Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri lip 10, 2026 11:46

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon tra 20, 2015 09:53 

Jeremija je napisao/la:
Ako prenosite Gospine poruke onda koristite službene stranice:
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... ne-poruke/
Ovdje se nalaze sve Gospine poruke od 1984. godine.
Sve poruke od prije potražite na stranicama u pdf-u.
"Tisuću susreta sa Gospom u Međugorju"
http://www.exdeo.com/medjugor/medj1000/indexh.php

Tko ima vremena nek pročita cijelu knjigu,jako je zanimljiva:

Slika

"..........ko od starijih ljudi?

V - Bili su Ivan Ivanković, Mate Šego i još neki.

J - A šta su oni kasnije o tomu pripovijedali?

V - Govorili su da se tu stvarno nešto dogada. Osobito kad su vidili kako smo mi gori izletili. - Neki su vidili i bljesak svjetla, kad je Gospa dolazila. I, tako...

J - A jesu li tada tu bili mala Milka i Ivan pok. Joze?

V - Nisu.

J - A zašto to?

V - Šta ja znam. Milki nije dala mater. Išla je Marija, a Milka je trebala nešto materi. A ovi Ivan? On je malo stariji, pa šta će s nami drčinom.

J - Dobro. A kada ste se vi vratili kući?

V - Kako ko.

J - Vaš Marinko mi je pripovijedao da je Ivanka na pavratku gorko plakala.

V - Pa, jest. Gotovo svi smo plakali, a ona posebno. Kako ne bi!

J - A zašto ona posebno?

V - Ma, jesam li ti rekla da joj je Gospa govorila o materi. A znaš kako je. Mater je mater!

J - Dobro. A kažete da joj je Gospa rekla da joj je mater s njom i da joj je dobro, pa...

V - Džaba! Ko ne bi volio svoju mater?....."

V - Mirjana ju je pitala, ko je ona, kako joj je ime.
J - A Gospa ništa?
V - Ma, kako ništa! Rekla je jasno i glasno: »Ja sam blažena Djevica Marija.«.
J - Je li rekla i ovu riječ »blažena«?
V - Jest. A zašto to pitaš?
rekla je da je BDM
V - Pitali smo je ponovno šta ona želi od onoga naroda koji se je, gladan i žedan, u onim dračama mučio i znojio.
J - Vicka, vjerujem ti, ali je li vam Gospa išta odgovarala?
V - Jest, da šta je! Govorila je da je jedan Bog i jedna vjera. Neka narod čvrsto vjeruje i nek se ništa ne boji.
ovo se kosi s onom porukom da su sve vjere iste pred Bogom
J - Netko mi je jednom rekao da vas je pitala za Ivana, gdje je on.
V - Jest, jest. Pitala nas je: »Gdje vam je onaj dečko?«
J - A vi?
V - Što ćemo? - Ta, zna Gospa gdje je.
zna di je al mu ne zna ime....
J - Možda je to i smiješno, ali reci mi: da li Gospa zna vaša imena?
V - Haaa... Zna li naša imena! Ma, ona nas je odman prvi dana zvala našim imenima.
J - Je li tebe ikada tvojim nazvala?
V - Sigurno više od stotinu puta!
J - Kako te zove, Vidom ili Vickom?
V - Kako kada. Nekada Vidom, nekad Vickom.
mislim da smo krštenjem i imenom upisani kao takvi kod Boga, i da nas Bog tako i zove...nikakvim nadimcima ili polovičnim imenima[color=#FF00BF][/color]
J - Dobro. Ostavimo to, nego mene, uz ovo, još nešto zanima. A gledat ću što ukraće da kažem: rneni je to bilo, a i mnogima je zanimljivo, zašto vi vidioci spočetka niste redovito dolazili na cijelu večernju misu?
V - A šta tu ima čudnovato? Nije nas niko pravo ni zvao, a Gospa nam se baš u to vrime ukazivala i na Podbrdu i kasnije doli u selu. Mi smo išli na misu nediljom, a drugo kad bi stigli.
J - Vicka, misa je nešto sveto, nešto uzvišeno, najuzvišenije što se događa u cijelom svemiru, pa...
V - A znam i ja to. Ta to sam čula stotinu puta i u crkvi, ali mi se nekako ne vladamo tako. Gospa je nami isto o tomu govorila. Znam kad je jednoj od nas rekla da je bolje ne ići na misu, nego ne slušati misu kako treba.
J - Je li vas Gospa ikada na tu misu pozivala?
V - S početka nije nikada. Pa, išli bi, da nas je pozivala! A kasnije jest. Nekad nam je govorila i da požurimo jer ćemo zakasnit na misu. Ma, znala je Gospa šta radi!
ma zamisli da je bolje ne ić na misu nego ne slušat kako treba....ja bi samo nadodala da je misa duhovna hrana, i hrani nas na poseban način...isto kao što jedemo nešto što ne volimo al nas nahrani na način kao i najljepše jelo...a to da Gospa kaže mi je AJME...isto ko i činjenica da se ukaziva di god se oni maknu...al mora u 6 popodne baš kad je i misa...
V - Mi smo rekli da ji Gospa sve gleda i da je rekla da je može dodirnuti ko želi.
J - Pa jesu li je dodirivali?
V - Neko je, a neko nije. Oni su se bili svi odjednom strkali gdje su mislili da je Gopa. Onda joj je netko gazio na veo, neko na haljinu, i ona je onda otišla.
eto zasmetalo joj baš što su je izgazali...o Bože
J - Marinko ni je rekao, kad je Gospa odlazila, da je Marija briznula u plač. Marinko je doletio do nje i pitao je: »Mare, što je, što plačeš?« Marija mu je rekla: »Ma, šta, što mi je? Kako neću plakat! Vidiš li kako Gospa ode prljava.« I onda mu je Marija rekla da je od dodira mnogih ruku na Gospi ostajala ružna rnrlja na njezinoj haljini. Marija je i meni rekla da su to vidjeli svi vidioci koji su tu tada bili. Rekla mi je da nije bilo maloga Jakova, a eto, ti kažeš da nije ni tebe bilo.
V - Ja bi sigurno bila, ali bolio me je zub, pa znaš kako je.
ne mogu zamislit da mi se Gospa ukazuje da ne odem na ukazanje vidit Bogorodicu zato što me boli zub

V - Kažu da je taj čovjek reka taksisti da tu maramicu baci u prvu vodu do koje dođe i da će bit zlo s njim ako to ne učini.
J - I onda?
V - On je bio iz Čapljine ili od Čapljine, ne znam. I negdi u Studencim ima rijeka, tu je mislio maramicu bacit u vodu.
J - A je li je bacio?
V - Ma, ne! Prija te rijeke, kažu, da je prida nj izašla jedna žena u crnu i tražila od njega tu maramicu. On je se, kažu, branio, ali kad mu je ona nečim teškim zapritila, on joj je dao tu maramicu.
J - A šta je onda ta žena od nje uradila?
V - Što ja znam. Samo kažu da mu je rekla da joj je nije dao, da bi bilo veliko zlo. Ko kraj svijeta, šta li. Ko zna je li on to sve dobro upamtio! Samo tako se pripovijedalo.
J - Vicka, to sve zaista nekako čudno i nejasno izgleda.
V - Pa što to mene briga! I rnene se to ne tiče! Ja sam čula tu priču i gotovo.
J - A jesi li ti ikada razgovarala s tim čovjekom?
V - Nisam. Ja jesam jednom bila pristala na to. On je jednom to opširno pripovijedao pred međugorskom crkvom. I meni su rekli da me taj čovjek želi vidjeti. Ja sam pristala. Što da ga se bojim! Ali on se malo dulje zabavio s ljudima, i ja sam otišla kući.
J - Dobro. A kako se onda to povezalo s tobom?
V - Pa nami je neko reka da upitamo Gospu je li to tako bilo.
J - I vi je možda pitali?
V - Jesmo, jesmo.
J - A je li vam Gospa išta rekla?
V - Rekla nam je da je to stvarno nekako tako bilo. I da je oni siromašni čovjek bio njezin Sin a ona žena u crnini da je bila ona.
Gospa mu je nečim teškim zapritila...triba li ovo komentirat!???????????????

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 09:56 

hrki je napisao/la:
mjesni biskup Pavao Žanić je u početku priznavao ukazanja, čak je vidioce više branio od joze zovke
međutim kada je otišao na razgovor u Sarajevo sa državnim organima Bih i SFRJ , poslije prijetnji itd je za 180 promjneio stajalište...očito je nečime bio dobro zaplašen i ucijenjen

Postoje 2 mogućnosti - 1. je koju spominješ a 2. je ona koju spominje Pronađena (problem oko velikog znaka i sl.)
S obzirom da više komunizma nema, ostaje pitanje zašto se biskup ne vrati na prvotno stajalište? :wink:

btw. nisam baš ni siguran da je biskup u startu priznavao ukazanja...

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 10:02 

hrki je napisao/la:

mjesni biskup Pavao Žanić je u početku priznavao ukazanja, čak je vidioce više branio od joze zovke
međutim kada je otišao na razgovor u Sarajevo sa državnim organima Bih i SFRJ , poslije prijetnji itd je za 180 promjneio stajalište...očito je nečime bio dobro zaplašen i ucijenjen

svetice mističarke koje spomnješ u vezi svetosti i mrtvljenjasu više manje bile časne sestre...tako da usporedba ne vrijedi
nije neophodno da vidioc bude svet, proglešen svetim i da svi imaju isti put : mrtvljenja, trpljenja itd kako ti očito zahtjevaš
ipak, mala korekcija: vidjelica vicka (vida) je trpjela velike bolove u glavi, bila je išla na pretrage u zagreb , mislim da je imala i operacije!....ona je definitivno trpjela za bolesne i duše u čistilištu
ali to btw. nije uvijet, a kako ti tražiš ...nema kanonski ništa propisano unaprijed u vezi vidioca- šta , na koji način i koliko moraju trpjeti!

ne mislim o trpljenju kao uvjetu...nego o dubokom posvješćivanju Boga, nakon suočavanja s čistilištem, spoznavanjem grijeha, povrede Boga dubokim iskustvom koje mijenja čovjeka iz korjena....na način da su se svetice bacale u zaruće ognje kao zadovoljštinu....zamisli što se onda tu vidi....kad takvu posljedicu ostavi na čovjeka.... o tom ti pričam, da ja i ti vidimo čistilište i sve čistilišne muke...bi li ostali isti?
a sto se tiče biskupa, moje mišljenje je prije da je bio suočen sa nekim dokazima koje mi ostali laici ne znamo, te promjenio mišljenje...nego da je jedan biskup se spustio na tu razinu, da izda Gospu u čije ukazanje vjeruje....time sve ono na čemu temelji svoj zivot....ne mogu zamislit kakva bi ucjena tribala bit da takvo nešto napravi....

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 10:43 

Pronađena je napisao/la:
ne mislim o trpljenju kao uvjetu...nego o dubokom posvješćivanju Boga, nakon suočavanja s čistilištem, spoznavanjem grijeha, povrede Boga dubokim iskustvom koje mijenja čovjeka iz korjena....na način da su se svetice bacale u zaruće ognje kao zadovoljštinu....zamisli što se onda tu vidi....kad takvu posljedicu ostavi na čovjeka.... o tom ti pričam, da ja i ti vidimo čistilište i sve čistilišne muke...bi li ostali isti?
a sto se tiče biskupa, moje mišljenje je prije da je bio suočen sa nekim dokazima koje mi ostali laici ne znamo, te promjenio mišljenje...nego da je jedan biskup se spustio na tu razinu, da izda Gospu u čije ukazanje vjeruje....time sve ono na čemu temelji svoj zivot....ne mogu zamislit kakva bi ucjena tribala bit da takvo nešto napravi....

promjena za 180 je bila odmah i direktno vezano za povratak iz Sarajeva , sa republičkom komisijom i tko zna skime sve

mislim da vrijeđaš vidioce kad ih kao osoba koja ih ne poznaje i ameterka ocjenjuješ da nisu dovoljno neznam šta-produhovljeni, izmjenjeni, dobri?
odakle ti to znaš i kakav to treba biti autentični vidioc? :oo
ima li igdje propisano nekim pravilnikom?

možda ti smeta? što su previše jednostavni , normalni i tvrdo na zemlji?
pa da su u oblacima, da lebde u nekim svojim filmovima zbog toga što su vidjeli nebo, onda bi im mnogi ( možda i ti?) predbacivali da je to dokaz da su neautentični, da su sanjari, maštari, cirkusanti isl.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 10:52 

hrki je napisao/la:
promjena za 180 je bila odmah i direktno vezano za povratak iz Sarajeva , sa republičkom komisijom i tko zna skime sve

izvor?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:08 

Pronađena je napisao/la:

V - Mirjana ju je pitala, ko je ona, kako joj je ime.
J - A Gospa ništa?
V - Ma, kako ništa! Rekla je jasno i glasno: »Ja sam blažena Djevica Marija.«.
J - Je li rekla i ovu riječ »blažena«?
V - Jest. A zašto to pitaš?
rekla je da je BDM
V - Pitali smo je ponovno šta ona želi od onoga naroda koji se je, gladan i žedan, u onim dračama mučio i znojio.
J - Vicka, vjerujem ti, ali je li vam Gospa išta odgovarala?
V - Jest, da šta je! Govorila je da je jedan Bog i jedna vjera. Neka narod čvrsto vjeruje i nek se ništa ne boji.
ovo se kosi s onom porukom da su sve vjere iste pred Bogom
J - Netko mi je jednom rekao da vas je pitala za Ivana, gdje je on.
V - Jest, jest. Pitala nas je: »Gdje vam je onaj dečko?«
J - A vi?
V - Što ćemo? - Ta, zna Gospa gdje je.
zna di je al mu ne zna ime....
J - Možda je to i smiješno, ali reci mi: da li Gospa zna vaša imena?
V - Haaa... Zna li naša imena! Ma, ona nas je odman prvi dana zvala našim imenima.
J - Je li tebe ikada tvojim nazvala?
V - Sigurno više od stotinu puta!
J - Kako te zove, Vidom ili Vickom?
V - Kako kada. Nekada Vidom, nekad Vickom.
mislim da smo krštenjem i imenom upisani kao takvi kod Boga, i da nas Bog tako i zove...nikakvim nadimcima ili polovičnim imenima[color=#FF00BF][/color]
J - Dobro. Ostavimo to, nego mene, uz ovo, još nešto zanima. A gledat ću što ukraće da kažem: rneni je to bilo, a i mnogima je zanimljivo, zašto vi vidioci spočetka niste redovito dolazili na cijelu večernju misu?
V - A šta tu ima čudnovato? Nije nas niko pravo ni zvao, a Gospa nam se baš u to vrime ukazivala i na Podbrdu i kasnije doli u selu. Mi smo išli na misu nediljom, a drugo kad bi stigli.
J - Vicka, misa je nešto sveto, nešto uzvišeno, najuzvišenije što se događa u cijelom svemiru, pa...
V - A znam i ja to. Ta to sam čula stotinu puta i u crkvi, ali mi se nekako ne vladamo tako. Gospa je nami isto o tomu govorila. Znam kad je jednoj od nas rekla da je bolje ne ići na misu, nego ne slušati misu kako treba.
J - Je li vas Gospa ikada na tu misu pozivala?
V - S početka nije nikada. Pa, išli bi, da nas je pozivala! A kasnije jest. Nekad nam je govorila i da požurimo jer ćemo zakasnit na misu. Ma, znala je Gospa šta radi!
ma zamisli da je bolje ne ić na misu nego ne slušat kako treba....ja bi samo nadodala da je misa duhovna hrana, i hrani nas na poseban način...isto kao što jedemo nešto što ne volimo al nas nahrani na način kao i najljepše jelo...a to da Gospa kaže mi je AJME...isto ko i činjenica da se ukaziva di god se oni maknu...al mora u 6 popodne baš kad je i misa...
V - Mi smo rekli da ji Gospa sve gleda i da je rekla da je može dodirnuti ko želi.
J - Pa jesu li je dodirivali?
V - Neko je, a neko nije. Oni su se bili svi odjednom strkali gdje su mislili da je Gopa. Onda joj je netko gazio na veo, neko na haljinu, i ona je onda otišla.
eto zasmetalo joj baš što su je izgazali...o Bože
J - Marinko ni je rekao, kad je Gospa odlazila, da je Marija briznula u plač. Marinko je doletio do nje i pitao je: »Mare, što je, što plačeš?« Marija mu je rekla: »Ma, šta, što mi je? Kako neću plakat! Vidiš li kako Gospa ode prljava.« I onda mu je Marija rekla da je od dodira mnogih ruku na Gospi ostajala ružna rnrlja na njezinoj haljini. Marija je i meni rekla da su to vidjeli svi vidioci koji su tu tada bili. Rekla mi je da nije bilo maloga Jakova, a eto, ti kažeš da nije ni tebe bilo.
V - Ja bi sigurno bila, ali bolio me je zub, pa znaš kako je.
ne mogu zamislit da mi se Gospa ukazuje da ne odem na ukazanje vidit Bogorodicu zato što me boli zub

V - Kažu da je taj čovjek reka taksisti da tu maramicu baci u prvu vodu do koje dođe i da će bit zlo s njim ako to ne učini.
J - I onda?
V - On je bio iz Čapljine ili od Čapljine, ne znam. I negdi u Studencim ima rijeka, tu je mislio maramicu bacit u vodu.
J - A je li je bacio?
V - Ma, ne! Prija te rijeke, kažu, da je prida nj izašla jedna žena u crnu i tražila od njega tu maramicu. On je se, kažu, branio, ali kad mu je ona nečim teškim zapritila, on joj je dao tu maramicu.
J - A šta je onda ta žena od nje uradila?
V - Što ja znam. Samo kažu da mu je rekla da joj je nije dao, da bi bilo veliko zlo. Ko kraj svijeta, šta li. Ko zna je li on to sve dobro upamtio! Samo tako se pripovijedalo.
J - Vicka, to sve zaista nekako čudno i nejasno izgleda.
V - Pa što to mene briga! I rnene se to ne tiče! Ja sam čula tu priču i gotovo.
J - A jesi li ti ikada razgovarala s tim čovjekom?
V - Nisam. Ja jesam jednom bila pristala na to. On je jednom to opširno pripovijedao pred međugorskom crkvom. I meni su rekli da me taj čovjek želi vidjeti. Ja sam pristala. Što da ga se bojim! Ali on se malo dulje zabavio s ljudima, i ja sam otišla kući.
J - Dobro. A kako se onda to povezalo s tobom?
V - Pa nami je neko reka da upitamo Gospu je li to tako bilo.
J - I vi je možda pitali?
V - Jesmo, jesmo.
J - A je li vam Gospa išta rekla?
V - Rekla nam je da je to stvarno nekako tako bilo. I da je oni siromašni čovjek bio njezin Sin a ona žena u crnini da je bila ona.
Gospa mu je nečim teškim zapritila...triba li ovo komentirat!???????????????

i kakvi su to dokazi??...za neke nije sigurno da li su ih rekli (-a) i u kojem kontekstu, a neki po tebe kakti dokazi nisu uopće dokazi...?

rekla je da je BDM...i šta je tu čudno... :shock: ??
reći ćeš možda da Gospa za sebe ne smije reći da je blažen a, iako je stvarno blažena!!???...pa imamu u Lukinom evanđelju gdje joj Bog daje prerogative da će se zvati blaženom...i tebi je to dokaz da je Gospa neskromna ili šta ako tako kaže??

što se tiče imena: može ga Gospa znati, a da ih ipak pita a di je onaj dečko...ako će oni iz konteksta i svega znati da pita za Ivana...kao što je i bio slučaj

i tebe smeta što je Gospu zasmetalo što su je izgazali...?? :mrgreen:
odakle tebi tolika sigurnost da je to nikako ne bi trebalo smetati?...šta im je trebala reći: evo penjite mi se po glavi i gazajte me di god stignete??

tebi čudno što vicku nekada zove vicka nekad vida??...ka ne smi je zvat nadimkom...spominješ Boga i kako smo kod njega zapisani , a ovo je Gospa!..mala razlika
ali nevezano za to...ako Gospa zna da ju prijatelji, rodbina , u školi itd zovu i vicka, što Gospa nebi smjela zvati ju tako???....šta Gospa mora biti uštoglenja Englezica i raditi strogo sve po manirima i nekim pravilima iz matičnih knjiga ( ili još gore: baš onako kako si ti zamislila???..-da ti amet stane :roll:

spominješ zub i kako bi ti išla da se tebi ukazuje...ka prvo, uopće nez naš koliko je dotičnu osobu bolilo, pa je glupo davat ocjenu da li bi ti ili ta osoba trebala ići
osim toga...mislim da ti nebi išla jer nebi virovala da se uopće ukazuje Gospa...ti bi našla sto izgovora da nije gospa u pitanju, nego da je to prerušeni demon, da je to zao anđeo pretušen u lažnu Pojavu itd

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:11 

Crni Barun je napisao/la:
izvor?

npr. ovaj:

zvonimir despot, robert bubalo, žarko ivković, siniša hančić
MISTERIJ MEĐUGORJA - 30 godina fenomena,prvi put dokumenti jugoslavenske tajne policije

http://www.superknjizara.hr/?page=knjig ... jiga=92962

Tko nije pročitao neka pročita...jedna od boljih knjiga...sagledano sa svih aspekata

Zadnja izmjena: hrki; Pon tra 20, 2015 11:17; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:11 

Jeremija je napisao/la:

Sjećam se jedne poruke, sad ne znam točno kad je upućena pa je ne mogu izvorno citirati, glasi odprilike ovako:
"Draga djeco, molite Boga da vam pošalje Duha Prosvjetljenja kako biste mogli spoznati vaše grijehe!"

Prema tome, svi oni koji se smatraju potpuno čistim od grijeha, bez obzira kad su se ispovjedili, upravo takvi su izgradili neprobojni zid između sebe i Duha Prosvjetljenja!

Zašto ti polazis od pretpostavke da nitko od zupljana prije ispovijedi nije molio za Prosvjetljenje i da mu Duh Sveti pomogne da spozna grijehe...!?? Koliko.znam,svakoj bi ispovidi triba prethodit temeljit ispit savijesti i molitva Duhu Svetom... Tako da to što pričaš nema nekog temelja i ne može se dokazat da Gospa ima pravo da pozove cilu župu na ispovijed,neovisno o tome kad su se ispovidili...

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:15 

Roza je napisao/la:

Zašto ti polazis od pretpostavke da nitko od zupljana prije ispovijedi nije molio za Prosvjetljenje i da mu Duh Sveti pomogne da spozna grijehe...!?? Koliko.znam,svakoj bi ispovidi triba prethodit temeljit ispit savijesti i molitva Duhu Svetom... Tako da to što pričaš nema nekog temelja i ne može se dokazat da Gospa ima pravo da pozove cilu župu na ispovijed,neovisno o tome kad su se ispovidili...

zašto Gospa nebi mogla pozbat cijelu župu...normalno da ne misli trebaju doć oni koji su se jučer, prekjučer ispovijdeili i nisu učinili grijeh
zato je glupo bukvalno, strogo doslovno tumačenje koje ti koristiš...čemu to?
pa neće Gospa reći : nek se cijela župa ispovijedi osim Marka Vasilja, Jelene Šego , osim xy...??!

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:28 

" danas vas želim pozvat na ispovijed sve, makar da ste se ispovijedili prije nekoliko dana."

Nije Gospa rekla da dođu svi koji su teško grijesili, da dođu oni kojima savjest nalaze.... Naravno da neće imenovat, al izričito je rekla da bi svi trebali neovisno o tom kad su se ispovijedili... Ja ne znam kako to shvatit nego doslovno... Ili Gospa s nama igra neke misaone igrice pa da vidi ko je koliko mastovit u zaključivanju šta je ona htjela reć...

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:35 

roza i pronađena: virujete li vi u ijedno ozdravljenje koje su ljudi prijavili a vezano za ukazanje Gospe u m. ( novinarima, doktorima, svećenicima u Međugorju, župni ured itd)?
Ako ne virujete...kako objašnjavate te sve izjave ljudi da su ozdravili zbog Međugorja???...
svi takvi lažu...?
svi glumci, svi su šarlatani željni senzacija i malo slave??
ili šta je u pitanju??

evo nekih članaka o tome:

http://medjugorjeherc.com/admin/index.p ... jenja.html

http://www.24sata.hr/sudbine/cudo-u-meu ... dam-359109

PRIJAVLJENO JE VIŠE OD 600 OZDRAVLJENJA:

http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... a-ukazanja

http://www.vecernji.ba/colleen-u-medjug ... tao-218617

NAKON 20 GODINA PREKO 445 PRIJAVA OZDRAVLJENJA:
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... ravljenja/

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... fault.aspx

https://www.facebook.com/svjedocanstva/ ... 1971096163

http://rastimo-u-vjeri.com/blog/2015/01 ... medugorju/

http://glasbrotnja.net/svjedocanstva/oz ... -medugorju
http://www.vecernji.hr/hrvatska/medicin ... nja-946448

i na destine ili stotine drugih članaka...da na engleskom, talijanskom i ne govorimo

Zadnja izmjena: hrki; Pon tra 20, 2015 11:41; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 11:39 

Roza je napisao/la:
" danas vas želim pozvat na ispovijed sve, makar da ste se ispovijedili prije nekoliko dana."

Nije Gospa rekla da dođu svi koji su teško grijesili, da dođu oni kojima savjest nalaze.... Naravno da neće imenovat, al izričito je rekla da bi svi trebali neovisno o tom kad su se ispovijedili... Ja ne znam kako to shvatit nego doslovno... Ili Gospa s nama igra neke misaone igrice pa da vidi ko je koliko mastovit u zaključivanju šta je ona htjela reć...

sorry, nisam tada vidio da točno tako piše

a čuj, teško je znati zašto je točno Gospa tražila da svi dođu...možda je taj čin znak njihovog zajedništva, znak da su svi bez iznimki spremni učiniti što Gospa kaže...mi možemo samo nagađati

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 12:12 

J - Dobro. Gospa došla, a ti? Jesi li onda klekla?
V - Nisam. Ta, bi li neko mislio da sam luda da me ugleda kako klečim. Mi smo malo porazgovarali. Gospa me je malo tješila. Bila je vesela. Pozdravila me i otišla.
eto čudno mi da se Gospa ukaze a ti ne kleknes jer će ljudi reć kako je ludajer kleci u vlaku....

- Točno, točno! Dakle: tebi se Gospa ukazivala barem na 38 mjesta!
V - Eto, ti si računao.
J - Vicka, prema ovomu moglo bi se reći da se tebi ukazivala Gospa gdje god si se našla u ono uobičajeno vrijeme.
V - Eto kako vidiš.
ostalima po dogovoru....ako su u skoli popodne, onda ujutro....ako su ujutro onda popodne...
J - Vicka, već je dosta općenito poznato da vam se, kako vi kažete, Gospa ukazuje gotovo trideset mjeseci. Dakle oko 900 dana. Mnogima se to čini i dugo i nejasno. A pravo reci da li se to i tebi čini tako?
V - Jest mi se nekad činilo. Mi smo ispočetka Gospu češće zapitkivali: »Gospe moja, doklen ćeš nam se ukazivati?«
J - A ona?
V - Ona je nekad. šutila, ko da ne čuje, a nekad nam je govorila: »Anđeli moji, pa zar sam vam dodijala?« Sad je više nikad to ne pitamo. Ja barem nisam, a za druge ne znam.
opet ne mogu zamislit ispraznost takvog ukazivanja...pitaš nešto, ona ignorira, počme pjevusit...molit...sutit

J - Dobro to. To ne možemo kontrolirati, pa... Nego, ti reče da je ovo zadnje Gospino ukazanje na zemlji. Jesi li se tu možda zaletila ili...
V - Ništa se nisam zaletila. Tako nam je Gospa rekla.
po ovom zivimo u posljednnjim vremenima, što naginje na milenarizam...

V - Mi smo počeli moliti i, kao i obično, došla je Gospa, a u ruci je držala Papinu sliku.
J - Kakvu sliku?
V - Ma, Papinu sliku što je visila tu u sobi na zidu.
J - Jeste li vi vidjeli kad ju je Gospa uzela sa zida?
V - Ne, ne! Kad je Gospa dolazila, mi više nismo vidili zida. Vidili smo samo Gospu i Papinu sliku u njezinoj ruci.
J - I, kažeš, da je Gospa tu sliku ljubila. A zašto to? Je li vam Gospa tada išta govorila?
V - Jest nešto ali se točno ne sjećam. Znam da nas je pitala znademo li mi ko je to i zašto ga ljubi.
J - A vi?
V - Mi se smeli pa ništa. Onda nam je ona sama rekla, da je on naš otac i da je otac svi ljudi, pa da ga ona zato ljubi. Tako nekako. Točno se ne sjećam.

ukoliko bi bila istina, vidimo da Gospa neizmjerno postuje i ljubi papu...a znamo kako se ljubi, poštivanjem i vršenjem zapovijedi....stoga odluke crkvenog poglavara bi se prije svega tribali poštivat od strane vidjelica kojima je učiteljica Gospa....ako papa traži poslušnost crkvi i prije svega mjesnim biskupima....u čemu je problem

J - E dobro je to. To je nešto o Gospinu odnosu prema Papi. A njezin odnos prema biskupu?
V - Ne bi ja ništa o tomu. O tomu se dosta pogrešno priča. A nije Gospa protiv ni jednoga biskupa ako bi rekla da je neki biskup nešto pogrješio. Svak zna da svak može pogrišit, pa...
J - Dobro je to. Ali općenito je poznato da je između vas vidjelaca (a tebe posebno) i našega Biskupa dolazilo do nekih nesporazuma.
V - To je. Ali to se nateže više nego je bilo. Ja mislim da će se to sve razjasniti i zaboraviti.

mene mori zašto nikad nije spomenila i trazila poslusnost...trazila je molitvu za Biskupa, ako se sve moze molitvom i postom riješit zašto se nije pričekalo na promjenu mišljenja Biskupa, pa onda nastavilo sa širenjem poruka.

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 12:15 

hrki je napisao/la:

npr. ovaj:

zvonimir despot, robert bubalo, žarko ivković, siniša hančić
MISTERIJ MEĐUGORJA - 30 godina fenomena,prvi put dokumenti jugoslavenske tajne policije

http://www.superknjizara.hr/?page=knjig ... jiga=92962

Tko nije pročitao neka pročita...jedna od boljih knjiga...sagledano sa svih aspekata

mogao sam i misliti, falš izvor. Evo što se nalazi na službenim stranicama Biskupije:
Citat:
Pravi je preokret u biskupu nastupio nakon 14. siječnja 1982. kada je biskupu Žaniću došlo troje “vidjelaca”: Vicka, Marija i Jakov da prenesu “Gospinu poruku” kako se biskup u hercegovačkom slučaju “prenaglio”. Biskup je više puta djecu u tom razgovoru priupitao ima li kakvih “poruka” “kapelanima”, o čemu je on čuo s druge strane. Vidioci su kategorično nijekali.
Ali 3. travnja 1982. Vicka i Jakov dolaze biskupu, opet po “Gospinu” nalogu, da mu kažu da oni neposlušni mostarski kapelani “nisu ništa krivi”! Tu, kada se pokazalo da se “međugorski fenomen” uključio u “hercegovački slučaj”, nastao je pravi preokret i prijelom. I nije više bilo povratka. Nizali su se argumenti za argumentima koji su biskupa sve više uvjeravali da se radi o prijevarama i lažima u službi bolnoga “hercegovačkog slučaja”. Svoj je stav biskup Žanić posve “iskristalizirao”: Porukom župnicima u prosincu 1982., Pozicijom u listopadu 1984., osobito s pomoću dviju dijecezanskih Komisija (1982.-1986.), tako da je u Međugorju s oltara pod sv. Misom u propovijedi 25. srpnja 1987. na blagdan sv. Jakova, zaštitnika župe, svečano nastupio sa svom jasnoćom i odlučnošću da u Međugorju nema nikakvih autentičnih ukazanja!

s obzirom da se tekst odnosi na tu knjigu, trebalo bi sve pročitati s ove poveznice: http://www.cbismo.com/index.php?mod=vijest&vijest=920

Žao mi je hrki, ne ide ti baš... :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 12:18 

hrki je napisao/la:

mislim da vrijeđaš vidioce kad ih kao osoba koja ih ne poznaje i ameterka ocjenjuješ da nisu dovoljno neznam šta-produhovljeni, izmjenjeni, dobri?
odakle ti to znaš i kakav to treba biti autentični vidioc? :oo
ima li igdje propisano nekim pravilnikom?

možda ti smeta? što su previše jednostavni , normalni i tvrdo na zemlji?
pa da su u oblacima, da lebde u nekim svojim filmovima zbog toga što su vidjeli nebo, onda bi im mnogi ( možda i ti?) predbacivali da je to dokaz da su neautentični, da su sanjari, maštari, cirkusanti isl.

čuj...ja jesam amaterka i povodim se za mišljenjem profesionalaca kad kažu-da nema ničega nadnaravnog.... ja sam u prijašnjim postovima pisala za evo isključivo Vicku da je i dobra i požrtvovna, iskrena, ponizna, jednostavna...tako da mi ne mozes stavljat riči u usta...ja sam pisala islključivo za viđenje raja-čistilišta-pakla...po onom što sam pročitala iz crkvenih izjava o vidjelicama koje su to doživile.....
a pravilnik o autentičnim vidiocima znaju biskupi i Papa....za mene to nije niti potrebno da znam...autentične dozivljavam one koje je Crkva kao takve proglasila....a ni to nisam dužna.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata