bravo, približavaš se problemu sa svojim kenceptom ništa. naša stvarnost je određena sa nizom nultih pretpostavki - npr. zakoni fizike vrijede. ako zakoni fizike ne postoje, a ovdje uvjetno rečeno djeluju nova pravila jer si maknuo i jaku i slabu silu da bi sažeo prostor dovoljno kako diferenciraš atome vodika od atoma helija kada imaš samo nakupinu hiperubrzanih subatomskih čestica? trik pitanje. ne diferenciraš ih jer ne postoje.
za nas vruća gluonska u jednu točku sabijena ukupnost postojanja nije nešto - ne postoji vrijeme, ne postoji prostor, ne postoji gravitacija, slaba sila, jaka sila, gravitacija, elektromagnetizam. ne postoje dimenzije, boje, nema entropije, nema mjerljivog proteka vremena.
JEL SE VRACAMO ONDA NA ONO ŠTO SAM REKAO NA POČETKU?
Sve je nastalo iz ništa. Ne iz točke, jer točka predstavlja nešto, bez obzira što nema nijednu od 22 dimenzije, tj 11 dimenzija. Zato postoji i filozofija u znanosti, i jako je bitna, jer fizičaru to "ništa" predstavlja točku, dok je to ništa. Ono nema prostor ni vrijeme, sile, ono ima vrijednost ekvivalentnu nulii kao što reče; nema boja.
P.S.
Uvijek na kraju završiš sa zaključkom kako je nastalo iz "ništa", a opet, ništa se ne može definirat, možemo prikaza vrijednosti nule, ali njegovu definiciju ne.
p.p.s.
Ništa nije "bijelo" kako prikazuješ u linku, jer bijelo jest nešto, ništa je ništa.
p.p.p.s.
Nakon svega, zadivljuje me koliko ne razumiš ono o čemu detaljno pišeš. Fascinirala me ova tvoja rečenica;
"krauss govori o sistemu nulte energije, a ne o nepostojanju energije."
Ovo je krivo;
-Krauss govori i definira;
"Fizičar Lawrence Krauss s Državnog sveučilišta Arizona definira ništa kao nešto što ne sadrži vrijeme, prostor, čestice, površinu i što ne podliježe prirodnim zakonima. “Po meni je to najbliže dokle se može doći u definiranju pojma ničega”, kaže Krauss.
Izvor:
http://znanost.geek.hr/clanak/sto-je-ni ... z3gLaOrJd2 "
-pod br 2
-prije nastanka svemira(vremena) nije postojalo ništa, i ništa se prije nije događalo. Što je bilo prije bing bang-a? ništa, jer vrijeme nije postojalao, i nije moglo postojat ništa prije toga. Da je vrijeme postojalo, onda je moglo nešto postojat. ali to nam i dalje ne daje definiciju riječi "ništa". Mi je jednostavno nemamo zasad. Osim, ako je ti imaš, počasti raju, da naučimo
pppppppppppps
tvrdiš da teorija velikog praska ne tvrdi da je sve nastalo iz ništa. Zašto onda vodeći znanstvenici tvrde upravo da jest?