UporanBudi je napisao/la:
Zaboravio sam odgovoriti na hrkijevo zgražanje nad time da nam ukazanja nisu potrebna. Upravo tako, privatne objave, pogotovo one nepotvrđene, po definiciji nisu potrebne za spasenje. Naravno, one itekako mogu pomoći u održavanju duhovnog života, rastu krjeposti i vjere, i obraćenju, ali nisu neophodne. Dovoljni su ti "samo" sv. Pismo i tradicija Crkve, uz obdržavanje Božjih i Crkvenih zapovijedi. Netko će primiti milost moleći krunicu Božanskog milosrđa, netko drugi moleći fatimske molitve, a netko možda nikad neće ni čuti za njih, ali svejedno može biti spašen. Privatne objave baš zato što su privatne nisu nužne za spasenje.
Nisam mislio da su ukazanja potrebna praktičnim katolicima kao što si ti
Govorio sam načelno u ovome smislu:
ako Bog negdje šalje Gospu u nekom ukazanju i daje preko nje poruke svijetu , vjernicima ,nevjernicima (ponekad i samoj Crkvi), onda ja , ti i nitko ne može reći šta će nam to, to nam ne treba...što Bože šalješ Gospu kada imamo javnu objavu staru 2 milenija!
znači, ako Bog negdje daje posebne ( privaten) objave onada ima itekako razloga zašto ih daje!Tko sam ja , ti ili xy da kaže da svijetu nije potrebna nikakva takva objava
ako si vidio u početku tvoga ranijeg posta, ja sam se s tobom složio...posebne -privatne objave nisu potrebne praktičnom , dobrom vjerniku da se spasi!
znači slažem se u tom dijelu s tobom!
ali Bog ne cilja samo na ljude poput tebe!...shvati da kod posebnih objava, Gospinih ukazanja Bog cilja na milujune drugih kojima su te objave potrebne...da ih nema takvi nikada nebi se obratili, nikada prešli na katoličanstvo -krstili se isl.
mnogi nominalni katolici, katolici na papiru koji bi ili su već otpali od vjere ,mogu kroz takva ukazanja biti vraćeni na pravi put...da opet postanu PRAKTIČNI katolici isl.
Znači, nemojmo na te mistične fenomene gledati uskogrudno...ono tipa, ja sam dobri katolik, poznam nauk KC , meni ne trebaju nikakve Gospe i ukazanja
ponavljam opet, ne trebaju tebi, ali stotinama, možda i milijunima trebaju
VALJDA BOG ZNA BOLJE OD NAS OGRANIČENIH LJUDI KOJI SU DOSEZI I PLODOVI NJEGOVOG NEBESKOG , IZVANREDNOG INTERVENIRANJA NA ZEMLJI
Dragi brate u Kristu , o tome se radi...