kalasancije je napisao/la:
kao prvo, članci kojima naslovi završavaju sa upitnikom obično imaju odgovor ne.
Još jedna logička pogreška. Jel se ti trudiš radit ovolike greške,ili? Znači članci koji završavaju s upitnikom, obično imaju odgovor ne. Kako si došao do te spoznaje, molim te.
kao drugo, tvoje shvaćanje pojma "ništa" je dosta problematično ako misliš da je svemir doslovce nastao iz nepostojeće materije.
Nije to moje shvaćanje pojma "ništa", vec je to znanstveno/filozofsko shvaćanje pojma "ništa". Ništa ne uključuje materiju, niti nešto u svoj pojam. Ako"ništa" uključuje "nešto", onda nije "ništa". Ne znam kako je to teško za shvatit
nije bilo ničega u smislu opće teorije relativnosti koja tvrdi kako kozmološki model velikog praska upućuje na to da su prostor i vrijeme imali odredivu polazišnu točku, te prije toga nije bilo materije i vremena.
pošto je nemoguće govoriti o periodu prije toga jer nije bilo proteka vremena tj mjerljive entropije sustava, ideja je da je sva materija nastala iz sigularnog izvora te da su zakoni fizike ubikvitetni te da postoji kozmološki princip, tj da je materija/energija raspoređena homogeno i izotropno, tj ravnomjerno u svim smjerovima u trenutku nastanka svemira.
Znači sve jest nastalo iz "ništa".
ništa je možda dobar opis onoga o čemu se govori kada se govori o polazišnoj točci iz koje zbog asimetričnosti čestica nastaje sve ostalo jer do trenutka nastanka nije bilo ničega što postoji sada.
Ništa nije možda dobar opis, vec trenutno jedini opisi. Imamo samo jedan mali problem, kojeg vidim da nisi ni svjestan. Što ne postoji definicija riječi "ništa". To je nama nepojmljivo za zamislit, ali ipak razumijemo da ništa sadržava ništa, a ne nešto.
I sad da te pitam, kad sam rekao:
"Evolucija ne tvrdi da je sve nastalo iz ništa, već to tvrdi Bing Bang teorija."
ti si rekao:
"teorija velikog praska to ne tvrdi. ne znam otkuda ti to."
da bi nakon toga rekao:
ništa je možda dobar opis onoga o čemu se govori kada se govori o polazišnoj točci iz koje zbog asimetričnosti čestica nastaje sve ostalo jer do trenutka nastanka nije bilo ničega što postoji sada.
I sad ja tebe pitam, tko je ovdje lud?
btw ima mnogo teorija, koje ni ne podržavaju bing bang, niti da je zemlja stara miljarde godina, ali to nije ni bitno. Bitno je što kažu vodeći autoriteti u znanosti. A oni većinom tvrde; sve je nastalo iz ništa.