Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 17:55

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto tra 21, 2015 13:20 

Pronađena je napisao/la:

nije ti ovo s nikakve stranice nego iz knjige 1000 susreta s Gospom u Međugorju, intervju s Vickom koji je sniman magnetofonom sa svećenikom....knjiga je pro Međugorje, i ovo je Vickina izjava a ne moja. Ako ona laže lažem i ja, al savršeno jasno i glasno piše....al kako bi ti reka to je prije 1984, pa nije ima ko prepravit.
Čitam jer me zanima, jer sam osoba koju kad netko nešto pita voli iznit sve argumente zašto je to tako, a ne reć eto...ovo sve šta sam pročitala mi je pomoglo donijet ovakav stav, jer kao jedan bivši pobornik poruka i vidjelica ostala sam u šoku kad sam saznala da to biskup ne podržava i o neposlušnosti.
To mi je bilo sasvim dovoljno. Rekla sam ti nekoliko puta, da poznajem barem 6-7 osoba koje vide-čuju ili dobivaju poruke od Gospe-Isusa....i nisu niti glupi, niti nerealni, dapače pod vodstvom svećenika su a plodovi koji proizlaze iz njihovog djelovanja su veliki. Al kad sagledaš iz daleka, nađe se dosta toga na oko neprimjetno, što se kosi s Crkvom.
Zato, odatle tolika paranoja.
A postovi koje sam od prije pisala, na puno njih piše da bi volila da mi neko dokaze suprotno ako može-naravno valjanim argumentima, a ne čula-kazala-vidjela.
Evo ti Jeremija, kaže da je od početka tu... koliko sam mu puta postavila pitanje, čovik me ignorira, uvati se samo za rečenice kojima može okrenit vodu na svoj mlin....
Meni nikada ne bi bio problem promjeniti mišljenje ako bi me netko u to mogao uvjeriti valjanim stvarima.... ne prepravljanjem poruka, izjava ni slično.... nego točnim navodima.

pa zašto da te uvjerava na neki apsolutno nepogrešiv , pismoznanački, pravno ,juridički način ili tako u tom smislu, kužiš šta ti hoću reći
ako si ti vjernica , katolik, i ako ti poruke ništa ne znače , što se kačiš na njih
pa nisu poruke i fenomen Međugorja da se oko toga pravno kao na sudu nešto nadmudrujemo i dokazujem
evo i ova debata od nekoliko dana je dokaz tomu..a to znam iz puno godina pisanja na forumaima
zato se dugo nisam ni uključivao jer mi je dosta tog juridičkog prepucavanja...a plodova te rasprave nema , jer rijetko tko promjeni stav

postoje ljudi kojima ove Gospine poruke , koje su skroz u skladu s naukom KC mogu puno značiti , da postanu katolici da se obrate
ako tebi one ne trebaju, što na neki osuđuješ one kojima trebaju
reći češ : pa ja ne osuđujem...na neki način ipak sudiš o ljudima koje poruke iz Međugorja ipak pokrenu i promjene se , postanu vjernici...jer ti a priori polaziš od stava- da te poruke su bezveze i da ništa ne znače
ali odakle ti znaš šta se događa kod drugih???...tebi poruje ne trebaju, ali nekomd drugome trebaju

ti si vjernik , reći ćeš, i meni poruke ne trebaju...imam KKC , idem na misu itd...
pa , OK...to sam već više puta rekao
u čemu je onda problem da pustiš da oni koji vjeruju u poruke i Gospu međugorsku da vjeruju

ili ti misliš da im te poruke ( koje nisu heretične) će im štetiti??...kako će im štetiti?

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 13:31 

Crni Barun je napisao/la:
sama si došla do jedne zanimljive stvari: za nepotvrđena ukazanja će se koristiti svim sredstvima kako bi dokazali svoju tvrdnju, pa i pretpostavkama poput ove. Time se dolazi do apsurda da za stvari koje njima ne idu u prilog traže izvore (nema šanse da uzmeš poruku iz Bulatove knjige), a za podcrtane tvrdnje im je dovoljno to što im ide u prilog. To smo imali prilike vidjeti kada je naveden kao izvor ona nesretna knjiga što je i na stranicama biskupije demantirana... Kakvi li su tek onda ostali izvori koji idu protiv Crkve ili u prilog fenomenu!?
Ako treba, i papu će proglasiti komunistom a Crkvom novom KP! Dotle ide želja za dokazivanjem nedokazivoga za sve nas ovdje.

Sve sta je dosad napisano protiv, demantirano je da je izvučeno iz konteksta, to oni nisu rekli, ne koristimo sluzbene stranice, Gospa nije tako mislila, a ono što se nije znalo kako dematirat to se uredno preskoči i pravi da se uopće nije vidilo.
I nikako da se primjeti da upravo zbog ovakvih stvari se treba služit Crkvom kao vodiljom, al je očito lakše virovat nekome tamo što je čuo da je zapravo Papa reka, a cilo čovječanstvo drži u zabludi da nema ničega nadnaravnog...
žalosno...i od Crkve što čeka ovoliko dugo da se izjasni i od mene što se nadjačavam kad nema nikakve koristi. :(
...eto na kraju si i ti skupa u istom košu sa mnom i rozom, ako nisi vidio mi smo u službi sotone jer slušamo Crkvu. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 13:37 

Pronađena je napisao/la:

http://www.medjugorje.ws/hr/articles/de ... edjugorje/

Na redovnom zasjedanju Biskupske konferencije Jugoslavije u Zadru 9. - 11. travnja 1991. usvojena je slijedeća
Izjava

Biskupi od samog početka prate međugorska događanja preko dijecezanskog biskupa, biskupske Komisije i Komisije Biskupske konferencije Jugoslavije za Međugorje.

Na temelju dosadašnjeg istraživanja ne može se ustvrditi da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama.

Međutim, brojna okupljanja vjernika s raznih strana koji u Međugorje dolaze potaknuti i vjerskim i nekim drugim motivima zahtijevaju pozornost i pastoralnu skrb u prvom redu dijecezanskog biskupa, a s njim i drugih biskupa, kako bi se u Međugorju, i povezano s njime, promicala zdrava pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji, u skladu s učenjem Crkve.

U tu svrhu biskupi će izdati i posebne prikladne liturgijsko-pastoralne smjernice. Isto tako preko svojih će Komisija i dalje pratiti i istraživati cjelokupno događanje u Međugorju.

U Zadru, 10. travnja 1991.

Biskupi Jugoslavije

pa što onda ovi u ovom zaključku lažu i kazu da se ne može ustvrditi da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama, pa valjda su oni imali više pristupa dokumentaciji nego mi.... ili su i oni ucjenjeni i potkupljeni....

znači, do tada se ne može utvrditi...treba li po 5 put ponoviti da nije rečeno: utvrđeno je da u Međugorju se ne ukazuje Gospa
oni se u zaključku nigdje ne osvrću na znastvene - medicinske komisije o kojima sam danas pisao jer su svakako rađene poslije!
Zašto stavljaš nešto iz 1991. a ja pišem o medic.komisijama koje su detaljno ispitivale 2005 i 2011.?

Osim toga , komisija se u zaključku ne osvrće na rad znastvene komisije prije 1991... ne u smislu da je iz rada znatveno-medicinske komisije utvrđeno da vidioci nisu u posebno stanju- tj. ekstazi

znači, ovaj tvoj odgovor se ne referirara na moj zaključak da su medicin.komisije iz 2005 i 2011. utvrdile da su vidioci zbilja u ekstazi i da ne lažu, glume oko toga!
a niti su se utvrdili da rezlutati medicinske komisije prije 1991 ( ako su je proučavali i donosili sud o njoj!) su utvrdili da vidioci NISU u stanju ekstaze, ili da glume posebno stanje, ili da lažu isl.
znači, toga u zaključku nema

Komisija BKJ je mogla i vjerovati u rezultate medicinske komisije ako ih je proučavala( mislim da je znastvena analiza rađena 1986., od istog tog francuza kao 2005.)...mogla je i biti neutralna glede njenih rezultata koji su i tada tvrdili da postoji ekstaza...mogla je BKJ i vjerovati u te rezultate i da ipak da takav zaključak...jer zaključak se ne odnosi na medicinsku analizu djece !
jer , i ako se dokaže da vidioci bivaju u ekstazi, to još ne dokazuje šta vide!...mogu vidjeti i nešto što nije Gospa...a komisija ne donosi odluku o tome da li su vidioci u ekstazi, nego da li je utvrđeno da se ukazuje Gospa
to je razlika!

Zadnja izmjena: hrki; Uto tra 21, 2015 13:39; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 13:37 

hrki je napisao/la:

pa zašto da te uvjerava na neki apsolutno nepogrešiv , pismoznanački, pravno ,juridički način ili tako u tom smislu, kužiš šta ti hoću reći
ako si ti vjernica , katolik, i ako ti poruke ništa ne znače , što se kačiš na njih
pa nisu poruke i fenomen Međugorja da se oko toga pravno kao na sudu nešto nadmudrujemo i dokazujem
evo i ova debata od nekoliko dana je dokaz tomu..a to znam iz puno godina pisanja na forumaima
zato se dugo nisam ni uključivao jer mi je dosta tog juridičkog prepucavanja...a plodova te rasprave nema , jer rijetko tko promjeni stav

postoje ljudi kojima ove Gospine poruke , koje su skroz u skladu s naukom KC mogu puno značiti , da postanu katolici da se obrate
ako tebi one ne trebaju, što na neki osuđuješ one kojima trebaju
reći češ : pa ja ne osuđujem...na neki način ipak sudiš o ljudima koje poruke iz Međugorja ipak pokrenu i promjene se , postanu vjernici...jer ti a priori polaziš od stava- da te poruke su bezveze i da ništa ne znače
ali odakle ti znaš šta se događa kod drugih???...tebi poruje ne trebaju, ali nekomd drugome trebaju

ti si vjernik , reći ćeš, i meni poruke ne trebaju...imam KKC , idem na misu itd...
pa , OK...to sam već više puta rekao
u čemu je onda problem da pustiš da oni koji vjeruju u poruke i Gospu međugorsku da vjeruju

ili ti misliš da im te poruke ( koje nisu heretične) će im štetiti??...kako će im štetiti?

Kako? Evo ovako ko što štete Jeremiji.... da sve one koji su protiv naziva sotoninim podanicima.... :x :x :x :x
Eto kako...samo što će se, ako se Međugorje ne prizna još sutra pojavit 100.000 koji će reć za Papu da je antikrist jer je tako najavljeno, 400.000 koji će iz objava Marije od Milosrđa prepoznat raskol Crkve, 500.000 koji će doživjet krizu vjere i samtrat da sve u što su vjerovali ne postoji, a 1.000 000 će i dalje slijedit ove poruke i sami uspostavit svoju Crkvu sa svojim svećenicima.
Eto kako....nisu svi jaki i ne dižu se svi jednako na noge.....
A ako su ovakvi plodovi kakve viđam po forumima od tih poruka, napadi..vrijeđanja onda mi i ne tribaju.

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 13:43 

hrki je napisao/la:

znači, do tada se ne može utvrditi...treba li po 5 put ponoviti da nije rečeno: utvrđeno je da u Međugorju se ne ukazuje Gospa
oni se u zaključku nigdje ne osvrću na znastvene - medicinske komisije o kojima sam danas pisao jer su svakako rađene poslije!
Zašto stavljaš nešto iz 1991. a ja pišem o medic.komisijama koje su detaljno ispitivale 2005 i 2011.?

Osim toga , komisija se u zaključku ne osvrće na rad znastvene komisije prije 1991... ne u smislu da je iz rada znatveno-medicinske komisije utvrđeno da vidioci nisu u posebno stanju- tj. ekstazi

znači, ovaj tvoj odgovor se ne referirara na moj zaključak da su medicin.komisije iz 2005 i 2011. utvrdile da su vidioci zbilja u ekstazi i da ne lažu, glume oko toga!
a niti su se utvrdili da rezlutati medicinske komisije prije 1991 ( ako su je proučavali i donosili sud o njoj!) su utvrdili da vidioci NISU u stanju ekstaze, ili da glume posebno stanje, ili da lažu isl.
znači, toga u zaključku nema

Komisija BKJ je mogla i vjerovati u rezultate medicinske komisije ako ih je proučavala( mislim da je znastvena analiza rađena 1986., od istog tog francuza kao 2005.)...mogla je i biti neutralna glede njenih rezultata koji su i tada tvrdili da postoji ekstaza...mogla je BKJ i vjerovati u te rezultate i da ipak da takav zaključak...jer zaključak se ne odnosi na medicinsku analizu djece !
jer , i ako se dokaže da vidioci bivaju u ekstazi, to još ne dokazuje šta vide!...mogu vidjeti i nešto što nije Gospa...a komisija ne donosi odluku o tome da li su vidioci u ekstazi, nego da li je utvrđeno da se ukazuje Gospa
to je razlika!

pa još gore....lipše mi zvuči teorija da sami izmišljaju nego da vide sotonu....
zašto se ti toliko kačiš na znanstvene radove i ispitivanja, a nećeš da sam upotrijebiš mozak i zapitaš se zašto je Gospa rekla da su pred Bogom sve vjere iste. Neka je poruka prije 84.
Jeremija će ti potvrdit da je to rekla....
A iato tako uvažavaš rad jednog doktora iz Francuske, al ne uvažavaš mišljenje dva Biskupa koji imaju pristup apsolutno svemu od samog početka. Logično ti je da Biskupi lažu, al bilo kakav znanstveni rad smatraš vjerodostojnim.
Želje su jedno....stvarnost je drugačija.

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 13:46 

Pronađena je napisao/la:

Kako? Evo ovako ko što štete Jeremiji.... da sve one koji su protiv naziva sotoninim podanicima.... :x :x :x :x
Eto kako...samo što će se, ako se Međugorje ne prizna još sutra pojavit 100.000 koji će reć za Papu da je antikrist jer je tako najavljeno, 400.000 koji će iz objava Marije od Milosrđa prepoznat raskol Crkve, 500.000 koji će doživjet krizu vjere i samtrat da sve u što su vjerovali ne postoji, a 1.000 000 će i dalje slijedit ove poruke i sami uspostavit svoju Crkvu sa svojim svećenicima.
A ako su ovakvi plodovi kakve viđam po forumima od tih poruka, napadi..vrijeđanja onda mi i ne tribaju.

ma daj šta dramiš?

odakle te izmišljotine da će oni koji sljede poruke osnovati novu crkvu????
pa ja sve koje znam da vjerju u ukazanje Gospe u m. znam kao katolike , i to opraktične katolike koji idu u crkvu, na misu, vode sakr. život!
isto tako znam i one koji ne vjeruju...nema velike razlike
nemoj ni ti insunuirati da su oni koji vjeruju u Gospu neki fanatici , sektaši izvan KC :oops: :oo
i da će sutra osnivati novu crkvu :shock: :oops:
vidiš da isto sudiš kao što kažeš da Jeremija sudi tebe...ti sudiš one koji vjeruju u Gospu da su fanatici i sektaši...spusti se malo na zemlju s optužbama

opet ti kažem:previše se vrtiš oko Međugorja, a tvrdiš da ti nije potrebno, kao ni poruke

opet te pitam:što braniš da se šire poruke koje su skroz u skladu s naukom KC??

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 14:00 

hrki je napisao/la:

ma daj šta dramiš?

odakle te izmišljotine da će oni koji sljede poruke osnovati novu crkvu????
pa ja sve koje znam da vjerju u ukazanje Gospe u m. znam kao katolike , i to opraktične katolike koji idu u crkvu, na misu, vode sakr. život!
isto tako znam i one koji ne vjeruju...nema velike razlike
nemoj ni ti insunuirati da su oni koji vjeruju u Gospu neki fanatici , sektaši izvan KC :oops: :oo
i da će sutra osnivati novu crkvu :shock: :oops:
vidiš da isto sudiš kao što kažeš da Jeremija sudi tebe...ti sudiš one koji vjeruju u Gospu da su fanatici i sektaši...spusti se malo na zemlju s optužbama

opet ti kažem:previše se vrtiš oko Međugorja, a tvrdiš da ti nije potrebno, kao ni poruke

opet te pitam:što braniš da se šire poruke koje su skroz u skladu s naukom KC??

jeli poznaješ ti svih koliko već milijuna vjernika....nisi... ja nisam napisala da ce SVI osnovat svoju crkvu, tu se radilo o simboličnim brojkama, i navela sam ti jedan dio. Što? Misliš da neće bit tako.... nisi ti svjestan kojih sve sekti ima KC.
Ljudi koji zagovaraju apsolutno sve katoličko, pa ti onda kažu da se pričest MORA primati isključivo na kolinima, ako ti svećenik kaže ustani ti reci da nećeš, pa si nađi svećenika koji će se prilagodit tebi.
Nisam pričala o Crkvi kao Crkvi, nego o ovakvom upadanju u sekte koje će imat neka svoja pravila. O takvoj Crkvi sa svećenicima KC koji će njima biti po mjerilu. Što misliš da sutra Papa kaže Međugorje neće biti priznato, nema ničeg nadnaravnog da to ne bi izazvalo masovnu histeriju?
Tu se radi o jaaaako puno ljudi, možda i nekoliko milijona....
A ovakvih zagriženih koji doživljavaju kao osobne napade nečiji negativan stav o Međugorju ima jako puno, koji i sami kažu da Papa govori šta god oće, oni će po svome.
I tebi je to normalno.... tebi to nije opasno?
Ja ne mogu nikome zabranit da širi ove poruke.... ja se samo izjašnjavam argumentima zašto JA smatram da nisu ispravne... ti me mozes poslusat a i ne moras...to je tvoja slobodna volja. A ako smatraš da sam ja taaako utjecajna pa se svi povode za mnom, baš ti hvala :P :P :P

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 14:06 

Pronađena je napisao/la:
...eto na kraju si i ti skupa u istom košu sa mnom i rozom, ako nisi vidio mi smo u službi sotone jer slušamo Crkvu. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

nemoj reći da još nisi skontala da je Jeremija naš špijun? :wink: :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 14:24 

Samo fali da se javi neko ko zna di je Noina arka ili neko ko čuva Mojsijev štap ispod kreveta,pa da cirkus bude potpun... Definitivno smo mi ludi što slušamo crkvu!

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 14:45 

Pronađena je napisao/la:
pa još gore....lipše mi zvuči teorija da sami izmišljaju nego da vide sotonu....
zašto se ti toliko kačiš na znanstvene radove i ispitivanja, a nećeš da sam upotrijebiš mozak i zapitaš se zašto je Gospa rekla da su pred Bogom sve vjere iste. Neka je poruka prije 84.
Jeremija će ti potvrdit da je to rekla....
A iato tako uvažavaš rad jednog doktora iz Francuske, al ne uvažavaš mišljenje dva Biskupa koji imaju pristup apsolutno svemu od samog početka. Logično ti je da Biskupi lažu, al bilo kakav znanstveni rad smatraš vjerodostojnim.
Želje su jedno....stvarnost je drugačija.

zašto bi to lipše zvučalo...kako može biti lipše da netko svjesno laže??
velik broj razloga sam ti već naveo...nemam vremena na poslu, ni kući skenera da vam skeniram dijelove knjiga koje su pisali također ljudi uključeni u rad BKJ- njih sam više puta navodio...pročitaj ako te baš zanima istina kako tvrdiš....ti čitaš samo bulata, zovkića, perića...a šta su profesori teologije Dugandžić, rupčić i drugi neki šrot za bacit svinjama??
ja vjerujem da ti nisi čitala ništa od njihovih radova, jer da jesi ne bi sve ovako relativizirala i pisala
dr. Ivan Dugandžić i LJ.Rupčić su veći poznavatelji na polju mistično-proročke teologije od ostalih iz komisije

znaš li ti da biskup PERIĆ, NIKADA , AMA BAŠ NIKADA NIJE OSBNO RAZGOVARA NI SA 1 VIDIOCEM??
Jeli tebi to čudno???....donosi tolike sudove o njima, proziva ih direktno ili indirektno da su izmislili Gospu ( znači u biti da su lažovi) a nikada s njima nije vodio 1 zagovor!

znaš li ti da svaki okrivljenik ,pa bio i kriminalac ima pravo kod istrage , suđenja isl. da dadne pred svakim tijelom koji vodi postupak svoj iskaz, tj. akuzatornost postupka, pravo da se čuju obje strane u postupku, pravo iznošenja obrane itd
okrivljenik ima pravo dati iskaz policiji, pa ima pravo dati iskaz pred državnim odvjetnikom ( javnim tužiteljem9, PA IMA pravo dati opet iskaz pred sudom!
znači ne sudi sudac samo na temelju prvog iskaza pred policijom , ili na temelju iskaza kod DO...sudac opet provodi akuzatorni postupak i opet ispituje okrivljenika, barem one stvari koje nisu skroz razjašnjene, koje su bitne za presudu isl.!

a vidocima od strane b.Perića nije dano pravo da daju iskaz njemu kao lokalnom biskupu, i da se brane od optužbi da lažu, da su Gospu izmislili
ja da sam biskup sigurno bih ispitao vidioce... POGOTOVO BIH IH ISPITAO DA IM NE VJERUJEM....a ne sve zasnivati na ranojoj odluci BKJ koja svi znamo nije bila definitivna...ostalo je i dalje pitanje da li se Gospa ukazuje ili ne!

nije li tebi u najmanju ruku čudno da biskup na čijem se teritoriji događa takav fenomen , dolaze na milijune hodočasnika ne provede "istražni postupak" nad navodnim vidiocima ( gledajući s njegovog aspekta navodnim vidiocima)...da im da šansu da se izjasne, i da ih pita sve šta mu je sumnjivo, nejasno itd

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 15:12 

hrki je napisao/la:

pa ja sam ti već sve rekao
svatko razlučuje po svome
nažalost, neki razlučuju pod unaprijed , a priori stavovima ( ako ne vjeruju u međugorsku Gospu vjeroj,. neće ni u ovo)
naveo sam ti šta je i logično
misliš li ti da bi franjevci tako prozirno lagali i povezivali na cijev...pa svatko ih može lako razotkriti?...nije li tako
TAKO JE reći ćeš

ja sam više puta vidio to kapanje, i svi koji su o tome ikada sa mnom pričali su vidjeli...ja neznam za tebe, da li si stvarno bio i NEvidio? ili si to rekao da se razvije daljna polemika oko toga ili crv sumnje onima koji nisu dolje bili i ne znaju šta se događa
zato je meni čudno da ti to ( ako si dolje bio) nisi vidio...svi su vidjeli?

zar oni koji vjeruju moraju dokazivati da je to laž...umjesto da oni koji ne vjeruju da pokrenu one koji mogu to ispitati i da se stvarno ispita ( ako se već nije i ispitalo)
ja vjerujem...onaj tko ne vjeruje neka organizira da se razotkrije da je to laž
tko brani svima koji ne vjeruju da se demontira kip i lako utvrdi...očito je da POSTOJI VELIKI STRAH da će se otkriti još jedno ČUDO...a čuda danas nisu na cijeni?

Nisi odgovorio ono što sam te pitao pa ću ponoviti: "Ako znaš za nekakve relevantne tvrdnje o tom čudu ili ispitivanja u vezi kipa molim te pokaži mi ih." I koji franjevac uopće tvrdi kako je to s vodom i kipom čudo?
Ujedno bi ti protivnici Međugorja trebali odati priznanje zato što one koji uopće nisu bili neskloni Međugorju žigošeš kao nevjernike i guraš u oporbu. Žalosno je koliko si isključiv i nasilan po tom pitanju, a to sigurno nije dobar plod.

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 15:25 

Barnaba je napisao/la:
Nisi odgovorio ono što sam te pitao pa ću ponoviti: "Ako znaš za nekakve relevantne tvrdnje o tom čudu ili ispitivanja u vezi kipa molim te pokaži mi ih." I koji franjevac uopće tvrdi kako je to s vodom i kipom čudo?

ne znam da li itko tvrdi da je čudo... nisam ni tvrdio da oni to tvrde
to je u najmanju ruku čudna pojava...da li je čudo..po meni prije je , nego nije...ali nevažno , nemoj se strogo kačiti oko toga
ja u Gospu međ. vjerujem i bez toga!
ali u svakom slučaju mislim da nije prevara u smislu da je netko spajao cijev na kip, pa da dođe do te pojave :))

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 15:38 
Administrator

Neće se tolerirati vrijeđanje i nazivanje neistomišljenika sotonama, Jeremija ide na odmor, a molim sve da uvažavaju crkveni (katolički) stav o privatnim objavama i da više uvažavaju sugovornike.

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 15:43 

Pronađena je napisao/la:

e kad si spomenula Mariju od milosrđa bilo neki dan o njoj :D http://www.bitno.net/vijesti/razotkrive ... 1.facebook

Vrh

PostPostano: Uto tra 21, 2015 16:08 

hrki je napisao/la:

zašto bi to lipše zvučalo...kako može biti lipše da netko svjesno laže??
velik broj razloga sam ti već naveo...nemam vremena na poslu, ni kući skenera da vam skeniram dijelove knjiga koje su pisali također ljudi uključeni u rad BKJ- njih sam više puta navodio...pročitaj ako te baš zanima istina kako tvrdiš....ti čitaš samo bulata, zovkića, perića...a šta su profesori teologije Dugandžić, rupčić i drugi neki šrot za bacit svinjama??
ja vjerujem da ti nisi čitala ništa od njihovih radova, jer da jesi ne bi sve ovako relativizirala i pisala
dr. Ivan Dugandžić i LJ.Rupčić su veći poznavatelji na polju mistično-proročke teologije od ostalih iz komisije

znaš li ti da biskup PERIĆ, NIKADA , AMA BAŠ NIKADA NIJE OSBNO RAZGOVARA NI SA 1 VIDIOCEM??
Jeli tebi to čudno???....donosi tolike sudove o njima, proziva ih direktno ili indirektno da su izmislili Gospu ( znači u biti da su lažovi) a nikada s njima nije vodio 1 zagovor!

znaš li ti da svaki okrivljenik ,pa bio i kriminalac ima pravo kod istrage , suđenja isl. da dadne pred svakim tijelom koji vodi postupak svoj iskaz, tj. akuzatornost postupka, pravo da se čuju obje strane u postupku, pravo iznošenja obrane itd
okrivljenik ima pravo dati iskaz policiji, pa ima pravo dati iskaz pred državnim odvjetnikom ( javnim tužiteljem9, PA IMA pravo dati opet iskaz pred sudom!
znači ne sudi sudac samo na temelju prvog iskaza pred policijom , ili na temelju iskaza kod DO...sudac opet provodi akuzatorni postupak i opet ispituje okrivljenika, barem one stvari koje nisu skroz razjašnjene, koje su bitne za presudu isl.!

a vidocima od strane b.Perića nije dano pravo da daju iskaz njemu kao lokalnom biskupu, i da se brane od optužbi da lažu, da su Gospu izmislili
ja da sam biskup sigurno bih ispitao vidioce... POGOTOVO BIH IH ISPITAO DA IM NE VJERUJEM....a ne sve zasnivati na ranojoj odluci BKJ koja svi znamo nije bila definitivna...ostalo je i dalje pitanje da li se Gospa ukazuje ili ne!

nije li tebi u najmanju ruku čudno da biskup na čijem se teritoriji događa takav fenomen , dolaze na milijune hodočasnika ne provede "istražni postupak" nad navodnim vidiocima ( gledajući s njegovog aspekta navodnim vidiocima)...da im da šansu da se izjasne, i da ih pita sve šta mu je sumnjivo, nejasno itd

ja nisam rekla da oni lažu...već da čovjek može imat objave koje proizlaze iz njegove glave, znači da nisu ni od Boga ni od sotone već je uvjeren u njih kao da jesu, a zapravo dolaze iz njegove glave.
Tako da po tom pitanju oni ne bi uopće bili krivi...kada se kačiš s ljudima koji imaju takve vrste darova umisliš sam sebi neke stvari, pa si kreneš piskarat....to govorim iz osobnog iskustva, jer sam sama pisala par takvih porukica. I evo da ih i sada pročitam apsolutno u njima nema ništa što nije u skladu s KC, dapače poslužile bi na izgradnju drugima al polod su isključivo moje mašte.....a nije mi bila namjera nikoga lagat. Zbog toga njih niti ne optuzivam niti ih krivim.
a sto se tiče Perića jesi ti neki kućni prijatelj s njim pa znaš da nikad nije popričao s nikim od njih...Ili opet imaš neki izvor.
čudno mi je da toliko pričaš o dokazima, temeljenju mišljenja na dokazima....a da ih sam ne tražiš....
i kad ti ih ja ponudim, uredno mi napišeš da nisu autentični.
A sta se tiče iskaza povjerenstva i njegovih članova bilo bi mi drago da skeniraš ili da mi pošalješ di to mogu pročitat.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata