Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 16:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 12, 2015 10:17 

Jeremija je napisao/la:

Nema govora, ti sve zamiljaš u svijetu bajki, za tebe svijet živi u blagostanju, a ova zla u svijetu su odraz nečije mašte!
Gospa nas odavno poziva da je slijedimo i da na takav način možemo doživjeti Raj već ovdje na zemlji, samo što to tebi nije potrebno ti odavno živiš u svom raju mašte i bajki.

Ajde molim te, navedi mi jedno Ukazanje Majke Bozije,priznato od Kc di je Gospa bila obučena u crno, di je bila neurotična i luda da prostis,vristala,prijetila i mahala okolo velikim križem? Čekaj malo čovječe, Gospa je Kraljica Mira... Dubokog Božjeg Mira i kako.ona uopće može upast u takvo stanje da vriiiistiii???? Alooo?? Kakav to Raj na Zemlji može ta "Gospa"donit kad ona nema mira ni u Raju Nebeskom,po ovoj tvojoj priči?? (zna se ko nema mira u Vječnosti) I Gospa jako dobro zna šta je Kriz na kojem je Njen Sin trpija,da bi samo tako "mahala" okolo sa njim! Daj pogledaj malo šta pišeš...

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 10:23 

hrki je napisao/la:
ako oni ne lažu onda će dokazati da su vidioci lagali... ja neću biti u direktnoj gabuli jer ja nisam u nikakvu odnosu s vidiocima ni s lokalnim franjevcima!...bit ću indirektno u gabuli, ali ne direktno
ako se dokaže suprotno- da je Gospe bilo , onda su zovkić, bulat i b.perič u DIREKTNOJ i velikoj gabuli...trebati će objasniti sve te navode u Ogledalu pravde!...šta je istina, šta je poluistina , a šta je skroz izmišljeno ili nadodano
u najmanju ruku će trebati pokazati , kako to da ako su navodi iz OP dokazi da Gospe nema ( a većina vas se poziva na njih kao ključne dokaze) , kako to da se ipak Gospa ukazivala!

pa je te opet pitam , ako je to sve istina zašto se lokalni dušebrižnik nije potrudio da barem 1 popriča sa vinonicima svega toga
zašto nije prorašetao vidoce sa svim tim pitanjima iz cbisma i Ogledala pravde, sve to snimio i audio i vizualno ( danas je barem tehnika svima jako dostupna i jeftina) i svima urbi et orbi jednom dokazao da vidioci i lokalni franjevci lažu i izmišljaju Gospu!
to te ja pitam

Nitko tko osporava vjerodostojnost ukazanja ne bi bio ni u kakvoj nevolji ako bi papa potvrdio vjerodostojnost zato jer se tu radi o privatnoj objavi u koju nitko nije obvezan vjerovati, čak i kad je potvrđena od Crkve. Tako da kad bi nekim čudom papa potvrdio Međugroje kao autentično, biskup Perić, Zovkić i svi drugi, uključujući i nas na forumu, mogli bi i dalje mirne duše ne vjerovati u ta ukazanja i ne biti ni u kakvoj "direktnoj i velikoj gabuli".
S druge strane, ako bi papa proglasio da ukazanja nisu vjerodostojna, u gabuli bi bili svi koji bi išli protiv njegove riječi.

Velika je tu razlika. Crkva može potvrditi neko ukazanje kao autentično (kao npr. Fatimu i Lurd). Ta potvrda znači da Crkva dozvoljava hodočašća, čašćenje i širenje poruka. Dakle dozvoljava, a ne obvezuje.
Ako pak Crkva odredi da ukazanja nisu autentična, onda zabranjuje hodočašća, čašćenje i širenje poruka i ostalog vezanog uz to navodno ukazanje (npr. Palamar de Troyes). Tako da su oni koji ne vjeruju su u "boljoj" poziciji, jer nemaju što izgubiti.

A što se tiče Ogledala pravde, u njemu nema laži. Sve poruke, pisma, dopisi, dokumenti i analize tamo izneseni su stvarni i istiniti. Jedino što može biti pogrešno je način na koji su interpretirani. Jer vidimo da neki onu "Gospinu opomenu" interpretiraju kao očiti dokaz nevjerodostojnosti, a neki ju pravdaju na razne načine. Ali ta poruka je stvarna, to su potvrdili i sami vidioci, u više navrata. Isto je i s ostalim stvarima iznesenim u Ogledalu pravde.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 10:37 

Pronađena je napisao/la:
Samo oni koji su dobro upućeni u cjelokupni Međugorski Fenomen znaju unaprijed koji će biti konačni stav Crkve!
Sa puno odgovornosti tvrdim da Katolička Crkva neće nikada priznati Međugorska Ukazanja kao utentična!
Sve dosadašnje Poruke "Žene iz Vječnosti" nemogu stati u knjigu veličine Biblije.
U ostalom, Poruke same po sebe ujedinjuju sve vjere svijeta - u jednu vjeru.
Da podsjetim na prvi dan Ukazanja; Kada su djeca na brdu ugledala neobičnu žensku pojavu sa djetetom,jedna je djevojčica rekla; - "Eno Gospe!" Na sledeći dan Ukazanja, "Žena iz Vječnosti" se predstavlja i kaže; " Ja sam Kraljica Mira, Ja sam majka svih ljudi!!"
Vidite li razliku u ovome, naravno da nevidite kao što nevide mnogi koji se ne žele pokrenuti???????..

Jee, tako sam napisao, a da sam mislio da će vas to šokirati malo bi ublažio retoriku!
Nego, ostavimo se mnogih prepucavanja, dajmo se malo u budućnost ispred ovoga vremena.
Sve su prilike da će se međugorske tajne, njih 10, uskoro objaviti.
Evo, ja onako za sebe razmišljam što bi sve moglo biti obuhvaćeno tim tajnama'
Ne mogu se oteti ideji da bi neke od tajnih mogle tvrditi kako se u samoj blizini Međugorja nalazi onaj stvarni Biblijski Jeruzalem.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 10:45 

Jeremija je napisao/la:

Jee, tako sam napisao, a da sam mislio da će vas to šokirati malo bi ublažio retoriku!
Nego, ostavimo se mnogih prepucavanja, dajmo se malo u budućnost ispred ovoga vremena.
Sve su prilike da će se međugorske tajne, njih 10, uskoro objaviti.
Evo, ja onako za sebe razmišljam što bi sve moglo biti obuhvaćeno tim tajnama'
Ne mogu se oteti ideji da bi neke od tajnih mogle tvrditi kako se u samoj blizini Međugorja nalazi onaj stvarni Biblijski Jeruzalem.

Tuu smo dakle... evo sad bi Hrki malo bolje moga pogledat šta Jeremija priča.... Naime, jedna od 10 tajni bi tribala, po njegovoj teoriji, ukazivat na to da se Zavjetni Kovčeg nalazi u neposrednoj blizini Međugorja!! :oo :oo :mrgreen: :mrgreen:
eeejjj...blago nama!!!!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 10:59 

Roza je napisao/la:
.. po njegovoj teoriji, ukazivat na to da se Zavjetni Kovčeg nalazi u neposrednoj blizini Međugorja!! :oo :oo :mrgreen: :mrgreen:
eeejjj...blago nama!!!!

Dobro, ako sam ja u zabludi daj meti prosvijetli, gdje se nalazi po tebi??

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:00 

Roza je napisao/la:

Ajde molim te, navedi mi jedno Ukazanje Majke Bozije,priznato od Kc di je Gospa bila obučena u crno, di je bila neurotična i luda da prostis,vristala,prijetila i mahala okolo velikim križem? Čekaj malo čovječe, Gospa je Kraljica Mira... Dubokog Božjeg Mira i kako.ona uopće može upast u takvo stanje da vriiiistiii???? Alooo?? Kakav to Raj na Zemlji može ta "Gospa"donit kad ona nema mira ni u Raju Nebeskom,po ovoj tvojoj priči?? (zna se ko nema mira u Vječnosti) I Gospa jako dobro zna šta je Kriz na kojem je Njen Sin trpija,da bi samo tako "mahala" okolo sa njim! Daj pogledaj malo šta pišeš...

znači tebi je bitno jeli vrištala...ako je rekla tiho , žalosnim glasom onda je Gospa ipak moguća?
ja koliko se sjećam Gospa nije vrištala nego je sjetno, žalosno rekla što je rekla!...to postoji i u odličnoj knjizi 1000 susreta s Gospom...imate svi pdf izdanje s exdeo.com----Jeremija ili tko je spomenuo da je vrištala je krivo prenjeo...
i šta ćemo sada?...ako nije vrištala , možda je ipak Gospa
samo da još razjansimo...smije li Gospa (pa i teoretski samo ) ikako biti u crno obučena??...ili i to odmah dokazuje da nije Gospa u pitanju , negoli preobučeni demon!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:11 

Jeremija je napisao/la:
Dobro, ako sam ja u zabludi daj meti prosvijetli, gdje se nalazi po tebi??

Lokacija Zavjetne Skrinje uopće nije bitna, osim možda da zadovolji nečiju znatiželju! Čisto me ne zanima di je i ja nisam tvrdila da se igdi nalazi da bi mi ti postavlja takvo pitanje! Nisam jedna od onih koji oholo.misle za sebe da bi Bog baš njima u cijeloj povijesti pokaza gdje je!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:14 

hrki je napisao/la:

znači tebi je bitno jeli vrištala...ako je rekla tiho , žalosnim glasom onda je Gospa ipak moguća?
ja koliko se sjećam Gospa nije vrištala nego je sjetno, žalosno rekla što je rekla!...to postoji i u odličnoj knjizi 1000 susreta s Gospom...imate svi pdf izdanje s exdeo.com----Jeremija ili tko je spomenuo da je vrištala je krivo prenjeo...
i šta ćemo sada?...ako nije vrištala , možda je ipak Gospa
samo da još razjansimo...smije li Gospa (pa i teoretski samo ) ikako biti u crno obučena??...ili i to odmah dokazuje da nije Gospa u pitanju , negoli preobučeni demon!

Ja sam rekla da se Gospa ne može uopće dovest u takvo jedno stanje da vrišti... To jednostavno za mene nije normalno ako se zna da je Gospa Kraljica Mira! A kad vristis očito si u stanju dubokog nemira i nervoze... Smatram da Gospa nema takvih problema! A da je vristala Jeremija je reka... A ja smatram da je Gospa kao i ostali sveci,anđeli i svi na Nebu, dio Slave Bozije...i da crnina sa tom Slavom nema veze nikakve! Po tom,ne nikad nisam čula da je Gospa obučena u crno,niti smatram da je to prikladno! Niti je prikladno da Gospa mase okolo sa simbolom Patnje svoga Sina!

Zadnja izmjena: Roza; Uto svi 12, 2015 11:19; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:17 

UporanBudi je napisao/la:
Nitko tko osporava vjerodostojnost ukazanja ne bi bio ni u kakvoj nevolji ako bi papa potvrdio vjerodostojnost zato jer se tu radi o privatnoj objavi u koju nitko nije obvezan vjerovati, čak i kad je potvrđena od Crkve. Tako da kad bi nekim čudom papa potvrdio Međugroje kao autentično, biskup Perić, Zovkić i svi drugi, uključujući i nas na forumu, mogli bi i dalje mirne duše ne vjerovati u ta ukazanja i ne biti ni u kakvoj "direktnoj i velikoj gabuli".
S druge strane, ako bi papa proglasio da ukazanja nisu vjerodostojna, u gabuli bi bili svi koji bi išli protiv njegove riječi.

Velika je tu razlika. Crkva može potvrditi neko ukazanje kao autentično (kao npr. Fatimu i Lurd). Ta potvrda znači da Crkva dozvoljava hodočašća, čašćenje i širenje poruka. Dakle dozvoljava, a ne obvezuje.
Ako pak Crkva odredi da ukazanja nisu autentična, onda zabranjuje hodočašća, čašćenje i širenje poruka i ostalog vezanog uz to navodno ukazanje (npr. Palamar de Troyes). Tako da su oni koji ne vjeruju su u "boljoj" poziciji, jer nemaju što izgubiti.

A što se tiče Ogledala pravde, u njemu nema laži. Sve poruke, pisma, dopisi, dokumenti i analize tamo izneseni su stvarni i istiniti. Jedino što može biti pogrešno je način na koji su interpretirani. Jer vidimo da neki onu "Gospinu opomenu" interpretiraju kao očiti dokaz nevjerodostojnosti, a neki ju pravdaju na razne načine. Ali ta poruka je stvarna, to su potvrdili i sami vidioci, u više navrata. Isto je i s ostalim stvarima iznesenim u Ogledalu pravde.

biskup perić, zovkić , bulat i ostali biskupijski svećenici koji su pisali protiv vidioca, Međugorja i indirektno ili direktno osuđivali franjevce da su nagovorili dhecu da lažu u vezi Gospe bi definitivno bili u gabuli
jer su pogriješili u masu stvari...nisiu proveli valjano istražni postupak ,a donosili su dalekosežne zaključke koji ne proglašavaju samo vidioce lažovima, nego i sve franjevce koji pristaju uz fenomen Međugorja!...franjevci su više puta bili prozvani i javno da manipuliraju vidiocima , da im pišu ili redigiraju poruke itd
znači, ako ti vodiš privatni rat preko Gospinih leđa koju je Bog poslao na zemlju, da preko Gospe riješavaš tzv. hercegovački slučaj onda si u velikoj gabuli
ako je Bog poslao Gospu u Međugorja, onda ima velikh razloga zašto!!!

ako je svjesno trnem proročkoga duha ,a da ga ne provjeravam kako piše u poslanici Solunjanima, onda je svojom nemarnošću, svoom pristranošću i zasljepljenošću sigurno ne postupam dobro...niti sa aspekta morala, niti humanosti, niti pravednosti niti kanonskog prava koje zahtjeva da se stvar dobro ispita od strane lokalnog biskupa...više puta sam naveo da svaki kriminalac ( pa tako i navodni lažovi ,njih 6)ima pravo da da NEPOSREDNO svoj iskaz pred svakom pravosudnom instancom ( i policiji, i istražnom suci, i samom sudu...s time da ako se mijenja sudac ili sudsko vijeće, tada okrivljenik ima pravo opet ispočetka dati obranu pred novim sucem,a novi sudac ima obvezu-ne pravo, nego baš obvezu! opet otvoriti raspravu , a ne samo da koristi ranije zapisnike,odluke , dokumente isl.!)
isto tako i u ovako složenim crkvenim pitanjima, mističnim fenomenima , lokalni biskup ima obvezu da sam temeljito provede istragu, a ne da samo koristi ranije zapisnike i odluke!...većini je znano da biskup perić nikada nije popričao ni s jednim ( brojkom 0) vidiocem?? :shock:

što se tiče nevezanosti za vjerovanje u Međugorje:
istina je nisi dužan vjerovati...ali ako Bog šalje Gospu u međugroje i daje preko vidioca poruke svijetu, onda tko sam ja da sudim Boga zašto to radi, kada imamo polog vjere koji je završen smrću zadnjeg apostola??

zašto je Bog onda slao Gospu u fatimu, lurd, akitu , laos itd....jel ti to tvrdiš da je Bog u ovim priznatim ukazanjima bespotrebno slao Gospu i davao poruke svijetu? :!: :idea: ...reci mi zašto je slao kada je to po tebi nepotrebno?

jel ti to hoćeš reći da imamo sveto pismo, tradiciju , nauk KC-učiteljstvo i da nam ukazanja nisu potrebna!
odnosno da ti , lokalni biskup itd znate bolje od Boga da li treba vršiti neki mistični fenomen na zemlji
...jer , čemu to...imamo polog vjere, učiteljstvo ,crkvu...šta će nam privatne objave...jel tako?

Zadnja izmjena: hrki; Uto svi 12, 2015 11:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:25 

Oni kažu 10 godina prije hrvatske neovisnosti (25.6.1991). Pa što onda nije došla Gospa u Hrvatsku nego u BiH?
Louis Belanger je kao jedan od argumenata za nevjerodostojnost "Gospe" naveo i činjenicu da se ponaša poprilično nacionalistički :D

Upravo to...rat u BIH je strpan od strane "Gospe" u isti koš kao i rat u RH. Time Gospa kao da ne poznaje "teren" ili ga pak poznaje te želi nagovijestiti skoro pripajanje Međugorja (H-B ili možda i cijele BIH???) Hrvatskoj.
Tko bi rekao da će se i Gospa okušati u politici...samo podjela BIH između Franceka i Slobe nije uspjela. Time je pseudoargument (10 godina prije rata) na kraju postao protuargument onih koji ga zastupaju :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

Naslov: ogledalo pravde
PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:37 

a kako ti znaš da je SVE iz OP ( posljedično i iz cbisma ) , baš sve istinito?
jesi li ti bio autor te knjige pa sve točno znaš?
ti si dijacezenski svećenik od dolje ili...?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:41 

Crni Barun je napisao/la:
Upravo to...rat u BIH je strpan od strane "Gospe" u isti koš kao i rat u RH. Time Gospa kao da ne poznaje "teren" ili ga pak poznaje te želi nagovijestiti skoro pripajanje Međugorja (H-B ili možda i cijele BIH???) Hrvatskoj.
Tko bi rekao da će se i Gospa okušati u politici...samo podjela BIH između Franceka i Slobe nije uspjela. Time je pseudoargument (10 godina prije rata) na kraju postao protuargument onih koji ga zastupaju :wink:

ha , sada shvaćam...to što je Gospa jednom bila obučeno u crno...to znači da je bila ustaški obučena u crno...još jedan dokaz da je bila na liniji nacionalizma, jel tako?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:45 

hrki je napisao/la:

ha , sada shvaćam...to što je Gospa jednom bila obučeno u crno...to znači da je bila ustaški obučena u crno...još jedan dokaz da je bila na liniji nacionalizma, jel tako?

Blago tebi sa takvim zaključcima i stavljanjem riječi u usta svakome... Neću ponavljat opet jer sam jasno napisala šta mislim... A volila bi da mi objasniš, kako to Gospa mase okolo sa Krizom?? Kako je to normalno i dolično!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:50 

Roza je napisao/la:

Gospa nije uopće mahala križem...križ ( crni križ) je bio samo iza nje
ako ti ne shvaćaš simboliku crnog križa to je tvoj problem
ako ti unaprijed određuješ kako Gospa mora biti obučena to je tvoj problem
ako ti određuješ unaprijed da li je hereza da Bog i Gospa u nekoj viziji pokažu crni križ to je tvoj veliki problem...
šta da ti kažem dalje...to su toliko trivijalne stvari koje ti spominješ, da uopće neznam treba li se osvrtati na njih?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:53 

Ja nisam spomenila ništa, nego Jeremija, a ja sam se nadovezala na njegov post... Koji si ti očito smatra ispravnim, da si ga odlucija branit... A sad tvrdis da nije mahala, nije vrištala, nije ništa od navedenog...jer naravno to nije normalno! Al nisi se sitija reć da nije normalno Jeremiji koji je sve to napisa...
Naravno gurate priču i podrzavate se dok ide...kad ne ide...Onda ništa nije bilo i nije se dogodilo!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata