biblije, postoji i sveta Predaja, koja također prenosi Božju riječ, o čemu također svjedoči i sama Biblija:
"Stoga braćo, čvrsto stojte i držite se predaja u kojima ste poučeni bilo našom riječju, bilo pismom." (2 Sol 2,15)
"Hvalim vas što me se u svemu sjećate i držite se predaja kako vam predadoh." (1 Kor 11,2)
"Zapovijedamo vam, braćo, u ime Gospodina Isusa Krista da se klonite svakoga brata što živi neuredno i ne po predaji koju primiste od nas." (2 Sol 3,6)

Što se tiče subote, "Sin Čovječji gospodar je subote" (Mt 12,8).

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2008 08:45 

crusader je napisao/la:
Ja NE vjerujem u Stari zavjet ...

Ako pod ovim "ne vjerujem" misliš da nemaš obaveza prema Starom Zavjetu u pravu si. Nas obavezuje Novi zavjet koji je Krist uspostavio. Stari zavjet treba uvijek tumačiti kroz prizmu Novoga.

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2008 14:48 

istina je napisao/la:
Čitajući Bibliju došla sam do zaključka da je subota sveti dan i da se na taj dan ništa ne smije radit. I HVALA BOGU na tome. Kad bi svatko sam po sebi čitao Bibliju uočio bi to.... Jer Isus kaže da nije došao promijenit zakon nego ispunit ko to sebi negira sam sebe gura u pakao.

šta je s nama koji slavimo nedilju kao Dan Gospodnji? Jel to treba mijenjat i šta će se dogodit ako i dalje budemo slavili nedjelju umisto subote?

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2008 14:52 

istina je napisao/la:

ko se to ovdje stavlja kao zamjenik Božji? Ja ne znam odgovor,daj ti mi reci da ne budem u zabludi

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata