Svidio mi se njegov posjet Sarajevu.
Evo lijepog osvrta na papin posjet iz pera novinarke Martine Mlinarević Sopta.
Nikad od rata naovamo moja zemlja nije izgledala tako lijepo. Tako normalno. Bez svojih uobičajenih ludila. Tako čisto. Bez svoje standardne prljavštine. Tako uredno. Bez svakodnevnog kaosa. Tako mirno i svečano. Bez svojstvenog nam licemjerstva i mržnje. Nikad od rata naovamo se nismo tako na milimetar približili onome do čega nas zaista dijeli samo milimetar, ali u našim glavama. Tako malo je potrebno da budemo svaki dan kao jučer. Bez ijednog najmanjeg incidenta, sa svim funkcionirajućim strukturama, s gomilom nasmiješenih lica dok svatko radi svoj posao zadovoljno i sve liči na zdravost. Jedan je čovjek tako jednostavno i potpuno nenametljivo pokazao da se možemo posložiti kao perfektne lego kockice. I to je meni njegova najveća i najvažnija poruka. Koju nije niti izrekao. A sve je u njegovim očima govorilo samo to – „Možete bolan, sve vi možete, ne dajte nikad više da vas uvjeravaju drugačije…“ Ponesite po jednu iskru iz tog njegovog pogleda i presadite je zato u svaki svoj dan. Jer nam sada ostaje najteža bitka. Da se sami sa sobom izborimo. Ako imamo IŠTA u ovim našim udarenim glavama.
https://www.facebook.com/pages/Martina- ... 49?fref=nfslažem se
više-manje sam pratio papin posjet sarajevu i bih...i divno je papa govorio o nadi , o evropskom jeruzalemu , o tome da trebamo završiti s prošlošću i okrenuti se boljoj zajedničkoj budućnosti
vjerujete, ne bojte se , radite na miru i pomirenju
slično tomu , Gospa u međugorju desetlječima govori o molitvi za mir i ljubav
poziva nas da se molimo, molimo i molimo
molite krunicu,ona je najveće oružje protiv sotone i demonskih utjecaja
a Bih je sjecište četiriju glavnih monoteističkih religija na ovom malom prostoru
to je pogodno tlo za diabolosa- vraga...podijeli , zavadi i vladaj ljudima, to je geslo đavla koji uvijek dijeli , razara , svađa ljude
Gospa tj. Bog naravno sve vidi unaprijed i zna šta će se desiti na ovim prostorima...zato je Bog poslao Gospu 10 godina prije rata da nam da savjete preko poruka šta ljudi moraju raditi
najčešće su poruke bile: molite, molite i samo molite...ljudima se to čini monotono, stalno isto
ali nema drugog načina da se pobijedi djelitelj, svađalac od kada je svijeta
ljudi će valjda napokon shvatiti da političari, svjetovni vladari, sekularni pogled na zamršene stvari dolje , da svi oni nikada neće rioješiti stvar
mržnju i mrak može pobijediti samo nadnaravni pokretač, ne političari i politike
molitva , krunica, post , ispovijed i sveti sakramenti su djelotvorne sile koje mogu promjneiti stvari nabolje
samo ljudi to ne shvaćaju...olako prelaze preko toga...zašto? zato jer naprosto ne vjeruju da molitva , post i ovo što sam naveo mogu promijeniti stvari!