Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 11:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned ožu 22, 2015 20:34 

patriot_1 je napisao/la:
"Jednom svećenik, zauvijek svećenik - s trajnom suspenzijom"

Po mom mišljenju,netko tko čini teški grijeh,konstantno,on svećenik nije pa da je 100 puta zaređen!
Svećenik koji je nedaj Bože pedofil ili homosexualac ili bludnik,nije vise svećenik!

E, vidiš, to je tvoje poimanje stvari, ali u katoličkom nauku je posve irelevantno. I ti nikako da shvatiš da kad razgovaraš s katolicima, onda si dužan poštovati katolički nauk - time ne kažem da katolik ne treba poštovati tvoj stav, ali ne napadaj katolički nauk!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:12 

sara je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
"Jednom svećenik, zauvijek svećenik - s trajnom suspenzijom"

Po mom mišljenju,netko tko čini teški grijeh,konstantno,on svećenik nije pa da je 100 puta zaređen!
Svećenik koji je nedaj Bože pedofil ili homosexualac ili bludnik,nije vise svećenik!

E, vidiš, to je tvoje poimanje stvari, ali u katoličkom nauku je posve irelevantno. I ti nikako da shvatiš da kad razgovaraš s katolicima, onda si dužan poštovati katolički nauk - time ne kažem da katolik ne treba poštovati tvoj stav, ali ne napadaj katolički nauk!

Da,to je za mene enigma!Upoznah Albanca,drag čovjek,vidim,i ja mu počeo govoriti o Isusu Masiji,misleći da je Musliman,on mi reče da je Katolik I da je išao u sjemenište,htjeo je biti svećenik,onda ga jedan od profesora ,svećenik inače htjeo ,ah koji izraz da upotrebim,znate na što mislim i on je napustio sjemenište!Nije se dao!I on meni tvrdi da je taj svećenik I dalje svećenik.Jer ima sacrament svetog reda.Ja mu kažem da je isti sotonski sluga!I nikako nemože biti svećenik,nema šanse!Sakrament ne vredi klinca ako sakramentalno ne živiš!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:25 

patriot_1 je napisao/la:

Da,to je za mene enigma!Upoznah Albanca,drag čovjek,vidim,i ja mu počeo govoriti o Isusu Masiji,misleći da je Musliman,on mi reče da je Katolik I da je išao u sjemenište,htjeo je biti svećenik,onda ga jedan od profesora ,svećenik inače htjeo ,ah koji izraz da upotrebim,znate na što mislim i on je napustio sjemenište!Nije se dao!I on meni tvrdi da je taj svećenik I dalje svećenik.Jer ima sacrament svetog reda.Ja mu kažem da je isti sotonski sluga!I nikako nemože biti svećenik,nema šanse!Sakrament ne vredi klinca ako sakramentalno ne živiš!

Koje ti je enigma?
Ljudska priroda? Grešnost? To da netko može glumiti da je dobar, a u stvarnosti je podlac i nitkov?
Ili da su sveti sakramenti za sve, pa i najgore grešnike?
Ako živiš u grijehu, ne živiš po Božjoj volji, pa to je svima jasno!
Bitna je odluka duha da se mijenjaš.

Nećeš ili ne možeš razumijeti?

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 12:31 

Kresimir Fly je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Koje ti je enigma?
Ljudska priroda? Grešnost? To da netko može glumiti da je dobar, a u stvarnosti je podlac i nitkov?
Ili da su sveti sakramenti za sve, pa i najgore grešnike?
Ako živiš u grijehu, ne živiš po Božjoj volji, pa to je svima jasno!
Bitna je odluka duha da se mijenjaš.

Nećeš ili ne možeš razumijeti?

Znači,on je i dalje svećenik iako je peder?
Svećenik = sveti čovjer,valjda je to poanta.Ne savršen ali sveto živi!Ovog Albanca je taj udaljio od svećeničke službe a možda i od Boga!Kome taj služi?Bogu ili Vragu?

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 14:27 

patriot_1 je napisao/la:
Svećenik = sveti čovjer,valjda je to poanta.Ne savršen ali sveto živi!Ovog Albanca je taj udaljio od svećeničke službe a možda i od Boga!Kome taj služi?Bogu ili Vragu?

Da, svećenik je koji živi u smrtnome grijehu. Neću suditi nikome, ovo govorim kao odgovor na pitanje, mogu samo moliti za nekoga koji se tako ponaša i rasbludno živi.
Trebao bi služiti Bogu i ljudima, no zli ima preveliki utjecaj na njega.
Bog mu se smiluj!

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 21:15 

Svećenik nikako ne znači = sveti čovjek. Sveta je služba, a pojedinac - to zna Bog.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 23:15 

Kresimir Fly je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Da, svećenik je koji živi u smrtnome grijehu. Neću suditi nikome, ovo govorim kao odgovor na pitanje, mogu samo moliti za nekoga koji se tako ponaša i rasbludno živi.
Trebao bi služiti Bogu i ljudima, no zli ima preveliki utjecaj na njega.
Bog mu se smiluj!

Ne,on nije svećenik,Isus takve naziva "Grobovi okrečeni izvana sjaj a unutra trulež"!
Ajmo ovako,zdravoseljački,dali bi ti išao na ispovjed kod "svećenika" a znaš da je homosexualac?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 23:19 

sara je napisao/la:
Svećenik nikako ne znači = sveti čovjek. Sveta je služba, a pojedinac - to zna Bog.

Kako može netko tko će I sam ići u pakao,Bogu služiti?Druge u Raj upućivati:
Isus:"Što me zovete 'Gospodine, Gospodine!', a ne činite što zapovijedam?" (Luka 6:46)

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima." (Matej 7:21)

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)

Apostol Pavao:"A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost,
Galaćanima 5,20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja,
Galaćanima 5,21 zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti."

Apostol Petar:"Oni smatraju uživanjem prolazno veselje. Prljava i nakazna stvorenja! Uživaju u svojim nasladama kad se goste s vama. Njihove su oči pune požude za preljubnicom i ne odustaju od grijeha. Oni zavode nepostojane duše; imaju srce ogrezlo u lakomstvu. Prokleta stvorenja! Ostavili su pravi put i zastranili. Pošli su putem Bosorova sina Balaama, koji je volio plaću (koja se daje) za nepravednost. Ali primi ukor za svoju zloću: jedna nijema magarica progovori ljudskim glasom i spriječi prorokovo ludilo.
Oni su izvori bez vode, magle koje tjera vihor. Za njih se čuva tamni mrak. Oni govore bahate i prazne riječi te mame tjelesnim požudama i razuzdanošću one koji su tek izbjegli od onih što žive u zabludi. Obećavaju im slobodu, a sami robuju propasti, jer pobijeđeni robuje pobjedniku. Ako se, naime, oni koji su pravom spoznajom Gospodina, Spasitelja Isusa Krista, izbjegli pokvarenosti svijeta, opet upletu u nju i ako ih ona nadvlada, tim njihovo posljednje stanje biva gore od prijašnjega. Njima bi, uistinu, bolje bilo da uopće nisu priznali puta pravednosti, nego da, pošto su ga priznali, okrenu leđa svetoj zapovijedi koja im je predana. Na njima se događa što kaže istinita poslovica: "Pas se vraća na svoju bljuvotinu" i "Okupana se svinja vraća da se valja u kaljuži."

2.Petrova poslanica

Vrh

PostPostano: Sub ožu 28, 2015 05:25 

patriot_1 je napisao/la:
Ne,on nije svećenik,Isus takve naziva "Grobovi okrečeni izvana sjaj a unutra trulež"!
Ajmo ovako,zdravoseljački,dali bi ti išao na ispovjed kod "svećenika" a znaš da je homosexualac?

Da, njegovi grijesi su njegovi, za njih će on odgovarati Bogu, a ne meni!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 28, 2015 10:59 

[quote="patriot_1"][quote="sara"]
Kako može netko tko će I sam ići u pakao,Bogu služiti?
/quote]

Tko onda može služiti Bogu?
Ta bilo koji čovjek je zbog svoje prirode grešan!
Onda nema nikoga od nas da služi Bogu?!

Neeeeeeeeeee!

Svi smo pozvani vršiti Božju volju! Svatko na svoj način i obliku u kojem je pozvan!
A po djelima ćemo biti suđeni.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 28, 2015 11:29 

sara je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Da, njegovi grijesi su njegovi, za njih će on odgovarati Bogu, a ne meni!

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)

Vrh

PostPostano: Sub ožu 28, 2015 11:31 

.[/quote]
Krešimire,o čemu onda Petar piše?

Apostol Petar:"Oni smatraju uživanjem prolazno veselje. Prljava i nakazna stvorenja! Uživaju u svojim nasladama kad se goste s vama. Njihove su oči pune požude za preljubnicom i ne odustaju od grijeha. Oni zavode nepostojane duše; imaju srce ogrezlo u lakomstvu. Prokleta stvorenja! Ostavili su pravi put i zastranili. Pošli su putem Bosorova sina Balaama, koji je volio plaću (koja se daje) za nepravednost. Ali primi ukor za svoju zloću: jedna nijema magarica progovori ljudskim glasom i spriječi prorokovo ludilo.
Oni su izvori bez vode, magle koje tjera vihor. Za njih se čuva tamni mrak. Oni govore bahate i prazne riječi te mame tjelesnim požudama i razuzdanošću one koji su tek izbjegli od onih što žive u zabludi. Obećavaju im slobodu, a sami robuju propasti, jer pobijeđeni robuje pobjedniku. Ako se, naime, oni koji su pravom spoznajom Gospodina, Spasitelja Isusa Krista, izbjegli pokvarenosti svijeta, opet upletu u nju i ako ih ona nadvlada, tim njihovo posljednje stanje biva gore od prijašnjega. Njima bi, uistinu, bolje bilo da uopće nisu priznali puta pravednosti, nego da, pošto su ga priznali, okrenu leđa svetoj zapovijedi koja im je predana. Na njima se događa što kaže istinita poslovica: "Pas se vraća na svoju bljuvotinu" i "Okupana se svinja vraća da se valja u kaljuži."

Vrh

PostPostano: Sub ožu 28, 2015 12:02 

![/quote]

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)[/quote]
lažni proroci?jesu li to oni koji su odveli ljude od Katoličke crkve i svojim iskrivljenim naukom uskratili im primanje sakramenata i tako im omogućili da doživotno nose svoje grijehe?

Vrh

PostPostano: Sub ožu 28, 2015 12:53 

patriot_1 je napisao/la:
.

Krešimire,o čemu onda Petar piše?

Oni su izvori bez vode, magle koje tjera vihor. Za njih se čuva tamni mrak. Oni govore bahate i prazne riječi te mame tjelesnim požudama i razuzdanošću one koji su tek izbjegli od onih što žive u zabludi. Obećavaju im slobodu, a sami robuju propasti, jer pobijeđeni robuje pobjedniku. Ako se, naime, oni koji su pravom spoznajom Gospodina, Spasitelja Isusa Krista, izbjegli pokvarenosti svijeta, opet upletu u nju i ako ih ona nadvlada, tim njihovo posljednje stanje biva gore od prijašnjega. Njima bi, uistinu, bolje bilo da uopće nisu priznali puta pravednosti, nego da, pošto su ga priznali, okrenu leđa svetoj zapovijedi koja im je predana. Na njima se događa što kaže istinita poslovica: "Pas se vraća na svoju bljuvotinu" i "Okupana se svinja vraća da se valja u kaljuži."[/quote]

Za ovo je nebitno ovo pisanje, bitno je da nismo mi ti koji trebamo suditi.
Ni ja tebe ne sudim, makar mislim da je odijeljenost protestanata grešna, a ti si protestant.
To ne znači da sudim tebe, nego mislim da to nije u redu!

Vrh

PostPostano: Ned ožu 29, 2015 15:56 

teo je napisao/la:
!

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)[/quote]
lažni proroci?jesu li to oni koji su odveli ljude od Katoličke crkve i svojim iskrivljenim naukom uskratili im primanje sakramenata i tako im omogućili da doživotno nose svoje grijehe?[/quote]
"Po pldovima ćete ih poznati!" a plodovi su moralan i Bogobojazan život,ljubav prema Bogu i ljudima!Poznaš li kojeg Protestanta?Znaš li koliko ŽIVE ovo spomenuto?Znaš li koliki Katolici to ne žive?
I onda , tko je lažni prorok?Ti Katolici koji nemaju plodove Duha ili oni Protestanti koji imaju?Naravno,ima I jednih I drugih koji to žive I koji ne žive!
Glede sakramenata,Isus je rekao"Idite po cjelom svijetu i propovjedajte Radosnu Vijest,svakom stvorenju,tko uzvjeruje i krsti se bit će spašen!"-dakle ako to nije dovoljno za spasenje,onda Isus laže!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata