the L je napisao/la:
Sine tvoje dvije analogije su netočne u startu.
Prvo kotač nije živo biće.
Živo biće ima sposobnost razmnožavanja.
Između ostalog.
Nadao sam se da neću morati pojašnjavati, no budući sam očekivao ovakav odgovor zato sam kasnije u tekstu i napisao “Svi ovi slučajevi, a i drugi koje bi mogli upotrijebiti (a koji bi možda i bili bliži primjeru života)…”.
Prva dva primjera koja sam koristio nisu netočna iako se ne radi o životu (o životu se ne radi ni u trećem). Jer, za ono o čemu govorim je potpuno irelevantno da li se o transformaciji kotač -> romobil radi o fizičkom preoblikovanju jednog primjerka ili se radi o preoblikovanju uslijed kopiranja kotača. I u jednom i u drugom slučaju mi imamo nekakvu postepenost koji je potrebno preći da bi romobil bio funkcionalan. A još k tome moramo zadovoljiti i drugi kriterij a taj je da taj prijelaz mora biti superioran samom polaznom obliku.
Drugo, evolucija života nije jednostavnija od „evolucije“ kotača u romobil (bez obzira radi li se o običnoj transformaciji ili kopiranjem kotača koje uz određene greške u kopiranju dovede do romobila) jer ona u sebi sadržava i evoluciju kotačića unutar organizama, i poluga, i lančanica, i opruga i svega nečega. To što se to kopiranje kotačića, poluga, opruga… odvija prema određenom programu zadanom unutar same stanice, ni na koji način ne povećava izglednost uspješne transformacije niti ukida problem da za ispravno funkcioniranje organizma cijeli sustav mora biti funkcionalan od samog početka.
the L je napisao/la:
Darwin je imao grešaka. To je činjenica.
Opet ponavljam Darwinova knjiga nije Biblija evolucije.
Darwin je za nas irelevantan. Ono što je relevantno su ideje i zaključci koje je on iznosio. A jedan od zaključaka koji je iznio je taj da ako je evolucija točna iz toga nužno slijedi da će prijelazni oblici biti svuda okolo nas u fosilnom zapisu. I, što se toga tiče, ne može se reći da mu zaključak ne slijedi iz premise. No, kao što rekoh i ranije, tu nije kraj zaključivanja koje je Darwin trebao vidjeti jer, da je bio do kraja dosljedan, tada je morao zaključiti da ti prijelazni oblici nisu prisutni samo u fosilnom zapisu, nego su prisutni u živom svijetu svuda oko nas. Jer, budimo realni, ako su jednom bili bolje prilagođeni, onda su svojim brojem trebali nadmašiti one oblike iz kojih su se počeli razvijati.
No, da ne duljim. Da, Darwin ima grešaka. I to kolosalnih. Jedna od temeljnih greški koje je učinio a koje se i danas nastavljaju naučavati se vidi kroz slijedeći silogizam: „sličnost građe ukazuje na postupnost transformacije“. Taj zaključak ima točno nula dokaza. I ne samo da ne postoji niti jedan jedini dokaz koji bi opravdao izvlačenje tog zaključka koji stoji u samom temelju evolucije, nego se jasno može pokazati da on nije niti točan. A to pak dokazivanje se može obaviti i mjerenjem i opažanjima u današnjem živom svijetu ali i čistim intelektom i preciznim razmatranjem u kojemu se nećemo zadovoljiti sa ćiribu-ćiriba pričicama.
the L je napisao/la:
Teorija evolucije nije Darwinova. On je samo proslavljen.
Uzeo je ideju od Lamarcka. Islamski znanstvenici su isto tvrdili.
Kao i stari Grci. Današnje teorije evolucije su bitno uznapredovale od Darwinove. Teorija se mijenja i nadopunjuje.
Ni u čemu bitnom nije današnja teorija uznapredovala u odnosu na Darwinovu. Temeljni principi su ostali isti. Modifikacije koje su učinjene, učinjene su u sekundarnim segmentima teorije. A ipak, sve modifikacije nisu mogle poništiti one temeljne prigovore teoriji. Dapače, upravo zadnjih desetljeća sa eksponencijalnim porastom znanja u svim segmentima vezanim uz pitanja evolucije upravo dovode do drastičnog porasta skepticizma spram te teorije. Osobno ne vidim način kako bi ova teorija mogla preživjeti dulje od još kojeg desetljeća (a i to samo korištenjem sile). Budimo realni, izmjerena razina genetskih mutacija u organizmima između dvije generacije (kod čovjeka se tu radi oko 200 mutacija po generaciji), te njihov nasumični raspored koji dovodi do kolektivnog pada kvalitete DNK u čitavoj populaciji i to tolikog da niti eugenika (tj. izabiranje ljudi na osnovu genetskih kvaliteta) ne može nikako utjecati na negativni trend. Naprosto, najelementarnija, neoboriva, jasna i glasna činjenica govori: sve živo propada.
Vrijeme nije prijatelj života nego njegov najveći neprijatelj. U vremenu se neće pojaviti život, niti će se postojeći razviti u neki složeniji. U vremenu će sve živo postati neživo. Jedino što se na planeti može dogoditi kroz razdoblje od par stotina milijuna godina je da postane sterilna, a nikako da se na njoj razvije život. To je ono što nam govore stvarna opažanja i mjerenja, dakle, prava znanost.
the L je napisao/la:
Dokaza o evoluciji ima na tone. Od toga da možemo piti mlijeko do toga da postoje rakovi samuraji. Ne znam zašto se svećenici boje evolucije. Zbilja ne znam!
To je čisti strah! Strah od znanja!
Nema dokaza za evoluciju. Samo protiv nje. I to se gomilaju popriličnom brzinom.