Jeremija je napisao/la:
Gdje ti živiš!?
Šta može štetiti vidiocima i kakvu korist od toga oni mogu imati?
Ti su mladi ljudi bili na raspolaganju vjernicima svakodnevno, kroz jedan cijeli radni vjek.
Može se na prste nabrojit koliko su dana uzeli za sebe i negdje išli na odmor.
O plaći da i ne govorim,mislim da neki od njih uopće ne znaju u pare.
Zar bi imalo smisla toliko godina glumiti nekom svoje skromno ponašanje i oblačenje?
Vidiocima kao vidiocima, dobro bi došlo da se međugorje ne prizna za njihova života, tek kad bi se priznalo nebi im bilo spavanja.
Često puta gledam kako Vicka u jednom dnevnom susretu zagrli toliko ljudi, a sa još više ih se upita.
Sjetite se kako se mi znamo ponekad ponašati; iz daleka vidimo poznanika ili čak prijatelja pa nastojim da ga zaobiđemo jer tobože trenutno nemamo vremena!!
odlično si to izrekao
a gdje je na tisuće odlazaka, penjanja na podbrdo i puno teži Križevac...mislim da mnogima odprotivnika vidioca kažeš da se popnu SAMO 10 PUTA da bi odustali., vidici su se penjali tisuće puta...tko bi toliko lagao i nametao si tolike obveze, žrtve?!!
penjati se na tisuće puta po vrućinama , po studeni...a zašto??
da se prikrije da su ih na to nagovorili franjevci ( nesposlušni još od prije)...koja budala bi ustrajala u tome ,ako za to mora davati tolike žrtve
tolika penjanja, vođenja hodočasnika, tolike krunice, molitve, toliki postovi, toliko primanje ljudi u svoje kuće ili pred dvorištem, tolike molitve i primanje poruka od bolenika za Gospu, i da ne nabrajam šta su sve morali raditi još kao djeca ( NE ZABORAVIMO DA SU SVI JOŠ TADA BILI MALOLJETNI... MALI JAKOV JE IMAO 10-11G!)
i svima njima 6 je draže lagati 1981, trpjeti torturu susjeda, milicije, udbe , doktora koji su ih pregledavali itd...1982. isto sve to , hapse se fra jozo zovko i 2 fratra ( križić, čuvalo zrinko?), osuđuju se na zatvorske kazne...ali to ništa ne može zaplašiti 6 malih lažljivaca??
i tako dalje sve te godine, nitko od njih nebi da prekine svu tu torturu, svu tu pokoru i muku....nijedan ZAČUDO RODITELJ NEBI USPIO DOBITI PRIZNANJE OD SVOGA DJETETA DA SU NAGOVORENI I DA LAŽU???...JADNI SU TI TI SVI RODITELJI AKO NISU USPJELI PRIDOBITI SVOJU ROĐENU DJECU da priznaju da su gospu izmislili
jeli vama ( crni barune, roza =sara, pronađen..) sve to logično i uopće praktički moguće??
zapitate li se vi ikada o svemu tome?