romanac je napisao/la:
Znači majke mogu strogo odgajati svoju djecu. Bolje strogost nego sentimentalnost kako kaže jedan naš član.
Dobar ti je ovaj smisao za humor.
Ali nažalost jest tako.
Danas su majke najčešće žrtve svog prepopustljivog odgoja, one se češće žale da ih djeca ne slušaju i ne poštuju, da ih ne mogu kontrolirati (da se ne mogu ni iskreno razgovarati), da nisu djeci nikakav autoritet.
Kako je do toga došlo??
"Demokracije" u točnom smislu u obitelji nema niti je može biti, slično kao ni u školi, slično kao ni u Crkvi.
Ako roditelj nije djeci autoritet i ako roditelj nema uopće cilja kako treba i za što odgajati svoje dijete, onda djecu odgajaju televizija, kompjutor, ulica i prijatelji.
Nisam za fizičko kažnjavanje, ali za pravila, dosljednost, zabrane i objašnjavanje jesam.
Djeca imaju instinktivni nagon da surađuju s onima za koje osjete da ih vole, ali vole tako da im kažu i objasne u čemu je razlika između dobra i zla i što je u suštini istina. Djeca vole da im se jasno kaže što je istina, a što ne (pa makar bila teška i ružna).
Ja sam iz one generacije iz '70-tih kada roditelji nisu o bitnim, životnim stvarima uopće razgovarali sa svojom djecom. I zbog toga mi je žao.