Giovi je napisao/la:
Upravo tako, slavi se na konvivencijama redovito nedjeljom ujutro,
i to je počelo tek nakon papine želje za bolje razumijevanje nedjelje kao Dana Gospodnjeg
(prije toga se uvijek slavilo subotom, to nema veze s programom).
No prema vašem pisanju stječe se dojam kao da je euharistija nedjeljom kod neokatekumena neželjena
i da takvo slavlje nikako ne smije biti zbog papinih uputa, već zbog nedostupnosti svećenika ili bilo kojeg drugog razloga.
No ponavljam, mislim da to za sve nas treba biti jedna lijepa i pozitivna vijest.
euharistija se ne slavi redovito na konvivencijama u nedjelju ujutro nego se i dalje slavi subotom navečer,ako je neko slavio u nedjelju ujutro to nema veze sa Papinom željom.Uostalom zašto bi Papa tražio da je slavimo u nedjelju ujutro kad nam je samoinicijativno priznao valjanost subotnje večernje kao nedjeljne?
Da je tako svi bi je slavili na konvivencijama u nedjelju ujutro a to se ne događa niti je nama rečeno da je trebamo slavit u nedjelju ujutro.
Giovi ne znam ko ti je to rekao ali nama u Splitu tu informaciju nitko nije rekao niti to itko čini koliko ja znam.Moja zajednica je samo jednom slavila u nedjelju ujutro na nedjeljnoj konvivnciji i to je bilo samo iz razloga što nismo uspjeli nać svećenika za subotu navečer.Inače bi je slavili u subotu navečer.