To bi trebalo ostavit Bogu na odluku....al ovdje uspoređuješ npr grijeh bluda (tko kaže da osoba npr pri ispovijedi nije odlučila suzdržat se od tog grijeha pa poklekla) i grijeh u kojem svjesno ideš ubit svojih 2-3 djece da bi možda uspjelo četvto i imaš namjeru otić se ispovijedit i dobit odriješenje grijeha....
Teška je ovo tema, želja za djecom je jaka, al mene npr zanima da ispred sebe imaš četvero djece od tri godine, i da trebaš izabrat jedno a ostali troje uspavat što bi onda rekao...radilo bi se o mostrumu..zar ne?!
Ne znam što bi napravila da sam u toj situaciji....al mislim da mi svi nismo ni svjesni težine tog grijeha....
slažem se s tobom..situacija je delikatna...nije lako shvatiti ljude koji su u toj situaciji, dok se ne nađemo u njoj...ti ljudi bi, vjerujem većina vjernika pristala da se oplođuje samo 1 stanica ( tako da nema viška i ubijanja drugih embrija1) da oni mogu diktirati postupak oko mpoa, a ne službena svjetovna medicina koja to obavlja po svojim lege artis pravilima, gledajući da se postotak uspješnosti podigne!
ja samo uspoređujem da možda više griješe neki drugi ljudi , koji puno puta čine druge grijehe!...naravno ,samo Bog zna...ali po meni njihove namjere nisu lošije ( dobivanje djeteta) od namjera bkudnika koji svjesno bludnići na stotine puta...o tome ja govorim
bludnik i samobludnik isto uništava živote...i to puno više života
ako je plodnih dana 5 od 30 , onda je omjer jedna šestina- 1/6.
svako svršavanje izvan žene , u kondom , svako samobluđenje onoga tko ima ženu je izbacivanje sperme ne u ženu, a u koju je po Crkvi jedino dopušteno
ako netko izvrši samoblud, ili coitus interaptus ( ili svrši u kondom, u svakom slučaju ne u ženu)onda je njegovo ubijanje svaki šesti put
ako je tako grešno svršio 120 puta , da je svršio u ženu, onda bi matematički to palo 20 puta u plodne dane
tehnički gledano tim grijesima je bludnik ( uz evv. svoju ženu) i samobludnik je spriječio 20 oplođivanja, odnosno 20 stvaranja života!
evo , vidimo na primjeru samo 120 grešnih muških radnji ( moguće i po nagovoru žene da ne svrši u nju, ali nebitno) , zbog toga ne dolazi do 20-tak začeća djeteta
a, ako netko u životu napravi 500 ili 1000 takvih radnji ( što je vrlo realno ) , onda zamisli koliko je to ne rođene djece!...puno više od 2-3 koja se gube kod MPO...I TKO VIŠE UBIJE ŽIVOTA ...bludnik (i evv.žena koja mu ne da da svrši gdje treba) , ili jadni par koji se bori da dobije dijete uz pomoć medicine?