Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 09:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri svi 20, 2015 08:18 

Biskup Žanić je promijenio mišljenje nakon što su mu "vidioci" zaprijetili, tj. nakon što je navodna Gospa podržala neposlušnost, što prava Gospa nikada ne bi učinila. Tako da nije biskupa opterećivao hervegovački slučaj, nego vidioce i fratre koji su Gospinim imenom opravdavali svoje grijehe.

Nije istina...zaprijetilo mu je pored UDBE i 12 dijac.svećenika iz mostara i 2 franjevca , on je bio dođoš iz splita i nije bio skroz prihvaćen itd.-...išao je linijom manjeg otpora , nije htio ići kao pridošlica na nož sa domaćim dijac. svećenicima

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 09:58 

Nije istina...zaprijetilo mu je pored UDBE i 12 dijac.svećenika iz mostara i 2 franjevca , on je bio dođoš iz splita i nije bio skroz prihvaćen itd.-...išao je linijom manjeg otpora , nije htio ići kao pridošlica na nož sa domaćim dijac. svećenicima

Postao je sumnjičav nakon prijetnji od strane vidioca, ali je ipak htio ostati objektivan pa je sazvao komisiju koja se nekoliko godina bavila tim slučajem, a koja je rezultirala njegovom propovijedi u Međugorju u kojoj je odbacio vjerodostojnost ukazanja. Da je bila samo stvar udbe, onda bi valjda nakon raspada Jugoslavije promijenio mišljenje. Ali javna je tajna da je režim bio pasivan prema Međugorju jer su im se sviđali prihodi od turizma.

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 10:32 

znači , ako gledamo da je međ. od Boga, kao što mnogi gledaju,onda ono može učiniti jako puno...plodovi su sada već primjetni...osnivaju se mnoge molitveme skupine, duhovni susreti, seminari...oaze mira po cijelom svijetu...samo u USA je osnovano na stotine molitvenih skupina, centara mira koji se temelje na fenomenu Gospe međugorske :)) ...BOGU HVALA NA TOME

žalosno.... ako možeš pročitat između redaka ovo što si napisao...onda ćeš svatit o čemu ti pričam...

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 10:47 

http://glasbrotnja.net/religija/hrvatim ... -u-svijetu

Prenosimo vam cijenjeni čitatelji poruku od don Stefana Gobbia tijekom njegova posjeta Hrvatskoj u rujnu 1996. gdje je održao i svetu misu u zagrebačkoj katedrali zajedno sa uzoritim Kardinalom Kuharićem.

Ne boj se malo stado

“Kako sam zadovoljna Cenakulom što si ga ovdje imao sa svećenicima i vjernicima moga Pokreta kojem je predsjedao Kardinal Nadbiskup koga veoma ljubim i štitim.

No ovu se Naciju moj Protivnik razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira. Ali sad vas očekuju još veće muke.

– Ne boj se malo stado. Ocu Nebeskom se svidjelo dati vam kraljevstvo mog Bezgrješnog Srca.

Ja sam vam se očitovala i vi ste prihvatili s velikodušnošću moje male djece.

Sada vas mogu povesti, kao nebeska vrtlarica u svjetlom vrtu vaših duša, na put čistoće, ljubavi i svetosti, vježbom svih kreposti koje su mi drage.

Tako vas svaki dan predajem kao žrtve zadovoljštine Božjoj Pravdi kako bi (Bog) mogao izliti na svijet pročišćujući milost svoga Božanskog milosrđa.

Ne boj se malo stado. Vaša nebeska Majka udijelila vam je dar da se okupite sa svih strana u Njezinu pobjedničku četu.

Došao je čas odlučujuće bitke.

Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će(svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje.

Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.

Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi.

On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. Isus želi biti od vas proslavljen.

Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti.

Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; Vi ste duboka radost njegova božanskog Srca.

Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla.

Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco.

Ono što se dogodilo u ovoj Naciji postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i Papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi.

Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile.
Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.

Tako će biti za čitavo čovječanstvo. Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.

Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrešnog srca u svijetu.”

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 10:48 

žalosno.... ako možeš pročitat između redaka ovo što si napisao...onda ćeš svatit o čemu ti pričam...

Šta se ima čitati između redova: moli , posti i obrati se ...to ti je skoro sva teološka znanost :))
manimo se puke filozofije i racionalizacije...tu nema plodova

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 11:13 

Šta se ima čitati između redova: moli , posti i obrati se ...to ti je skoro sva teološka znanost :))
manimo se puke filozofije i racionalizacije...tu nema plodova

...kaže osoba koju zanima odnos božje milosti i slobode... :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 11:21 

Postao je sumnjičav nakon prijetnji od strane vidioca, ali je ipak htio ostati objektivan pa je sazvao komisiju koja se nekoliko godina bavila tim slučajem, a koja je rezultirala njegovom propovijedi u Međugorju u kojoj je odbacio vjerodostojnost ukazanja. Da je bila samo stvar udbe, onda bi valjda nakon raspada Jugoslavije promijenio mišljenje. Ali javna je tajna da je režim bio pasivan prema Međugorju jer su im se sviđali prihodi od turizma.

početno je bila i udba i neprihvaćanje od domaćih petrovaca!
do 1992. se biskup dovoljno iskompromitirao i zauzeo tvrdi , definitivan stav, da nije (sve da je htio) promijeniti mišljenje 1992 dolaskom rata...osim toga1992.ili 3. odlazi u mirovinu i stvar prepušta drugom biskupu

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 11:35 

početno je bila i udba i neprihvaćanje od domaćih petrovaca!
do 1992. se biskup dovoljno iskompromitirao i zauzeo tvrdi , definitivan stav, da nije (sve da je htio) promijeniti mišljenje 1992 dolaskom rata...osim toga1992.ili 3. odlazi u mirovinu i stvar prepušta drugom biskupu

i koliko je ono komisija reklo da nije dokazana autentičnost ukazanja? Koliko je ljudi prisustvovalo tim komisijama? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 11:52 

i koliko je ono komisija reklo da nije dokazana autentičnost ukazanja? Koliko je ljudi prisustvovalo tim komisijama? :wink:

politika nezamjeranja i solidarnosti s lokalnim biskupom :;
politika!

osim toga, u cijelu se priču utrpao tzv. hercegovački slučaj...neposlušnost franjevaca itd... nametnuo se stav da ako se stane na stranu Gospe m. , da se staje na stranu franjevaca, akontra dijacezenskih svećenika!!
otuda svi dalji zaključci .. neka bude status quo

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 12:03 

politika nezamjeranja i solidarnosti s lokalnim biskupom :;
politika!

osim toga, u cijelu se priču utrpao tzv. hercegovački slučaj...neposlušnost franjevaca itd... nametnuo se stav da ako se stane na stranu Gospe m. , da se staje na stranu franjevaca, akontra dijacezenskih svećenika!!
otuda svi dalji zaključci .. neka bude status quo

zaboravio si dodati da masoni vladaju svijetom, da obitelj Rotšild drži banku u kojoj Vatikan ima svoje novce, da su sve vođe svijeta s papom reptiloidi i da su jezuitske ubice potopile Titanik!
Evo i izvora koji to potvrđuje: http://www.svet.rs/strani-svet/planeta/ ... -potopljen

Pa dobro onda...zašto uopće hrki vjeruješ u KC kada je po tebi trula toliko da ni ukazanje neće priznati? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 12:32 

zaboravio si dodati da masoni vladaju svijetom, da obitelj Rotšild drži banku u kojoj Vatikan ima svoje novce, da su sve vođe svijeta s papom reptiloidi i da su jezuitske ubice potopile Titanik!
Evo i izvora koji to potvrđuje: http://www.svet.rs/strani-svet/planeta/ ... -potopljen

Pa dobro onda...zašto uopće hrki vjeruješ u KC kada je po tebi trula toliko da ni ukazanje neće priznati? :wink:

koje to ima veze?
ti hoćeš reći da je politika u rh i bih nepogrešiva??...na čemu temeljiš svoj stav?
ti si neki moderator ili blizak njima na ovome forumu, jel tako?...šta možemo očekivati od tebe nego bezrezervnu podršku politici biskupa , kakva god da je bila ili je:;
ako je netko moderator isl. na forumu mora biti na liniji..barem mainstream :; ...ne smiješ ti puno iskakati izvan zadanih okvaira , jel tako?
meni je to sve jasno

srećom, vjernici širom svijeta ne ulaze u politiku lokalnog biskupa , hercegovačkog slučaja otprije i pritisaka i ucjena lokalne tajne službe-UDBE
njima je to strano, nepoznato i nebitno...oni se povode onim što im savjest , srce i duh kaže, a oni svim tim milijunima širom svijeta kažu :
vidioci ne mogu lagati svijet 34 godine, baš svih 6 vidioca...svi doktori i znanstvenici koji su ih proučavali su rekli da su zdravi, da ne lažu i da nešto vide u ekstazi ( osim onog tvoga karate majstora, vozača sa YT koji je izveo primitivan pokus nabadanja prstima)
poruke koje Gospa daje su katoličke, pedagoške i duhovne....ljudima je to dovoljno da se obrate ili barem bore da krenu nabolje
politikantstvo vjernike ne zanima...ti i tebi slični možete tupiti o politici , i tupiti da je biskup perić odličan i bezgrešan glede GM,ali to ljudi ne vjeruju ili ih uopće ne zanima...ljude zanima poruka, duh...sve drugo su tlapnje i nagađanja
osim toga, DA JE STVAR TAKVA KAKVOM JU JE PRIKAZIVAO POK. B. ŽANIĆ I BISKUP PERIČ, ONDA BI VATIKAN DAVNO ZAKLJUČIO STVAR I STAO DEFINITIVNO NA STRANU B.PERIĆA!
OVAKO , JASNO JE DA VATIKAN NE VJERUJE ( BAREM NE SKROZ) BISKUPU (BISKUPIMA) GLEDE GOSPE M. I NE ZAKLJUČUJE STVAR
DA JE DOKAZANO DA VIDIOCI NEMAJU EKSTAZE ( KAKO TI TUPIŠ ) , DA LAŽU I IZMIŠLJAJU, ONDA BI VATIKAN ZAKLJUČIO STVAR VEĆ 1986 , 1991. ILI POSLIJE
[b]Sve liječničke komisije (1982. godine prof. Stopar, 1984. godine francuski tim, 1985. godine talijanski tim , 1997. godine međunarodni tim, 2006. međunarodni tim) su konstatirale da su vidioci, s gledišta psihijatrije, potpuno zdravi a da ukazanja nije moguće prirodno objasniti

[/b]STVARI OČITO NISU KAKO IH PREZENTIRA BISKUP PERIĆ, ZOVKIĆ I LOKALNI PETROVCI ...VATICAN ZNA DA SE NEPRAVEDNO MIJEŠA HERCEGOVAČKI SLUČAJ S UKAZANJIMA, I NIJE NIKADA POSTUPIO PO ŽELJAMA I STAVOVIMA B.PERIĆA!
BOGU HVALA NA TOME

Zadnja izmjena: hrki; Sri svi 20, 2015 12:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 12:40 

Papa ipak nije zaboravio Međugorje.

Za Papu je Međugorje duhovno središte svijeta

Dok se molio s okupljenima u sarajevskoj katedrali, u dva navrata molio je Kraljicu Mira za Bosnu i Hercegovinu. Mnogi od prisutnih su to protumačili kao obraćanje Kraljici Mira iz Međugorja. Nakon uobičajene Papine generalne audijencije srijedom, neposredno nakon posjeta Sarajevu, Papa je, kako javljaju novinske agencije, tom prigodom rekao: "Tijekom rata nisu prestajala hodočašća vjernika u marijanska svetišta u BiH kao ni u drugim dijelovima svijeta, na poseban način u Loretto, da bi se tražžilo od Majke Naroda i Kraljice Mira da utječe na tu mučeničku regiju". Ove Papine riječi mnogi su protumačili kao njegovo posredno priznanje međugorskih događaja.

Vidjelici Mirjani Soldo, u jednom privatnom razgovoru, Papa će reći: "Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao bih". (1987). Slično će Papa reći i monsinjoru Maurillu Kriegeru iz Brazila, koji se 1988., s 8 drugih biskupa i 33 svećenika, nalazio na duhovnoj obnovi u Vatikanu. Papa je znao da poslije te obnove mnogi idu u Međugorje. Prije nego što su otišli iz Rima, nakon privatne mise s Papom, on je, a da ga nitko nije ništa pitao, rekao: "Molite za mene u Međugorju". Drugom prilikom monsinjor Krieger je rekao Papi da ide u Međugorje četvrti put. Papa se malo sabrao i rekao:
"Međugorje, Međugorje. To je duhovno sredšište svijeta." Isti dan, za ručkom, monsinjor je upitao Papu: "Svetosti, mogu li reći vidiocima iz Međugorja da im vi ššaljete svoj blagoslov?" On je odgovorio: "Da, da!" - i zagrlio ga.

I fra Jozi Zovku će Papa 20. srpnja 1992. reći: "Brinite se za Međugorje, čuvajte Međugorje, ne umarajte se, ustrajte. Hrabro, ja sam s vama. Branite, slijedite Međugorje."

U studenom 1994. nadbiskup Paraguaya, monsinjor Felipe Santiago Benetez upitao je Svetog Oca Papu je li ispravno dati odobrenje da se vjernici okupe u duhu Međugorja, pogotovo sa svećenikom iz Međugorja. Sveti Otac je odgovorio: "Odobri sve što se odnosi na Međugorje".
Ta ljubav koju Sveti Otac gaji prema Blaženoj Djevici Mariji – očito je uzajamna jer je, po svjedočanstvu vidjelaca, 13. svibnja 1982., prilikom atentata na Papu, Gospa rekla: "Njegovi su ga neprijatelji pokuššali ubiti, ali ja sam ga zaštitila". Uistinu je neobično da je Papa prežživio atentat nakon što su na njega, iz neposredne blizine, ispaljena dva metka.

Gospa će se oglasiti i prilikom boravka Pape Ivana Pavla II. u Hrvatskoj, te reći: "Draga djeco! Danas sam s vama sjedinjena na poseban način, moleći za dar nazočnosti mog ljubljenog sina u vaššoj domovini. Molite, dječice, za zdravlje moga najdražžeg sina, koji trpi, a kojeg sam ja izabrala za ova vremena. Ja molim i zagovaram pred svojim Sinom Isusom, da se ostvari san, koji su imali vašši oci. Molite, dječice, na poseban način, jer sotona je jak i žželi unšištiti nadu u vaššem srcu." (25. kolovoza 1994.)
Ni bivši državni poglavar Republike Italije i doživotni senator u talijanskom Parlamentu g. Francesco Cossiga nije odolio zovu Međugorja. Prigodom boravka naglasio je da dolazi u Međugorje iz vjerskih razloga i kazao: "Sreća je da u suvremenom svijetu postoji mjesto gdje ljudi mogu moliti. Čudo je kako ste očuvali ovo mjesto molitve u oluji koja je zahvatila Hercegovinu. Pomno sam pratio ova zbivanja i posebno sam vezan za hrvatski narod..."

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 12:48 

Plodovi Međugorja

Pi e: Gordana Dujić

"Svaki je čovjek ne to poput ptice selice. Tra i tople krajeve za svoje tijelo, poglavito za svoju du u i srce. Da nisu nebrojeni milijuni prona li upravo tu, u Međugorju, tu toplinu Majke, Njezino Srce, da nisu iskusili Nebo, milost, obraćenje, ne bi druge ohrabrivali na tako dalek put, tolike rtve, odricanja. Kao to ptica selica ima urođeni nagon povratka u tople krajeve kad zastudi, tako i čovjek, u hladnoći svoje okoline, srca, dru tva, u mrzloj atmosferi gradova, tehnike i kompjutora tra i i pronalazi izvorni prostor za du u i srce, bo anske kupke u kojima pere svoju pro lost, skida terete s grbače, nije vi e Sizif ni Prometej, već sljednik Isusa Krista do koga ga dovodi Majka Marija." ( fra Tomislav Pervan)

Crveni zmaj pod nogama ene

Korejski katolički tjednik ("Katoličke novine" objavio je 11. studenog 1990. sljedeći članak, to ga je napisao predsjednik korejske biskupske komisije, monsinjor Angelo Kim: Pri kraju posljednje Biskupske sinode u Rimu, korejski biskupi bili su pozvani na objed kod Pape. Monsinjor Kim se tom prigodom obratio Papi riječima: "Zahvaljujući vama, Poljska je oslobođena od komunizma." A Papa je na to uzvratio: "Nisam to ja učinio. To je djelo Djevice Marije, kako je ona to obznanila u Fatimi i Međugorju."
Uistinu, ukazanja Bla ene Djevice Marije u Međugorju prethodila su promjenama u svijetu. Te promjene, ka u teolozi, Gospa je najavila jo u Fatimi, između ostalog, i poznatom rečenicom "Rusija će se obratiti!" Mnogi vjernici tvrde da se, zahvaljujući ponajprije međugorskim ukazanjima i molitvenim skupinama koje su proizi le iz njega diljem svijeta (samo u SAD-u procjenjuje se da ima preko 100 udruga prijatelja Međugorja raznih vjera), dogodila "Revolucija svijeća" - pad "Berlinskog zida" i komunizma.

Na razini običnih, malih, ljudskih sudbina, po svjedočanstvima onih kojima se to zbilo, Gospa pomaže ozdravljajući odnose u obiteljima, liječeći tijelo od bolesti, pa i onih najte ih. Jedna od ena koje su, kako tvrde, ozdravile zahvaljujući Međugorju, je i gospođa Marija, mlada ena iz Zagreba, koja je bolovala od raka jednjaka. Liječnik je njenom mu u rekao da će ivjeti jo tri mjeseca i da se pripremi na najgore. Suprug je potajno kupio grobnicu na Mirogoju. Suočena s dijagnozom i medicinski neizlječivom bole ću, gospođa Marija je odlučila potra iti pomoć "onkraj znanosti" - u Međugorju. Bila je nazočna na molitvi koju je predvodio, sada pokojni, fra Slavko Barbarić. U trenutku kad je dizao križ , ona je osjetila da joj se toplina razlijeva vratom prema trbuhu. Bio je to početak njenog ozdravljenja. Danas, četiri godine kasnije, njeni su nalazi u redu.

Ipak, najdojmljivija su izlječenja bivših narkomana koji se, u razdoblju od prosječno 3 do 5 godina, oslobađaju ovisnosti i osposobljavaju za normalan, punovrijedan ivot. Neki od njih odlučuju se za slu enje drugima kao svećenici.
U plodove Međugorja svakako se mogu ubrojiti i mnogobrojne humanitarne udruge koje su nastale s ciljem pomoći Republici Hrvatskoj i BiH za vrijeme rata.
Fra Jozo Zovko je, početkom rata 1991., osnovao "Međunarodno kumstvo" s ciljem zbrinjavanja djece koja su ostala bez roditelja. Udruga je nastala nakon to je fra Jozo Zovko u jednom novinskom članku vidio sliku petogodi njeg djeteta koje je plačući reklo: "Ja nemam nikoga, sve su ih pobili!" Udruga je osnovala i Institut Svete Obitelji, internat u kom im je, osim obrazovanja, ponuđena i duhovna pomoć kako bi to lak e prebrodili posljedice do ivljenih ratnih strahota. Udruga skrbi o preko 3.800 djece.
Pokojni fra Slavko Barbarić, utemeljitelj je zajednice Majčino selo. U tom "selu" ive napu tena djeca s redovnicama te trudnicama, majkama i starijim enama koje nemaju gdje biti. Tako, u pojedinim kućama djeca imaju i "baku" i "majku". Posebno je veselje u onim kućama koje su primile trudnice. Za siročad je posebno značajno ivjeti s trudnicom, zajednički čekati bebu i radovati se kad ona dođe jer su na taj način, poput sve ostale djece, i oni dobili "bracu" ili "seku". U dječjem vrtiću, koje se nalazi na tom prostoru, zajednički se dru e djeca iz upe s djecom iz Majčina sela te se tako stvara njihova povezanost. Podi e se i vrtić za bolesnu djecu. Zdravo dijete mo e preuzeti veliku odgovornost kad uvidi da mo e jedno bolesno dijete uzeti za ruku i brinuti se o njemu. To se posebno odnosi na siročad koja onda odrastaju s osjećajem da su punovrijedni članovi dru tva, bez obzira na hendikep usuda.

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 12:50 

Gospa i hrvatski narod

Hrvatski narod je Gospu od davnih vremena nazivao Najvjernijom Odvjetnicom, Majkom, Kraljicom Hrvata. Zazivao je u vremenima kuge, gladi i rata. I ona mu se često na čudesan način odazivala. Mnogi njen "prst" vide i u čudesnoj pobjedi golorukog naroda nad jednom od najvećih europskih armija u Domovinskom ratu. Hrvatski branitelji su du cijele fronte u Hrvatskoj i BiH nosili krunice oko vrata. Nitko ne zna tko je prvi, kada i kako, stavio krunicu. Odjednom svi su je nosili.
Na desetu godi njicu ukazanja, 25. lipnja 1991., Hrvatski državni sabor donio je, na temelju rezultata provedenog referenduma, prve dr avotvorne akte koji govore o samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj.
Petog kolovoza (1995.), na Gospu Snje nu, rođendan Blažene Djevice Marije, kako je to Gospa sama obznanila vidiocima ( a ne 8. rujna, kako se to dosada mislilo), krenula je veličanstvena operacija oslobođenja okupiranih krajeva "Oluja".

Poruke svijetu

Bio čovjek vjernik ili ne, poruke zadivljuju jednostavno ću i pozivom na ljubav prema sebi, čovjeku, prirodi, Tvorcu. Gospine poruke Papi u kojima traži da bude otac svim ljudima, bez obzira na vjeru, njena otvorenost svim ljudima i vjerama u Međugorju, najava su novih vremena i u vjerskom poimanju svijeta.
Nasuprot nezaustavljivom tehničkom i znanstvenom napretku koji izmiče kontroli, strahu od budućnosti, izgubljenim moralnim vrednotama, stoji lik nje ne ene, Majke koja ulijeva nadu da se mo e promijeniti sudbina svijeta, da je svatko, i onaj najmanji od nas, odgovoran za nju. U doba utrke za hedonističkim užicima ona poziva na odgovornost prema sebi, Bogu i ljudima, na prihvaćanje patnje kao mogućnosti rasta.
Da ljudi prihvaćaju Njene poruke dokaz je postojanje nebrojenih molitvenih zajednica koje su nastale diljem svijeta nadahnute Međugorjem.
Već danas mnogi teolozi proglašavaju Međugorje, unatoč tome to Crkva nije službeno priznala ukazanja, najvećim događajem u povijesti ljudskog roda nakon pojave Isusa.
A sam hrvatski narod je, pomoću Međugorja, unatoč svim nametnutim la ima o Hrvatima kao genocidnom i profašističkom narodu, samom činjenicom da je Gospa progovorila hrvatskim jezikom hrvatskom narodu, doživio zadovoljštinu za mnoge povijesne nepravde

Vrh

PostPostano: Sri svi 20, 2015 12:53 

Svi su u Međugorju napeti uoči najavljenog dokumenta o fenomenu koji se od lipnja 1981. godine događa u hercegovačkom svetištu, a ovih bi ga dana trebao objaviti Vatikan.
Nove "upute o postupanju" prema jednom od najpoznatijih kršćanskih hodočastilišta današnjice najavio je i kardinal vrhbosanski msgr. Vinko Puljić, premda nikome zapravo nije jasno o čemu bi se trebalo raditi.

Naime, na mjesto navodnih Gospinih ukazanja godišnje doputuje oko dva milijuna hodočasnika iz svih naroda pod nebom, piše Slobodna.

Broj obraćenja, ispovijedi i pričesti stalno je u porastu, što su, zapravo, pozitivni plodovi, koje papa i kardinali ne mogu lako zanemariti, to prije što svakodnevno i velik broj katoličkih prelata svjedoči međugorskim rezultatima.

Stoga međugorski župnik fra Petar Vlašić ne strahuje od vatikanskih vijesti.

"Čega bismo se trebali bojati? Nas je fratara ovdje jedanaest, poslani smo u Božji vinograd koji u Međugorju donosi čudesno svjedočanstvo vjere. Na festivalu mladih ove se godine u nekoliko dana okupilo pedeset tisuća hodočasnika iz sedamdeset zemalja, a nijedan povišeni glas se nije čuo. Nije pjevao ni Thompson ni Bešlić, pjevalo se u slavu Boga. Na oltaru je tada na svečanoj misi bilo 526 svećenika koncelebranata, a broj pričesti samo u kolovozu iznosio je 283 tisuće.

Na našu Novu godinu dođe pet, šest tisuća mladih, bez petardi, bez policije, u miru dočekati ponoć. Pored svega toga, Međugorje je godinama velika svjetska ispovjedaonica. Ljudi sa svih kontinenata i na svim jezicima iskazuju želju da se baš tu vrate u krilo Crkve nakon dugih godina duhovne zapuštenosti. Na tisuće je takvih svjedočanstava, ljudi s imenom i prezimenom. Pa tko će biti protiv toga", pita se fra Vlašić.

Možda nadležni biskup mostarski Ratko Perić, koji javno sumnja u Gospina ukazanja?

Ni vidioci nisu zabrinuti i spremni su na još sto ispitivanja i kontrola, uz jedini uvjet da ih organizira Crkva.

Amerikanac Wayne Weible bio je vlasnik četiriju regionalnih novina u Južnoj Karolini, luteran koji je pun sumnje u katoličke mirakule 1985. godine gledao dokumentarac o Međugorju kako bi objavio članak u tjedniku.

"Nikad do tada nisam osjetio takvu potrebu da odem na neko mjesto. 'Dođi i vidi!' govorio mi je unutrašnji glas. I zaputio sam se. Tada je Međugorje izgledalo drukčije nego danas; penjao sam se na brda, molio kao nikad u životu, nisam jeo ni spavao, nisam se želio vratiti kući. Vratio sam se nakon mjesec dana, donio ovdje mašinu i pisao, pisao", priča Weible, koji je 1989. godine objavio knjigu Poruka, tiskanu do danas u milijun primjeraka, prevedenu na 23 jezika.

Obratio se na katoličanstvo, prodao svoju novinsku kuću i napisao još sedam knjiga o Međugorju.
Net.hr
15.11.2009.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata