Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 08:53

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 43  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 10, 2015 18:42 

Koji biskup ne priznaje papu Franju?

Vrh

PostPostano: Pon tra 13, 2015 12:13 

romanac je napisao/la:

pa ova dva zadnja (ili je to isti biskup?...ovaj u zelenom s mitrom i ovaj drugi s crvenom kapicom) čije slike stavljaš na forum...pretpostavljam da su to lefebristi koji ne priznaju papu kao vrhovni crkveni autoritet

ako se ipak ne radi o lefebristima , pitam te ne in concreto , nego načelno : zašto lefebristički biskupi ne priznaju papu?
da li oni vole da im se drugi naklone i ljube prekrasni prsten, a s druge strane oni ne ljube prsten pape franje?

Vrh

PostPostano: Pon tra 13, 2015 19:59 

hrki je napisao/la:
romanac je napisao/la:

pa ova dva zadnja (ili je to isti biskup?...ovaj u zelenom s mitrom i ovaj drugi s crvenom kapicom) čije slike stavljaš na forum...pretpostavljam da su to lefebristi koji ne priznaju papu kao vrhovni crkveni autoritet

ako se ipak ne radi o lefebristima , pitam te ne in concreto , nego načelno : zašto lefebristički biskupi ne priznaju papu?
da li oni vole da im se drugi naklone i ljube prekrasni prsten, a s druge strane oni ne ljube prsten pape franje?

Ne znam da li ljube papin prsten!

Vrh

PostPostano: Uto tra 14, 2015 07:17 

[quote="romanacKoji biskup ne priznaje papu Franju?[/quote]

da li oni vole da im se drugi naklone i ljube prekrasni prsten, a s druge strane oni ne ljube prsten pape franje?[/quote]
Ne znam da li ljube papin prsten![/quote]

pa ne moraš znati u smislu da si osobno vidio ( sa tom sigurnošću) ,ali da se zaključiti vrlo lako da svatko tko ne priznaje pape poslije 2VK kao valjane pape , da im ne ljubi prsten
tako da i lefebristi koji su isključeni iz KC ne ljube prsten pape , nije li tako?

da li ti isti biskupi lefebrijanci vole kad im subordinirani svećenici ili vjernici ljube prsten? ( ne znam da li je kardinal burke biskup lojalan i formalan biskup KC ili ne?...ako nije unutar KC onda ti je on primjer!)
ako vole hijerarhiju i poštivanje hijerarhije ( a šta je ljubljenje prstena nego to) onda zašto oni sami ne poštivaju papu i njegove prerogative??
kužiš šta ti hoću sugerirati kao analogiju?... biskup lefebrovac voli da ga poštuju i ljube mu prsten ( i ti u tome uživaš i stavljaš slike) a isti ti ne žele poljubiti papin prsten?
da li se oni umišljaju da su pape? ( barem za svoje vjernike?)

Vrh

PostPostano: Uto tra 14, 2015 13:56 

Hrki, kardinal Burke nije lefevbrist, on je kardinal i patron Malteškog reda, da je lefebvrist ne bi mogao biti kardinal.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Uto tra 14, 2015 15:48 

Ignisardent je napisao/la:
Hrki, kardinal Burke nije lefevbrist, on je kardinal i patron Malteškog reda, da je lefebvrist ne bi mogao biti kardinal.

HVALA Igni na pojašnjenju!
Ma zbunio me kolega romanac...ja sam njega shvatio kao lefebrijanca i mislio sam da su to njihovi biskupi...tek poslije sam skužio da se možda radi o biskupima KC pa sam ga pitao više načelno , ne konkretno da se izjasni

da li je romanac samo tradicionalist unutar KC ili je lefebrovac...ili nešto treće ?

koji je trenutno kanonski status lefebrovaca ( ti je bratovština pia x?)?
Da li su oni u punom statusu unutar KC ili šta već?

da li si ti Igni rimokatolik , lefebrist ,sedevakantist ili šta?

ima li na ovom forumu sedevakantista? to je bio učeni zuma sa bitno.neta
volio bih ga (njih) pitati neke stvari

Vrh

PostPostano: Čet tra 16, 2015 18:23 

hrki je napisao/la:
Ignisardent je napisao/la:

HVALA Igni na pojašnjenju!
Ma zbunio me kolega romanac...ja sam njega shvatio kao lefebrijanca i mislio sam da su to njihovi biskupi...tek poslije sam skužio da se možda radi o biskupima KC pa sam ga pitao više načelno , ne konkretno da se izjasni

da li je romanac samo tradicionalist unutar KC ili je lefebrovac...ili nešto treće ?

koji je trenutno kanonski status lefebrovaca ( ti je bratovština pia x?)?
Da li su oni u punom statusu unutar KC ili šta već?

da li si ti Igni rimokatolik , lefebrist ,sedevakantist ili šta?

ima li na ovom forumu sedevakantista? to je bio učeni zuma sa bitno.neta
volio bih ga (njih) pitati neke stvari

Što se tiče pravnog statusa SSPX ja bih samo stavio linkove

http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/0 ... on-on.html

http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/0 ... px-as.html

Ja osobno ne znam skoro ništa o kanonskom pravu pa neću ići u detalje, ali na netu lako se možeš uvjeriti koliko su stvari oko njihovog statusa komplicirane. Kanonski status nije reguliran, ali su ipak dio KC.

Što se mene tiče, jedino što niko ne može osporiti je to da NISAM sedesvakancionist. Formalno nisam ni Lefebvrist, jer mi je daleko putovati svaku nedelju i svetak do Dugog Sela, ako ništa drugo. Mogu jedino reći da bi više od svega volio biti katolik, a ako to nisam, to nije zbog mojih stavova; "pokaži mi svoja djela, pa ću ti reći kakva je tvoja vjera", tako nekako. Ako oni koji se "spasavaju, ali kao kroz oganj" mogu biti katolici, onda sam svakako katolik.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 18:14 

U organizaciji talijanskog Coordinamento Nazionale del Summorum Pontificum kardinal burke će održati predavanje i tradicionalnu misu u Trstu, 16. 5. a 17. 5. bit će Svečana pontifikalna sveta misa na tronu (cathedra) po izvanrednom rimskom obredu.
Slika
Ovo je odlična vjest a može se usput skoknuti u shopping po moderne krpice.

Vrh

PostPostano: Pon svi 11, 2015 14:48 

romanac je napisao/la:
U organizaciji talijanskog Coordinamento Nazionale del Summorum Pontificum kardinal burke će održati predavanje i tradicionalnu misu u Trstu, 16. 5. a 17. 5. bit će Svečana pontifikalna sveta misa na tronu (cathedra) po izvanrednom rimskom obredu.
Slika
Ovo je odlična vjest a može se usput skoknuti u shopping po moderne krpice.

jeli preporuka uzeti nešto sa što više čipke, šarenila i crvene boje...? :D

nhf...imjj :wink:

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 13:33 

Nekoliko ljepih fotografija sa Svečane pontifikalne sveta misa na tronu (cathedra) po izvanrednom rimskom obredu koju je prikazao slavnovladajući cardinal Burke

SlikaSlika

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 16:27 

Nekoliko ljepih fotografija sa Svečane pontifikalne sveta misa na tronu (cathedra) po izvanrednom rimskom obredu koju je prikazao slavnovladajući cardinal Burke

SlikaSlika

Ajme, skoro me uhvatio strah od "nježnog" pogleda!

Vrh

PostPostano: Ned svi 24, 2015 21:00 

Romanac, zar se i za kardinale kaže da su "slavnovladajući"? :O

Sara, zar se ljude prosuđuje po izrazu lica? :O

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 09:33 

Mislim tek kad postanu Pape. 8)

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 14:07 

Sara, zar se ljude prosuđuje po izrazu lica? :O

Ha, dijete i mlada osoba imaju lice kakvo su dobili rođenjem, ali život, osobito naš odnos prema životu i ljudima upisuje se u naše crte lica i onda stvara izraz koji i te kako govori o toj osobi.

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 17:39 

Mislim tek kad postanu Pape. 8)

Na tu nakanu se neprestano molimo i trapimo! Vrlo moćno izgleda dok sjedi na faldistoriju i nosi zlatnu mitru.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 43  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata