Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 16:52

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 09, 2015 10:25 

Jeremija je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
....
Za naše spasenje nije bitno gdje je Kovčeg starog Saveza jer se po njemu ne spašavamo...

Ma, šta se svi vi bojite za spasenje, ako priznamo Boga za Oca čega se imamo bojati,- on će nas voditi i vodi kroz život. Ako mi je Bog na prvom mjestu, a jee, - onda sve što mi On stavi u srce to slijedim.
A, što se tiče KOVČEGA SAVEZA, griješiš ako mu ne pridaješ veliku važnost. Upamti da je to Svetinja nad Svetinjama i još nije otkrivena lokacija gdje se nalazi!!!

Jeremija, a da malo bolje poznaješ povijest Izabranog naroda ne bi takvo pitanje ni postavio!

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 10:39 

sara je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
....
Za naše spasenje nije bitno gdje je Kovčeg starog Saveza jer se po njemu ne spašavamo...

Ma, šta se svi vi bojite za spasenje, ako priznamo Boga za Oca čega se imamo bojati,- on će nas voditi i vodi kroz život. Ako mi je Bog na prvom mjestu, a jee, - onda sve što mi On stavi u srce to slijedim.
A, što se tiče KOVČEGA SAVEZA, griješiš ako mu ne pridaješ veliku važnost. Upamti da je to Svetinja nad Svetinjama i još nije otkrivena lokacija gdje se nalazi!!!

Jeremija, a da malo bolje poznaješ povijest Izabranog naroda ne bi takvo pitanje ni postavio!

Zato sam ga i postavio, jer Povijest Izabranog naroda poznajem!!

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 14:28 

Jeremija je napisao/la:
sara je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:

Zato sam ga i postavio, jer Povijest Izabranog naroda poznajem!!

Dobro, onda odgovori sam gdje je kovčeg Saveza!

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 14:29 

.

Zadnja izmjena: Jeremija; Sub sij 10, 2015 11:47; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 14:36 

.

Zadnja izmjena: Jeremija; Sub sij 10, 2015 11:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 17:52 

Jeremija je napisao/la:
sara je napisao/la:
...
Dobro, onda odgovori sam gdje je kovčeg Saveza!

Draga moja, zar misliš da ti tek tako lako mogu odgovoriti na pitanje?

Ovu problematiku izučavam četvrt stoljeća, nije to klasično školovanje, u klasičnoj školi nema znanja, tamo su samo informacije koje ne moraju biti točne. Znanje je u Oca nebeskog, njega primamo po snagi naše vjere, i, naravno po žrtvi posta (o kruhu i vodi) i molitve kao zahvale za sve što sam primio.

Daj, ne izvodi! Reci mi što se dogodilo u Judeji u 6. st. pr.Kr?

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 19:13 

.

Zadnja izmjena: Jeremija; Sub sij 10, 2015 11:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 09:12 

...

Zadnja izmjena: Jeremija; Sub sij 10, 2015 11:45; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 11:06 
Administrator

Jeremija je napisao/la:
(očitujte se ako vas zanima nastaviti ću)

Jeremija, na ovom forumu nije cilj širenje nečijeg privatnog nauka, već su teme vezane uz katolički nauk, dakle zanimljivo je ono što uči Katolička Crkva, za naše spasenje, i o tome se može pisati.

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 11:48 

Hvala!

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 10:14 

EDIT: Prebačeno sa teme "Kako se pričešćivati"

Ponašate se ko kakva djeca, prepirete se o nebitnim stvarima!
Zašto ne pokušate shvatiti i iskusiti onu bit Posljednje Kristove Večere?
Krist tada prvi put otkriva svojim učenicima važnost posta o kruhu i vodi, poziva ih da ga i oni slijede u tome.
Zar im nije doslovno rekao,dok je lomio kruh; "Ovo činite meni na spomen!!"
Dakle, poziva ih da iskuse moć posta o kruhu i vodi, i da ga u tome sljede.
Zar im nije pokazao kako treba Bogu zahvaliti i na ono malo vode, prije nego je vodu ispio iz kaleža!?
..... Znam da odmah prigovarate kako u kaležu nije voda već ima i vina.
E, vidite to nije točno. Nigdje u Bibliji ne stoji pisano da je Krist za Posljednom večerom pio vino iz kaleža, ili vino pomješano sa vodom.
Pažljivije čitajte Bibliju pa će vam biti jasno; ..Ako u živim slikama čitate Bibliju, Krist nikada ne pije vino. Istina je da govori kako više neće piti od ovoga trsa do novoga u Kraljevstvu Nebeskom. Nadalje, Krist u Bibliji samo pokušava jesti smokvu, ali je ne jede..... Pred učenicima jede ribu, ito tražio je da mu donesu onu koju su tek sad uhvatili(dakle frišku ribu).....
Poanta je u svemu ovome da nas Krist želi poučiti o postu, postu o kruhu i vodi ..ali mi sjedimo na ušima i ne čujemo, zar ne??

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 10:40 
Administrator

Jeremija, Biblija je dio Crkve i ona ju ima ulogu autentično tumačiti. Kušnja je staviti svoje tumačenje iznad Crkve, zato u svakom našem nadahnuću i shvaćanju treba osluškivati što o tome kaže Crkva.

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 10:49 

Giovi je napisao/la:
Jeremija, Biblija je dio Crkve i ona ju ima ulogu autentično tumačiti.

Biblija je dio moga života, 30-ak godina uvijek stoji na vidnom mjestu moje kuće, nakon posta i molitve Biblija mi je također prirasla za srce......!
Zar mi je grijeh iznositi svoje zaključke i mišljenje?????

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 10:53 

Giovi je napisao/la:
Jeremija, Biblija je dio Crkve.....

Reci mi jesam li ja kao Katolik dio Crkve?

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 15:05 

Jeremija je napisao/la:
EDIT: Prebačeno sa teme "Kako se pričešćivati"

Ponašate se ko kakva djeca, prepirete se o nebitnim stvarima!
Zašto ne pokušate shvatiti i iskusiti onu bit Posljednje Kristove Večere?
Krist tada prvi put otkriva svojim učenicima važnost posta o kruhu i vodi, poziva ih da ga i oni slijede u tome.
Zar im nije doslovno rekao,dok je lomio kruh; "Ovo činite meni na spomen!!"
Dakle, poziva ih da iskuse moć posta o kruhu i vodi, i da ga u tome sljede.
Zar im nije pokazao kako treba Bogu zahvaliti i na ono malo vode, prije nego je vodu ispio iz kaleža!?
..... Znam da odmah prigovarate kako u kaležu nije voda već ima i vina.
E, vidite to nije točno. Nigdje u Bibliji ne stoji pisano da je Krist za Posljednom večerom pio vino iz kaleža, ili vino pomješano sa vodom.
Pažljivije čitajte Bibliju pa će vam biti jasno; ..Ako u živim slikama čitate Bibliju, Krist nikada ne pije vino. Istina je da govori kako više neće piti od ovoga trsa do novoga u Kraljevstvu Nebeskom. Nadalje, Krist u Bibliji samo pokušava jesti smokvu, ali je ne jede..... Pred učenicima jede ribu, ito tražio je da mu donesu onu koju su tek sad uhvatili(dakle frišku ribu).....
Poanta je u svemu ovome da nas Krist želi poučiti o postu, postu o kruhu i vodi ..ali mi sjedimo na ušima i ne čujemo, zar ne??

Ti stvarno imaš ideje koje nemaju veze s logikom, a ni s katoličkim naukom, a čini mi se da i Bibliju čitaš selektivno.
Zašto preskačeš da Isus slavi Pashalnu večeru i da je vino obvezno na toj večeri? I koju to vodu od trsa pije pa da neće piti više od toga trsa do Kraljevstva? Kad i gdje to Isus pokušava jesti smokvu, itd itd.
S ovakvim tezama je tvoje katoličanstvo vrlo upitno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata