Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 26, 2026 14:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ruj 08, 2014 12:39 

Ignisardent je napisao/la:
Domenika je napisao/la:
Di je nestao .."Ignisardent"
Slika

Pečem kolače pa nemam puno slobodnog vremena.

Blago onoj, čiji si :lol:

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2014 12:40 

Domenika je napisao/la:
sara je napisao/la:
Domenika je napisao/la:
Evo, iako se ne slažemo u vezi Ukazanja, ja duboko vjerujem u istinitost Gospina dolaska u Međugorje,i plodovi Božjeg Daha i Duha, prosuti su cijelim globusom, pa Crkva priznala ili ne priznala, narod će dolaziti i slaviti Boga, a oni što tamo dolaze iz drugih pobuda, nisu nikada bili niti će biti, mjerilo ukazanja, vjere i duhovnosti. Važno je prijatelju moj, kad osjetiš promjenu u svojoj duši, u svome srcu, pa prestaneš gledati druge i nekako želiš, biti bolji, radovati se svakom čovjeku ko bratu, a molitvu i Sv. Misu, odjednom doživljaš drugačije, čitanjem Biblije, ulaziš u neki realniji svijet, jednom riječju, postaješ bolji čovjek. Pa zar, su to plodovi đavla, koji pleše međugorskim brdima...?
Evo, ti ne vjeruješ, ja vjerujem, i ne pada mi na pamet, prepirati se u vezi Ukazanja, i ne ne znam, zašto mnogi koji ne vjeruju, toliko se trude "dokazati" sa raznim tuđim argumentima, stavovima, knjigama, da je to sve obmana i laž, a sami se nisu potrudili, doći na to Sveto tlo, i osjetiti (bez ičije sugestije) blagi Dodir Kraljice Mira.
Ugodan dan želim :D

Zar su osjećaji neko mjerilo?! Zar nije pravo mjerilo vjere dobar život i poslušnost zakonitoj Crkvenoj vlasti? Zar biskup nije važan, zar riječ Crkvenog Učiteljstva ništa ne znači?

»Vrata Nebesa vrlo su niska – samo ponizni mogu ući kroz njih.«
— Sv. Elizabeta Seton (1774. – 1821.)

Kada se već razbacujemo svecima...ponovno :!:

Da uvijek ostanemo pri istini, treba da za ono što nam se čini bijelim uvijek smatramo i vjerujemo da je crno ako tako izrekne Crkveno Poglavarstvo, u tvrdoj vjeri da je između Krista, našega Gospodina, Zaručnika, i sv. Crkve, Zaručnice njegove, isti Duh, koji nama ravna i upravlja na spasenje naših duša. Sv. Ignacije Lojolski "Duhovne vježbe"

Odloživši posve svoj vlastiti sud, valja da držimo svoj duh spremnim i pripravnim da u svemu slušamo pravu Zaručnicu Krista, našega Gospodina, a to je sveta naša Mati Crkva hijerarhijska. Sv. Ignacije Lojolski "Duhovne vježbe"

Upitate li me koje je najbolje i najučinkovitije sredstvo po kojemu naša poslušnost stječe zaslugu pred Bogom, odgovaram ovako: "Budite potpuno uvjereni da slušajući svoga poglavara slušate Boga i da prezirući zapovijedi svoga poglavara prezirete samoga božanskog Otkupitelja." Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Nikada se Božja volja ne izvršava na savršeniji način, negoli kada slušamo svoje poglavare. Sv. Vinko Paulski (cit. prema: Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti")

Najveća žrtva koju neka duša može prinijeti Bogu sastoji se u poslušnosti zakonito određenim poglavarima. Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Kada smo poslušni svojim poglavarima, poslušni smo Bogu. Sv. Faustina "Dnevnik"

Sigurniji smo da vršimo Božju volju ako slušamo zakonite poglavare, nego kada bi nam se ukazao sam Isus Krist i izravno nam govorio. Naime, takvo nam viđenje ne bi moglo dati sigurnost da se doista ukazao Spasitelj i govorio nam jer i zloduh se može pojaviti kao anđeo svjetla da nas zavede (usp. 2 Kor 11,14). No ako vršimo zapovijed svojih poglavara, sigurni smo da kada njih slušamo, slušamo samoga Isusa Krista. "Tko vas sluša, mene sluša" (Lk 10,16). Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Ako umjesto iskazivanja slijepe poslušnosti želimo znati zbog čega je poglavar zapovjedio ovako ili onako, time pokazujemo da je naša poslušnost vrlo nesavršena. Sv. Bernard iz Clairvauxa (cit: prema: Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti")

Ako ti poslušnost ne donosi spokoja, znaj da si ohol. Sv. Josemaria Escriva "Put"

Kolika je snaga poslušnosti! Sv. Josemaria Escriva "Put"

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2014 12:47 

mateaa je napisao/la:
sara je napisao/la:
mateaa je napisao/la:
sara ja sam hercegovka, iz fratarske župe udana u popovsku župu. idem na misu i tamo i ovamo, meni je svećenik i jedan i drugi a našeg biskupa bi po kratkom postupku maknula sa te uzvišene funkcije jer netko tko odvrće vjernike od ispovjedi i pričesti,obraćenja bilo gdje pa tako i u Međugorju ne zaslužuje onaj habet na sebi a na da bude biskup. Šta njega briga di se ja molim Bogu, u svom domu, na Podbrdu,u katedrali,na plaži??? uspoređivat vjernike koji u molitvama hodočaste i zavjetuju nešto Bogu sa kozama koje skaču po brdima ( za vrijeme svete krizme prije 7-8 godina) je dno dna za bilo koga a pogotova za biskupa.
al eto hvala Bogu i on će ostati bez ovlastio nad Međugorjem a onda kad ne mogne pričati nebuloze Vatikan će se moći oglasiti i proglasiti Međugorje mjestom molitve što je u suštini i najbitnije.
pa tko voli neka dođe a tko ne neka zaobiđe.
pametnom dosta. AMEN

Apsolutno je nebitno odakle si, ali je vrlo bitno kako se odnosiš prema zakonitoj Crkvenoj vlasti u stvarima vjere. Naravno, svatko ima svoju slobodu izbora, ali ona ima i odgovornost.

Apsolutno je bitno odakle sam, jer mislim da ja koja tu živim i svakodnevno sam okružena stavovima za i protiv znam malo više od onih koji nisu nikad bili ovdje. pitanje Međugorja je samo dio hercegovačkog slučaja a tu je bitno odakle si, je li te krstio fratar ili pop, nije bitno meni, bitno je biskupu!!!! ja sam prije sklapanja braka samo zato što dolazim iz franjevačke župe i zato što mi je ujak fratar morala na susret kod biskupa, zašto? bila bi bolja osoba da me krstio pop? da gledam tamo,slušam vamo kako kaže "uzoriti otac" .ma dajte,molim vas. da su popovi u Međugorju biskup bi bio za Međugorje, njega samo financije zanimaju, žalosno ali je tako. i sad na osnovu nebuloza čovjeka koji nema niti jedne karakteristike pravog svećenika formirat svoje mišljenje o Međugorju, smiješno :DD

Tako je sestrice, slažem se s tobom, ti si ovčica sa vrućeg terena. Bog te blagoslovio i naša Kraljica Mira :D

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2014 12:52 

mateaa je napisao/la:
Da li se ukazanja događaju ili ne nitko od nas ne može sa 100 % sigurnošću tvrditi, ali ono što je svakom očito je da je Međugorje iz godine u godinu mjesto okupljanaj brojnih vjernika, mjesto molitve, mjesto gdje se ljudi obrate, ispovjede nakon 20-30 godina odmaknutosti od Boga.
Ja svjedočim da nigdje ne osjetim takav mir u duši kao pred kipom na Podbrdu i tad sve moje brige postanu manje i nebitne u odnosu na silnu ljubav i blagoslov koji gore osjetim.

SlikaSlika

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2014 15:58 

mateaa je napisao/la:
al eto hvala Bogu i on će ostati bez ovlastio nad Međugorjem a onda kad ne mogne pričati nebuloze Vatikan će se moći oglasiti i proglasiti Međugorje mjestom molitve što je u suštini i najbitnije.
pametnom dosta. AMEN

Ostat će bez vlasti nad Međugorjem, kažeš? Pa, ne mogu reći da me to iznenađuje. Nakon svega, vidimo, za ove fratre nema nikakvih sankcija, čini se.

A ovdje sasvim drugi slučaj
http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/0 ... erely.html
http://wdtprs.com/blog/2013/12/fr-z-on- ... mmaculate/

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2014 16:39 

" Cijeli problem oko Međugorja ne bi se dogodio da nije došlo do sukoba između fratara i biskupa u BiH, tvrde na Kaptolu. Ali, biskupi i Papa sigurno nikada neće reći da je Međugorje zabluda zbog brojnih vjernika koji tamo odlaze već godinama. Sve su to bili i razlozi zbog kojih je Vatikan i dosad odugovlačio s jasnim iskazivanjem svog stava o Međugorju. “Smatram da će se doći do rješenja tek onda kada se promijeni biskup”, kažu na Kaptolu. “Zato neće reći, to je gotovo sigurno, ni da je riječ o čudu, ali niti da nije”.

"Budući da će Vatikan u slučaju Međugorja ići, kako to inače radi, diplomatski, tražeći kompromis među „sukobljenim stranama", tj biskupom Perićem i dijelom fratara, stvari će riješiti slično kao u spomenutom talijanskom modelu. Naime, papa Franjo će, kako sada stvari stoje, izuzeti Međugorje iz jurisdikcije biskupa Perića i učiniti ga prelaturom te dovesti upravitelja."

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2014 16:55 

mateaa je napisao/la:
" Cijeli problem oko Međugorja ne bi se dogodio da nije došlo do sukoba između fratara i biskupa u BiH, tvrde na Kaptolu. Ali, biskupi i Papa sigurno nikada neće reći da je Međugorje zabluda zbog brojnih vjernika koji tamo odlaze već godinama. Sve su to bili i razlozi zbog kojih je Vatikan i dosad odugovlačio s jasnim iskazivanjem svog stava o Međugorju. “Smatram da će se doći do rješenja tek onda kada se promijeni biskup”, kažu na Kaptolu. “Zato neće reći, to je gotovo sigurno, ni da je riječ o čudu, ali niti da nije”.

"Budući da će Vatikan u slučaju Međugorja ići, kako to inače radi, diplomatski, tražeći kompromis među „sukobljenim stranama", tj biskupom Perićem i dijelom fratara, stvari će riješiti slično kao u spomenutom talijanskom modelu. Naime, papa Franjo će, kako sada stvari stoje, izuzeti Međugorje iz jurisdikcije biskupa Perića i učiniti ga prelaturom te dovesti upravitelja."

Znači, sve politika, nije bitna Istina nego kako će se tko s kim dogovoriti, divota... Exsurge Domine et judica causam Tuam.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sub ruj 13, 2014 20:21 

Crni Barun je napisao/la:

Da uvijek ostanemo pri istini, treba da za ono što nam se čini bijelim uvijek smatramo i vjerujemo da je crno ako tako izrekne Crkveno Poglavarstvo, u tvrdoj vjeri da je između Krista, našega Gospodina, Zaručnika, i sv. Crkve, Zaručnice njegove, isti Duh, koji nama ravna i upravlja na spasenje naših duša. Sv. Ignacije Lojolski "Duhovne vježbe"

Odloživši posve svoj vlastiti sud, valja da držimo svoj duh spremnim i pripravnim da u svemu slušamo pravu Zaručnicu Krista, našega Gospodina, a to je sveta naša Mati Crkva hijerarhijska. Sv. Ignacije Lojolski "Duhovne vježbe"

Upitate li me koje je najbolje i najučinkovitije sredstvo po kojemu naša poslušnost stječe zaslugu pred Bogom, odgovaram ovako: "Budite potpuno uvjereni da slušajući svoga poglavara slušate Boga i da prezirući zapovijedi svoga poglavara prezirete samoga božanskog Otkupitelja." Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Nikada se Božja volja ne izvršava na savršeniji način, negoli kada slušamo svoje poglavare. Sv. Vinko Paulski (cit. prema: Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti")

Najveća žrtva koju neka duša može prinijeti Bogu sastoji se u poslušnosti zakonito određenim poglavarima. Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Kada smo poslušni svojim poglavarima, poslušni smo Bogu. Sv. Faustina "Dnevnik"

Sigurniji smo da vršimo Božju volju ako slušamo zakonite poglavare, nego kada bi nam se ukazao sam Isus Krist i izravno nam govorio. Naime, takvo nam viđenje ne bi moglo dati sigurnost da se doista ukazao Spasitelj i govorio nam jer i zloduh se može pojaviti kao anđeo svjetla da nas zavede (usp. 2 Kor 11,14). No ako vršimo zapovijed svojih poglavara, sigurni smo da kada njih slušamo, slušamo samoga Isusa Krista. "Tko vas sluša, mene sluša" (Lk 10,16). Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Ako umjesto iskazivanja slijepe poslušnosti želimo znati zbog čega je poglavar zapovjedio ovako ili onako, time pokazujemo da je naša poslušnost vrlo nesavršena. Sv. Bernard iz Clairvauxa (cit: prema: Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti")

Ako ti poslušnost ne donosi spokoja, znaj da si ohol. Sv. Josemaria Escriva "Put"

Kolika je snaga poslušnosti! Sv. Josemaria Escriva "Put"

Dobri primjeri, što jest jest.

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2014 23:57 

Po meni ni Fatima ne bi trebala biti priznata.

Vrh

PostPostano: Čet pro 04, 2014 10:57 

the L je napisao/la:

Po tebi!! Pa tko tbe uopće šta pita!! hahahaha
Malo si previše the L(angweilig)!!

Vrh

PostPostano: Čet pro 04, 2014 11:47 

Alan Ford je napisao/la:
the L je napisao/la:

ako se ne varam, nitko nije dužan vjerovati u privatne objave

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet pro 04, 2014 13:00 

Alan Ford je napisao/la:
the L je napisao/la:

Vjerovatno me pitaju koliko i tebe!
A kaj češ? Ne možemo svi biti zabavni poput tebe i Severine i sl.

Vrh

PostPostano: Pet pro 05, 2014 01:02 

the L je napisao/la:

Ali je priznata. A s obzirom da Crkva ima monopol na priznavanje ukazanja, možda bi se trebao žaliti na monopol. I tražiti npr referendum o Fatimi.

Vrh

PostPostano: Uto pro 23, 2014 12:50 

Ignisardent je napisao/la:
mateaa je napisao/la:
pametnom dosta. AMEN

Ostat će bez vlasti nad Međugorjem, kažeš? Pa, ne mogu reći da me to iznenađuje. Nakon svega, vidimo, za ove fratre nema nikakvih sankcija, čini se.

A ovdje sasvim drugi slučaj
http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/0 ... erely.html
http://wdtprs.com/blog/2013/12/fr-z-on- ... mmaculate/

Kad netko radi ovakve usporedbe i bezbroj ih puta ponavlja onda je jasno kako želi nešto ušićariti za opravdavanje vlastitih stavova koji nemaju veze s Međugorjem!
Bez obzira na moguće rješenje Međugorskog slučaja koje je u tijeku, ono što nestrpljivi pobornici tzv. Međugorskih ukazanja zaboravljaju je kako svaki vjernik, svećenik ili laik, mora svog biskupa voljeti i poštovati, mora mu biti poslušan u svemu što se odnosi na dušobrižništvo i duhovnu upravu u biskupiji. Isto tako, svaki vjernik, svećenik ili laik, mora biti sjedinjen dušom i srcem sa svojim biskupom, koji je u milosti i jedinstvu s Apostolskom Stolicom.

Vrh

PostPostano: Uto pro 23, 2014 15:50 

Kako sa vama raspravljati o Međugorju kad upotrebljavate izraz; "Međugorski slučaj"?
Zar ne možete nakon toliko godina otvorena srca sami razmišljati o Međugorskom Fenomenu, u koji se na žalost još nije uključila službena svjetska Znanost?
Postavite sebi pitanje da li ste sposobni prihvatiti da su ta, tadašnja, djeca imala stvarno kontakt sa nekom nama neobjašnjivom nebeskom silom??

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata