Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 22:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub srp 04, 2015 07:59 

U svojih 1000-1200, postova mislim da nisam napisao post ili 2 o međugorju, jer toliko je proturiječja što znači informacija i dez informacija, da se ne može lako donijeti objektivan sud. Ali ako je i jedno iscjeljenje u međugorju stvarno to je dijelo Duha Svetoga, stoga budite oprezni jer tko ustrajno huli Duha Svetoga taj grijeh mu se dovijeka neće oprostiti, riječi su to Isusove. Ako se mene pita, uvelike sam uvjeren da je međugorje stvarno. Kakve fiju briju teorije i placebo efekti. Ako su neki tako uvjereni u placebo efekte ajde onda osnuje placebo klinike, u kojem će te liječiti vjerom u placebo slučajeve od kojih su i doktori digli ruke. To su sve zli jezici, da je njima u interesu saznat istinu posjetili bi neke od tih ljudi da čuju svjedočanstva i pregledali bi im liječničke dokumente da se uvjere. Vjerujem da bi većina dobre volje surađivala. Ali oni jednostavno ne žele, ne da Bog postoji, nego da ne postoji Isus, koji je istinski Bog. Ali ne varajte se, kažem vam mnogi tako zvani ateisti su zapravo sotonisti, bijedne duše kojima je i sama riječ Bog teška. A kamo li da su u stanju napravit neko dobro za nekoga. Uvjerite se i sami na linku, Karl Marx je bio sotonist.

u ;eđugorju se događaju istinska iscjeljenja i obraćenja...i nitko nije u niti jednom trenutku to porekao...ondje gdje se moli. događaju se i čudesa...zar nije Isus među nama ako se samo dvojica mole? Međugorje ima crkvu u kojoj se održavaju Sv.Mise, ispovijedi...stoga je i više nego logično da se događaju čuda.... Ista čuda se događaju i u Vepricu, a nikakvo ukazanje se tamo nije dogodilo niti se dobivaju poruke....
Na ovoj temi se vuče priča o vidjelicama i njihovim ukazanjima, porukama...stavu Crkve i još mnoštvo nelogičnosti...

Vrh

PostPostano: Sub srp 04, 2015 08:01 

To su obične sitnice, tko slijedi međugorske poruke i pretvara ih u život, dotaknut će Raj na zemlji!!
Nakon toga postaju smješni svi oni koji srljaju za materijalnim bogastvom, i, uopće postaje nevažno hoće li ti nekada netko udjeliti neko propadljivo zemaljsko priznanje zbog nekih znanstvenih otkrića!!

Slijedi ti Evanđelja i Božije zapovijedi pa nećeš imat problema s rajom na zemlji :;

Vrh

PostPostano: Ned srp 12, 2015 17:57 

u ;eđugorju se događaju istinska iscjeljenja i obraćenja...i nitko nije u niti jednom trenutku to porekao...ondje gdje se moli. događaju se i čudesa...zar nije Isus među nama ako se samo dvojica mole? Međugorje ima crkvu u kojoj se održavaju Sv.Mise, ispovijedi...stoga je i više nego logično da se događaju čuda.... Ista čuda se događaju i u Vepricu, a nikakvo ukazanje se tamo nije dogodilo niti se dobivaju poruke....
Na ovoj temi se vuče priča o vidjelicama i njihovim ukazanjima, porukama...stavu Crkve i još mnoštvo nelogičnosti...

nije to uopće tako
zašto se u vrgorcu, metkoviću--- zagrebu i drugim gradovima ne događaju ta čudesa?
zašto svećenici toliko koncelebriraju u međugorju ako se tamo ništa ne događa
što 150 svećenika ne dođe svaku nedjelju koncelebrirati u zagreb??

edit:evo npr. službeni podatak za lipanj 2014:
broj podijeljenih sv.pričesti:211 000!
broj svećenika kocelebranata: 4139 ( 137 dnevno!)
gdje to imaš u bih, hrvatskoj ili cijeloj europi???...
zar ne vidite da je Duh sveti na djelu!...ili je po vama nekima to samo prerušeni demon kome je Bog dopustio da izigrava BDMariju 34 godine :mrgreen:

Zadnja izmjena: hrki; Ned srp 12, 2015 18:39; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned srp 12, 2015 18:03 

Ne znam jel ovo ozbiljno ili ne, ali neumjesno sigurno je.
Ja kad god pišem na ovoj temi pišem o već poznatim stvarima, izrečenim u mnogim člancima i knjigama o Međugorju, ne izmišljam ništa novog poput jeremije i njegovih ludorija.
Uostalom, jedini službeno izrečeni stav Crkve o ovom pitanju je "nema dokaza o nadnaravnosti ukazanja", a ja ga tu promoviram. Na ovom forumu ima i tupka i fanatika, a ja želim biti bolji vjernik jedino od samoga sebe, kad drugima zborim radim to isključivo s dobrom namjerom i s provjerenim informacijama, a ne s nekim kvaziznanstvenim knjigama i logičkim pogreškama, a pogotov ne s uvredama poput nekih.

ti nisi ništa bolji vjernik od onih koji osjećaju potrebu da dođu u međugorje
ako razni ljudi sa svih kontinenata svijeta , iz preko 100 zemalja svijeta osjećaju zov Kraljice Mira, zov Gospe međugorske onda tko si ti ili ja da im sudim što dolaze u nepriznato svetište u međugorju
ako se mnogi nevjernici obrate na katoličanstvo u međugorju tko sam ja ili ti da im sudiš??

Međugorje možda ne treba tebi ili rozi ili sari
ali treba milijunima drugih
i šta se onda pjenite oko toga toliko???
ti imaš vjeru nezavisno od međugorja...super ako imaš
netko ipak nema i treba mu zov Gospe ...ako ih taj zov kroz poruke koje Gospa daje nevjernom svijetu vrati u krilo Crkve onda bi ti , sara i sama Crkva trebala biti sretna radi toga
Isus je rekao da se isplati napustiti 99 ovaca da bi se pronašla 1 zalutala ovca!
au međugorju imamo na tisuće, možda i milijune obraćenja
i onda , o čemu mi pričamo i čemu mi sudimo!??????

Vrh

PostPostano: Ned srp 12, 2015 18:10 

Slažem se s ovim i smatram da su M. Kao mjesto molitve i M. Kao mjesto ukazanja dvi različite stvari. Samo ostaje pitanje, na koji ih način, ako dođe do nepriznanja ukazanja, razdvojit!? Teško će se vjernicima moći objasniti da mogu otic u M. ispovijedit se, pomolit se, al da ne smiju kupit npr medaljicu Gospe Medugorske il otic na brdo ukazanja...

super krasno! :shock:
bravo naivni hrvatski farizeji

znači ti bi zabranila odlazak na podbrdu
pa znaš li ti pametno moje, da su to isto godinama radili milicija i udba SFRJ i Bih?
znaš li ti da ti stojiš na istim pozicijama na kojima su stajali komunisti i udbaši 80-tih godina 20.st.??
i onda poslije ovakvih izreka misliš da si jako pametna i da si pravovjerna katolkinja?
to što ti zastupaš prije tebe su radili oni koje pretpostvaljam ne voliš?...ili ti je ipak drag skh ili skbih, udba-sdb iz 20.st.??

edit:
1981. u sfrj i sr bih slavila se bezbožna partija i komunistička revolucija
ozloglašavani su vidioci,župljani , župnik, fratri, Crkva, hrvatski "ustaški" katolički puk
međugorje je proglašeno "restricted area" i stavljeno u prisilnu karantenu!!
nitko nije mogao ući ni zaći iz međ!!
komunizam i ateizam se branio svim sredstvima...milicija, specijalci, psi vučjaci, helikopteri , vojna kola,udba u civilu itd
i sada bi eto neki,opet uvodili iste mjere kao komunisgti...samo da sda te mjere provodi Crkva
O TEMPORA O MORES...KAMO TO IDETE HRVATI I KATOLICI??

Vrh

PostPostano: Pon srp 13, 2015 08:37 

hrki je napisao/la:
[/b]

super krasno! :shock:
bravo naivni hrvatski farizeji

pa znaš li ti pametno moje, da su to isto godinama radili milicija i udba SFRJ i Bih?
znaš li ti da ti stojiš na istim pozicijama na kojima su stajali komunisti i udbaši 80-tih godina 20.st.??
i onda poslije ovakvih izreka misliš da si jako pametna i da si pravovjerna katolkinja?
to što ti zastupaš prije tebe su radili oni koje pretpostvaljam ne voliš?...ili ti je ipak drag skh ili skbih, udba-sdb iz 20.st.??

edit:
ozloglašavani su vidioci,župljani , župnik, fratri, Crkva, hrvatski "ustaški" katolički puk
komunizam i ateizam se branio svim sredstvima...milicija, specijalci, psi vučjaci, helikopteri , vojna kola,udba u civilu itd
i sada bi eto neki,opet uvodili iste mjere kao komunisgti...samo da sda te mjere provodi Crkva

:roll: :? Smatram, ako je nacrtano da ne moram još i obojat. Uopće mi se ne da objasnjavat jer ono što sam ja rekla, sa tvojim zaključcima nema veze nikakve. Probaj procitat još jednom, pametno moje, al ovaj put polaaako!

Vrh

PostPostano: Pon srp 13, 2015 14:56 

edit:

tom logikom možemo doći i do ovog zaključka: s obzirom da su ti isti komunisti dali ženama pravo glasa, mi bi ga trebali ukinuti

...u stvari, možda bi se s time ti i složio jer onda Roza ne bi smjela ništa reći :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon srp 13, 2015 16:40 

:roll: :? Smatram, ako je nacrtano da ne moram još i obojat. Uopće mi se ne da objasnjavat jer ono što sam ja rekla, sa tvojim zaključcima nema veze nikakve. Probaj procitat još jednom, pametno moje, al ovaj put polaaako!

nemoj se pravit nemušta
rekla si točno ovo:

Teško će se vjernicima moći objasniti da mogu otic u M. ispovijedit se, pomolit se, al da ne smiju kupit npr medaljicu Gospe Medugorske il otic na brdo ukazanja...

SVAKOME JE JASNO ŠTA SI MISLILA...MISLILA SI ISTO KAO I KOMUNISTI 80-TIH GODINA!!

Vrh

PostPostano: Pon srp 13, 2015 17:18 

Prijatelju dragi, samo podebljat nije dovoljno. Probaj još malo povecat, stavit u neku žarku boju... Pa onda duboko udahnit i procitat još jednom! Možda onda shvatiš! Ne zaboravi isto tako procitat i post na koji sam odgovarala, kao i pokusat razumit kontekst u kojem sam pisala. Al samo pomalo, diši!

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2015 07:49 

nije to uopće tako
zašto se u vrgorcu, metkoviću--- zagrebu i drugim gradovima ne događaju ta čudesa?
zašto svećenici toliko koncelebriraju u međugorju ako se tamo ništa ne događa
što 150 svećenika ne dođe svaku nedjelju koncelebrirati u zagreb??

edit:evo npr. službeni podatak za lipanj 2014:
broj podijeljenih sv.pričesti:211 000!
broj svećenika kocelebranata: 4139 ( 137 dnevno!)
gdje to imaš u bih, hrvatskoj ili cijeloj europi???...
zar ne vidite da je Duh sveti na djelu!...ili je po vama nekima to samo prerušeni demon kome je Bog dopustio da izigrava BDMariju 34 godine :mrgreen:

Zašto se u Taboru događaju čudesa? Zašto se u Šurkovcu događaju čudesa? Zašto se na još mnogo mjesta čuda događaju...po razno raznim župama gddje se održavaju klanjanja, molitve ozdravljenja...osobna obraćenja... to što je Međugorje razvikano na sva zvona pa priče kruže uokolo, to ne znači da Bog ne djeluje na raznim mjestima, gradovima...selima...kapelicama.... samo je razlika veličine mjesta i njegove razvikanosti...
Izokrećeš moje riječi, kao i uvijek.... ja sam napisala da je Bog na djelu...ali ne zbog ukazanja nego zbog količine molitve, otvorenosti srca, misa ispovijedi....i Njegove velike milosti....
A to jeli se Gospa ukazuje ili ne, svakome na vlastitu odluku...za mene se ne ukazuje i Bog to već dugo dugo ne dopušta... ti kažeš kako psihijatri ne mogu dokazat da izmišljaju - ja kažem kako nešto od Boga može biti neposlušno prema Crkvi.
U Crkvi postoji jasna hijerarhija i onome kome to nije jasno i ko to ne želi prihvatiti za mene je jedna vrsta kršćanskog buntovništva.....
Ukoliko vidjelice stvarno vide Gospu, nitko ama baš nitko me ne može uvjeriti da Ona ne bi prekorila takav čin ( ako je već sposobna prekoravati Biskupa)
Za mene je također NEVJEROVATNO da te iste vidjelice pišu kolektivno već 20 godina Gospin životopis, a sama Vicka ga je pisala 3 godine i čeka objavu tog istog, koji po njenim riječima će biti najčitanija knjiga na svijetu.....
Oprosti, ali takve stvari su uvreda mozgu jednom istinskom vjerniku!

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2015 07:58 

nemoj se pravit nemušta
rekla si točno ovo:

Teško će se vjernicima moći objasniti da mogu otic u M. ispovijedit se, pomolit se, al da ne smiju kupit npr medaljicu Gospe Medugorske il otic na brdo ukazanja...

SVAKOME JE JASNO ŠTA SI MISLILA...MISLILA SI ISTO KAO I KOMUNISTI 80-TIH GODINA!!

Ja iz mase SVIMA, ću reć šta je meni iz ovoga jasno....
Jasno mi je to, ako Crkva odluči da ukazanja nema, da onda nema ni lika Gospe međugorske, dapače da postoji vjerovatnost da je taj isti lik neka sotonina pretvorba....koju bi baš bilo oooodlično nosit oko vrata ( jedan simbol neposlušnosti, tvrdoglavosti.....)
Ili još gore, otić odat počast tom stvoru penjući se na brdo ukazanja da se malo pomolimo toj ideji.....
Jer......ispravno je i totalno neoholo mislit da si pametniji od cilog zbora Biskupa koji su tu stvar godinama, godinama proučavali....i onda na istu tu stvar jedan nepogrešivi Papa stavi točku na i.... al da, tko je on da govori kršćanima što je ispravno što nije....kad svak ima svoje srce. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2015 17:18 

Zašto se u Taboru događaju čudesa? Zašto se u Šurkovcu događaju čudesa? Zašto se na još mnogo mjesta čuda događaju...po razno raznim župama gddje se održavaju klanjanja, molitve ozdravljenja...osobna obraćenja... to što je Međugorje razvikano na sva zvona pa priče kruže uokolo, to ne znači da Bog ne djeluje na raznim mjestima, gradovima...selima...kapelicama.... samo je razlika veličine mjesta i njegove razvikanosti...
Izokrećeš moje riječi, kao i uvijek.... ja sam napisala da je Bog na djelu...ali ne zbog ukazanja nego zbog količine molitve, otvorenosti srca, misa ispovijedi....i Njegove velike milosti....
A to jeli se Gospa ukazuje ili ne, svakome na vlastitu odluku...za mene se ne ukazuje i Bog to već dugo dugo ne dopušta... ti kažeš kako psihijatri ne mogu dokazat da izmišljaju - ja kažem kako nešto od Boga može biti neposlušno prema Crkvi.
U Crkvi postoji jasna hijerarhija i onome kome to nije jasno i ko to ne želi prihvatiti za mene je jedna vrsta kršćanskog buntovništva.....
Ukoliko vidjelice stvarno vide Gospu, nitko ama baš nitko me ne može uvjeriti da Ona ne bi prekorila takav čin ( ako je već sposobna prekoravati Biskupa)
Za mene je također NEVJEROVATNO da te iste vidjelice pišu kolektivno već 20 godina Gospin životopis, a sama Vicka ga je pisala 3 godine i čeka objavu tog istog, koji po njenim riječima će biti najčitanija knjiga na svijetu.....
Oprosti, ali takve stvari su uvreda mozgu jednom istinskom vjerniku!

slažem se za šurkovac, tabor , molitve ozdravljenja isl.
pitaj saru, rozu, budiuporan isl.šta misle od fra paviću,šurkovcu, fra smiljanu...

nije uvreda mozgu to što spominješ
vidioci slušaju BDMariju...ako Gospa nije rekla da se objavi njen životopis onda je valjda svima jasno zašto se još nije objavilo
šta ti tu nije jasno???

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2015 17:32 

hrki je napisao/la:

pitaj saru, rozu, budiuporan isl.šta misle od fra paviću,šurkovcu, fra smiljanu...

vidioci slušaju BDMariju...ako Gospa nije rekla da se objavi njen životopis onda je valjda svima jasno zašto se još nije objavilo
šta ti tu nije jasno???

Zašto je tebi uopće bitno šta ja mislim o Taboru, fra Ivi i sl. Nije mi uopće jasno zašto me spominješ, ispada da huskas ostale forumase na mene i stavljas me u neku ladicu nevjernika u čudesa... Iako ja nisam pisala nikad ništa o Taboru i fra Ivi. Spomenila sam tek Tabor,al ti ne čitaš dovoljno pažljivo i razumno da bi upamtija, mudrice!

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2015 20:51 

šta ti tu nije jasno???

Da li bi ikad BDM trazila da bude slušana pod cijenu neposluha prema Crkvenim autoritetima? Ili bi ako i ne traži to,šutila znajući da njeni apostoli rade neposluh?

Vrh

PostPostano: Pet srp 17, 2015 19:42 

Da li bi ikad BDM trazila da bude slušana pod cijenu neposluha prema Crkvenim autoritetima? Ili bi ako i ne traži to,šutila znajući da njeni apostoli rade neposluh?

Zar Nebo treba slušati mišljenje biskupa?
Zar se biskupi i svećenici nisu trebali davno zapitati; - zašto se ukazanja ne događaju njima i, što ne štima između njih i Neba???

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata