Molio bih moderatora da se otvori tema o Mđeugorju...nema smisla pisati na ovoj temi pretežito o Međugorju, pogotovo kad nas velika većina smatra da razdora neće biti niti ga ima!ž
Dok se ne otvori tema prisiljeni smo pisati na temama koje imaju nekog dodira sa m., pa stoga evo...pogledajte ovaj članak na linku ispod!
kao da sam ga ja pisao...ja godinama po forumima govorim upravo ovo što ovaj talijan, papin intimus piše nedavno papi!:
http://www.vecernji.hr/svijet/paolo-bro ... ci-1010013Međugorje, što se tiče onoga što me je naučio moj skromni hod kroz vjeru, nije znatiželja u vezi s budućnosti ili želja za novotarijama po svaku cijenu na štetu Božje Riječi. U potpunosti se slažem sa svime što si rekao. Znatiželja ne pripada i nije dio istine Svetog Duha i Božje Riječi. Ali moram ti reći ono što osjećam u svom srcu: Međugorje to ne poručuje, naime radi se upravo o suprotnom. Što se mene tiče, to malo i zabito mjesto Bosne i Hercegovine, stisnuto između brda i planine, među stijenama, dračom, trnjem i crvenom zemljom, za mene je prije svega značilo ispovijed i olakšanje duše nakon gotovo 40 godina. A zatim, iznenadna i neophodna želja za svetom misom i na kraju otkriće triju duhovnih blaga temeljnih za život vjere: molitva svete krunice, euharistijsko klanjanje i dnevna meditacija Božje riječi.
... jamčim ti da sam svojim očima vidio ljude koji su bez prisustva vidioca ozdravili od raka, sljepoće i ozbiljnih bolesti poput SLA i multiple skleroze za vrijeme ukazanja ili tijekom mise ili na klanjanju.
Također sam vidio ozdravljenje bolesnih tijekom ukazanja s vidiocima. Vidio sam na tisuće ljudi koji su išli tamo, penjući se na Podbrdo, da bi neprekidno plačući izmijenili svoj život zauvijek i vratili se svojim domovima sa svetom krunicom u džepu da je više nikad ne zaborave. I ne samo to, nego ono najvažnije, na povratku iz hodočašća u zemlji u kojoj žive ponovno su otkrili vrijednost svoje župe te naročito pridodali važnost i ljubav prema obitelji
ako se malo bolje analizira tekst, vidit će se da se P. Brosio više divi samome mjestu (Međugorje) nego vidiocima, odnosno i sam nije baš sklon ukazanjima i pokušava ih relativizirati i odvojiti od onoga što se u Međugorju događa. Na kraju imamo i molbu koja točno glasi ovako:
Citat:
Međugorje i Gospa imaju potrebu za povjerenjem od crkve gdje je Gospa Majka, kao što je to želio i njezin Sin. Nema potrebe da se ide dokazivati nadnaravno, to bi vodilo samo a "probatio diabolica". Za Božji narod bilo bi dovoljno reći da je to "mjesto štovanja i molitve priznato od pape Franje, a potom i cijele Svete Crkve."
dakle, ako bi nekim slučajem dotični i bio osoba koja želi da ukazanja budu priznata, onda je ovo "kapitulanski potez" za ekstremno krilo, "spasimo što se može" za sredinu, a "daj nam bar mrvice" za protivnike.
Ne znam jesam li dobro shvatio, ali ovo boldano bi se moglo shvatiti i kao odreknuće zahtjeva da se Međugorje proglasi svetim? (mjesto štovanja i molitve vs. sveto mjesto)