Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri lip 10, 2026 13:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned tra 19, 2015 13:55 

Jeremija je napisao/la:

Hvala na upozorenju i tvojoj brizi za mene!
Što mi se god dogodi u nastavku moga života, ja ću uvijek biti zahvalan Bogu na međugorskom fenomenu, fenomenu koji me nanovo rodio!!

Bog neke stvari dopusta iskljucivo na izgradnju covjeka....kaki mi je jednom jedan svecenik rekao-ne zalosti se sto si zalutala u krive stvari,Gospodin je to dopustio iskljucivo da te izgradi u osobu koja ce sutra razlikivati i maknuti ljude s takvog puta....
Svak od nas Bogu ide vlastitim putem....i nicija staza nije ista...

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 13:59 

hrki je napisao/la:

pa stavi cijele poruke...nepotpuno nije isto kao kad se poruka pročita u kontekstu cijele poruke
nema smisla davati izvučeno iz cijelog konteksta...ja sam sada neke pročitao i nije to baš tako kako se tebi čini?
dopuštaš li mogućnost da i ti neke poruke ne tumačiš dobro, odnosno da ti se čine sablaznjive ili krive iako objektivno nisu?
ja dosada i od ranijih većih protivnika m. ( ti si za njih milost božja) nisam čuo da pobijaju ove poruke iza 2984. Čak imam osjećaj da ih nisu ni čitali...jer stvarno se nisu osvrtali nikada na njih...njihova sva argumentacija se svodi da lokalni biskup ne prihvaća m., pa da time automatski ne trebamo ni svi mi

Zar mislis stvarno da te poruke na stranici M. Nisu kontrolirane kako pravopisno tako i teoloski? Nema se tu sta nac... I nije stvar u lokalnom biskupu....ima tu puno toga u pozadini... Sto se dogodilo sa svjetlecim kipom... A ona prica sa taksistom...krajem svijeta i maramicom... Gospa je potvrdila da je to bila ona...

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 14:02 

hrki je napisao/la:

ne radi se o tome, nego o budućem ratu u hrvatskoj, sloveniji,ex jugsolaviji
To što jeremija spominje je bilo 25.6.1981...i to je točno 10 godina prije proglašenja suverenosti i državnosti od strane hrvatske i slovenije
zato i slavimo dan državnosti na 25.6...a toga datuma se ukazala Gospa...čudna podudarnost
da li si ikada to primjetila

Gospa je po Božjem dopuštenju vidjela šta će se dogoditi nakon 10-tak godina u ex yu , posebice kako će biti teška i krvava borba hrvata-katolika za neovisnost i odcjepljenje od komunističke jugoslavije!
zato je Gospa taj dan bila žalosna i u crnome...

Nije važno jesam li pisao o toj priči sa "taksistom", ne znam jesam li ovdje, ali evo opet ću ponoviti:

To se dogodilo malo prije rata i početka pada komunizma u svijetu. Gospa je čestoputa ponavljala da se molitvom, strpljenjem i postom mogu promijeniti mnoge stvari u svijetu. Kroz priču o taksisti i nepoznatom čovjeku koji ga stopirao možemo puno toga shvatiti.
Naime, jedan taksista vraćao se kasno iz međugorja. Stopirao ga jedan čovjek, kad je sjeo, taksista je vidi da u ruci drži crvenu krvavu maramicu. Taksista je cijelo vrijeme bio obuzet nekim čudnim osjećajem. Kad je ta osoba izlazila dala mu je krvavu/crvenu maramicu i ozbiljnim glasom mu zapovjedio da je baci u prvu rijeku preko koje bude prelazio. Pošto je taksista vozio od Međugorja preko Ljubuškog za Čapljinu, - stao je u Studencima na mosu Studenčice. Namjeravao je maramicu baciti sa mosat, i, u tom trenutku mu prilazi žena u crnom, te prijetećim glasom traži od njega maramicu. On se preplašio do smrti i dao joj maramicu.....
Dalje nastavlja priča koju je ispričala Vicka, jer ju je taj taksista zamolio da pita Gospu o čemu se to radilo.
Gospa joj je rekla da je onaj čovjek bio njezin sin, a da je žena u crnom bila Ona, sama Gospa.
Vicka je prenijela i to da joj je Gospa rekla kako je čovječanstvo bilo na provaliji zbog te maramice i da bi se dogodile velike katastrofe po čovječanstvo da je maramicu bacio u rijeku.
Iz svega mnogi zaključuju da se radi o propasti komunizma koji se nije smijo desiti prisilnim putem,već uz Gospinu pomoć sa molitvom,postom, pomirenjem, obraćenjem.....
Tko može nek shvati!!!

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 14:09 

Ako prenosite Gospine poruke onda koristite službene stranice:
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... ne-poruke/
Ovdje se nalaze sve Gospine poruke od 1984. godine.
Sve poruke od prije potražite na stranicama u pdf-u.
"Tisuću susreta sa Gospom u Međugorju"
http://www.exdeo.com/medjugor/medj1000/indexh.php

Tko ima vremena nek pročita cijelu knjigu,jako je zanimljiva:

Slika

"..........ko od starijih ljudi?

V - Bili su Ivan Ivanković, Mate Šego i još neki.

J - A šta su oni kasnije o tomu pripovijedali?

V - Govorili su da se tu stvarno nešto dogada. Osobito kad su vidili kako smo mi gori izletili. - Neki su vidili i bljesak svjetla, kad je Gospa dolazila. I, tako...

J - A jesu li tada tu bili mala Milka i Ivan pok. Joze?

V - Nisu.

J - A zašto to?

V - Šta ja znam. Milki nije dala mater. Išla je Marija, a Milka je trebala nešto materi. A ovi Ivan? On je malo stariji, pa šta će s nami drčinom.

J - Dobro. A kada ste se vi vratili kući?

V - Kako ko.

J - Vaš Marinko mi je pripovijedao da je Ivanka na pavratku gorko plakala.

V - Pa, jest. Gotovo svi smo plakali, a ona posebno. Kako ne bi!

J - A zašto ona posebno?

V - Ma, jesam li ti rekla da joj je Gospa govorila o materi. A znaš kako je. Mater je mater!

J - Dobro. A kažete da joj je Gospa rekla da joj je mater s njom i da joj je dobro, pa...

V - Džaba! Ko ne bi volio svoju mater?....."

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 14:43 

Pronađena je napisao/la:
Zar mislis stvarno da te poruke na stranici M. Nisu kontrolirane kako pravopisno tako i teoloski? Nema se tu sta nac... I nije stvar u lokalnom biskupu....ima tu puno toga u pozadini... Sto se dogodilo sa svjetlecim kipom... A ona prica sa taksistom...krajem svijeta i maramicom... Gospa je potvrdila da je to bila ona...

pa ne mogu bit teološki pogrešne jer ih stvarno vidiocima daje Gospa, a ne demon
oni je prenesu svećnicima u župi i ide u svijet

druga je stvar što ti to nevjeruješ i svome takvomei sudu prilagođavaš sve dalje sumnje u njihovo potenje i integritet ...sumnjaš da njihove dobivene poruke netko dalje redigira , uređuje , prilagođava nauku KC

Ako se slažemo da poruke nisu teološki heretične, čemu onda strah od poruka iz međugorja??
te poruke su u skladu s naukom KC...u biti samo mogu biti korisne da se preko njih netko od nevjrnika obrati u katolika

čemu onda strah i zebnja...poruke mogu biti sasmo na korist :))

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 15:10 

Lipo sam napisala da su svi djelovi poruka preuzeti sa stranice medjugorje.hr, osim zadnje tri poruke iz 09 i 10 god. Sad sam proguglala te 3 po datumima i može ih se nać na str Medjugorski glas, a vjerojatno i na nekim drugim stranicama, radi se o mjesečnim porukama upucenim vidjelici Mirjani. hrki jasno sam napisala da sam laik i da postoji mogućnost da nešto krivo tumačim. Trenutno sam na poslu pa nemam vremena za prenošenje cijelih poruka, mada smatram da ako Gospa kaže "ja i moj sin " ili "apostoli moji " da je daljni kontekst poruke potpuno nebitan. I evo neka mi netko objasni kako je teoloski ispravno da Gospa cijelo čovječanstvo ili župu poziva na ispovijed neovisno o tome kad su se zadnji put ispovijedili??? Meni to baš nije normalno!!

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 15:39 

Roza je napisao/la:
Lipo sam napisala da su svi djelovi poruka preuzeti sa stranice medjugorje.hr, osim zadnje tri poruke iz 09 i 10 god. Sad sam proguglala te 3 po datumima i može ih se nać na str Medjugorski glas, a vjerojatno i na nekim drugim stranicama, radi se o mjesečnim porukama upucenim vidjelici Mirjani. hrki jasno sam napisala da sam laik i da postoji mogućnost da nešto krivo tumačim. Trenutno sam na poslu pa nemam vremena za prenošenje cijelih poruka, mada smatram da ako Gospa kaže "ja i moj sin " ili "apostoli moji " da je daljni kontekst poruke potpuno nebitan. I evo neka mi netko objasni kako je teoloski ispravno da Gospa cijelo čovječanstvo ili župu poziva na ispovijed neovisno o tome kad su se zadnji put ispovijedili??? Meni to baš nije normalno!!

nije to teološki ništa pogrešno...već bi se oko toga lomila koplja između teologa i svećemika koji vejruju i ne vjeruju da se Gospa ukazuje
" ja i moj sin"....Gospa u mnogo poruka ukazuje upravo na Isusa njenog sina...Gospa je samo put ka Isusu, posrednik ljudima da prihvate njenog Sina kao Spasitelja i Otkupitelja
nikada Gospa od sebe ne želi stvoriti neko božanstvo koje bi bilo ispred njenog Sina Isusa
koji je Bogočovjek...Gospa nas u porukama uvijek upućuje na Boga...ne stvara nikakvu sektu koja bi se klanjala Njoj a ne Isusu, Bogu
tu sigurno nema spora , jer niti bi LJ,Rupčić, dr. Ivan Dugandžić, dr nadbiskup metropolita Frane Franić, kardinal urs von Balthazar i mnogi drugi vrsni teolozi, svećenici i biskupipi olako prelazili preko navodnih "hereza "da su one zbilja hereze!
zato neboj se ti toga...poruke su isgurno dobre svima koji su na putu ka obraćenju...a nisu štetni onima koji su već katolici...nitko neće postati od katolika nekatolik zbog međug.poruka!
poruke su samo na dobro i na obraćenje svima ljudima...koji imaju otvorena srca i od Boga milost za to
Bog je sa razlogom poslao svoju Majku u ova teška moderna vremena kada sve jače skepticizma i nevjera stupaju u život modernoga čovjeka!

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 18:49 

Gledaj, ja se protiv vrsnih teologa kako ih ti nazivas niti mogu,niti mislim borit... A šta se tiče tih poruka, meni su i dalje sumnjive jer iza pobozne rečenice koja poziva na ispovijed se može vrlo lako krit nepotrebno širenje straha, pretjerano obaziranje na već ispovijedene grijehe,strah da nam Bog nije oprostio... Jer da je Gospa pozvala jednu osobu na ispovijed neovisno o tome kad se ispovjedila...ja bi rekla dobro,valjda Gospa zna... Al cilu župu!? Kako se je treba osjećat pojedinac koji se možda netom prije toga ispovidija i smatra se čistim od grijeha? Jel moguće da je cila župa u tom trenutku trebala ispovijed??? Opet tvrdim- meni nelogično!!!!
A evo malo sa Medugorje website...učinilo mi se zanimljivo:
Poruka, 2. prosinac 2014. [O] - Poruka preko vidjelice Mirjane
“Draga djeco, Zapamtite, jer kažem vam ljubav će pobijediti. Znam da mnogi od vas gube nadu jer oko sebe vide patnju, bol, ljubomoru, zavist... Ali ja sam vaša majka. U Kraljevstvu sam ali i ovdje s vama. Moj sin me iznova šalje da vam pomognem. Zato, ne gubite nadu, već me slijedite, jer pobjeda moga srca je u imenu Božjem. Moj ljubljeni Sin misli na vas kao što je uvijek mislio. Vjerujte mu i živite ga. On je život svijeta. Djeco moja, živjeti moga Sina znači živjeti Evanđelje. To nije lako. To znači ljubav, oprost i žrtva. To pročišćava i otvara Kraljevstvo. Iskrena molitva, koja nije samo riječi već molitva koju srce govori, će vam pomoći. Također i post, jer to je još ljubavi, oprosta i žrtve. Zato, ne gubite nadu, već me slijedite. Iznova vas molim da molite za svoje pastire da uvijek gledajuu moga Sina koji je bio prvi Pastir svijeta i čija je obitelj bila cijeli svijet. Hvala vam. ”

Čija je obitelj bila cijeli svijet..... Hm ne slaže se baš s ovim - "Doista tko god vrši volju Oca mojega koji je na nebesima, taj mi je i brat i sestra i majka"
Ne cijeli svijet već onaj tko vrši volju Oca Njegova.

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 18:52 

hrki je napisao/la:

Za r zbilja nisi vidio kako izbija voda ( kapljica) iz kipa Isusovog koljena??
Pa to svi vide koji stanu ispod kipa?...nije valjda da je nekima dano da vide, a drugima ne?
ja kad sam bio svi su vidjeli...nije bilo iznimki?

Zašto postupaš poput nekog policajca za čuda? Pošteno sam napisao što sam tamo doživio i vidio. Varaš se ako misliš kako si veći vjernik s tim isljedništvom i promoviranjem Međugorskih navodnih ukazanja od onih koji se sprdaju s tim.
Mogu samo ponoviti kako se ne bi trebalo sprdati, ali niti širiti nepotvrđene pobožnosti, poruke itd.

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 21:05 

Roza je napisao/la:
.... Jer da je Gospa pozvala jednu osobu na ispovijed neovisno o tome kad se ispovjedila...ja bi rekla dobro,valjda Gospa zna... Al cilu župu!? Kako se je treba osjećat pojedinac koji se možda netom prije toga ispovidija i smatra se čistim od grijeha? Jel moguće da je cila župa u tom trenutku trebala ispovijed??? Opet tvrdim- meni nelogično!!!!
.

Sjećam se jedne poruke, sad ne znam točno kad je upućena pa je ne mogu izvorno citirati, glasi odprilike ovako:
"Draga djeco, molite Boga da vam pošalje Duha Prosvjetljenja kako biste mogli spoznati vaše grijehe!"

Prema tome, svi oni koji se smatraju potpuno čistim od grijeha, bez obzira kad su se ispovjedili, upravo takvi su izgradili neprobojni zid između sebe i Duha Prosvjetljenja!

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 06:55 

Barnaba je napisao/la:
Zašto postupaš poput nekog policajca za čuda? Pošteno sam napisao što sam tamo doživio i vidio. Varaš se ako misliš kako si veći vjernik s tim isljedništvom i promoviranjem Međugorskih navodnih ukazanja od onih koji se sprdaju s tim.
Mogu samo ponoviti kako se ne bi trebalo sprdati, ali niti širiti nepotvrđene pobožnosti, poruke itd.

samo sam te lijepo pitao...ne znam odakle tebi zaključci da se netko smatra većim vjernikom ako vjeruje u m., barem ne ja???
prvi put, zbilja sam prvi put čuo da netko nije vidio svojim očima kako postepeno se stvara kapljica i istječe iz koljena kipa
kad sam god dolje bio uvijek je svatko vidio...koga god sam čuo da priča o tome svi su potvrđivali da vide kako istječe voda
ti si prvi koji nije vidio?...zato sam se upitao, da li to ime neke veze-i zašto , da tebi od Boga to nije dano? :idea: ...samo neznam iz kojega razloga??? :?:

Zadnja izmjena: hrki; Pon tra 20, 2015 09:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 08:03 

hrki je napisao/la:

nije to teološki ništa pogrešno...već bi se oko toga lomila koplja između teologa i svećemika koji vejruju i ne vjeruju da se Gospa ukazuje
" ja i moj sin"....Gospa u mnogo poruka ukazuje upravo na Isusa njenog sina...Gospa je samo put ka Isusu, posrednik ljudima da prihvate njenog Sina kao Spasitelja i Otkupitelja
nikada Gospa od sebe ne želi stvoriti neko božanstvo koje bi bilo ispred njenog Sina Isusa
koji je Bogočovjek...Gospa nas u porukama uvijek upućuje na Boga...ne stvara nikakvu sektu koja bi se klanjala Njoj a ne Isusu, Bogu
tu sigurno nema spora , jer niti bi LJ,Rupčić, dr. Ivan Dugandžić, dr nadbiskup metropolita Frane Franić, kardinal urs von Balthazar i mnogi drugi vrsni teolozi, svećenici i biskupipi olako prelazili preko navodnih "hereza "da su one zbilja hereze!
zato neboj se ti toga...poruke su isgurno dobre svima koji su na putu ka obraćenju...a nisu štetni onima koji su već katolici...nitko neće postati od katolika nekatolik zbog međug.poruka!
poruke su samo na dobro i na obraćenje svima ljudima...koji imaju otvorena srca i od Boga milost za to
Bog je sa razlogom poslao svoju Majku u ova teška moderna vremena kada sve jače skepticizma i nevjera stupaju u život modernoga čovjeka!

gledaj.... ti ćeš vjerovati ja neću i to je ok...ja nisam osoba koja može prihvatiti ništa što mi ne može u glavi biti izričito ispravno,objašnjeno i imat uporište u Crkvi... ne mogu ti opisat, koliko ali koliko stvari sam dosada slipo povjerovala... od priče o posljednjim vremenima, tri dana tame,ovoj priči o taksistu i maramici,velikom M.znaku, progonima kršćana, čipiranju...upoznala osoba koje vide Isusa-Gospu i što je najgore imaju svoje duhovne vođe-svećenike, prenose poruke od njih itd. Nista teoloski krivo, nista heretično...dapače sve prepuno nekih milosti, darova, čuda...obraćenja...ali krivo...nazalost krivo, i tribalo mi je nekoliko godina da to shvatim. Ne znam jesi li u takvim krugovima, ali nebi virovao koliko nas takvih ljudi okružuje...pa evo i ova Marija od Milosrđa što piše poruke i kjnigu drugi Isusov dolazak, zaludila je maaaasu ljudi, njene knjige se prodaju u knjizarama tipa verbum.... više mi je tih neautoriziranih poruka od Crkve puna kapa. I ne mislim da ima išta loše u porukama, ali ako nas te poruke sutra odvoje od Crkve nepriznavanjem Međugorja, da su ispisane sa sto milijuna krunica loše su...i jako opasne.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 08:24 

Zbog čega na stranici medjugorje-info.com nema poruka od prije 1984.?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 08:36 

Crni Barun je napisao/la:
Zbog čega na stranici medjugorje-info.com nema poruka od prije 1984.?

zato što postoji poruka da su sve vjere pred Bogom istee i jer je Gospa u prvim ukazanjima nestajala i pojavljivala se jer su joj izgasali veo, i haljina je bila prljava od ljudskih dodira (e d mi je znat kako)..al je objasnjenje dano da je prljava od grijeha....iako mi niti dalje nije jasno kako se jedna Kraljica neba i zemlje moze iznervirat pa nestajat i pojavljivat se jer joj gaze haljine..... a da ne pričamo o tome kako je dana poruka da se više neće ukazivat, pa se predomislila....
Al zalosno je to koliko ljudi mogu prihvatit izlike, i zanemarit cile 3 godine, znači priko 1000 ukazanja i poruka koje su nelogične.....paaa onda mozemo doć na kuverte zapečaćene u kojima je trebao bit navedeno kad će se pojaviti veliki znak.... ekipa nije napisala ništa osim malog Ivana....što je naravno bilo krivo napisano pa su se i tu zabucali šta je kome Gospa rekla i ko je krivo je razumija....i onda se čudimo KAKO dva mjesna biskupa koji su bili upućeni u apsolutno sve nisu dala priznanje Međugorju.... a da ne pričam o tome kako su se kroz povijest, svetice mističarke kojima je bilo dano da vide čistilište, mrtvile...trpile nenormalne bolove za spas duša u čistilištu....u mrzlim rijekama, ognju itd. a njih povede na mali izlet, vidila đavla crnog ko ugljen i repatog...čistilište...raj i nikoga to nije uzdrmalo na takvoj razini da odluči život posvetit Bogu i da ode bilo ko od njih u samostan.... i nikome ništa nije čudno.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 09:22 

Pronađena je napisao/la:
zato što postoji poruka da su sve vjere pred Bogom istee i jer je Gospa u prvim ukazanjima nestajala i pojavljivala se jer su joj izgasali veo, i haljina je bila prljava od ljudskih dodira (e d mi je znat kako)..al je objasnjenje dano da je prljava od grijeha....iako mi niti dalje nije jasno kako se jedna Kraljica neba i zemlje moze iznervirat pa nestajat i pojavljivat se jer joj gaze haljine..... a da ne pričamo o tome kako je dana poruka da se više neće ukazivat, pa se predomislila....
Al zalosno je to koliko ljudi mogu prihvatit izlike, i zanemarit cile 3 godine, znači priko 1000 ukazanja i poruka koje su nelogične.....paaa onda mozemo doć na kuverte zapečaćene u kojima je trebao bit navedeno kad će se pojaviti veliki znak.... ekipa nije napisala ništa osim malog Ivana....što je naravno bilo krivo napisano pa su se i tu zabucali šta je kome Gospa rekla i ko je krivo je razumija....i onda se čudimo KAKO dva mjesna biskupa koji su bili upućeni u apsolutno sve nisu dala priznanje Međugorju.... a da ne pričam o tome kako su se kroz povijest, svetice mističarke kojima je bilo dano da vide čistilište, mrtvile...trpile nenormalne bolove za spas duša u čistilištu....u mrzlim rijekama, ognju itd. a njih povede na mali izlet, vidila đavla crnog ko ugljen i repatog...čistilište...raj i nikoga to nije uzdrmalo na takvoj razini da odluči život posvetit Bogu i da ode bilo ko od njih u samostan.... i nikome ništa nije čudno.

mjesni biskup Pavao Žanić je u početku priznavao ukazanja, čak je vidioce više branio od joze zovke
međutim kada je otišao na razgovor u Sarajevo sa državnim organima Bih i SFRJ , poslije prijetnji itd je za 180 promjneio stajalište...očito je nečime bio dobro zaplašen i ucijenjen

svetice mističarke koje spomnješ u vezi svetosti i mrtvljenjasu više manje bile časne sestre...tako da usporedba ne vrijedi
nije neophodno da vidioc bude svet, proglešen svetim i da svi imaju isti put : mrtvljenja, trpljenja itd kako ti očito zahtjevaš
ipak, mala korekcija: vidjelica vicka (vida) je trpjela velike bolove u glavi, bila je išla na pretrage u zagreb , mislim da je imala i operacije!....ona je definitivno trpjela za bolesne i duše u čistilištu
ali to btw. nije uvijet, a kako ti tražiš ...nema kanonski ništa propisano unaprijed u vezi vidioca- šta , na koji način i koliko moraju trpjeti!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata