Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 17:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:57 

Roza je napisao/la:

Blago tebi sa takvim zaključcima i stavljanjem riječi u usta svakome... Neću ponavljat opet jer sam jasno napisala šta mislim... A volila bi da mi objasniš, kako to Gospa mase okolo sa Krizom?? Kako je to normalno i dolično!

lako je uočljiva moja ironija, cinizam i nadovezivanje na ranije gluposti oko nacionalističkoj Gospi od CB...daješ pravo valjda i meni koji sam više manje ozbiljan i neciničan , da se i ja malo našalim ili budem cinik :))

na mahanje sam ti poslije odgovorio...opet ponavljam: mahanja križem nije bilo?
a i da je bilo , kakav je to dokaz....kako ti samo unaprijed određuješ šta Gospa može a šta ne činiti?
ti si doktor teologije, profesor mistične teologije ili šta već?
moje je mišljenje da si kateheta...ala sara?
da li zbilja misliš da imaš dovoljno znanja iz mistične teologije da znaš kakve vozije smiju biti a kakve ne :?: :!:

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 11:59 

Roza je napisao/la:
Ja nisam spomenila ništa, nego Jeremija, a ja sam se nadovezala na njegov post... Koji si ti očito smatra ispravnim, da si ga odlucija branit... A sad tvrdis da nije mahala, nije vrištala, nije ništa od navedenog...jer naravno to nije normalno! Al nisi se sitija reć da nije normalno Jeremiji koji je sve to napisa...
Naravno gurate priču i podrzavate se dok ide...kad ne ide...Onda ništa nije bilo i nije se dogodilo!

pa znam da je to on reka, ali ti ti to spominješ to kao dokaz da radi toga nije Gospa u pitanju , jer da je Gospa onda ne bi mahala križem?
odakle ti znaš i određuješ Gospi šta bi ona smjela a što ne???
bez uvrede, ali tako se postavljaš

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 12:03 

Pronađena je napisao/la:
Kao sto se vjerovatno ne sjecas jer te nije ni briga.,prije nekiliko stranica sam ti napisala ako Crkva prizna Medugorje da mi nebi bio problem priznat da sam zavedena od medija...itekako sam ja svjesna toga da mediji krivo prenose neke stvari...al bas zato sam ti u nekoliko navrata napisala da je Jeremija osobno upoznat s bekim stvarima i da je on sam za poruku,sve su vjere pred Bogom iste rekao da je ustina i naravno pojasnio je kako samo on to zna....
Druga stvar,recenice na koje se ja cupam se nalaze na stranici most-duv.nadbiskupije a ne u leksikonu babe Mande...ako lazu biskupi i te njihove komisije u dosta dosta svecenika koji se izjasnjavaju na toj stranici pA u nadbiskupi,onda lazem i ja....
Al realno...ja se povodim za Crkvom i nhenim sluzbenim stranicama...ako oni lazu njihov problem! Ako laze BKJ njihov problem...ako slaze i papa Franjo opet njihov problem.
Al ako oni ne lazu...ti onda imas veliki problem i samo je tvoj!

opet ti ponavljam...tebi nisu zaveli mediji nego drugi izvori
to sam ti jednom rekao,a i ti sama si se više puta pozivala na druge važnije izvore,a ne medije
btw, mediji su pola/pola...nitko ne strši posebice pa da bi nas mediji posebice naveli da vjerujemo u Gospu

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 12:05 

hrki je napisao/la:

lako je uočljiva moja ironija, cinizam i nadovezivanje na ranije gluposti oko nacionalističkoj Gospi od CB...daješ pravo valjda i meni koji sam više manje ozbiljan i neciničan , da se i ja malo našalim ili budem cinik :))

na mahanje sam ti poslije odgovorio...opet ponavljam: mahanja križem nije bilo?
a i da je bilo , kakav je to dokaz....kako ti samo unaprijed određuješ šta Gospa može a šta ne činiti?
ti si doktor teologije, profesor mistične teologije ili šta već?
moje je mišljenje da si kateheta...ala sara?
da li zbilja misliš da imaš dovoljno znanja iz mistične teologije da znaš kakve vozije smiju biti a kakve ne :?: :!:

Kao prvo..ja nisam dokazivla ništa već iznosila svoje mišljenje... I dalje se držim toga da za Gospu takve stvari, ako ih je bilo,nisu dolicne! A kako se Gospa ponasala,kakva je bila, iako sturo opisano nam je u Bibliji... A to je jedan duboki duhovni mir,i potpuno ponizno predanje Bogu... To je trpljenje skupa sa Isusom na Kalvariji... I iz toga mogu zaključit da Gospa Križ ne bi tako nedostojno i bez poštovanja držala i prema njemu se ophodila... A kakav kateheta,Bog ti pomoga...nisi ni blizu! :DD

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 12:34 

evo nek se zna kako je točno bilo...znam da mnogi negatori , nisu pročitali ni osnovne stvari vezano za ukazanje...opet za početak preporučujem knjigu Vicke i fra janka bubala: 1000 susreta s Gospom
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... ruke/uvod/

Treći dan

Dana 26. lipnja 1981. djeca su jedva dočekala ono isto vrijeme, oko 18 sati, kad im se Gospa prije ukazivala. Pošla su opet prema istom mjestu, da se s njom sretnu. Bila su vrlo radosna, ali je ta radost bila malo pomiješana sa strahom zbog nesigurnosti što će sve od toga biti. Unatoč svemu tome, djeca su osjećala da ih neka nutarnja sila privlači Gospi.

Ubrzo je, dok su djeca još bila na putu, triput bljesnulo svjetlo. To je i njima i ostalima, koji su ih pratili, bio znak gdje je Gospa. Taj se put ukazala nešto naviše nego prijašnjih dana. U to je jedan čas Gospe nestalo. Ali, kad su djeca počela moliti, ona se ponovno pojavila. I tada je bila divna, vedra, vesela i nasmijana.

Još na polasku od kuće, na poticaj starijih žena, jedan je čovjek iz pratnje, koja se s djecom uputila na mjesto ukazanja, ponio sa sobom blagoslovljene vode, da bi djeca njome poškropila prikazu i tako se osigurala od sotone. Kad su bili s Gospom, Vicka je uzela te vode i njome je poškropila govoreći: "Ako si Gospa, ostani s nama; ako nisi, idi od nas! " Gospa se na to samo nasmiješila i ostala s djecom. Tada ju je Mirjana još upitala kako joj je ime, a ona je odgovorila: "Ja sam Blažena Djevica Marija."

Toga istog dana, na silasku djece s Podbrda, Gospa se još jednom ukazala, ali samo Mariji, i rekla: "Mir, mir, mir - i samo mir!"Iza nje je bio križ. Uz to je kroz plač dvaput ponovila: "Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a i između ljudi! " To mjesto nalazi se otprilike na polovici puta uspinjanja prema mjestu ukazanja.

samo da priupitam Crnog barona...ovo što stranica medjugorje.hr (valjda to franjevci uređuju?)ima sufiks HR, a ne BA...jel i to dokaz nacionalizma lokalnih franjevaca koji stavljaju hr, a ne ba na stranicu?
da ih prijavimo nadležnima za to?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 12:52 

Roza je napisao/la:
...
Ja sam rekla da se Gospa ne može uopće dovest u takvo jedno stanje da vrišti... To jednostavno za mene nije normalno ako se zna da je Gospa Kraljica Mira! A kad vristis očito si u stanju dubokog nemira i nervoze... Smatram da Gospa nema takvih problema! A da je vristala Jeremija je reka... A ja smatram da je Gospa kao i ostali sveci,anđeli i svi na Nebu, dio Slave Bozije...i da crnina sa tom Slavom nema veze nikakve! Po tom,ne nikad nisam čula da je Gospa obučena u crno,niti smatram da je to prikladno! Niti je prikladno da Gospa mase okolo sa simbolom Patnje svoga Sina!

Meni nije čudno što Nebeska Majka često pati zbog nas! U jednoj je poruci rekla: "Draga dijeco, kad bi samo znali koliko Bog pati zbog vas i vaših grijeha...?"

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 12:53 

hrki je napisao/la:
evo nek se zna kako je točno bilo...znam da mnogi negatori , nisu pročitali ni osnovne stvari vezano za ukazanje...opet za početak preporučujem knjigu Vicke i fra janka bubala: 1000 susreta s Gospom
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... ruke/uvod/

Treći dan

Dana 26. lipnja 1981. djeca su jedva dočekala ono isto vrijeme, oko 18 sati, kad im se Gospa prije ukazivala. Pošla su opet prema istom mjestu, da se s njom sretnu. Bila su vrlo radosna, ali je ta radost bila malo pomiješana sa strahom zbog nesigurnosti što će sve od toga biti. Unatoč svemu tome, djeca su osjećala da ih neka nutarnja sila privlači Gospi.

Ubrzo je, dok su djeca još bila na putu, triput bljesnulo svjetlo. To je i njima i ostalima, koji su ih pratili, bio znak gdje je Gospa. Taj se put ukazala nešto naviše nego prijašnjih dana. U to je jedan čas Gospe nestalo. Ali, kad su djeca počela moliti, ona se ponovno pojavila. I tada je bila divna, vedra, vesela i nasmijana.

Još na polasku od kuće, na poticaj starijih žena, jedan je čovjek iz pratnje, koja se s djecom uputila na mjesto ukazanja, ponio sa sobom blagoslovljene vode, da bi djeca njome poškropila prikazu i tako se osigurala od sotone. Kad su bili s Gospom, Vicka je uzela te vode i njome je poškropila govoreći: "Ako si Gospa, ostani s nama; ako nisi, idi od nas! " Gospa se na to samo nasmiješila i ostala s djecom. Tada ju je Mirjana još upitala kako joj je ime, a ona je odgovorila: "Ja sam Blažena Djevica Marija."

Toga istog dana, na silasku djece s Podbrda, Gospa se još jednom ukazala, ali samo Mariji, i rekla: "Mir, mir, mir - i samo mir!"Iza nje je bio križ. Uz to je kroz plač dvaput ponovila: "Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a i između ljudi! " To mjesto nalazi se otprilike na polovici puta uspinjanja prema mjestu ukazanja.

samo da priupitam Crnog barona...ovo što stranica medjugorje.hr (valjda to franjevci uređuju?)ima sufiks HR, a ne BA...jel i to dokaz nacionalizma lokalnih franjevaca koji stavljaju hr, a ne ba na stranicu?
da ih prijavimo nadležnima za to?

Po ovome je Jeremija još najveći negator M. Jer izmislja stvari koje ne postoje i očito zavarava sve prisutne... Samo što ga ti zdušno branis, a ne vidiš da covik doslovno sa nekim svojim izjavama ukopava M.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 12:59 

Roza je napisao/la:

Po ovome je Jeremija još najveći negator M. Jer izmislja stvari koje ne postoje i očito zavarava sve prisutne... Samo što ga ti zdušno branis, a ne vidiš da covik doslovno sa nekim svojim izjavama ukopava M.

moguće je da piše po sjećanju...pa detalje zaboravi...i ja i svi mi nekada nešto izokrenemo i nadodamo
ja njega ne branim
nego , pobijam tvoje trivijalne zaključke na koje se ti pozivaš kao tobožnje dokaze da to ne može biti Gospa

zašto Gospa ne bi mogla pokazati križ, biti u crnom ili čak mahati križem??
jer , to su tvoji protuargumenti, kao dokazi protiv

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:01 

Crni Barun je napisao/la:
Sad sam maloprije pročitao članak u Večernjem gdje piše da Tito nije bio Tito. Hrki me prvo citira 3x pa 2x po 2x...ma sve je to simbolikom povezano s Međugorskim fenomenom! :mrgreen:

ne čudi me da te gluposti čitaš...ti si prikriveni titov obožavatelj :mrgreen: ...tako ispada kad ga toliko spominješ
i još ga hvališ da su njemu svi živi bili na sprovodu, čak i iz KC,a Tuđmanu nije bio nitko iz vaticana?

možda da staviš zvjezdu na kapu,a ne orla?? :idea:

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:05 

Roza je napisao/la:

Lokacija Zavjetne Skrinje uopće nije bitna, osim možda da zadovolji nečiju znatiželju! Čisto me ne zanima di je i ja nisam tvrdila da se igdi nalazi da bi mi ti postavlja takvo pitanje! Nisam jedna od onih koji oholo.misle za sebe da bi Bog baš njima u cijeloj povijesti pokaza gdje je!

Postoji knjiga i teorija koja upućuje na zaključke da bi se Zavjetna škrinja trebala nalaziti u blizini Međugorja. Knjiga se zasniva na Povijesnim činjenicama i kad bi to bila stvarno istina; - e, onda me znam bili itko više tražio neke komisije i njihova mišljenja?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:07 

Jeremija je napisao/la:

Postoji knjiga i teorija koja upućuje na zaključke da bi se Zavjetna škrinja trebala nalaziti u blizini Međugorja. Knjiga se zasniva na Povijesnim činjenicama i kad bi to bila stvarno istina; - e, onda me znam bili itko više tražio neke komisije i njihova mišljenja?

Da,znam... Troja nije u Troji... Nemam komentara! očito svašta čitas i progutas!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:13 

Roza je napisao/la:
...

Dobro je Hrki rekao, često prizivam sjećanja i ne vodim računa što je službeno zapisano. Ovo što Hrki navodi u fra. Jankovoj knjizi stvarno je tako. Ja se sjećam da sam tih godina jedne prilike sjedio sa bratom male Marije koja je imala to viđenje, - potvrdio mi je to isto što piše ali i jošmnogo toga što ne želim reći. Ipak postoji ono što ide u svijet i nešto što ostaje među najbližim oko vidioca.
Nemoj sad da ti i ovo bude razlog pa da napadaš, ono tipa,...kakva je ta i ta koja sve ne objavljuje.....
Zato što ne shvaćate one najjednostavnije poruke, zato se čeka i za gospinim životopisom...i sa velikim Znakom na mjestu prvih ukazanja .... i sa 10 tajni koje će objaviti bezuvjetno svećenik nakon 7 dana posta o kruhu i vodi....

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:16 

Ne shvaćam, šta ti je potvrdio??? Lokaciju Zavjetne Skrinje?
Ne krivo sam vidila, potvrdija ti je to Marijino ukazanje?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:19 

Čekaj glupa sam sad.... Šta je potvrdija...??? Da je ukazanje bilo onako kako je opisano u knjizi 1000 susreta... Ili nešto drugo?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 13:23 

A jeste se raspisali, dva sata me nema kad ono dvije nove stranice :D

Dakle, ne, nisam biskupijski svećenik od doli ili od igdje drugdje. Napisao sam da su dokumenti, izjave i analize korištene u Ogledalu pravde istiniti, zato jer se pozivaju na više raznih izvora koji ih potvrđuju, bilo da se radi o svjedocima, samim vidiocima ili fratrima. Znači, nitko ne spori da su franjevci neposlušni, da je Gospa prijetića biskupu i sve ostale stvari o kojima se piše u Ogledalu pravde. Dakle to je istinito, dogodilo se. Jedino što može biti pogrešno u OP su zaključci koje ordinarijat donosi na temelju tih dokumenata, izjava i ostaloga. Znači nije biskup Perić sa suradnicima krivotvorio dokumente i izmišljao izjave da bi pokazao da je u pravu, nego je naprosto temeljem brojnih izjava(od Zovkića do franjevaca i vidioca) i prikupljenih dokumenata (Vickin dnevnik, pisma, ona Ivanova kuverta itd.), kao i raznih knjiga (Laurentin, Bubalo itd.) donio zaključak da ukazanja nisu stvarna. Nepošteno je prema biskupu tvrditi da je lagao ili vrijeđao, nije.

A što se tiče ovog s ispitivanjem vidioca, jer i kriminalce se ispita prije presude, tri komisije s istim zaključkom ("non constant de supernaturalitate") nisu dovoljni?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata