Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 15:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Pet lip 12, 2015 21:58 

Tko je ovlašten reći da papa naučava krivovjerje?

Ako Papa kaže nešto krivo, svatko je ovlašten reći da je to krivo, s dužnim poštovanjem prema njegovoj službi.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2015 22:14 

U svakom slučaju slušat papu, u svakom slučaju. Ati samo tražiš razlog da ga ne poslušaš. Nisu nama dana mrtva slova na papiru, već živi papa. Mi smo izmislili slova na papiru :mrgreen: Samo papu slušaj :DD

Ovo je neka čudna kombinacija najradikalnijeg modernizma ("mi smo izmislili slova na papiru") i ultramontanizma. Ko bi rekao da će se te dvije stvari jednom udružiti.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 07:20 

Dux, poslušnost je obvezna dok god te nadređeni ne tjera u grijeh. Ako bi ti papa (ili biskup ili redovnički poglavar ili...) rekao da počiniš grijeh i pri tome se pozvao na svoj autoritet, ti ne da ne bi trebao, nego ne bi smio poslušati. Ista stvar je i za javno promicanje hereza i laži.

Duxe,
Uporan budi ti je sve odlično rekao u 1-2 rečenice
Poniznost je najveća vrlina u vjeri,to je istina...ali nisi neponizan ako ne izvršavaš naloge svećenika, biskupa pa u krajnjoj liniji pape ,ako te tjera u grijeh ili herezu!
nemoj biti puki papalatrist

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 07:24 

U svakom slučaju slušat papu, u svakom slučaju. Ati samo tražiš razlog da ga ne poslušaš. Nisu nama dana mrtva slova na papiru, već živi papa. Mi smo izmislili slova na papiru :mrgreen: Samo papu slušaj :DD

Majlo mila,

pa jel ti stvarno tako misliš???
papa ti kaže ubij Hrkija jer protura međugorje, i ti ćeš ga ubiti?
papa kaže da pakao ne postoji i ti ćeš se složiti...a jučer si rekao da se pakao jako malo spominje na misama- s ovim potonjim se slažem skroz s tobom

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 09:53 

http://www.dnevno.hr/7dnevno/tema-tjedn ... bih-807780

pročitajte ovaj članak pogotovo komentare izačlanka!
barem 90% komentara je skroz protiv pape
okrivljuje se da radi u interesu masona, NWO , da se ne brine za hrvate u bih , da koči proglašenje bl. a.stepinca svecem , da je modernist koji izjednaćava kuran i bibliju, Isusa i alaha itd

spominje se da je govor domaćih biskupa bio dorađen u vatikanu, da nisu smjeli reći ništa što nije vatikan-papa odobrio!??
jeli to istina?...ako je onda je to strašno...
kako gledate na te tvrdnje, jesu li istinite ili barem pretežito istinite, šta se po vama iza brada valja?

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 12:20 

http://www.dnevno.hr/7dnevno/tema-tjedna/cet-vecer-papa-ni-rijeci-o-polozaju-hrvata-podijeljenoj-crkvi-u-bih-807780

okrivljuje se da radi u interesu masona, NWO , da se ne brine za hrvate u bih , da koči proglašenje bl. a.stepinca svecem , da je modernist koji izjednaćava kuran i bibliju, Isusa i alaha itd

spominje se da je govor domaćih biskupa bio dorađen u vatikanu, da nisu smjeli reći ništa što nije vatikan-papa odobrio!??
kako gledate na te tvrdnje, jesu li istinite ili barem pretežito istinite, šta se po vama iza brada valja?

Zanimljivo koliko ljudi iz raznih svojih razloga žele papu neizravno ili izravno poistovjetiti s antikristom. Samo da bi opravdali neka vlastita stajališta. Neposluh papi uvijek je bio uvod u otpadnuće od Crkve.

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 12:28 

Bože dragi o kojoj logici se kod vas radi???
valjda Katekizam i crkveni učiteljstvo
ako tebi papa kaže da skočiš s nebodrea i da ćete spasiti anđeli prije nego što padneš na zemlju hoćeš li ti vjerovati da je papa nepogrešiv i poslušati ga?
hočeš možda u skladu s duxovom logikom reći, papa ne može pogriješiti i onda ćeš skočiti s nebodera uzdajući se u paine riječi?

mislim da je svima jasno da papa može pogriješiti
ja ,sam to rekao retorički, teoretski...na tom smo nivou pričali...ne praktičnom kako traži Sara!

teoretski znči, ako bi papa pričao gluposti i hereze niste ga dužni slušati...o tom krivom povodu govori Križar i kaže da ako 'papa daje heretičan nauk da onda to može povući ljude da se povedu za njim
kako to? pa zato jer je autoritet!

mnogima je b.perić veliki i nepogrešiv autoritet ( sari, snenom,angelusu , crnom šmajserašu itd ) i pozivaju se samo na njegov autoritet i zbog njega ne vjeruhu u međ.
možeš onda misliti koliko je veći autoritet papi i koliko on može više autorit. djelovati na ljude!

Hrki, u cijeloj priči ovdje radi se o temeljnom katoličkom stajalištu poslušnosti zakonitoj crkvenoj vlasti koja ima povijesni kontuitet od Sv. Petra naovamo. Prema tebi čini se da je iznad pape samo individualna savjest vjernika pojedinca. Ukoliko takav vjernik počne tumačiti Katekizam i crkveni nauk prema vlastitom ćefu, tada dolazi u istu situaciju kao Jan Hus, Martin Luther itd. Još je John Wycliffe naučavao da vjernik ne treba slušati niti se pokoravati crkvenom ili svjetovnom poglavaru koji živi u očiglednom grijehu ili širi herezu. Znamo kako je to završilo. Vidiš li kakav i koji je tu duh na djelu? Duh pobune protiv zakonitog crkvenog autoriteta. Duh koji je doveo do crkvenih podjela, raskola i protestantizama svih vrsta. Ja si također o raznim stvarima u Crkvi mislim svoje, ali mi ne pada na pamet da podržavam ono što smatram kršćanskim anarholiberalizmom ili da osporavam legitimnu crkvenu vlast. Tko to voli, nek izvoli, ali bez mene.

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 12:56 

http://www.dnevno.hr/7dnevno/tema-tjedna/cet-vecer-papa-ni-rijeci-o-polozaju-hrvata-podijeljenoj-crkvi-u-bih-807780

Čime ti hraniš svoj duh! Nastaviš li tako, otpad od katoličke vjere ti je siguran - što čovjek jede u to se pretvara

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 12:58 

Živi užas. To je neki kvazikatolički nacionalizam koji nema stvarne veze s vjerom. Takvim komentatorima je važnije neko mitsko hrvatsvo od istinskog domoljublja, važniji su im vlastiti stavovi i osjećaji od istine i vlastito shvaćanje vjere od stvarnog katoličanstva.

Evo samo primjer, jedan komentator doslovce zagovara stvaranje narodne, Hrvatske Katoličke Crkve. Iste one zbog koje je bl. Alojzije utamničen jer nije htio pristati na dijeljenje Crkve, tj. na Titovu ponudu da se odvoji od pape i napravi nacionalnu Crkvu. Crkva je univerzalna, a ja ne želim da Katolička Crkva postane poput pravoslavnih, gdje je nacionalizam važniji od vjere, pa onda imamo Srpsku, Rusku, Grčku itd. pravoslavnu Crkvu, a univerzalnosti i jedinstva nigdje.
A onda drugi komentator napada papu Franju zbog odgađanja kanonizacije tog istog Stepinca kojeg bi stvaranjem narodne Crkve popljuvali.
A treći genijalac kaže da papa nije tu da moli, nego da se bavi politikom...
Dnevno.hr je potpuno nepouzdan, radikalno nacionalistički portal koji iskorištava ljudske strasti za vlastitu promociju, a s istinom, domoljubljem i vjerom koje navodno promovira, nema apsolutno nikakve veze. Najgenijalnije mi je što vlasnik dnevno.hr ima i u Srbiji portal koji se zove dnevno.rs i jednako je nacionalistički, samo promovira srpski nacionalizam i pravoslavlje...

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 13:55 

Je li stvarno baš Papa izgovorio ovu rečenicu:

“Krist, Muhamed, Jahve, Alah, Bog. To su sve imena koja se upotrebljavaju diljem svijeta kako bi se opisao jedan te isti entitet. Stoljećima se nepotrebno prolijevala krv zbog želje za odvajanjem naših vjera. Međutim, postojanje jednog Boga treba biti koncept koji nas ujedinjuje kao ljude, kao nacije, kao jedan svijet povezan vjerom.”

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 14:22 

Živi užas. To je neki kvazikatolički nacionalizam koji nema stvarne veze s vjerom. Takvim komentatorima je važnije neko mitsko hrvatsvo od istinskog domoljublja, važniji su im vlastiti stavovi i osjećaji od istine i vlastito shvaćanje vjere od stvarnog katoličanstva.

Evo samo primjer, jedan komentator doslovce zagovara stvaranje narodne, Hrvatske Katoličke Crkve. Iste one zbog koje je bl. Alojzije utamničen jer nije htio pristati na dijeljenje Crkve, tj. na Titovu ponudu da se odvoji od pape i napravi nacionalnu Crkvu. Crkva je univerzalna, a ja ne želim da Katolička Crkva postane poput pravoslavnih, gdje je nacionalizam važniji od vjere, pa onda imamo Srpsku, Rusku, Grčku itd. pravoslavnu Crkvu, a univerzalnosti i jedinstva nigdje.
A onda drugi komentator napada papu Franju zbog odgađanja kanonizacije tog istog Stepinca kojeg bi stvaranjem narodne Crkve popljuvali.
Dnevno.hr je potpuno nepouzdan, radikalno nacionalistički portal koji iskorištava ljudske strasti za vlastitu promociju, a s istinom, domoljubljem i vjerom koje navodno promovira, nema apsolutno nikakve veze. Najgenijalnije mi je što vlasnik dnevno.hr ima i u Srbiji portal koji se zove dnevno.rs i jednako je nacionalistički, samo promovira srpski nacionalizam i pravoslavlje...

Slažem se. Bilo kakva neovisna Hrvatska katolička crkva samo bi reciklirala potrošene ideje pokreta "Prekini s Rimom" (Los vom Rom). Bila bi lak plijen državi koja bi je potpuno kontrolirala. Imamo već jednu starokatoličku crkvu koja je imala slične ciljeve i odumrla, ne treba nam ponavljati povijesne pogreške.

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 20:16 

Ako Papa kaže nešto krivo, svatko je ovlašten reći da je to krivo, s dužnim poštovanjem prema njegovoj službi.

I papa kaže; nije to grijeh. Ti kažeš; je. Papa te izopći ili nastane raskol.
I, tko je nasljednik Rimokatoličke Crkve? :mrgreen:

Pa jel moguće da ljudi to ne shvaćaju. Pa ti si otpadnik, ti papi ne možeš ništa. On je legitiman nasljednik. Tebe papa neće slušat. Što kad papa kaže; mene boli briga što ti kažeš da je grijeh; ubij Hrkija. Ako nećeš; ide izopćenje zbog neposlušnosti. I on ostaje nasljednik Rimokatoličke Crkve, a ne ti. Jel ti stvarno to ne shvaćaŠ? :mrgreen: :roll:

P.S. Nisi shvatio ni najmanje moju rečenicu, ali potrudi se :DD :lol: Možeš :DD

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 21:20 

Je li stvarno baš Papa izgovorio ovu rečenicu:

“Krist, Muhamed, Jahve, Alah, Bog. To su sve imena koja se upotrebljavaju diljem svijeta kako bi se opisao jedan te isti entitet. Stoljećima se nepotrebno prolijevala krv zbog želje za odvajanjem naših vjera. Međutim, postojanje jednog Boga treba biti koncept koji nas ujedinjuje kao ljude, kao nacije, kao jedan svijet povezan vjerom.”

Već sam više puta rekao, internet je čudo.
Pronašao sam originalnu izjavu na engleskom:
Citat:
esus Christ, Jehovah, Allah. These are all names employed to describe an entity that is distinctly the same across the world. For centuries, blood has been needlessly shed because of the desire to segregate our faiths (...)

Bila je na nekoliko manje poznatih portala, a svi kao izvor navode američki portal National Report, koji je ekvivalent news-baru i sličnima (sprdnja, a ne stvarne vijesti). U istoj vijesti piše i da je papa odobrio kontracepciju, poljubio Kuran, a na jednom mjestu ga čak i nazivaju sv. Ivanom Pavlom II. umjesto Franjom.

DuX je napisao/la:

Dux, daj se malo raspitaj o dogmi o papinoj nepogriješivosti i općenito o papinom autoritetu, očito da ti nije baš sjelo.

Vrh

PostPostano: Sub lip 13, 2015 22:02 

I, tko je nasljednik Rimokatoličke Crkve? :mrgreen:

Pa jel moguće da ljudi to ne shvaćaju. Pa ti si otpadnik, ti papi ne možeš ništa. On je legitiman nasljednik. Tebe papa neće slušat. Što kad papa kaže; mene boli briga što ti kažeš da je grijeh; ubij Hrkija. Ako nećeš; ide izopćenje zbog neposlušnosti. I on ostaje nasljednik Rimokatoličke Crkve, a ne ti. Jel ti stvarno to ne shvaćaŠ? :mrgreen: :roll:

P.S. Nisi shvatio ni najmanje moju rečenicu, ali potrudi se :DD :lol: Možeš :DD

Ma sve to vrijedi ako je Papa u pravu, ako se, ne daj Bože, dogodi da nije, e onda Papa meni ne može ništa.

Shvaćam ja tebe, već si objasnio; Papa je uvijek u pravu, bilo zato jer je u pravu, bilo zato jer će ga Bog korigirati. Ali Inocent III i Sv. Robert Bellarmine itd. bili su drugačijeg mišljenja: ako Papa krivo naučava, treba ga ne slijediti.

Vrh

PostPostano: Ned lip 14, 2015 13:04 

Citat:

Uff jesi baš nacionalizam našao. Kad smo kod nacionalizma, KC se u Hrvatskoj odavno odvojila, ni po čemu se ne razlikuje od SPC. Ni po čemu. Zbog toga, ako ja nađem ponovno vjeru, nikada se više ne bi mogao vratiti u KC.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata