Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 16:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto ožu 24, 2015 14:10 

patriot_1 je napisao/la:
Dakle,imamo "vjernika" koji protestante naziva "sotonski okot" .Pazi,KATOLIKA!I sad na katoličkom forumu o tome raspravljamo!Mislite li i vi tako-moje je pitanje?

Ne!
Vi ste, kao i mi djeca Božja koje Bog voli kao i sve druge ljude bez obzira na vjeru, rasu, dob, spol, intelektualne mogućnosti, tjelesne sposobnosti, ljepotu ili bilo koji drugo kriterij.
Da ste, po mome u svojoj vjeri u krivu, jeste, no imate slobodu izbora kao još jedan od Božjih darova.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 20:50 

Kresimir Fly je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Dakle,imamo "vjernika" koji protestante naziva "sotonski okot" .Pazi,KATOLIKA!I sad na katoličkom forumu o tome raspravljamo!Mislite li i vi tako-moje je pitanje?

Ne!
Vi ste, kao i mi djeca Božja koje Bog voli kao i sve druge ljude bez obzira na vjeru, rasu, dob, spol, intelektualne mogućnosti, tjelesne sposobnosti, ljepotu ili bilo koji drugo kriterij.
Da ste, po mome u svojoj vjeri u krivu, jeste, no imate slobodu izbora kao još jedan od Božjih darova.

Znači,po tebi smo mi,ateisti,muslimani,hinduisti, tebi ISTI?
"Bog voli sve ljude pa I vas!"
Meni je musliman , hinduist,ateist susjed.A Katolik brat u vjeri!
Možeš li ti tako gledati na Protestante?

Usput,meni nije brat u vjeri protestant bludnik ili katolik istog životnog stila!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:29 

patriot_1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Ne!

Usput,meni nije brat u vjeri protestant bludnik ili katolik istog životnog stila!

Mogu!
Samo ja od tebe imam puno više braće! Broj se mjeri u milijardama!
Moja su braća svi ljudi! Pa i bludnici, lopovi, kriminalci, radnici, učitelji, mame, bake, djeca, pastori, muzičari, kantori, orguljaši, slikari, vojnici, prosjaci, kraljevi, partijci, partizani, ustaše, četnici, lovci, gljivari, nogometašice, pisari, suci, čuvari.......
Baš su mi svi ljudi braća, što god radili i kakvi god bili!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 23:37 

Nije lijepo nikoga nazivati sotonskim okotom, pa makar bilo u navodnicima, imo.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 25, 2015 07:55 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Nema tu nikakvog laganja,nije direktno mene ali ako Protestante tako naziva generalno onda se i ja tu vidim.Ako neki Srbin kaže(a ima takvih) da smo mi Hrvati genocidan narod onda se ja i ti možemo smatrati uvrijeđenima jer i mi smo u tom paketu!Doživljavamo to osobno iako nije rečeno meni ili tebi kao takvom.

Vidiš ti negiraš svoj grijeh i uljepšavaš sliku o sebi iako si ga, objektivno gledano, počinio. Ako si mislio tako kako sada pišeš onda si to na početku trebao napisati, a ne se dovesti u poziciju lažova koji drugoga optužuje za muljanje? Takvo ponašanje nije ništa neobično jer je ljudska priroda, ranjena Istočni grijehom, sklona negiranju grijeha jer i prvi ljudi bivaju izgnani iz Raja zbog ohole želje da sami mogu suditi. Zato je Božja volja da se po služenju Crkve udjeljuje sakrament Pomirenja. U tom sakramentu dobar i savjestan svećenik pomogne vjerniku shvatiti grešnost pojedinih postupaka koje bi sam čovjek zanemarivao.

Vidiš...možda je to moj grijeh,možda nije,ti kažeš da je,ali ti nisi Bog!On jedini pozna srca ljudi,i naše misli!Ja ti rekoh kako mislim!I zaista je nebitno za sitnice se hvatati!To ti činiš!Ok,,,pogreših,so what?Al I dalje mislim da nisam pogrešio!A ti misliš da jesam!Savršeni čovječe,farizejskog duha!

Kakva je to nakaradna logika koja je u stanju opravdati svaku laž? No, to nije sasvim neočekivano jer je Sotona otac laži i od početka potiče ljude na grijeh.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 25, 2015 13:30 

[quote="Kresimir Fly"][Tebi su svi ljudi braća!Meni nisu.Kad Isus kaže Farizejima :"Vi imate Đavla za oca!" zar misliš da ih smatra braćom?Ili Jakov Apostol,reče "Prokleta I prljava stvorenja!"(možda Petar to reče,bum našel)!

Vrh

PostPostano: Sri ožu 25, 2015 13:36 

Barnaba je napisao/la:
[Kakva je to nakaradna logika koja je u stanju opravdati svaku laž? No, to nije sasvim neočekivano jer je Sotona otac laži i od početka potiče ljude na grijeh.

O kojim ti to lažima govoriš?

Vrh

PostPostano: Sri ožu 25, 2015 14:30 

patriot_1 je napisao/la:
[Tebi su svi ljudi braća!Meni nisu.Kad Isus kaže Farizejima :"Vi imate Đavla za oca!" zar misliš da ih smatra braćom?Ili Jakov Apostol,reče "Prokleta I prljava stvorenja!"(možda Petar to reče,bum našel)!

Ne možeš uspoređivati Isusa i mene, ta On je Bog, a ja sam samo grešno ljudsko stvorenje!
Mislim da nemamo pravo nikoga osuđivati.
Gledam više antropološki, ali iz perspektive vjernika.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 25, 2015 21:29 

patriot_1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Ne!

šta hoćeš reći?...da si ti bez grijeha...savršen?
pa drugi kršćani koji nisu savršeni kao ti ti nisu braća?

čuo si za oholost...Gospa u mnogim ukazanjima otkriva da je oholost i bludnost najveći grijeh modernog čovjeka
ohol je svtako tko se puno hvasta i uzdiže....i kaže poput farizeja u sinagogi: dragi Bože hvala ti što nisam kao onaj grešnik u prvoj klupi...

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 07:29 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
[Kakva je to nakaradna logika koja je u stanju opravdati svaku laž? No, to nije sasvim neočekivano jer je Sotona otac laži i od početka potiče ljude na grijeh.

O kojim ti to lažima govoriš?

Na to sve, dobronamjerno ti mogu samo reći, kako će te tvoja zabluda (da mimo Božje volje možeš zadobiti milost spasenja), odvesti u propast. Da ti to nisam napisao bio bi kao čovjek koji iz nekog neshvatljivog obzira, drugom čovjeku ne kaže kako je u ušao u minsko polje.

hrki je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Ne!

čuo si za oholost...Gospa u mnogim ukazanjima otkriva da je oholost i bludnost najveći grijeh modernog čovjeka
ohol je svtako tko se puno hvasta i uzdiže....i kaže poput farizeja u sinagogi: dragi Bože hvala ti što nisam kao onaj grešnik u prvoj klupi...

Dobro si procijenio njegovu situaciju, još je gore što on od drugih traži savršenstvo, a koristi se lažima radi ostvarenja cilja pa je i ovu temu otvorio iako se slučaj, tako ružnog nazivanja"sotonskim okotom", nije desio. Valjda mu to nije važno kao što nekima nije važno što se događaj Lutherovog zabijanja teza na crkvena vrata povijesno nije desio.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 12:11 

hrki je napisao/la:
[

[/quote]
Za mene čovjek koji je bludnik ili pedofil ili peder ili teški lopov ili ubojica,nije kršćanin!

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 12:17 

"Barnaba

Dobro si procijenio njegovu situaciju, još je gore što on od drugih traži savršenstvo, a koristi se lažima radi ostvarenja cilja pa je i ovu temu otvorio iako se slučaj, tako ružnog nazivanja"sotonskim okotom", nije desio. Valjda mu to nije važno kao što nekima nije važno što se događaj Lutherovog zabijanja teza na crkvena vrata povijesno nije desio.[/quote]

Patriot

Gebelsova taktika a?
"On laze,on je lagao,on je lažov " I ta tvoja laž će postati nekom eistina o meni!
Nisam lagao,znam o čemu pišem,desilo se,prije bar godinu - dvije,čovjek citira nekog svećenika(od tko zna iz kog doba) i uputi taj citat meni!""Taj sotonski okot" reče za protestante.I što tu ne štima?

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 14:42 

patriot_1 je napisao/la:

Gebelsova taktika a?
"On laze,on je lagao,on je lažov " I ta tvoja laž će postati nekom eistina o meni!
Nisam lagao,znam o čemu pišem,desilo se,prije bar godinu - dvije,čovjek citira nekog svećenika(od tko zna iz kog doba) i uputi taj citat meni!""Taj sotonski okot" reče za protestante.I što tu ne štima?

E moj patriote_1!
Citat je tko zna od kada i u kakvim prilikama izrečen.
Vjerojatno ga nije trebalo prenositi. Tako barem mislim.
No isto je tako činjenica da mi mislimo drugačije od tebe, a ti od nas.
To sigurno ne znači da te ne poštujemo!
Dapače, imaš mjesto gdje pišeš što želiš, polemiziraš, suprotstavljaš stavove, činjenice, mišljenja.
Kod nas doma. Na katoličkom portalu.
Predlažem da pokrećeš konstruktivne rasprave, ogledaš se na teme koje su zanimljive i svrsishodne, a ovu raspravu da jednostavno stavimo ad acta.
Vidjet ćeš da se može postići dobar dijalog!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 11:14 

Ajmo probat!
Nije loša ideja!

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 14:31 

patriot_1 je napisao/la:
hrki je napisao/la:
[

Za mene čovjek koji je bludnik ili pedofil ili peder ili teški lopov ili ubojica,nije kršćanin![/quote]

E , ONDA I TI NIS KRŠČANIN
jer sigurno imaš neki grijeh !...zašto bi se to ograničavalo samo na grijeh pedofilije, ubojstva isl.???
grijeh je grijeh ...i svaki grijeh je bOgu nemio!

Tko si ti da određuješ koji grijesi nekoga isključuju kao kršćanina, a koji ne ?

HOĆU REĆI PREVIŠE SI UZIMAŠ ZA PRAVO SUDITI...kužiš o čemu pričam?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata