Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 30, 2015 11:33 

NEĆU!!!
Ja sam prisutan samo tamo gdje se pljuje po Međugorju, Vidiocima, Porukama, Tajnama.....
Pa evo, stavljam se opet između vas - da malo rasteretim - nastavite i dalje pljuvati po meni!

Ne pljuje niko po tebi dragi moj, već se ti nekako sam uspiješ svaki put namistit da završiš takav.... Kad ideš pričat priče o planetima, o nekakvim misterioznim bićima itd nego šta si očekivao da će se dogodit?
Zgrozit ćeš ljude, izazvat sablazan....a znaš kako ide s namjernim izazivanjem sablazni....i kod ljudi i kod Boga....

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 12:39 

Ne pljuje niko po tebi dragi moj, već se ti nekako sam uspiješ svaki put namistit da završiš takav.... Kad ideš pričat priče o planetima, o nekakvim misterioznim bićima itd nego šta si očekivao da će se dogodit?
Zgrozit ćeš ljude, izazvat sablazan....a znaš kako ide s namjernim izazivanjem sablazni....i kod ljudi i kod Boga....

Za vas je sablazam ukazanje, vidioci, poruke,- pa tako i moji darovi kojim me Bog obdario i o kojim govorim.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 16:35 

Za vas je sablazam ukazanje, vidioci, poruke,- pa tako i moji darovi kojim me Bog obdario i o kojim govorim.

Oprosti što povijest koja je poznata ima malo drugačiju putanju od tvojih darova.... ne mogu da ne primjetim da se stalno smatraš odabranim, izabranim i još raznih epiteta koji mi trenutno ne padaju na pamet....
Da za mene jest sablazan da osoba kojoj se ukazuje BDM pokaziva neposluh prema Crkvi, onoj koju je Isus njen sin, neizmjerno ljubio....da pokaziva nespoluh prema papi i nemar prema njegovim rječima....
Za mene jest sablazan da poruke koje se stavljaju u usta BDM imaju razno razne naglaske, opaske...prijetnje (nemoj da ih moram ponovo navodit)
Za mene nije sablazan ukazanje, ukoliko iz tog ukazanja proizlazi mir i poslušnost (kao npr kod Padre Pia i ako ćeš već kod Z.Sudca koji po nalogu biskupa ne održava seminare itd).... iznimno poštujem ukazanja i Božiju milost da se obrati ovom narodu koji to ne zaslužuje... vjerujem da svak od nas ima svoja mala osobna ukazanja ako se dovoljno prepusti Bogu, u obliku svog glasa savjesti ili onog nečeg što nas tjera na dublju duhovnost.....
Ali kad kreneš s pričom o skrivenim planetima iza sunca i ranoraznim rečenicama koje neću javno pisati po forumu, onda me sablažnjavaš.... i govorim u svoje ime, ne da mislim nešto loše, nego sam si rekao da voliš da ti se iskreno sve kaže....
jer si do takvih teorija doša s neznam koliko dana posta i maštom na paši...i 30-tak godina Međugorske škole....o kojoj ni tvoji ´profesori` ništa ne znaju.....
U životu uvik znaj samo jedno, da sotona isto zna darivat....a razlika sotoninih i Božijih darova razlikuje se po poslušnosti, skromnosti, smirenosti....
Ipak sjeti se hvalospjeva ljubavi....ona je najveći dar od svih....

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 17:54 

Citat:
...
Da za mene jest sablazan da osoba kojoj se ukazuje BDM pokaziva neposluh prema Crkvi, onoj koju je Isus njen sin, neizmjerno ljubio....da pokaziva nespoluh prema papi i nemar prema njegovim rječima....

Ja sam se sablaznio kad sam shvatio da se "BDM" mora ukazivati običnom puku i da njezini odabrani svećenici nemaju tu milost.

Citat:
..Za mene jest sablazan da poruke koje se stavljaju u usta BDM imaju razno razne naglaske, opaske...prijetnje (nemoj da ih moram ponovo navodit)..

Vidi molim te, jesu li bile prijetnje one dvojice anđela koji su pokucali Lotu na vrata i rekli mu da će Bog uništit Sodomu i Gomoru i da sve pokupi i makne se u planine?
Ti biopet rekla da je to od sotone. Prijetnje koje su upućene biskupu žaniću, - bile su opravdane.
Da ih je on poslušao, pokrenuli bi se svi svećenici, pa i svećenici drugih vjera, - rata uopće nebi bilo.

Citat:
..
Ali kad kreneš s pričom o skrivenim planetima iza sunca i ranoraznim rečenicama koje neću javno pisati po forumu, onda me sablažnjavaš.... i govorim u svoje ime, ne da mislim nešto loše, nego sam si rekao da voliš da ti se iskreno sve kaže....

Ne postoji niti jedan znanstvenik kojueg Bog izravno nije kontaktirao i podario mu moć istraživanja, - samo svi su ti, gotovo svi, zatajili Boga i sve to prepisali svojoj pameti.

Ja barem naglasim da me Bog obdario za mnoga velika saznanja, pa i ono po kojem mislim da je Zemlja šuplja kao lopta. Ima stijenku lopte debljine tisuću kilometara,ostalo je šuplji prazni prostor uz malo atmosvere kao na zemlji.
Naravno da se dole nalazi druga civilizacija, jedini kontakt sa njima je bermudski trokut koji se povremeno otvara i zatvara.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 19:22 

Neko će me morat naucit citirat ovako u odlomcima....do tada,snađite se u mom kupusu hehe....
Svecenici imaju jako puno milosti,između ostalog veliku milost pretvorbe kruha u Tijelo Kristovo....ne pricam o tome kome se ko ukazuje,to je ipak Bozija volja...vec o tome sto bi to ukazanje trebalo napraviti u samom covjeku....onoga tko ce biti cvrsto u samij Crkvi...ako takve stvari dolaze od Boga....
Sto se tice prijetnji-anđeli su prenijeli poruku i Bog je izvrsio svoj naum....u ovoj prici prijetnje su ako ne poslusate necu se vise ukazivat...prijetnje taksistu da preda krvavu maramicu,i prijetnje biskupu...i to kakve prijetnje,velikim Bozijim sudom....ako je tebi normalno da Gospa prijeti jednom biskupu...oprosti,ocito nismo odgajani na isti nacin....
Mogla bi povjerovat da anđeli prijete,arkanđeli...proroci itd al ne Gospa.
A za zemljinu koru i civilizaciju...a sta da ti kazem...ja sam ko dijete imala par izmisljenih prijatelja u Kini,Americi...pa smo telepatski svaki dan pricali..mogu ti rec njihova imena pa ih potrazi putem fejsa,mozda postoje i kazu ti da su pricali sa mnom godinama.... Pa se pokaze da sam u pravu...

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 20:38 

Možda ne bi bilo loše da svoje argumente zadržiš za sebe i začepiš labrte, kad si već tako ponizan i odan Crkvi, pa da sačekaš što Crkva i kongregacija imaju za zboriti.
Ovako samo ispadaš licemjer i taštinohlepac, koji pokušava na biti bolji vjernik od nekog koga smatra fanatikom i tupkom koji nasjeda na ne znam ja što!
Lijpo budi ono što za sebe govoriš i čekaj upute kongregacije, a ne se tu trpati ko da je netko željan tvojih "argumenata" i mišljenja, ili možda da kongregacija i papa tebe pozovu da daš sud o svemu tome!

:wink: :wink:

Ne znam jel ovo ozbiljno ili ne, ali neumjesno sigurno je.
Ja kad god pišem na ovoj temi pišem o već poznatim stvarima, izrečenim u mnogim člancima i knjigama o Međugorju, ne izmišljam ništa novog poput jeremije i njegovih ludorija.
Uostalom, jedini službeno izrečeni stav Crkve o ovom pitanju je "nema dokaza o nadnaravnosti ukazanja", a ja ga tu promoviram. Na ovom forumu ima i tupka i fanatika, a ja želim biti bolji vjernik jedino od samoga sebe, kad drugima zborim radim to isključivo s dobrom namjerom i s provjerenim informacijama, a ne s nekim kvaziznanstvenim knjigama i logičkim pogreškama, a pogotov ne s uvredama poput nekih.

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2015 20:54 

Citat:
Ja kad god pišem na ovoj temi pišem o već poznatim stvarima, izrečenim u mnogim člancima i knjigama o Međugorju, ne izmišljam ništa novog poput jeremije i njegovih ludorija.

Šta ti imaš pisat samo opoznatim stvarima - kad je to već poznato, ja bi se osjećao kao magnetofon tuđe pameti?
Zar ti nisi slobodna ljudska duša koja može i smije iznositi svoje vlastite staove,- pa makar ih mnogi ne shvatili?

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2015 08:44 

Šta ti imaš pisat samo opoznatim stvarima - kad je to već poznato, ja bi se osjećao kao magnetofon tuđe pameti?
Zar ti nisi slobodna ljudska duša koja može i smije iznositi svoje vlastite staove,- pa makar ih mnogi ne shvatili?

Valjda zato što nisam osobno bio član nijedne komisije niti sam vodio znanstvene eksperimente niti sam vodio intervjue s vidiocima. Pročitao sam razne izvještaje i tekstove i pobornika i negatora Međugorja, bio tamo, i donio osobni i samostalni stav o pitanju Međugorja koji se očito poklapa sa stavovima mnogih drugih koji su proučavali fenomen.
A što se tiče magnetofona, ponavljanje je majka znanja, očito da neke stvari treba mnogo puta ponavljati da bi se shvatila poruka.

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2015 15:42 

Aj mene evo zanima, kako si ti doša do teorije o civilizaciji unutar zemlje s kojom se komunicira preko bermudskog trokuta?

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2015 15:47 

Pronađena je napisao/la:
Aj mene evo zanima, kako si ti doša do teorije o civilizaciji unutar zemlje s kojom se komunicira preko bermudskog trokuta?

A ja ne shvaćam zašto mu se uopće daje prostor da takvo nešto spominje,a kamoli objašnjava ovdje.

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2015 15:54 
Administrator

Jeremija upozoravam te još jednom da pišeš o temi, daljnje pisanje o bermudskom trokutu i sl. se neće tolerirati.
Kako nemam svaki put vremena prebacivati neprikladne postove, ometanje normalne rasprave biti će sankcionirano banom.

Vrh

PostPostano: Čet srp 02, 2015 15:12 

Gospina poruka preko vidjelice Mirjane, 02.07.2015.

"Draga djeco, pozivam vas da širite vjeru u moga Sina - vašu vjeru.

Vi, moja djeca, rasvijetljena Duhom Svetim, moji apostoli, prenosite je drugima - onima koji ne vjeruju, ne znaju, ne žele znati - ali zato vi morate mnogo moliti za dar ljubavi, jer ljubav je obilježje prave vjere, a vi ćete biti apostoli moje ljubavi. Ljubav uvijek iznova oživljava bol i radost Euharistije, oživljava bol muke moga Sina kojom vam je pokazao što znači neizmjerno ljubiti, oživljava radost što vam je ostavio svoje tijelo i svoju krv da bi vas sobom hranio i tako bio jedno s vama. Gledajući vas s nježnošću, osjećam neizmjernu ljubav koja me snaži u mojoj želji da vas dovedem k čvrstoj vjeri. Čvrsta vjera će vam dati radost i veselje na zemlji i u konačnici susret s mojim Sinom. To je njegova želja. Zato živite njega, živite ljubav, živite svjetlost koja vas uvijek rasvjetljava u Euharistiji. Molim vas da mnogo molite za svoje pastire, da molite kako bi imali što više ljubavi za njih, jer njih vam je moj Sin dao da vas hrane njegovim tijelom i uče ljubavi. Zato ljubite i vi njih. Ali, djeco moja, zapamtite, ljubav znači podnositi i davati, a nikada, nikada ne suditi. Hvala vam."

Vrh

PostPostano: Čet srp 02, 2015 22:09 

To su obične sitnice, tko slijedi međugorske poruke i pretvara ih u život, dotaknut će Raj na zemlji!!
Nakon toga postaju smješni svi oni koji srljaju za materijalnim bogastvom, i, uopće postaje nevažno hoće li ti nekada netko udjeliti neko propadljivo zemaljsko priznanje zbog nekih znanstvenih otkrića!!

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2015 14:44 

U svojih 1000-1200, postova mislim da nisam napisao post ili 2 o međugorju, jer toliko je proturiječja što znači informacija i dez informacija, da se ne može lako donijeti objektivan sud. Ali ako je i jedno iscjeljenje u međugorju stvarno to je dijelo Duha Svetoga, stoga budite oprezni jer tko ustrajno huli Duha Svetoga taj grijeh mu se dovijeka neće oprostiti, riječi su to Isusove. Ako se mene pita, uvelike sam uvjeren da je međugorje stvarno. Kakve fiju briju teorije i placebo efekti. Ako su neki tako uvjereni u placebo efekte ajde onda osnuje placebo klinike, u kojem će te liječiti vjerom u placebo slučajeve od kojih su i doktori digli ruke. To su sve zli jezici, da je njima u interesu saznat istinu posjetili bi neke od tih ljudi da čuju svjedočanstva i pregledali bi im liječničke dokumente da se uvjere. Vjerujem da bi većina dobre volje surađivala. Ali oni jednostavno ne žele, ne da Bog postoji, nego da ne postoji Isus, koji je istinski Bog. Ali ne varajte se, kažem vam mnogi tako zvani ateisti su zapravo sotonisti, bijedne duše kojima je i sama riječ Bog teška. A kamo li da su u stanju napravit neko dobro za nekoga. Uvjerite se i sami na linku, Karl Marx je bio sotonist.

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2015 14:49 

http://m.youtube.com/watch?v=jDOQk0jzm- ... =mv-google Evo link, onaj ne radi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata