Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 21:00

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto tra 28, 2015 08:35 

sara je napisao/la:
A što to, daj konkretno navedi! I nisam napisala protubiblijsko, nego nebiblijsko.

Čemu?
Nebi li mogli vise pisati o stvarima koje su nam zajedničke a ne prčkati po razlikama!

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 13:43 

patriot_1 je napisao/la:
Čemu?
Nebi li mogli vise pisati o stvarima koje su nam zajedničke a ne prčkati po razlikama!

Zato da se točno vidi o čemu je riječ, a ne da se gubimo u maglovitim tezama. Bez prave istine, nema ni pravog razgovora.

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 20:58 

sara je napisao/la:
Zato da se točno vidi o čemu je riječ, a ne da se gubimo u maglovitim tezama. Bez prave istine, nema ni pravog razgovora.

Istine?
Koju ćeš ti izložiti!
Ti imaš monopol na nju!???

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 21:24 

patriot_1 je napisao/la:
Istine?
Koju ćeš ti izložiti!
Ti imaš monopol na nju!???

Je li ti to nemaš argumente i ne znaš što bi mi odgovorio pa okrećeš na osobni napad?! Pa ti si ustvrdio kako je Katolička Crkva uvela neke nebiblijske stvari i sad nam nećeš reći što to točno, nego mene prozivaš za nešto o čemu nisam ni zucnula. Ajme, razine rasprave!

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 08:41 

sara je napisao/la:
Je li ti to nemaš argumente i ne znaš što bi mi odgovorio pa okrećeš na osobni napad?! Pa ti si ustvrdio kako je Katolička Crkva uvela neke nebiblijske stvari i sad nam nećeš reći što to točno, nego mene prozivaš za nešto o čemu nisam ni zucnula. Ajme, razine rasprave!

Svakom je jasno što je u Bibliji izričito zapovjeđeno i naglašeno a što nije!

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 10:51 

patriot_1 je napisao/la:

da je to tako onda je nebi svatko tumačio kako mu se sviđa

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 13:51 

teo je napisao/la:

:))

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 09:38 

teo je napisao/la:

Naravno,zato se I razlikujemo jer se kačimo oko onog "neizričitog"!Kad nevažno postane važno onda mira nema!
Apostolsko vjerovanje, je važno I sve tri crkve to prihvaćaju!

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2015 10:57 

patriot_1 je napisao/la:

To misliš ozbiljno? Nije to bilo uvijek jasno niti prvim kršćanima, pa su im trebale upute apostolske središnjice, Pavla i drugih. Spoznajna moć čovjekova je ograničena.
A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako vam i ljubljeni brat naš Pavao napisa po mudrosti koja mu je dana. Tako u svim poslanicama gdje o tome govori. U njima ima ponešto nerazumljivo, što neupućeni i nepostojani iskrivljuju, kao i ostala Pisma - sebi na propast. (2 Pt 3:15-16)

Bilo je u narodu i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, onih koji će prokrijumčariti pogubna krivovjerja, zanijekati Gospodina koji ih otkupi, i navući na se brzu propast. I mnogi će se povesti za njihovim razvratnostima. Zbog njih će se kuditi put istine. (2 Pt 2:1-2)

Pa trebalo bi doista da nakon toliko vremena već budete učitelji, a ono treba da tkogod vas ponovno poučava početnička počela kazivanja Božjih. Takvi ste: mlijeka vam treba, a ne tvrde hrane. (Heb 5:12)

To su neki promašili i zastranili u praznorječje; htjeli bi biti učitelji Zakona, a ne razumiju ni što govore ni što tvrde. (1 Tim 1:6-7)

"Ja znam da će nakon mog odlaska među vas uljesti vuci okrutni koji ne štede stada, a između vas će samih ustati ljudi koji će iskrivljavati nauk da bi odvukli učenike za sobom. (Djap 20:29-30)

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2015 12:22 

Lucijan Antun je napisao/la:

To misliš ozbiljno? Nije to bilo uvijek jasno niti prvim kršćanima, pa su im trebale upute apostolske središnjice, Pavla i drugih. Spoznajna moć čovjekova je ograničena.
A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako vam i ljubljeni brat naš Pavao napisa po mudrosti koja mu je dana. Tako u svim poslanicama gdje o tome govori. U njima ima ponešto nerazumljivo, što neupućeni i nepostojani iskrivljuju, kao i ostala Pisma - sebi na propast. (2 Pt 3:15-16)

Bilo je u narodu i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, onih koji će prokrijumčariti pogubna krivovjerja, zanijekati Gospodina koji ih otkupi, i navući na se brzu propast. I mnogi će se povesti za njihovim razvratnostima. Zbog njih će se kuditi put istine. (2 Pt 2:1-2)

Pa trebalo bi doista da nakon toliko vremena već budete učitelji, a ono treba da tkogod vas ponovno poučava početnička počela kazivanja Božjih. Takvi ste: mlijeka vam treba, a ne tvrde hrane. (Heb 5:12)

To su neki promašili i zastranili u praznorječje; htjeli bi biti učitelji Zakona, a ne razumiju ni što govore ni što tvrde. (1 Tim 1:6-7)

"Ja znam da će nakon mog odlaska među vas uljesti vuci okrutni koji ne štede stada, a između vas će samih ustati ljudi koji će iskrivljavati nauk da bi odvukli učenike za sobom. (Djap 20:29-30)

Nećeš valjda ovo primjenit na Protestante?
"Lažni proroci,,"vuci u ovčjem runu","lažni učitelji","iskrivljači Pisma"!

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 09:58 

patriot_1 je napisao/la:
Nećeš valjda ovo primjenit na Protestante?
"Lažni proroci,,"vuci u ovčjem runu","lažni učitelji","iskrivljači Pisma"!

Ne, nisam mislio konkretno ni na koju denominaciju. Govorim načelno o tome da je zabluda među kršćanima uvijek bilo i da je njihova pojava uvijek moguća, jer je spoznajna moć čak i najtalentiranijeg pojedinca ograničena i svatko prepušten samome sebi može podleći mogućnosti da iz Biblije ponešto pogrešno shvati. . To se u povijesti prečesto događalo. V. primjer velikog ranocrkvenog teologa Origena, koji je nasjeo na pretjeran asketizam i što je zbog toga napravio. Čovjek mora biti prije svega jako ponizan i uvijek se ograditi od onoga u što nije siguran, osobito ako ima želju poučavati druge vjeri. I mora biti otvoren tome da ga upućeniji od njega pouče. Poučavati druge o vjeri nosi iznimno veliku odgovornost, jer ako čak i u dobroj nakani zavedemo nekoga u zabludu, Bog će nam to naplatiti. Neka vas, braćo moja, ne bude mnogo učitelja! Ta znate: bit ćemo strože suđeni. (Jak 3:1).

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 22:30 

Neke protestantske crkve su "otišle u kupus!"
Fanatizma pa i krivovjerja ima ,nažalost.
No sličan problem imaju i katolici i pravoslavci!Ne baš te vrste , no jasno je da tu ima dosta onih koji su vjernici samo na papiru!
Naravno,ima toga i kod protestanata!

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2015 12:44 

Oćeš ti da imaju pravo katolici ili protestanti? :evil:

Pričate svašta, ja mislim da je bitnije što Bog o tome misli nego jel će papa Franjo na to lupit pečat. A papa franjo kaže da je u redu ako se svećenik zaljubi pa ode iz reda. Mnogi su propali zbog požude za ženama, mlakim klericima je još teže ako požude ne gase molitvama, jer sotona im malo po malo gricka srce dok se ne okrenu protiv svog poziva. Ne varajte se! Zli razgovori kvare dobra djela. Što bi neki htjeli? Da kuća božija bude kuća bludnička. Sveti Franjo moli za nas.

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2015 15:41 

Jok nije uvela ne biblijske stvari. Da sad ne pišem romane, svećenik u golfu sedmici je posve biblijski. Hard core kršćanin, svetac obasjan Slavom Jahvinom u ruci mu munja, zapovijeda nebu i oblacima. { Jesi ti administratorica koja mi je obrisala temu Razotkrivanje sotonskih laži, gdje sam rasturio heliocentrizam i loptastu zemlju, šupiravši logiku i "dokaze" tih budalaština za nigdjezemsku. Nešto ste bolji nego forum.hr, ali ste im svakako na tragu po cenzuri, dok ipak nemate represiju s izrazito dvostrukim kriterijima prema vjernicima, zato ovdje ateisti i sotonisti gotovo ne pišu. Dok na forum.hr, na religiji imaju više postova od vjernika, tamo ih admini štite pa mogu serijski vrijeđat, manipulirat, uznosit se u oblake, lagat...}

Zadnja izmjena: Forumaško; Pet srp 03, 2015 15:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2015 15:43 

Pričate svašta, ja mislim da je bitnije što Bog o tome misli nego jel će papa Franjo na to lupit pečat. A papa franjo kaže da je u redu ako se svećenik zaljubi pa ode iz reda. Mnogi su propali zbog požude za ženama, mlakim klericima je još teže ako požude ne gase molitvama, jer sotona im malo po malo gricka srce dok se ne okrenu protiv svog poziva. Ne varajte se! Zli razgovori kvare dobra djela. Što bi neki htjeli? Da kuća božija bude kuća bludnička. Sveti Franjo moli za nas.

ljudi se ne žene iz požude nego iz ljubavi,a sad ako misliš da je ljubav muškarca prema ženi nije dobra onda imaš problem

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata