sara je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:
ti kažeš da je spolnost sveta jer da nije sveta Bog je ne bi stvorio.
tako možeš reć i da je čovjek svet jer da nije svet, Bog ga ne bi stvorio.
sve stvari je Bog dobro i savršeno stvorio ali je istočnim grijehom došlo do poremećaja, nereda.
to ti cijelo vrijeme govorim. Bog je stvorio muški i ženski spolni organ da bi se ljudi tako razmnožavali i napučili zemlju.
a upravo radi poremećaja i nereda grijeha čovjek se ne pokorava Božjoj zapovijedi da koristi spolni organ u cilju napučivanja zemlje nego ga koristi da zadovolji svoju spolnu požudu. (spolni odnos u trudnoći).
postavlja se pitanje je li moguć spolni odnos bez iti jedne trunke požude? teško ili skoro nemoguće, ali to Bog tolerira u sakramentalnom braku ako se ide za stvaranjem novog života koji je svet. znači, novi život koji nastaje je svet. a ne požuda u kojoj nastaje. to je nužno zlo istočnog grijeha.
zato su i svi sveci izbjegavali spolne odnose, odricali se od njih, a da ne govorim o Presvetoj Djevici.
nisu htjeli oskvrnjivat svoja tijela. mi ostali smo preslabi da tako Bogu služimo pa se udajemo ili ženimo. ja prvi. ali da idem proglašavat seks svetim, NIKAD.
Ovo je toliko strašno da mi je muka. Ako je nešto zlo, Bog to ne tolerira i to je uvijek zlo. Kako je onda Bog stvorio zlo??? Znaš li što je požuda - čini mi se da ne razlikuješ pojmove želja i požuda. Kada bi spolna želja bila nešto zlo, Bog bi nas "napravio drugačijima. Ili misliš da se ljudsko tijelo promijenilo, dobilo spolne organe nakon istočnoga grijeha, a čovjek emocije - zaljubljenost, nježnst, čežnju za ljubljenom ili ljubljenim?!
ne razumiješ što ti govorim, ne razumiješ finesu.
pokušat ću ti pučkim govorom objasnit.
da bi se muškarac bračno sjedinio sa ženom, potrebno je da mu se spolni organ digne, potrebna mu je erekcija.
da li se od ljubavi dobiva erekcija?
spolno uzbuđenje kao takvo nije grijeh ako ga razum drži pod kontrolom. ako razum koristi to spolno uzbuđenje sa ženom s kojom je u sakramentalnom braku i ako to spolno uzbuđenje ima cilj da začme novi život.
problem je kada ti i takvi kao ti to spolno uzbuđenje proglašavate svetim! to je tragikomično.
spolno uzbuđenje nit je sveto nit je grijeh. grijeh postaje ako ne ide za stvaranjem novog života a sveto ne postaje nikad. osim u sotonskim istočnjačkim religijama u kojima se promovira kama sutra seks kao način sjedinjavanja sa "božanstvom". čudno kako su se onda katolički sveci i svetice odricali tog "svetog" spolnog uzbuđenja! (sarkazam).
čudno je to da ako muškarac nakon uzastopnih spolnih odnosa, ako ne opere spolni ud nakon, dobiva gljivice! kako to sad odjedanput gljivice a činio je svetu stvar?! čudno. (sarkazam)
sigurno je da bi, da istočni grijeh nije bio počinjen, spolni odnos bio čista duhovna ekstaza u kojem bi bračni drugovi znali i bili sigurni da začimlju novi život, a ne kao danas u kojem je duhovna komponenta bračnog sjedinjenja zasjenjena tjelesnom strašću, požudom i putenošću koje Bog sigurno nije stvorio nego koje su nastale kao posljedica naopakog zakona tijela o kojoj sv. Pavao govori a koji je nastao u čovjeku istočnim grijehom.