Barnaba je napisao/la:
hrki je napisao/la:
Naravno da čitamo razmišljanja i mnogih drugih katolika , blaženika, svetaca do polovine 20.stoljeća itd mislim da bi čuli slično mišljenje
mene samo zanima da na ovom forumu nitko od apologeta , branitelja katoličanstva nema hrabrosti da otvoreno kaže da je prot. vražje djelo??
Član foruma koji tvrdi kako svoje djelovanje jako temelji na razmišljanja katolika , blaženika, svetaca do polovine 20.stoljeća, korektno napisa kako je zapravo sramotno reći da su "sotonski okot". To si mogao pročitati
OVDJE i ispada kako želiš biti veći tradicionalist od njega odnosno dati za pravo Patriotu_1 koji je otvorio temu o ne postojećem događaju (nije dao dokaze kako ga katolici tako zovu, a osoba koja je navodno to rekla progoni i same katolike)?!
Sasvim sigurno reformacija nije djelo Duha Svetoga, a djelo je ljudi koju su bili gonjeni vlastitim porivima i nadahnućima neprijatelja Božjega. Luther je možda imao motiva i želje za poboljšanjem (o njemu je papa Benedikt XVI govorio pozitivno), ali posljedice njegova djelovanja bile su pogubne. To se može logički zaključiti jer reformacija nije riješila probleme Crkve već ih podjelama uvećala (Kresimir Fly je to lijepo naglasi). No to ne znači kako trebamo vrijeđati protestante, nazivajući ih „sotonskim okotom“. Taj naziv je gnusno vrijeđanje, a nije bratski poziv koji bi ih potaknuo na provjeru i shvaćanje svoju poziciju te logično i na povratak u Crkvu.
Ovako,ulazeći u bit ,skontah da je to rekao neki svećenik da su protestanti "sotonski okot" a "Vuk Efendija" ga citirao I to sa odobravanjem!
Vuk Evendija,bivši narkoman odjednom postade veliki Katolik(valjda je bio u "Ćenakolu")
Po meni je to mogao izjaviti samo SOTONSKI okot.Nikako vjernik i nipošto svećenik!Protestanti su kršćani kao I vi,neki bolji od nekih od vas,neki gori ali definitivno smo braća u Kristu!I nikad se nećemo vratiti u krilo "majke crkve".Dok je ovakva kakva je,nesavršena!Sa ovakvim vjernicima!
Većina nikakvi!A nisu ni Protestanti puno bolji,ako su uopće,to samo Bog zna!Raskol se dogodio jer je Papa i ekipa krenula krivim putem!Sramotnim!
Opraštanje grijeha,na osnovu plaćanja NOVCEM!Užas.Svetogrđe.Sotonsko djelo!A vi se čudite!"Luther je raskolnik!"Pa i trebao je,vikati na sva usta!
Za mene je sasvim sigurno Reformacija djelo Duha Svetoga ali to tadašnja KATOLIČKA crkva nije prepoznala!Jer nije svaka svađa ..Sotonsko djelo!
Piše da je između Pavla i Barnabe došlo "do žestokog sukoba olitiga svađe"!Tko je tad bio pod djelovanjem sotone?Pavao ili Barnaba?
Ili kad Pavao piše da se Petru u LICE suprostavio,pred svima":Kako možeš ti pogane prisiljavati da žive Židovski kad ti ni sam to ne činiš?"
Jer je glumio da nije jeo sa poganima kad su naišli Židovski konzervativni kršćani!