the L je napisao/la:
Zanima me što Vi mislite i što je stav Katoličke Crkve o mladim danima Isusa.
Je li Isus živio i radio sa ocem ili ...
Da li mislite da je Isus čitao? Ako da, što? Znao je grčki koliko sam negdje pročitao.
Što mislite jel Isus ikada čitao npr. Sokrata ili sl.
Još nešto jel moguće da je Isus išao na putovanja u mlađim danima npr. u Egipat?
I jel ikada radio čuda u mladosti?
Pitam jel u Bibliji piše o njegovu rođenju te o njegovim zadnjim godinama života. Što je bilo između?
Nedavno sam ušao u raspravu sa prijateljem koji je spomenu neka evanđelja koja nisu u Bibliji gdje piše da je Isus radio sa svojim prijateljem na krovu kuće. Kada je prijatelj pao sa krova i preminuo, skupio se svijet i pitao Isusa zašto ga je ubio.
Isus je govorio da nije. No kada su oni ustrajali, Isus je rekao evo pitaj te ga sami. Te je uskrsnuo dječaka koji je odgovorio što i Isus.
Iskreno ne znam o kojem se evanđelju radi. No eto...zanima me Vaše mišljenje o mladosti Isusa.
Unaprijed hvala!
L
Očito imaš vrlo maglovita poznavanja vjere kad na toliko mjesta navodiš stvari koje ili nisu točne, ili su poluistine.
O Isusovom životu do krštenju na Jordanu se zna točno toliko koliko je potrebno - nakon boravka u Hramu kad je imao 12 godina, bio je s Mariojom i Josipom i bio im je poslušan. I dosta. Sve više od toga je nezdrava radoznalost koja nema veze sa spasenjem.