vbutkovi je napisao/la:
Čitam Vaše postove o Međugorju i moram se uključiti sa svojim iskustvom Međugoraj,
Naime više puta, tj. najmanje dvaputa godišnje hodočastila sam u Međugorje, kod zadnjeg hodočašća trebala sam na zamolbu teško bolesnw žene donijeti joj blagoslovljene vode iz Međugorja- eto zamolila me s molbom d to bude voda već blagoslovljena iz crkve sv. Jakova koju drže u sakristiji. Tjedan dana prije odlaska poslala sam email Župnom uredu u Međugorju i opisala sam im situaciju, te im precizno navela sat i dan kad bih preuzela malo blagoslovljene vode.
Odgovor koji sam dobila bio je poražavajući, ukratko nije h briga za koga je i što to toj ženi znači, već kratko i jasno da je blagoslov vode poslije mise ili u crkvi ili na vanjskom oltaru. Možda će vam zvučati da je to ok. ali nije isto kad je to želja teškog bolesnika. U tom trenutku Međugorje je za mene umrlo. Zar je to moguće.
Po dolasku u Međugoje, vikend, htjela sam ući sama u sakristiju i zamoliti za vodu, ali su ispred bila dva bodigarda koja nisu ni htjela čut što tražim da bi me pustila unutra, Odgovor je bio: Gospođo nemožete unutra i gotovo.
Za razliku od Međugorja slijedeći vikend išla sam na hodočašće u Padovu i u katedrali ipred sakristije koja je bila zatvorena stajala su dva kulturna čuvara, objasnili su mi da se ona otvara iza 16,00 sati i da sada nije moguće dobiti blagoslovljene vodde koju oni drže u sakristiji. Kad sam im rekla odakle sam i da ću u vrijeme otvaranja već biti na putu, išli su po ključ, otvorili sakristiju, dali flašicu blagoslovljene vode, i zaželili mi sve najbolje i puno zdravlja. Eto da različita svijeta. Od tada sam jako jako razočarana Župnim uredom Međugorja, nije to uredu.
Meni su osobno odbili blagosliviti skapular,al dobro...to je sve stvar ljudi...a ima nas stvarno svakakvih. Na kraju uvijek ispadne da su druge zemlje puno puno kulturnije od nase...uljudnije a da smo mi stvarno balkan.
Al za jednu teslu bolesnicu stvarno nije ok....