Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 02:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Ned stu 02, 2008 16:50 

Ma "Istina" je običan provokator, kojemu nije cilj rasprava već provociranje. Inače ne bi uletio na forum napiso panflete i otišao. Moguće je da ovakva javna svjedočenja od njega traže pastori, kao dokaz punog obraćenja, da bi se mogao ponovo "krstiti". Bilo kako bilo jadno je to i prozirno.

Vrh

PostPostano: Ned stu 16, 2008 17:11 

nema potpuno ili nepotpuno, nego vijeruješ ili ne? :oops:

Vrh

PostPostano: Ned stu 16, 2008 18:16 

Barnaba:

Citat:
Ma "Istina" je običan provokator, kojemu nije cilj rasprava već provociranje. Inače ne bi uletio na forum napiso panflete i otišao. Moguće je da ovakva javna svjedočenja od njega traže pastori, kao dokaz punog obraćenja, da bi se mogao ponovo "krstiti". Bilo kako bilo jadno je to i prozirno.

Još da nam je napisao gdje to Biblija spominje sebe samu, i gdje sama Biblija kaže da treba vjerovati u nju, i da je ona sama temelj svega, bilo bi nam puno lakše.

Vrh

PostPostano: Uto pro 02, 2008 16:05 

Matej 4 poglavlje,
Isus 3 puta odgovara sotoni "Stoji pisano..."

Ivan 5,39
Istražujete Pisma jer mislite da imate u njima život vječni!
Upravo su ona, koja svjedoče za mene.
Ipak vi nećete da dođete k meni da imate život.....

....Jer kad biste vjerovali Mojsiju, i meni biste vjerovali,
jer on je pisao o meni
A kad njegovim pismima ne vjerujete, kako ćete vjerovati
mojim rječima?

Efežani 5,10
Istražujte što je Bogu ugodno!

Kološani 2,8
Pazite da vas tko ne pokvari mudrovanjem i ispraznom prijevarom po predaji ljudi,
po počelima svijeta, a ne po Kristu.

1.Tim 1, 7.8....
Htjeli su da budu učitelji zakonia, a da ne razumiju, ni što govore, ni što utvrđuju.
A znamo da je zakon dobar, ako ga tko drži kako treba....

Pa nije biblija jedan jedini izvor iz koga se otkriva Bog, tu je priroda (mada je ona ukaljana grijehom), imamo anđele,
Svetog Duha on je najveći misionar na zemlji, nekom se Bog i sam objavio (mada manjem broju nego što neki tvrde :D ), pa i Isus dok je bio na zemlji i zapisi o tom, snovi, proroci...
No Biblija se nameće, kao bitan autoritet u otrkrivanju Božje slike i volje i analizi onih koji tvrde da im se Bog objavio,
a tu su i savjeti kako u dohovnom tako i svakodnevnom životu.

Ali nije sunce sve što sja, zato je nužno trezveno pristupati u istraživanju biblije i Božje volje. Jer nas često naša percepcija krivo odvede.

Š

Vrh

PostPostano: Uto pro 02, 2008 19:15 

U biti prethodni svoj post bi mogao sažeti jednom izrekom moga prijatelja
"đabe čita bibliju 5 sati na dan a doma tuče ženu i djecu" :?

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 16:59 

Naravno da vjerujemo potpuno u Bibliju.

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 22:18 

Ja vjerujem u moju Bibliju,u moju RKC i u moju djedovinu....koja je vjerna od "Adama i Eve"A oni ,koji danas stavljaju ,i razmisljaju o tomo,pogotovo clanica Istina,koja je na vise Forumu,bas upravo Katolickim pisala i dok nije bila "banirana",nije se okanila...

Zato draga sestro u kristu, ostavi nas na miru...Voli svoje,a tudje postivaj...

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 20:06 

Leja je napisao/la:
Ja vjerujem u moju Bibliju,u moju RKC i u moju djedovinu....koja je vjerna od "Adama i Eve"A oni ,koji danas stavljaju ,i razmisljaju o tomo,pogotovo clanica Istina,koja je na vise Forumu,bas upravo Katolickim pisala i dok nije bila "banirana",nije se okanila...

Zato draga sestro u kristu, ostavi nas na miru...Voli svoje,a tudje postivaj...

Dobro si rekla Leja, nešto je tužno u tim dušama koje odlaze radi provociranja i promoviranja svoje vjere kao jedinovrijedne a osnovani su u prošlom stoljeću.
istina je napisao/la:
Čitajući Bibliju došla sam do zaključka da je subota sveti dan i da se na taj dan ništa ne smije radit. I HVALA BOGU na tome. Kad bi svatko sam po sebi čitao Bibliju uočio bi to.... Jer Isus kaže da nije došao promijenit zakon nego ispunit ko to sebi negira sam sebe gura u pakao.

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 22:13 

Barnaba je napisao/la:
Dobro si rekla Leja, nešto je tužno u tim dušama koje odlaze radi provociranja i promoviranja svoje vjere kao jedinovrijedne a osnovani su u prošlom stoljeću.

Ja bih dodala da ne gledam ni sta je kad osnovano, nije mi bitno,
ali taj nacin i pristup pojedinih na forumu mi ni najmanje nije krscanski.
Ono, da si bas niti jednu gresku covjek ne moze priznat unatoc prostrtim cinjenicama...
(ovdje mislim i na druge adventiste sa provokativnim postovima - nisam se ukljucivala,
ali pratim pa mi se digne tlak)

Vrh

PostPostano: Sri pro 17, 2008 05:55 

Da.

Vrh

PostPostano: Sri pro 17, 2008 09:56 

Citat:
ING je napisao/la:
Da.

:wink: Što je ING mislio s tim 'da', ne bih znao, ali je taj njegov 'da' pokrenuo u meni svijest, potrebu, nadahnuće... koje je temelj pozitivnom opredjeljenju za djelovanje.
Marija ( u nevanđelju naredne, četvrte nedjelje došašća) izgovara 'da' (neka bude - fiat). Taj njezin veliki 'da' početak je otajstva otkupljenja. Nije ona ''glavni igrač'' u tom otajstvu, ali je njegova glavna službenica. Ujedno je lik Crkve koja služi i pralik svakog kršćanina koji je 'umrežen'' u spasiteljsku službu na način da donosi svjetlo u duše klonule. Nadu u spasenje, svijest da sve ima smisla, pa i naša svagdanja sitna događanja.
Mi smo sada u adventu koji je samo jedno razdoblje crkvene godine, ali u našoj vjerničkoj svijesti je i onaj trajni advent. I u jednom i u drugom je lik Marije kao jasno mjesečevo svjetlo u dugoj noći iščekivanja. Krist je sunce kojega zoru vjernik sa žudnjom iščekuje.
Znam da bi adventisti na sve to kratko odgovorili kako nam je za spasenje dovoljan Krist bez Marije. Za njih nije presudan Marijin 'neka bude'... Slijedom takvog razmišljanja ne bi se niti trebao Krist roditi. Mogao je nači jednostavnije rješenje, samo onda čemu Riječ utjelovljena u Pismu? Cijela lavina pitanja bez odgovora. Sve se to događa onda kada se Biblija ili Pismo izdvoji iz svojega bića u kojemu se utjelovila, a to je Crkva od samih početaka do danas.

Vrh

PostPostano: Čet pro 18, 2008 05:49 

Lijepo receno, angelus... uzviseno, predano i znacajno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata