Citat:
Nisam oduševljen tim tekstovima sa stranice socijalističkog sindikata.
Zašto misliš da je potrebno tvoje oduševljenje da bi nešto bilo ispravno?
Citat:
Nema se što naučiti od njih.
Nema jer imaš svoj iskrivljeni stav, a samo rijetki će priznati da su bili u krivu!
Citat:
Ovakvo djelovanje sindikata čini veliku štetu nezaposlenima i štite samo radnike u državnim firmama.
To i jesu sindikati tih ljudi koji ih plačaju da ih štiite, i nek ti bude jasna jedna stvar, dok god ugnjetavaju ove zaposlenike u državnim firmamam, to će iskorištavati tvoji privatnici i još više ugnjetavati u privatnom sektoru, jer manja prava u državnim je direkt zeleno svjetlo privatnicima za novu turu ugnjetavanja, umjesto da bude obrnuto, ali takvi smo mi ljudi, uvjek je zavist naprvom mjestu!!
Citat:
Za razliku od državnih zaposlenika oni zaposleni u privatnom sektoru u većini slučajeva uživaju tek minimalne privilegije propisane Zakonom o radu.
Pitaj se zašto?? I imaju li oni svoje sindikate?? To i je problem, zato se ljudi i boje privatnika, jer nemaju nikakvu zaštitu, svi čekaju da se netko treći pokrene za njega!! Nek sindikati privatnika krenu prvi, i svi će ih podržati. Šta ti misliš, da su ove potpise sindikati sakupljali, pa to su čistaćice, domari i kuhari sami išli po selima i kućama, jer im nije svejedno!! Kakvi sindikati, bili su oni glavniji kao Stipić i kordinatori koji su to samo pokrenuli, ali oni sami ne bi sakupili 10%!
I glupo je sad govoriti ako je meni krepala krava, nek krepa i susjedu, kakva je to sotonska logika!! Umjesto da prestaneš laprdati gluposti i blatiti najpotplačenije koje su željeli smaknuti, ti još filozofiraš i praviš razdor, ko da su oni krivi što je privatnicima sve dozvoljeno, i sad želiš da oni ispaštaju!! Jesi ti normalan??
Citat:
Zašto Vlada ne štiti radnike privatnog sektora poput državnih službenika
Ne štiti ih zato što nemaju svoje sindikate i nema ih tko braniti!! Zar je vlada štitila i čistaćice koje je htijela likvidirati?? Jel njih štiti!! Pa poukidali su im sva prava!! Jesi ti normalan??
Prije su im prvo ukinuli topli obrok!! (šutjeli su)
Pa su im smanjili plaću za tri posto. (šutjeli su)
Pa su im ukinuli regres. (šutjeli su)
Pa su im ukinli božićnice. (šutjeli su)
Pa su im ukinuli cipelarinu. (šutjeli su)
Pa su im smanjili koeficijente na staž. (šutjeli su)
Pa u im opet smanjili za tri posto (šutjeli su)
Pa su sad srezali putne troškove na 0.75 lipa po kilometru.(šute opet)
Pa su ih sad htijeli šutnuti hijenama koji su već pootvarali privatne firme za čišćenje, vidjevši dobru pinku u poslovanju s državom, i to uvijek isti ljudi koji su već radili to u pretvorbi i privatizaciji, znam ih i sam ovdje u Slavoniji, i zato mi se ovoliko gadi tvoja neinformiranost i ravnodušnost! (i sad opet nek šute, PA DOKLE VIŠE???)
I ti govoriš o nekakvom štićenju, kakvom štićenju jes ti normalan!!
Samo primjer:
Kod mene čistaćica u područnoj školi loži vatru, čisti, pere prozore, jedan dio kosi sa starinskom kosilicom, svaki petak i ponedjeljak mora očitavati vodu u rupi iz koje izbacuje vodu da očita i treba joj 2h za to, preko godišnjeg ili ljeta cijepa, vozi i slaže 40 metara drva, a škola je katastrofa, i prijavljena je na dva sata sa mjesečnom plačom od nekih 700kn!! A imamo preko deset područnih škola!! I kako bi ti to izveo drugačije!? Zaposlio jednu pa nek se teleportira u isto vrijeme po školama koje su kilometrima udaljene?? Što bi im privatnik radio, ne smijem niti zamisliti!! Ti misliš da teče med i mlijeko čistaćicama!! Daj malo odi kod tih ljudi i pričaj s njima!! Nemoš hlapit pred monitorom, čitat blog nekog mudraca i doći prodavati demagogiju!! Isti ste ko i Milanović kad kaže ženi kojoj je poplava sve odnijela, da je njemu puka cijev prošle godine!!
Citat:
Zašto sindikati potiču antagonizam između privatnog i državnog sektora tako što državni sektor uzdižu u nebeske visine?
Sindikati potiču?? Ma kako to molim te?? Tako što štite koliko - toliko radnika!! Pa zato ih ljudi plačaju!! Jel ti sebe slušaš?? U nebeske visine?? Kakve visine, koga oni to dižu u nebeske visine?? Gore pročitaj koja prava su izgubili i sindikati nisu ništa uspjeli tu napraviti, i sada kada je došlo ono najgore, sad kad su se i neki sindikati javili, sad je to dizanje u nebeske visine!!
Pa diži i ti ljude kod privatnika u nebeske visine, pokreni ti i tvoj bloger nešto za te ljude ja ću se prvi potpisati. A ne brojati, da nekom crkne krava, zato što je i tvoja crkla, to ti je jadno!! Lako je tu pametovati i prikazivati u nekoga tko je koliko toliko zaštičen nekim pravima, i onda govoriš da sindikati potiču antagonizam, a ustvari ti i takvi kao ti to potičete, upravo sa ovakvim izjavama, da ih se diže u nebesa, da ništa nerade, da su oni krivi što je kod privatnika katastrofa, ti to pajdo potičeš, slušaš li ti sebe?? Kakvi sindikati, ti i takvi kao ti, sa pamfletima ,predrasudama i neargumeniranim klevetanjima i bezobraznim podvalama!! Ništ ne rade, a jel!! ti došo pa sve radiš i tvoj bloger!! haahaha prejaki ste!!
Citat:
Zašto tebi smeta učen čovjek koji je otvorio blog i oni koji ga čitaju?
Učen čovjek!!! Šta to znaći učen čovjek!! Da se naklonim ili što!???
Dosta je meni učenjaka, eno ih pun sabor!! Eno ih pune udruge!! Eno ih pune kancelarije?? Eno ih pun HUP!!
Eno ih pune LGTB zajednice!! Eno ih pune ordinacije za pobačaje!! Eno ih pun HRT koji je u službi vlasti!!
Eno ih puni uredi žutih tiskovina!! Što su masončine nego učeni ljudi i oni koji drže monopol nad svime što vrijedi??
Učen čovjek je garancija za što????????
Citat:
Autor bloga je zaposleni obiteljski čovjek koji svoje radne i obiteljske obaveze ispunjava potpun a sposoban je i dodatno uložiti svoje vrijem u objašnjavanje i poučavanje o katoličkom kapitalu. Autor čvrsto vjeruje u ispravnost tržišnog kriterija: oni projekti u koji su pojedinci spremni ulagati svoje resurse (vrijeme i novac) trebaju opstati, a oni za koje pojedinci ne mare (ne žele ulagati resurse) trebaju staviti ključ u bravu.
E pa mene zanima da li bi taj zaposleni obiteljski čovijek, odnio toj čistaćici (a ima ih još mnogo) kruha da su dobili šup kartu, dat ću mu adresu nek joj pomogne cijepati drva i vaditi vodu iz šahte da nemora potrošiti samo na to svoje cijelodnevno radno vrijeme od 2h, da li bi autor bloga donio kruha toj ženi i njezino četvero djece?? Hm, sumnjam, ali će se autor bloga baviti njome i kazati kako ništa ne radi i da dobiva socijalu umjesto rada!!
Neka autro bloga malo, prošeta po kolodvorima do čistaćica (koje su privatizirane) pa neka ih pita kako im je i kada dolaze kući, iako im je radno vrijeme davno isteklo!! Nek autor bloga malo ode u firmu Pleter pa neka pita kuharice i čistaćice kako im je!!
Ustvari, neka autor bloga da nekada i svoj auto domarima i kuharima koji vrše prijevoze i dostave sa svojim osobnim vozilima za sve i svašta, i neki dobiju a neki ne za gorivo neku mizeriju, ali ljudima uopće nije do drljanja svojih auta zbog škola!!
Neka autor bloga ustane iz fotelje i obiđe obične čistaćice i kuharice, koji nisu imali priliku i nisu bili talentriani kao on kojem je Bog to dao i roditelji, to su obični ljudi koji se nisu imali priliku školovati jer su bili djeca seljaka i gastrajbajtera gdje ih je obično bilo više i koji imaju obitelj kao i autor bloga, čak i mnogi i više djece, ali puno manju plaću i opet guraju kraj s krajem.
I neka autor bloga ne maše mačem učenosti iznad njihovih glava jer je licemjerno!!
Uglavnom, ovo nije po tebi i autoru bloga samo nekakva teorija iz knjiga, ovo su stvarni ljudi koji žive od te minimalca i odgajaju hrvatsku djecu, jer upravo takvi ljudi žele i imaju djecu i drže demografiju takvom kakva je!! A učenih ljudi mi je pun kufer!!
I da još nešto napišem, da, znam autora bloga, i bio mi je jedno vrijeme (da ne kažem) idol, zato sam toliko i razočaran njime i ovakvim njegovim ponašanjem!! Ima čak čast živjeti u takvom svetištu i nek se pomoli nekad, za 80 posto čistaćica koje su već u trečoj dobi poluispravne, a zbog ovog im je i oduzeto deset godina života!!
Još da kažem, da ovo sve promatram iz 3D!!
I št o je to katolički kapital, jer to kapital u državi katolika gdje pobjeđuje komunjara i ateist Josipović i SDP koji gura homoseksualnost i pedofiliju u škole, a o sposobnosti nije potrebno trošiti riječi??
Miliš na te katolke koji glasaju za njih, da njih zanima katolički kapital??
Nije ovdje pajdo problem nit kapital nit socijalizam, nego moral 99% ljudi koji se bave time!!
ADIOS i pozdravi Berena!! I skinite roze naočale!!