Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 22:06

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 31, 2015 00:04 

[url=adrijana je napisao/la:
Miroslav,
Sara ti je ukratko objasnila zbog čega se ne može Muhamed nazivati "ubojicom i pedofilom", jer su po takvom razmišljanju i sve povijesne biblijske knjige pune krvi, zločina, preljuba i čega sve ne, od Abrahama, Davida i dalje.

Znači ne može ga se zvat tako jer bi se Abrahama i Davida ukrašavalo sličnim nazivima? :mrgreen: Kakve to veze ima s ičim? To kako bi se davida i abrahama nazivalo tako ne ide u prilog tezi da muhamed nije ubojica ili pedofil.. Kakve veze ima kako ce se koga nazivat ako je netko drugi pedofil i ubojica? Znači ubojicu ne možemo nazvat ubojicom jer bi se i nekog drugog nazvalo ubojicom? :mrgreen:
Koja je to logika? :DD

Ako se oduzme povijesna perspektiva i svatko donosi zaključke prema današnjim kriterijima, onda bi vjeru (zbog nekih prošlih događaja) bilo po tome najrazumnije odbaciti.

Ovo si se skompala s Dawkinsom, ili? :mrgreen:

A znamo da nije tako.

Odakle ti to znanje, tko ti je rekao to? Na temelju čega to znaš?

Tezu da sve religije vode nasilju postavili su današnji relativisti, jer nažalost uvijek ima osoba koje bi svoju vjeru htjele "braniti" mačem ili borbenim stavovima, čak i kada ju nitko ne napada.

Nažalost tezu da sve religije vode nasilju nisam našao ni kod jednog humanista(koje ti nazivaš relativistima).

Sodoma i Gomora su nastradale u Božjem gnjevu zbog grijeha kojeg je i tada čitav svijet smatrao grijehom, a i danas je grijeh, a križarski pohod na Zadar je bila zapravo izdaja križarskog poziva i to se ne može stavljati u istu ravan s ratovima zbog širenja vjere i poligamijom, tako da protuargumenti uopće ne stoje i besmisleno je vrijeme trošiti na obična prepucavanja s teškim riječima.

Grijeh Sodome i Gomore ne samo da čitav svijet nije smatrao grijehom, nego su ga smatrali vrhuncem civilizacije, u društvenom smislu. Tome su težili svi gradovi, drevni HolyWood..

Vrh

PostPostano: Pet srp 31, 2015 08:00 

Znači ne može ga se zvat tako jer bi se Abrahama i Davida ukrašavalo sličnim nazivima? :mrgreen: Kakve to veze ima s ičim? To kako bi se davida i abrahama nazivalo tako ne ide u prilog tezi da muhamed nije ubojica ili pedofil.. Kakve veze ima kako ce se koga nazivat ako je netko drugi pedofil i ubojica? Znači ubojicu ne možemo nazvat ubojicom jer bi se i nekog drugog nazvalo ubojicom? :mrgreen:
Koja je to logika? :DD

Ovo si se skompala s Dawkinsom, ili? :mrgreen:

Odakle ti to znanje, tko ti je rekao to? Na temelju čega to znaš?

Nažalost tezu da sve religije vode nasilju nisam našao ni kod jednog humanista(koje ti nazivaš relativistima).

Grijeh Sodome i Gomore ne samo da čitav svijet nije smatrao grijehom, nego su ga smatrali vrhuncem civilizacije, u društvenom smislu. Tome su težili svi gradovi, drevni HolyWood..

Ovo je samo hajka na Adrijanu - jasno i glasno ovdje nema nikakve volje raspravljat o bilo čemu, nego sjeckaš postove i prozivaš adrijanu za što? Što si ti - dežurni čuvar pravovjerja? Reci svoje mišljenje i ne napadaj ljude - ovo ti je moja preporuka.

Vrh

PostPostano: Pet srp 31, 2015 11:01 

[url=sara je napisao/la:
Ovo je samo hajka na Adrijanu - jasno i glasno ovdje nema nikakve volje raspravljat o bilo čemu, nego sjeckaš postove i prozivaš adrijanu za što? Što si ti - dežurni čuvar pravovjerja? Reci svoje mišljenje i ne napadaj ljude - ovo ti je moja preporuka.

Nemam ja svoje mišljenje. Moje mišljenje se zove papa Franjo, Joseph Ratzinger, moje mišljenje se zove Katolička Crkva. U pitanjima vjere i morala.

Jasno sam objasnio da njena logika nije logika, te da je Muhamed bio ubojica i pedofil.

Također nastojim ukazat kako ljudi zablude kad koriste svoje glave, umjesto da koriste glavu Crkve.
Tako ona napiše, da razumski gledano vjeru treba odbacit. Crkva jasno kaže; "Fides et ratio" - vjera traži razum. Ako dođeš do zaključka kako vjeru treba odbacit tada svaki napad ateista na crkvu je razuman, te ateist nije ništa kirv jer nije dobio dar milosti, što je sasvim pogrešno. Također je Vatikanskom saboru utvrđeno da se do Boga može doći razumom, a ne do ideje da; "Ako se oduzme povijesna perspektiva i svatko donosi zaključke prema današnjim kriterijima, onda bi vjeru (zbog nekih prošlih događaja) bilo po tome najrazumnije odbaciti." - i da, istina je i za jučer i sutra i prekosutra; do boga se može doći razumom.

p.s.
Umjesto da se povučete kad izjavite neke gluposti, vi još žešće napdate, i još se dublje uvaljujete u krivovjerje :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet kol 06, 2015 22:02 

Kakva pedofilija - zar se stvari procjenjuju iz naše današnje perspektive?! U onim krajevima, bilo je to normalno vrijeme za udaju i bračni život.
Istina je da se islam širi i ognjem i mačem, kao što je istina da su križari razorili Zadar - i što ćemo s tim?

Usporedivati zlocine muslimana od 7.do 18.st.sa jednom epizodom krizara u zadru je cista blesfemija,relatuvuziranje i cisto neznanje,nepoznavanje povijesti itd.
Ali od modernista prisjecnog znanja teologije,povijesti isl.me nista ne iznenadjuje.
Meni je to sve vrlo jasno i neiznenadjujuce.zalosno je samo sti ce ista tako uciti sutra nasu djecu, :o

Vrh

PostPostano: Čet kol 06, 2015 22:22 

Nemam ja svoje mišljenje. Moje mišljenje se zove papa Franjo, Joseph Ratzinger, moje mišljenje se zove Katolička Crkva. U pitanjima vjere i morala.

Jasno sam objasnio da njena logika nije logika, te da je Muhamed bio ubojica i pedofil.

Također nastojim ukazat kako ljudi zablude kad koriste svoje glave, umjesto da koriste glavu Crkve.
Tako ona napiše, da razumski gledano vjeru treba odbacit. Crkva jasno kaže; "Fides et ratio" - vjera traži razum. Ako dođeš do zaključka kako vjeru treba odbacit tada svaki napad ateista na crkvu je razuman, te ateist nije ništa kirv jer nije dobio dar milosti, što je sasvim pogrešno. Također je Vatikanskom saboru utvrđeno da se do Boga može doći razumom, a ne do ideje da; "Ako se oduzme povijesna perspektiva i svatko donosi zaključke prema današnjim kriterijima, onda bi vjeru (zbog nekih prošlih događaja) bilo po tome najrazumnije odbaciti." - i da, istina je i za jučer i sutra i prekosutra; do boga se može doći razumom.

p.s.
Umjesto da se povučete kad izjavite neke gluposti, vi još žešće napdate, i još se dublje uvaljujete u krivovjerje :mrgreen:

Slazem se s duxom
Sve ostalo je tesko relativiziranje,filozofiranje koje je rezultat liberalne teologije koja sve vise uzima maha kod nasih teologa, kateheta,filozofa i slicnih

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata